Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.208 Posts
Pagina: «« 1 ... 682 683 684 685 686 ... 1261 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 maart 2019 15:12
    Bestaande woningverkopen Amerika gestegen

    (ABM FN-Dow Jones) De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in februari fors gestegen. Dit maakte The National Association of Realtors vrijdag bekend.

    De verkoop van bestaande woningen steeg ten opzichte van januari met 11,8 procent naar een geannualiseerd aantal van 5,51 miljoen stuks. Er werd door economen gerekend op 5,10 miljoen woningen.

    De mediane verkoopprijs steeg in februari met 3,6 procent tot 249.500 dollar. Inmiddels stijgen de prijzen al 84 maanden op rij.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 22 maart 2019 16:11
    Beursupdate: alarmbel in VS

    (ABM FN-Dow Jones) De korte Amerikaanse rente is vrijdag boven de lange rente gestegen en daarmee is een recessie-alarm afgegaan. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank.

    De driemaandsrente kwam vandaag voor het eerst sinds 2007 boven de tienjaarsrente uit.

    Een dergelijke gebeurtenis is volgens Marey een voorteken dat binnen 12 tot 18 maanden de Amerikaanse economie in recessie raakt.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 22 maart 2019 16:58
    General Motors kiest voor productie in de VS

    Gepubliceerd op 22 mrt 2019 om 16:26 | Views: 494

    DETROIT (AFN) - General Motors (GM) gaat een nieuw elektrisch voertuig van automerk Chevrolet in de Verenigde Staten assembleren. De Amerikaanse automaker zou de productie aanvankelijk buiten de VS laten plaatsvinden, maar komt daarvan terug na felle kritiek van president Donald Trump.

    GM wijst echter op andere factoren voor de beslissing. De automaker ziet naar eigen zeggen van zijn eerdere plan af mede omdat de faciliteiten in Michigan, waar de nieuwe elektrische auto wordt gemaakt, om technische redenen geschikter zouden zijn.

    Het autoconcern steekt 300 miljoen dollar in een fabriek in Michigan en creëert 400 nieuwe banen. Volgens GM vormt deze investering onderdeel van een breder plan om zijn Amerikaanse fabrieken te versterken voor in totaal 1,8 miljard dollar.

    GM kondigde eind vorig jaar een grote reorganisatie aan waardoor 14.000 banen in de VS verdwijnen. Dat schoot Trump destijds in het verkeerde keelgat. Hij dreigde om subsidies voor onder meer de ontwikkeling van elektrisch rijden in te trekken.
  4. forum rang 10 voda 25 maart 2019 14:24
    'Licht lagere opening op Wall Street'

    Gepubliceerd op 25 mrt 2019 om 13:45 | Views: 533

    NY-DJ-Industrial Avg 20 nov
    24.465,64 0,00 (0,00%)

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting licht lager aan de nieuwe handelsweek beginnen, na de stevige koersverliezen op vrijdag. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de markten in Azië en Europa die maandag ook daalden. Beleggers blijven vooral bezorgd over de afzwakkende wereldeconomie.

    Ook de brexitperikelen blijven de gemoederen bezighouden. The Sunday Times meldde dat ministers in het Britse kabinet willen dat premier Theresa May direct aftreedt. De opstandige ministers zouden van plan zijn hun politieke baas maandag te confronteren.

    Deze week vertrekt er weer een Amerikaanse delegatie naar China voor overleg over een handelsdeal. Maar China lijkt niet van plan op alle Amerikaanse eisen in te gaan. De Chinezen zouden extra zekerheden willen dat de handelsbarrières die door de Amerikaanse president Donald Trump zijn opgelegd ook weer worden opgeheven. Onder meer digitale handel is naar verluidt een punt waarover de partijen het maar niet eens kunnen worden.

    Presidentscampagne

    Daarnaast verwerkt Wall Street het nieuws dat tijdens de Amerikaanse presidentscampagne van 2016 er geen sprake was van een heimelijke samenspanning tussen het campagneteam van Trump en Rusland. De president vindt dat hij ,,volledig is vrijgepleit'' nu de belangrijkste conclusies van het rapport van speciaal aanklager Robert Mueller naar mogelijke samenspanning met de Russen tijdens de presidentsverkiezing naar buiten zijn gebracht.

    Nike kan in beweging komen na een boete van 12,5 miljoen euro van de Europese Commissie voor het sportartikelenbedrijf. Volgens EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) verbood het bedrijf licentiehouders om producten waar Nike de exclusieve rechten van heeft, zoals spullen van FC Barcelona, in het buitenland of online te verkopen.

    Apple

    Ook Apple kan op aandacht rekenen. Het techbedrijf gaat later op de dag op een speciaal evenement naar verwachting een videostreamingdienst lanceren om onder meer de concurrentie aan te gaan met Netflix.

    De Dow-Jonesindex eindigde vrijdag 1,8 procent lager op 25.502,32 punten. De brede S&P 500 ging 1,9 procent omlaag naar 2800,71 punten. Technologiebeurs Nasdaq zakte 2,5 procent tot 7642,67 punten.
  5. forum rang 10 voda 25 maart 2019 14:38
    Wall Street richting licht lagere opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden maandag op een licht lagere opening voor Wall Street. Richting de gong lag de openingsindicatie voor de Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq op een min van zo'n 0,2 procent.

    Daarmee lijken de stevige verliezen van voor het weekend een beperkt vervolg te krijgen. Vrijdag beleefden de drie grote indexen in New York hun slechtste dag sinds het begin van 2019. Daarbij steeg een volatiliteitsindex met 24 procent. Maandag staat deze Cboe index 4 procent hoger, op 17,15 punten.

    Bepalende factor zijn de zorgen over de wereldeconomie. Recente inkoopmanagersindexen uit Europa duiden op een verdere groeivertraging in het muntblok en ook in de Verenigde Staten groeide de maakindustrie in bijna twee jaar in niet zo'n traag tempo.

    "De economische groei is duidelijk aan het verzwakken en dat is iets dat de markten moeten accepteren", volgens investment manager James Athey van Aberdeen Standard Investments.

    "Normaliter wordt een duifachtige centrale bank door de markt verwelkomd met een stijging maar nu vraagt de markt zich af: ziet de Fed iets dat wij niet zien?", aldus Athey.

    Bezorgde beleggers zoeken daarom hun heil in obligaties, wat ervoor heeft gezorgd dat de Amerikaanse driemaandsrente vrijdag boven de tienjaarsrente uitkwam. Dit suggereert een inverse rentecurve en wanneer deze langdurig aanhoudt, kan dit in de toekomst duiden op een recessie. Het was voor het eerst sinds 2007 dat de korte rente hoger stond dan de langlopende.

    Maandagmiddag noteerde de driemaandsrente op 2,46 procent en de rente op een tienjarige Treasury lening op 2,45 procent.

    Voormalig voorzitter van de Fed Janet Yellen zei in een toespraak maandag dat een inverse rentecurve mogelijk reden geeft voor de Fed om de rente te verlagen maar dat het momenteel niet duidt op een recessie.

    Volgens marktkenners hoopt de markt zich op te kunnen trekken aan de handelsbesprekingen tussen de VS en China, die later deze week worden voortgezet in Beijing. Daarbij zijn ook handelsgezant Robert Lighthizer en minister van financiën Steve Mnuchin aanwezig.

    "Mogelijk kalmeert de boel wanneer we positieve berichten uit Beijing krijgen later deze week maar tot die tijd is het sentiment mogelijk grillig", aldus marktanalist Jeffrey Halley van Oanda.

    De macro-economische agenda in de VS is maandag vrijwel leeg. Uit de Chicago activiteitsindex bleek dat de groei momenteel beneden de trend ligt in de VS. De index daalde in februari tot -0,29, tegen een bijgestelde -0,25 in januari.

    Vanuit Europa kwam het nieuws dat het ondernemersvertrouwen zoals Ifo dat meet, in maart is gestegen naar 99,6, wat ruim boven de verwachting was van 98,3.

    De euro noteerde richting de openingsbel op 1,1324 dollar. Vrijdagavond noteerde de munt op 1,1301. Olie werd maandag iets goedkoper.

    Bedrijfsnieuws

    Apple noteerde in de voorbeurshandel bijna een procent hoger. Het techbedrijf houdt maandag een speciaal event waarbij het vermoedelijk zijn langverwachte streamingdienst introduceert, als ook update voor de iPad en Mac computers. Analisten van BTIG sluiten niet uit dat er maandag een verkoopgolf van Apple aandelen komt, omdat dit wel vaker gebeurt bij dergelijke events. "Apple zal weinig kunnen doen om sceptici te overtuigen van zijn streaming dienst." De analisten verhoogden wel hun koersdoel op het aandeel.

    Voedselverwerkingsbedrijf Archer Daniels Midland kwam met een winstwaarschuwing voor het eerste kwartaal. De verwerker van onder meer graan en zaden denkt dat zwaar winterweer de aangepaste winst met 50 tot 60 miljoen dollar zal drukken. Voorbeurs vond nog geen geen handel plaats in het aandeel.

    Slotstanden

    Wall Street sloot vrijdag flink lager. De Dow Jones index verloor 1,8 procent op een slot van 25.502,32 punten, de S&P 500 daalde 1,9 procent tot 2.800,71 punten en de Nasdaq leverde zelfs 2,5 procent in en zakte tot 7.642,67 punten.

    Op weekbasis verloren de drie indexen gemiddeld 0,7 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 25 maart 2019 14:38
    Chicago Fed index daalt licht

    (ABM FN-Dow Jones) De Chicago Fed National Activity Index is in februari licht gedaald. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

    De index verslechterde van -0,25 in januari tot -0,29 in februari. Het cijfer voor januari werd opwaarts bijgesteld van -0,43.

    Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve indexstand duidt op groei beneden de trend.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 25 maart 2019 14:55
    Kleine uitslagen bij opening Wall Street

    Gepubliceerd op 25 mrt 2019 om 14:46 | Views: 39

    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met zeer beperkte uitslagen geopend, na de stevige koersverliezen op vrijdag. Beleggers op Wall Street bleven terughoudend door zorgen over de afzwakkende wereldeconomie.

    De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent hoger op 25.547 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2802 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,1 procent omlaag tot 7637 punten.

    Deze week vertrekt er weer een Amerikaanse delegatie naar China voor overleg over een handelsdeal. Maar China lijkt niet van plan op alle Amerikaanse eisen in te gaan. De Chinezen zouden extra zekerheden willen dat de handelsbarrières die door de Amerikaanse president Donald Trump zijn opgelegd ook weer worden opgeheven. Onder meer digitale handel is naar verluidt een punt waarover de partijen het maar niet eens kunnen worden.

    Nike

    Daarnaast verwerkt Wall Street het nieuws dat tijdens de Amerikaanse presidentscampagne van 2016 er geen sprake was van een heimelijke samenspanning tussen het campagneteam van Trump en Rusland. De president vindt dat hij ,,volledig is vrijgepleit'' nu de belangrijkste conclusies van het rapport van speciaal aanklager Robert Mueller naar buiten zijn gebracht.

    Nike won 0,9 procent ondanks een boete van 12,5 miljoen euro van de Europese Commissie voor het sportartikelenbedrijf. Volgens EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) verbood het bedrijf licentiehouders om producten waar Nike de exclusieve rechten van heeft, zoals spullen van FC Barcelona, in het buitenland of online te verkopen.

    Ook Apple (plus 0,2 procent) kon op aandacht rekenen. Het techbedrijf gaat later op de dag op een speciaal evenement naar verwachting een videostreamingdienst lanceren om onder meer de concurrentie aan te gaan met Netflix.
  8. forum rang 10 voda 25 maart 2019 17:01
    Bayer en Janssen schikken Amerikaanse claims

    (ABM FN) Bayer heeft samen met het Belgische Janssen Pharmaceuticals Amerikaanse claims over het bloedverdunningsmiddel Xarelto geschikt. Dat maakte het Duitse chemie- en farmaceutische bedrijf maandag bekend.

    De twee bedrijven trekken gezamenlijk 775 miljoen dollar uit om alle circa 25.000 zaken af te kopen.

    Bayer en Janssen, een dochter van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson, betalen ieder de helft van het schikkingsbedrag.

    De klagers stelden dat door Xarelto interne bloedingen ontstonden die soms niet gestopt konden worden. Het middel is daardoor al twee jaar inzet van een juridische strijd.

    “Bayer blijft geloven dat deze claims ongegrond zijn en er is geen erkenning van aansprakelijkheid onder deze overeenkomst. Dankzij deze regeling kan het bedrijf echter de aanzienlijke kosten van langslepende rechtszaken vermijden”, aldus het Duitse bedrijf maandag in een verklaring.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 26 maart 2019 12:37
    Futures wijzen op hogere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerde de toonaangevende S&P 500 0,5 procent hoger.

    De Amerikaanse beurzen sloten maandag na een volatiele sessie verdeeld. Uiteindelijk eindigden de indices in de buurt van de slotstanden van vrijdag. De presentatie van een aantal nieuwe producten door Apple kreeg een lauwe ontvangst.

    “Na een bewogen handelsdag vrijdag kwam Wall Street maandag tot rust. Bij iets lager dan gemiddelde volumes waren aandelenbeleggers vruchteloos op zoek naar richting, met aanhoudende twijfels over de sterkte van de wereldeconomie in de achterzak”, stelde econoom Ton Simonts van KBC Groep.

    De macro-economische agenda van dinsdag bevat alleen nog Amerikaanse cijfers over de woningbouw en de bouwvergunningen over februari, de huizenprijzen van Case-Shiller over januari en het grote consumentenvertrouwen over maart, zoals dat wordt gemeten door het Amerikaanse onderzoeksbureau The Conference Board.

    Er zijn in februari naar verwachting op een geannualiseerde basis 1,21 miljoen woningen gebouwd, een daling met 1,6 procent. Het aantal bouwvergunningen is op dezelfde basis naar verwachting met 2,6 procent gedaald naar 1,31 miljoen.

    De huizenprijzen voor de twintig grootste steden van de Verenigde Staten zijn naar verwachting in januari met 3,9 procent gestegen, iets minder dan de 4,2 procent stijging die over december werd gemeld.

    Het consumentenvertrouwen over maart stijgt in de prognoses naar 131,3 naar 133,0.

    De euro noteerde rond lunchtijd op 1,1318 dollar. Maandagavond noteerde de munt op 1,1311.

    Olie werd dinsdag iets duurder.

    Bedrijfsnieuws

    Apple noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,7 procent hoger. Maandagavond verloor het aandeel nog 1,2 procent, na de presentatie van een aantal nieuwe producten tijdens een event in Californië.

    “Het aanbod van Apple TV wordt uitgebreid tot Apple TV+ en er is een oplossing voor digitaal bankieren. Een gewaardeerde inspanning, maar we zijn niet van onze sokken geblazen”, stelde KBC Groep in een reactie.

    McDonald’s verloor voorbeurs 0,6 procent. Het heeft een Israëlische start-up, Dynamic Yield, voor 300 miljoen dollar overgenomen. De deal is de grootste overname van de hamburgerketen in decennia. Met de acquisitie van het technologiebedrijf wil McDonald’s onder meer de online marketing verbeteren.

    Slotstanden

    De Dow Jones index sloot maandag 0,1 procent hoger op 25.516,83 punten, de S&P 500 eindigde 0,1 procent lager op 2.798,36 punten en de Nasdaq leverde eveneens 0,1 procent in en zakte tot 7.637,54 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 26 maart 2019 15:25
    Minder grote stijging huizenprijzen VS

    (ABM FN-Dow Jones) De stijging van de huizenprijzen in de grote steden in Amerika was in januari lager dan in december. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Case Shiller.

    Vergeleken met een jaar eerder stegen de huizenprijzen in de 20 grootste agglomeraties met 3,6 procent in januari, tegen 4,1 procent in december.

    De verwachting van analisten was 3,9 procent.

    Op maandbasis daalden de prijzen in januari met 0,2 procent.

    In de tien grootste steden was de prijsstijging op jaarbasis 3,2 procent, tegen 3,7 procent een maand eerder.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 26 maart 2019 15:25
    Amerikaans consumentenvertrouwen gedaald

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten is in maart onverwacht gedaald. Dat bleek dinsdag uit cijfers van onderzoeksbureau The Conference Board.

    De index daalde van 131,4 in februari naar 124,1 deze maand. Economen rekenden vooraf gemiddeld op een stijging naar 133,0.

    De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar daalde van 103,8 in februari naar 98,8 in maart.

    De deelindex die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weergeeft, daalde van 172,8 naar 160,6.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 26 maart 2019 16:31
    Negatief rendement voor Pershing Square

    Gepubliceerd op 26 mrt 2019 om 16:21 | Views: 26

    Pershing Square Holdings 16:05
    16,94 +0,14 (+0,83%)

    AMSTERDAM (AFN) - Investeringsbedrijf Pershing Square Holdings heeft afgelopen jaar een negatief rendement geboekt. De waarde van de bezittingen van Pershing Square liep met 0,7 procent terug tot 17,30 dollar per aandeel, zo staat in het jaarverslag van de in Amsterdam genoteerde onderneming.

    De investeerder had eind vorig jaar in totaal 3,8 miljard dollar aan bezittingen op de balans staan, tegen 4,2 miljard in 2017. Vorig jaar werd een nettoverlies geleden van 109 miljoen dollar, beduidend minder dan de 197 miljoen dollar verlies van het jaar ervoor.

    Pershing Square heeft onder meer belangen in Restaurant Brands International, ADP, Starbucks, United Technologies en Hilton.
  13. forum rang 10 voda 27 maart 2019 11:37
    Akkoord tussen China en VS pas in mei of juni - media

    (ABM FN-Dow Jones) Een handelsakkoord tussen de VS en China zal pas in mei of juni worden bereikt. Dat verwacht de voormalige CEO Charles Dallara van het Institute for International Finance.

    De onderhandelingen tussen beide economische grootmachten over de langslepende handelsoorlog staan op het punt hervat te worden in de Chinese hoofdstad Beijing.

    "Ik zie eind mei of juni als een meer realistische tijdspanne [voor het bereiken van een akkoord] dan april", zei Dallara tegenover de tv-zender CNBC.

    "Het zou me verbazen als er niet meer knelpunten zijn, gezien het grote aantal onderwerpen en gezien de complexiteit van de materie", stelde Dallara.

    Volgens Dallara zijn de besprekingen "een nieuwe stap in de economische relatie tussen China en de VS" en in mindere mate tussen Beijing en de rest van de wereld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 27 maart 2019 11:43
    Futures wijzen op lagere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag op een licht lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerde de toonaangevende S&P 500 0,2 procent lager.

    Dinsdag sloot Wall Street hoger. De angst onder Amerikaanse beleggers voor een aanstaande recessie ebde weg, nadat de tienjaarsrente in de VS opliep, concludeerde marktanalist David Madden van CMC Markets.

    “Wall Street sloot gisteren winst dankzij het herstel van de financiële waarden (+1,1 procent) die op hun beurt profiteerden van de teruggekeerde rust op de rentemarkten. Op de brede markt werd ook de bezorgdheid over de economische groei naar de achtergrond verwezen waardoor binnen de S&P500 geen enkele verliespost op sectorniveau werd opgetekend”, concludeerde KBC Groep.

    De Amerikanen publiceren woensdag de handelsbalans over januari en de wekelijkse olievoorraden over de week die eindigde op 23 maart.

    Er wordt gerekend op een handelstekort van 57,0 miljard dollar tegen een tekort van 59,8 miljard dollar over december.

    De voorzitter van de Federal Reserve van Kansas City Esther George houdt een spreekbeurt bij een gelegenheid van Money Marketeers.

    De euro noteerde rond lunchtijd op 1,1284 dollar. Dinsdagavond noteerde de munt op 1,1269.

    Olie werd woensdag iets goedkoper. Bij de olievoorraden wordt gerekend op een daling met 400.000 vaten tegen een afname van de voorraden met 9,589 miljoen vaten in de week die eindigde op 16 maart.

    Bedrijfsnieuws

    Apple heeft inbreuk gemaakt op een onderdeel van een patent van rivaal Qualcomm, oordeelde de United States International Trade Commission dinsdag. Een aantal andere klachten van Qualcomm werden ongegrond verklaard. Rechter MaryJoan McNamara heeft als aanbeveling afgegeven dat bepaalde iPhones daarom in de ban zouden moeten. Om welke modellen het gaat, werd echter niet duidelijk, maar vermoedelijk gaat het om oudere modellen. Apple daalde woensdag voorbeurs 0,8 procent, terwijl Qualcomm 2,0 procent duurder werd.

    Bill Wafford wordt de nieuwe CFO van retailbedrijf J.C. Penney. De functie was zes maanden niet vervuld. J.C. Penney verkeert momenteel in zwaar weer door teleurstellende omzetcijfers. Wafford was eerder de financiële topman bij Vitamin Shoppe. Het aandeel noteerde voorbeurs 3,3 procent in de plus.

    Tesla stond 0,3 procent hoger. Oprichter Elon Musk dient op 4 april voor de rechter te verschijnen. De Securities and Exchange Commission is van mening dat Musk zich niet heeft gehouden aan de afspraken die de beurswaakhond maakte met de topman van de fabrikant van elektrische auto’s.

    Lennar verloor 1,9 procent. De voorbeurs gepubliceerde resultaten van de Amerikaanse huizenbouwer waren lager dan analisten hadden verwacht. De winst per aandeel kwam uit op 0,74 dollar, terwijl 0,75 dollar was verwacht. Ook de omzet viel tegen.

    Slotstanden

    De Dow Jones index steeg dinsdag 0,6 procent naar 25.657,73 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,7 procent op 2.818,46 punten en techbeurs Nasdaq werd ook 0,7 procent duurder op een slotkoers van 7.691,52 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 27 maart 2019 12:27
    Southwest Airlines voelt Boeing-problematiek

    Gepubliceerd op 27 mrt 2019 om 11:54 | Views: 381

    Boeing Company (The) 26 mrt
    370,38 0,00 (0,00%)

    DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines verwacht minder groei dan waar het eerder op rekende. Onder meer de problematiek met de gewraakte Boeing 737 MAX 8-toestellen, die vanwege veiligheidskwesties aan de grond moeten blijven, zetten een rem op de prestaties. Ook ongunstig weer zit de maatschappij dwars. In het eerste kwartaal van het jaar zorgen die zaken tezamen voor 9400 geannuleerde vluchten.

    Southwest, dat momenteel 34 MAX 8-toestellen in zijn vloot heeft, verwacht in de eerste maanden van 2019 nu een capaciteitsgroei van circa 1 procent en een omzetgroei die tussen de 2 en 3 procent zal uitkomen. Eerder ging het bedrijf uit van 3,5 tot 4 procent toename van het aantal beschikbare stoelen en een omzetgroei van 3 tot 4 procent.

    Southwest benadrukte dat het nog geen zicht heeft op de toekomstige impact van het aan de grond houden van de relatief zuinige MAX-toestellen van Boeing. Dit jaar zou het bedrijf nog 41 toestellen van dat type geleverd krijgen. De maatschappij houdt er verder rekening dat de brandstofrekening nog hoger zal uitvallen dan eerder geraamd.
  16. forum rang 10 voda 27 maart 2019 12:43
    Teleurstellende cijfers Lennar

    (ABM FN-Dow Jones) Lennar heeft over de eerste drie maanden van het fiscale jaar tegenvallende resultaten gerapporteerd. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse huizenbouwer.

    In het afgelopen kwartaal behaalde Lennar een omzet van 3,87 miljard dollar, een stijging op jaarbasis met 30 procent. Analisten, gepolst door FactSet, hadden 4,04 miljard dollar voorzien.

    Deze omzetstijging leverde in het eerste kwartaal een nettowinst op van 239,8 miljoen dollar, tegenover 136,2 miljoen dollar het jaar daarvoor. De winst per aandeel steeg van 0,53 dollar naar 0,74 dollar.

    Analisten hadden hier gerekend op 0,75 dollar per aandeel.

    In het eerste kwartaal leverde Lennar 8.820 huizen op. Dat is ook lager dan de FactSet-consensus van 9.347. Volgens Lennar waren slechte weersomstandigheden verantwoordelijk voor het aantal minder dan verwachte opleveringen.

    Daarnaast namen de nieuwe opdrachten met 24 procent toe naar 10.463. Dit was wel hoger dan de consensus van 9.972. De gemiddelde huizenprijs steeg met 4,3 procent naar 410.000 dollar.

    Het bedrijf is positiever gestemd over de Amerikaanse huizenmarkt. Volgens Lennar neemt het aantal transacties toe door onder meer de relatief lage hypotheekrente.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 27 maart 2019 14:43
    Opnieuw kritiek Trump op Powell - media

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve "geen gevoel" heeft voor economie. Dat meldt woensdag de Amerikaanse website Politico.

    Trump zou zijn uitspraak hebben gedaan tijdens een ontmoeting met Republikeinse parlementariërs. Politico baseerde zich op mensen die de bijeenkomst hebben bijgewoond.

    Trump zou Powell ook een "slechte putter" hebben genoemd. Met deze metafoor uit de golfsport refereerde hij aan een eigen tweet in december, toen hij Powell vergeleek met een "sterke golfer die niet kan scoren, omdat hij geen gevoel voor het spel heeft".

    De Amerikaanse president heeft in het verleden herhaaldelijk kritiek geleverd op het monetaire beleid van Powell en de centrale bank. Hij vond dat de stijgende rentetarieven de Amerikaanse economie schaadden. Ook zei hij dat "de Fed de weg is kwijt is bij wat zij doen".

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 27 maart 2019 14:49
    Update: gedaald tekort Amerikaanse handelsbalans

    (ABM FN-Dow Jones) Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in januari duidelijk sterker dan verwacht gedaald. Dit maakte het Amerikaanse ministerie van handel woensdag bekend.

    Het tekort daalde met 14,6 procent van 59,8 miljard in december naar 51,1 miljard dollar in de eerste maand van het jaar.

    Er was door economen gerekend op een handelstekort van 57,0 miljard dollar.

    De export steeg over de verslagperiode met 0,9 procent naar 51,1 miljard dollar, terwijl de import met 2,6 procent afnam naar 258,5 miljard dollar.

    Met China werd een handelstekort opgetekend van 33,2 miljard dollar, een afname met 5,5 miljard dollar als gevolg van een afname van de export met 200 miljoen dollar, maar ook een daling met 5,7 miljard dollar van de import uit China naar de VS.

    Update: om meer gegevens te verstrekken.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 27 maart 2019 14:49
    Wall Street koerst af op vlakke opening

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een vlakke opening. Ruim een half uur voor de openingsbel noteerden de futures op de toonaangevende S&P 500 vrijwel onveranderd.

    Zorgen over de wereldeconomie zorgden voor een terughoudend sentiment. ECB-voorzitter Mario Draghi zei woensdag dat de Europese Centrale Bank toenemend bezorgd is over negatieve rentetarieven. De centrale bank verlaagde een paar weken geleden zijn vooruitzichten voor de economische groei in de eurozone van 1,7 procent naar 1,1 procent.

    Daarnaast bleek woensdag dat de winsten van Chinese industriële bedrijven in de eerste twee maanden van dit jaar met 14 procent te zijn gedaald. De fabrieksprijzen in automotive, olieraffinage, de staalsector en de chemie daalden op jaarbasis tussen de 0,4 procent en 2,5 procent, wat druk zette op de winsten in deze sectoren.

    De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag op 2,38 procent, tegenover een driemaandsrente van ruim 2,40 procent. Een dergelijke inverse rentecurve kan duiden op het ontstaan van een recessie in de VS.

    De voorzitter van de Federal Reserve van Kansas City Esther George houdt een spreekbeurt bij een gelegenheid van Money Marketeers.

    Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans daalde in januari met 14,6 procent van 59,8 miljard in december naar 51,1 miljard dollar in de eerste maand van het jaar. Er was door economen gerekend op een handelstekort van 57,0 miljard dollar. De export steeg met 0,9 procent naar 51,1 miljard dollar, terwijl de import met 2,6 procent afnam naar 258,5 miljard dollar. Met China werd een handelstekort opgetekend van 33,2 miljard dollar, een afname met 5,5 miljard dollar als gevolg van een afname van de export met 200 miljoen dollar, maar ook een daling met 5,7 miljard dollar van de import uit China naar de VS.

    De euro noteerde op 1,1274 dollar. Dinsdagavond noteerde de munt op 1,1269.

    Olie liet woensdag weinig beweging zien. Bij de wekelijkse publicatie van de Amerikaanse olievoorraden wordt woensdagmiddag gerekend op een daling met 400.000 vaten tegen een afname van de voorraden met 9,6 miljoen vaten in de week die eindigde op 16 maart.

    Bedrijfsnieuws

    Apple heeft inbreuk gemaakt op een onderdeel van een patent van rivaal Qualcomm, oordeelde de United States International Trade Commission dinsdag. Een aantal andere klachten van Qualcomm werden ongegrond verklaard. Rechter MaryJoan McNamara heeft als aanbeveling afgegeven dat bepaalde iPhones daarom in de ban zouden moeten. Om welke modellen het gaat, werd echter niet duidelijk, maar vermoedelijk gaat het om oudere modellen. Apple steeg woensdag voorbeurs 1 procent, terwijl Qualcomm 1,3 procent goedkoper werd.

    Bill Wafford wordt de nieuwe CFO van retailbedrijf J.C. Penney. De functie was zes maanden niet vervuld. J.C. Penney verkeert momenteel in zwaar weer door teleurstellende omzetcijfers. Wafford was eerder de financiële topman bij Vitamin Shoppe. Het aandeel noteerde voorbeurs onveranderd.

    Tesla stond 0,3 procent lager. Oprichter Elon Musk dient op 4 april voor de rechter te verschijnen. De Securities and Exchange Commission is van mening dat Musk zich niet heeft gehouden aan de afspraken die de beurswaakhond maakte met de topman van de fabrikant van elektrische auto’s.

    Lennar steeg 2,6 procent. De voorbeurs gepubliceerde resultaten van de Amerikaanse huizenbouwer waren lager dan analisten hadden verwacht. De winst per aandeel kwam uit op 0,74 dollar, terwijl 0,75 dollar was verwacht. Ook de omzet viel tegen.

    Southwest Airlines verloor 1,3 procent, nadat de luchtvaartmaatschappij zijn verwachtingen voor het eerste kwartaal naar beneden bijstelde. De shutdown van de Amerikaanse overheid, slechte weersomstandigheden en annuleringen van vluchten zorgden voor deze bijstelling. Het verhoogde bovendien zijn outlook voor de kosten.

    Zorgverzekeraar Centene heeft woensdag een bod van 17,3 miljard dollar uitgebracht op WellCare Health, dat eveneens actief is in de gezondheidszorg. Het aandeel WellCare steeg 12,6 procent, terwijl Centene juist 8 procent zakte.

    Slotstanden

    De Dow Jones index steeg dinsdag 0,6 procent naar 25.657,73 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 0,7 procent op 2.818,46 punten en techbeurs Nasdaq werd ook 0,7 procent duurder op een slotkoers van 7.691,52 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  20. forum rang 10 voda 28 maart 2019 12:44
    Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden donderdag op een fractioneel hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerde de toonaangevende S&P 500 0,1 procent hoger.

    Woensdag sloot Wall Street in de min. Zorgen over de wereldeconomie zorgden voor een negatief sentiment.

    “Wall Street moest op een nieuwsarme dag de winst van een dag eerder weer grotendeels prijsgeven. Stoorzender was andermaal de obligatiemarkt waar de rendementen verder zuidwaarts werden geduwd en de 10-jaarsrente van 2,41 procent op 2,38 procent strandde. Dat was nog steeds minder dan de driemaandsrente waardoor de rentecurve invers blijft”, stelde KBC.

    “Op Wall Street sloten alle aandelenindices in het rood. Zorgen over de snelle rentedaling leidden tot nervositeit. Op Nasdaq lagen vooral chipbedrijven onder druk door de winstwaarschuwing van chipmaker Infineon. [....] Inmiddels prijst de markt een verlaging van de beleidsrente van de Fed met 30 basispunten in, tussen nu en eind december”, meende investmentmanager Simon Wiersma van ING Bank.

    Donderdagmiddag komen de wekelijkse steunaanvragen over de week die eindigde op 23 maart, de definitieve groeidata over het vierde kwartaal en de aanstaande woningverkopen over februari.

    Voor de steunaanvragen gaat de verwachting uit naar 220.000 aanvragen tegen 221.000 over de week die eindigde op 16 maart.

    De definitieve groei van de Amerikaanse economie komt naar verwachting uit op 2,2 procent tegen 2,6 procent in een eerdere raming. In het derde kwartaal van 2018 kwam de groei uit op 3,4 procent.

    Voor de aanstaande verkopen van huizen wordt donderdag vooraf uitgegaan van een stijging op maandbasis met 0,7 procent tegen een plus van 4,6 procent in januari.

    China en de Verenigde Staten hervatten vandaag hun handelsbesprekingen.

    De vice-voorzitter van de Europese Centrale Bank Luis de Guindos en zijn ambtgenoot van de Federal Reserve Randal Quarles spreken vandaag ter gelegenheid van de conferentie van de ECB.

    Fed-bestuurslid Michelle Bowman houdt vandaag een toespraak bij de Independent Community Bankers Association van New Mexico. De voorzitter van de Fed van St. Louis James Bullard doet hetzelfde, maar dan bij het onderzoekscentrum ter gelegenheid van een economisch evenement in Wisconsin.

    De euro noteerde rond lunchtijd op 1,1255 dollar. Woensdagavond noteerde de munt op 1,1249.

    Olie werd donderdag iets goedkoper, na de onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden vorige week.

    Bedrijfsnieuws

    Lyft heet het bedrag dat het bedrijf wil vragen voor zijn aandelen bij de beursgang woensdag verhoogd naar 70 tot 72 dollar. Eerder zei de app-dienst voor taxiritten dat het naar de beurs wilde voor 62 tot 68 dollar per aandeel. De beursgang zal naar verwachting donderdag nabeurs worden geprijsd.

    Lululemon steeg in de elektronische handel voorbeurs 11 procent. De kledingproducent zag in het vierde kwartaal de nettowinst bijna verdubbelen en overtrof daarmee de verwachtingen van analisten. Het bedrijf is bovendien positief gestemd over het lopende jaar.

    Slotstanden

    De S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent lager op 2.803,37 punten. De Dow Jones-index daalde 0,1 procent tot 25.625,59 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 0,6 procent tot 7.643,38 punten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.208 Posts
Pagina: «« 1 ... 682 683 684 685 686 ... 1261 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.735,10 -0,57%
Gold spot 2.393,31 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links