Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PB HOLDING AEX:PBH.NL, NL0000336303

  • 2,920 17 apr 2024 14:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0 Gem. (3M) 7,1K

Stern 2019

440 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 april 2019 12:21
    quote:

    jcfolkers schreef op 18 april 2019 12:15:

    Het overname bod (>eur 22,00) is van harte welkom zo voor het Paasweekend! Dus kom maar op!!!!
    Als 22 het was of zelfs nog lager en dat 22 het verbeterde bod is dan snap ik dat het resoluut van tafel wordt geveegd.

    Als openingsbod zou ik 22 wel nieuwswaardig vinden want gezien alles moet een echt overname bod toch minimaal 25 euro zijn.

    Aangezien Stern niets wil zeggen inhoudelijk over de details van het overname bod en dan vooral wie en hoe hoog is het hopelijk wel het idee van mensen die naar de AVA gaan om te vragen wat het bestuur wel een goede prijs zou vinden om te gaan praten. Wat vind Stern zelf.
    En of er nog een kans is dat de biedende partij terug komt met een verbeterd bod?

    zoiets allemaal om toch wat info en gevoel te krijgen bij wat er speelt en wat het bestuur denkt.

    Beter nog is dat ze gewoon wel de info geven op de AVA, dat is de uitgerpoken gelegenheid.
    En anders waarom ze niets willen zeggen, of dit afgeproken is met de biedende partij en dat er nu een groot informatie verschil is tussen de meeste mensen in de zaal en mogelijk wat groot aandeelhouders en de personen achter de tafel en dat elke inside transactie nu extra lading krijgt.
  2. Jona Investments 18 april 2019 13:22
    Bod van EUR 25 is inderdaad reëel, behelst een overname premie van ongeveer 30%. Op de AVA zullen ze inzake eventuele overname muisstil zijn om de eventuele overname prijs niet te beïnvloeden wat heel begrijpelijk. Het is nu wachten op actie van bieder, en haast hoeven ze niet te hebben.
  3. forum rang 6 jonas 23 april 2019 22:20

    Folkerts die E 25 noemde ik als BEGINBOD, maar het eindpunt zal toch gezien de waarde hoger moeten eindigen. Anders doe ik het dus gewoon niet en wacht ik af.

    Ik moet niet verkeerd worden begrepen en die premie van 30% als vuistregel is misschien mooi voor de snelle langskomer, maar niet voor de waarde belegger.

    Maar goed eerst maar eens de jaarvergadering afwachten. Stern is alleen al E 14 vanwege lease-overname. Komt bij deelnemingen tegen ca E 2 en dan heb je al minimaal 16. Bij forse aandelen inkoop hoeft de rest zeg maar 1,50 winst te maken en je zit al bij K/W 10 op E 16 en E 15 is dus E 31.

    Groet, Jonas

  4. [verwijderd] 25 april 2019 00:28
    quote:

    bambricks schreef op 25 april 2019 00:20:

    Nadere aankondiging betreffende voorstel: extra dividend en gebruik extra gelden die vrij vallen na verkoop van Stern lease zou toch op 24 april zijn?
    Hierover moet worden gestemd. Weet iemand wanneer dit bericht komt?
    www.stern.nl/sterngroep/22536/Algemen...

    Pdfs ff naar rechts scrollen aandeelhouderscirculaire
  5. forum rang 6 jonas 25 april 2019 01:04

    Hoewel voor mijn doen behoorlijk aandeelhouder bezoek ik saaie AV's niet meer. Romeo dit vindt ik wel een erg beperkt mandaat aan het bestuur tegen de achtergrond van dat je mag verwachten dat Van der Kwast als grootaandeelhouders ook wel wat centjes wil aanverdienen.

    "Toelichting punt 12 van de Agenda (Machtiging van de Directie tot inkoop eigen aandelen) Voorgesteld wordt een machtiging te verlenen voor een periode van achttien maanden, ingaande vanaf 9 mei 2019, aan de Directie als bevoegd orgaan om, na verkregen goedkeuring van de Raad van Commissarissen, anders dan om niet, aandelen in het eigen kapitaal van de vennootschap voor de vennootschap te verwerven tot een maximum van 10% van het geplaatste aandelenkapitaal ten tijde van de verkrijging, zulks door middel van alle daartoe strekkende transacties, met inbegrip van transacties ter beurze, die door de Directie als bevoegd orgaan gewenst worden geacht en voor een prijs die minimaal 20% lager moet zijn dan de laatst gepubliceerde intrinsieke waarde per aandeel. Indien na het nemen van dit besluit"

    Een en ander zou overigens best in gewoon mogelijk Nederlands zonder lange zinnen kunnen worden neergezet. Ook het jaarverslag kan wel wat meer kernachtigheid gebruiken voor de aandeelhouder. Lijkt meer over duurzaamheid, personeelsbeleid, project dit en project dat te gaan dan gewoon de kern balans, financieel verslag.

    Inkopen zal me trouwens een mooie toestand geven met zo weinig volume en meer dan 60% in vaste handen.

    Groet, Jonas
  6. forum rang 6 jonas 25 april 2019 01:17

    Gevaar van deze bepaling is dat Van der Kwast nauwelijks kan bewegen zonder grotaandeelhouder NPM en dat is Fentingers van Vlissingen en dat zijn niet zulke leuke jongens voor de overige aandeelhouders. Even de koers omlaag brengen en een andere deelneming een bod laten doen tegen ramsprijs enzo.

    Eigenlijk maar goed dat Van der Kwast er zelf ook goed inzit, hoewel die SHV-boeven daar mogelijk ook wel iets kunnen bedenken. Zouden ze echt niet mee zitten.

    Huiswerk voor je Romeo als mijn afgevaardigde op de AV. Houdt dat soort zaken in de gaten en vooral die NPM.

    Groet, Jonas

  7. [verwijderd] 25 april 2019 10:58
    quote:

    jonas schreef op 25 april 2019 01:17:

    Gevaar van deze bepaling is dat Van der Kwast nauwelijks kan bewegen zonder grotaandeelhouder NPM en dat is Fentingers van Vlissingen en dat zijn niet zulke leuke jongens voor de overige aandeelhouders. Even de koers omlaag brengen en een andere deelneming een bod laten doen tegen ramsprijs enzo.

    Eigenlijk maar goed dat Van der Kwast er zelf ook goed inzit, hoewel die SHV-boeven daar mogelijk ook wel iets kunnen bedenken. Zouden ze echt niet mee zitten.

    Huiswerk voor je Romeo als mijn afgevaardigde op de AV. Houdt dat soort zaken in de gaten en vooral die NPM.

    Groet, Jonas

    Waar heb jij de indruk gekregen dat ik zelf naar de ava zou gaan?
    Heb alleen de hoop uitgesproken dat bepaalde zaken gevraagd gaan worden.

    Ik ga niet naar de ava van stern.
  8. forum rang 6 jonas 25 april 2019 17:07

    Barend doe niet zo gefrustreerd over ESF-subsidies en verdiep je eens in de geldsmijterij die dor de EU heeft kader heeft plaatsgevonden.

    Romeo gaat niet dus zal Biobert de honeurs moeten waarnemen. Hoop vooral op duidelijkheid qua nieuwe balans en de standpunten/visie van de grootaandeelhouders op de toekomst voor Stern. Zaken zoals CO2 uitstoot in vestiging zus en zo zijn mooi en prachtig, maar goede cijfers en ramingen gaat het mij om en concrete resultaten van de reorganisatie. Kortom wat hebben we als kleine aandeelhouders te verwachten?

    Groet, Jonas
  9. forum rang 5 Gaasp 25 april 2019 19:50
    De eventuele inkoop van eigen aandelen blijft een vaag verhaal, in de circulaire.
    Aan de ene kant wordt aangegeven dat er geen plannen zijn om aandelen in te kopen voor een prijs minimaal 20% lager dan de intrinsieke waarde. Een zin verder wordt gerept over de mogelijkheid om toch in te kopen tegen maximaal 87,5%. Mits er voldoende oversolvabiliteit is tenminste.
    De dividendbetalingen van €2,50 en €1,- lijken er in ieder geval wèl te komen.
  10. [verwijderd] 3 mei 2019 16:46
    Het super dividend is leuk en de getallen worden ook leuker want zeg 18.50 vs 30 euro intrinsiek staat minder goed dan 16 vs 27.50 intrinsiek en dan 15 vs 26.50, procentueel staat de koers steeds verder onder de intrinsieke waarde maar dat is allemaal op papier er veranderd eigenlijk niet zoveel.

    Aandelen inkopen vind ik persoonlijk interessanter als de koers duidelijk onder intrinsiek staat.

    Verder zeggen ze 9 mei hopelijk nog iets over die overname benadering, wie zullen ze waarschijnlijk nooit zeggen, hoe hoog mogelijk ook niet maar vraag dan bij welke koers zouden ze wel overwegen om in gesprek te gaan...., dat is toch geen rare vraag, daar zullen ze vast vanwege de benadering over nagedacht hebben.
    Of wat vind van der Kwast van de huidige koers van het aandeel...

    Zoiets.
  11. [verwijderd] 3 mei 2019 17:41
    quote:

    bambricks schreef op 3 mei 2019 17:27:

    Romeo ik heb er toch moeite mee dat de kleine belegger wordt gediscrimineerd. De groot aandeelhouders hebben er wel hun zegje over gedaan. Dus die weten het bod. Hebben niet alle aandeelhouders de zelfde rechten. wij hebben toch geen aandlen B? Er zijn alleen A aandelen.
    Helemaal mee eens, daarom is de AVA ook de uitgelezen mogelijkheid om te vragen wat de andere aandeelhouders wel weten en om dit dan te delen met alle aandeelhouders, daar is een AVA ook voor.
440 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links