Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 109 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 mei 2019 14:14
    UniCredit spreekt geruchten tegen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Commerzbank AG
    7,498 -0,222 -2,88 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    ING Groep
    10,05 -0,264 -2,56 % Euronext Amsterdam
    UniCredit SpA
    10,60 -0,11 -1,03 % Gruppo Borsa Italiana

    (ABM FN-Dow Jones) UniCredit heeft geen adviseurs in de arm genomen om een deal te sluiten. Dit maakte de Italiaanse bank bekend, nadat er in de media speculaties waren dat de bank in zee zou zijn gegaan met verschillende adviseurs in een poging het Duitse Commerzbank in te lijven.

    De Italiaanse toezichthouder deed een verzoek aan UniCredit om duidelijk te verschaffen.

    "UniCredit wil duidelijk maken dat er geen mandaat is getekend." De bank zegt volledige focus te hebben op het transformatieplan 2019.

    Ook het Nederlandse ING wordt genoemd als potentiële koper van Commerzbank.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 15 mei 2019 14:45
    Salvini: begrotingsregels Brussel rampzalig

    Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 14:40 | Views: 0

    ROME (AFN/RTR) - Brusselse begrotingsregels hebben een funeste uitwerking op Europa en moeten worden veranderd. Dat heeft de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini gezegd op een bijeenkomst van vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

    "Als er regels zijn die een continent laten verhongeren, moeten die regels worden aangepast", zei de voorman van de populistisch-rechtse Lega na afloop van het evenement. De opmerkingen komen een dag nadat Salvini liet weten geen problemen te hebben met het overschrijden van regels van Europese Unie over maximaal toegestane begrotingstekorten en staatsschulden.

    Die uitlatingen brachten een schok teweeg op financiële markten. Italië ligt binnen Europa al enige tijd onder vuur wegens zijn begroting, omdat het land meer wilde uitgeven dan eerder was afgesproken. Daardoor wordt maar geen werk gemaakt van het terugdringen van de grote schuldenlast van Italië.
  3. forum rang 10 voda 16 mei 2019 14:13
    Italiaanse consumentenprijzen lopen iets harder op

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Italië zijn in april iets harder gestegen dan een maand eerder. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van statistiekbureau Istat.

    De inflatie kwam op jaarbasis uit op 1,1 procent en daarmee gelijk aan een voorlopige raming. In maart stegen de Italiaanse consumentenprijzen nog met 1,0 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2018.

    Op maandbasis kwam de inflatie in april uit op 0,2 procent, eveneens conform een voorlopige inschatting.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 3 juni 2019 15:51
    Italiaanse industrie krimpt minder hard

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse industrie is in mei minder hard teruggelopen en het break even-niveau is inmiddels duidelijk in zicht. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex steeg van 49,1 in april naar 49,7 afgelopen maand.

    Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 3 juni 2019 16:06
    'Premier Italië dreigt met aftreden'

    Gepubliceerd op 3 jun 2019 om 11:48 | Views: 3.692

    ROME (AFN) - De Italiaanse premier Giuseppe Conte komt naar eigen zeggen om 18.15 uur met een belangrijke mededeling voor de natie. Hij houdt dan een persconferentie in het Palazzo Chigi, het kantoor van de Italiaanse regeringsleider. Volgens Italiaanse media gaat hij de bekvechtende coalitiepartners in de regering een ultimatum stellen. De partijloze jurist en hoogleraar Conte dreigt af te treden als de rechts-populistische Lega en de protestpartij M5S (Vijfsterrenbeweging) zich niet samen achter een economisch beleid scharen dat ook goedkeuring krijgt in het hoofdkwartier van de Europese Unie.

    De EU heeft gedreigd met strafmaatregelen tegen Italië als dat land niet serieus werk maakt van het terugdringen van de schuldenlast. De Italiaanse staatsschuld heeft een omvang bereikt van 132 procent van het bruto binnenlands product terwijl de EU stelt dat dit nergens in de unie groter mag zijn dan 60 procent.
  6. forum rang 6 haas 4 juni 2019 20:36
    ‘Fyra-debacle’ met Italiaanse speedboten
    Rijkswaterstaat gaat twee nieuw aangekochte speedboten, kosten zo’n 1 miljoen euro, compleet ontmantelen en wil de onderdelen zo mogelijk doorverkopen. De motorboten bleken na levering ongeschikt om te varen op de Nederlandse ruwe zee.

    Edwin van der Aa 29-05-19, 13:11 Laatste update: 22:17
    128
    5
    De zogeheten RHIB (Rigid Hull Inflatable Boat) is een kleine, wendbare en snelle motorboot van een Italiaanse leverancier. Afgelopen augustus bleek al dat er fouten zijn gemaakt bij de aanbesteding van de boten. Minister Van Nieuwenhuizen liet daar een
  7. forum rang 10 voda 5 juni 2019 15:25
    EC wil Rome bestraffen

    (ABM FN) De Europese Commissie wil een procedure tegen Italië starten vanwege het te grote begrotingstekort van Rome. Dit werd woensdag door de Commissie aangekondigd als deel van de European Semester Spring 2019.

    De procedure van een buitensporigtekortprocedure is gerechtvaardigd, omdat Italië te veel schulden heeft en dat er geen verbetering in zicht is.

    Eurocommissaris Valdis Dombrovskis benadrukte in een persconferentie dat de Commissie de procedure nog niet effectief start, omdat eerst de goedkeuring van de lidstaten nodig is. De Europese raad heeft nu twee weken om zijn mening te formuleren, aldus Dombrovskis.

    De Europese Commissie voorspelt dat de schuldgraad en het structureel tekort van Italië zullen oplopen, in plaats van dalen. In 2018 steeg de staatsschuld naar 132 procent van het Italiaanse bruto binnenlands product. Voor 2019 en 2020 verwacht de Commissie dat dit naar 135 procent zal oplopen.

    "Sommige lidstaten hebben van de goede economische tijd onvoldoende gebruikt gemaakt om begrotingsbuffers aan te leggen en hervormingen door te voeren", aldus Dombrovskis.

    Verder zei Eurocommissaris Pierre Moscovici dat het structurele tekort daarmee in 2020 boven de limiet van 3 procent zal uitkomen.

    Hij vindt dat de buitensporigtekortprocedure voor Italië daarmee "gerechtvaardigd" is.

    Moscovici benadrukte dat de Commissie open staat om dit met Italië te bespreken.

    Andere Europese landen

    De Europese Commissie heeft besloten geen buitensporigtekortprocedures te starten voor Frankrijk, Cyprus en België, ondanks dat er afwijkingen van de regels zijn geconstateerd.

    "Het geval van België is te beperkt om met zekerheid conclusies te trekken", aldus Moscovici.

    De Commissie heeft ook voorgesteld om de buitensporigtekortprocedure tegen Spanje te beëindigen. Daarmee feliciteerde Dombrovskis het Zuid-Europese land.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 5 juni 2019 15:29
    Pas op de plaats Italiaanse dienstensector

    (ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse dienstensector heeft in mei een pas op de plaats gemaakt. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de Italiaanse dienstensector daalde van 50,4 in april naar 50,0 afgelopen maand.

    Eerder deze week werd al bekend dat de Italiaanse industrie in mei minder hard is gekrompen. De inkoopmanagersindex steeg van 49,1 in april naar 49,7 in mei.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 4 bearishbull 5 juni 2019 15:36
    Laten we Italie financieel straffen, omdat zij hun financien niet op orde hebben....Ja logisch :).

    Er is maar 1 oplossing en dat is dwang, maar dat zie ik in deze tijden niet gebeuren. Financiele dwang slaat nergens op, want Italie snapt ook wel dat er niet gebeten wordt. Maakt het probleem alleen maar erger, ook voor de rest van de EU. Dwang op basis van geweld. Dit is natuurlijk de 'oplosing' die niemand wilt horen en de EU niet zo snel zal doen.

    Als de regels het toelaten dwang om ze uit de eu te gooien. Maar die regels zijn wss zo timmerdicht dat dit juridisch niet mogelijk is.
  10. Zwitserleven 6 juni 2019 14:25
    Laat de brugramp een wake-up call zijn
    5 september 2018ivoarnoldPlaats een reactie
    Opiniebijdrage in het ND van 5 september

    De ramp met de Morandibrug in Genua is illustratief voor het falen van de Italiaanse staat. Toch is een krakende infrastructuur geenszins een exclusief Zuid-Europees verschijnsel. Wegrottende bruggen vind je ook in Duitsland. Het verschil is dat de Duitsers ze sluiten voordat ze instorten.

    Al snel na de ramp wees Matteo Salvini, de Italiaanse vice-premier en Lega-leider, met de beschuldigende vinger naar Brussel. De verwaarlozing van de infrastructuur zou te wijten zijn aan de Europese begrotingsregels. Maar dat is een wel erg gemakkelijke poging om de verantwoordelijkheid af te schuiven. Nationale regeringen maken binnen de Europese spelregels hun eigen keuzes en zijn daar ook zelf verantwoordelijk voor. De Europese Commissie heeft de afgelopen jaren Italië regelmatig van zinnige adviezen voorzien, o.a. om de belastingontduiking aan te pakken en de efficiëntie van het overheidsapparaat te verbeteren. Een advies om te beknibbelen op bruggenonderhoud zat daar niet bij. De realiteit is helaas dat het voor politici gemakkelijker is om investeringen uit te stellen en onderhoudsbudgetten te snoeien dan om de overheidsfinanciën structureel te verbeteren. Als de Italiaanse regering de verantwoordelijkheid om de juiste keuzes te maken niet aankan, zou dat overigens pleiten voor meer bemoeienis vanuit Brussel. Ik vermoed dat de euro-sceptische Salvini daar niet op zit te wachten. Maar de beste manier om Brussel buiten de deur te houden is natuurlijk om zelf orde op zaken te stellen.

    Het Italiaanse onvermogen neemt niet weg dat we in het eurogebied kampen met een investeringsprobleem. Ook andere probleemlanden hebben tijdens de crisis flink bezuinigd op de publieke investeringen. Volgens een recent rapport van de Europese Investeringsbank liggen de Europese investeringen in infrastructuur nog steeds 20% onder het niveau van voor de crisis. De bank constateert tevens dat dit het lange-termijn groeipotentieel van de Europese economie ondermijnt; de concurrentiekracht van een economie hangt immers ook af van de kwaliteit van de infrastructuur. Tegelijkertijd heeft Duitsland nagelaten om serieus te investeren in infrastructuur en onderwijs. Duitse politici verkeren helaas in de onjuiste veronderstelling dat een overheidsbegroting net als een huishoudboekje altijd in evenwicht moet zijn. Verblind door het exportsucces en starend naar de begrotingsdiscipline hadden de Duitsers geen oog voor de mankementen in de eigen economie. Ook Europa heeft te weinig gedaan. Het in 2014 met veel tamtam aangekondigde investeringsplan van commissievoorzitter Juncker was te gering van omvang om een groot effect te hebben op de infrastructuur, de groei en de werkgelegenheid.

    Het macro-economische spiegelbeeld van dit investeringstekort is een handelsoverschot – er wordt meer geëxporteerd dan geïmporteerd: Duitse werknemers bouwen auto’s voor de export in plaats van binnenlandse wegen en scholen. Duitsland heeft nu het grootste handelsoverschot ter wereld en is daarmee in het vizier van de schietgrage Amerikaanse president Donald Trump gekomen, die vindt dat het Duitse exportsucces ten koste gaat van Amerikaanse bedrijven. In de Zuid-Europese landen hebben de bezuinigingen de ervoor gezorgd dat er minder wordt uitgegeven , waardoor deze landen minder zijn gaan importeren en hun producenten zich meer op de export zijn gaan richten. Voor het eurogebied als geheel resulteert dit in het grootste handelsoverschot sinds de introductie van de euro. Te groot volgens het Internationale Monetaire Fonds (IMF). Met enige regelmaat roept het IMF Duitsland en Nederland op om iets doen aan hun buitensporige overschotten, bijvoorbeeld door meer te investeren en hogere lonen te betalen. Zo’n stimulans zou het ook voor de andere eurolanden gemakkelijker maken om mee te groeien, door bijvoorbeeld meer naar Duitsland en Nederland te exporteren. Naar het IMF wordt echter niet geluisterd. Wellicht zijn de Duitsers gevoeliger voor de Trump’s dreiging met handelssancties.

    Sinds de start van de crisis zijn de Europese investeringen in infrastructuur het slachtoffer van de Duitse nadruk op begrotingsdiscipline en de Zuid-Europese neiging om bij bezuinigingen de weg van de minste weerstand te kiezen. Het wrange is dat juist tijdens de crisis de omstandigheden om stevig in infrastructuur te investeren ideaal waren. Het ruime monetaire beleid van de ECB zorgde voor extreem lage financieringslasten. Door de crisis was er ook voldoende overcapaciteit om investeringsprojecten snel op te pakken. Maar het is nog niet te laat. De rente blijft voorlopig laag en zeker in een land als Italië is er nog overcapaciteit. Laten we daarom hopen dat de ramp in Genua een wake-up call is. Investeringen zijn natuurlijk altijd risicovol, maar de ingestorte Morandibrug symboliseert dat er ook risico’s kleven aan nietsdoen.
2.175 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 109 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,10%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.387,79 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links