Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum Hamon geopend

802 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 41 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 4 maart 2019 12:08
    quote:

    Leefloon schreef op 13 februari 2019 21:39:

    Weleens genoemd dat rond (voor of na) nabeurse cijfers Hamon telkens opleefde, en daarna langzaam verder wegzakte. Nou ja, tot nu toe.

    Trading update KW1, 25 april: low 25 april €0,438, high 26 april €0,526
    Cijfers HJ1, 5 september: low 4 september €0,417, high 5 september €0,484
    Trading update KW3, 31 oktober: low 31 oktober €0,30, high 1 november €0,44

    Lows en highs met 1 dag tussenruimte zijn gebruikt om het patroon duidelijker te tonen; niet om een selectieve ruimte te laten zien.

    De pieken vallen een beetje weg op een grafiek, en duurden soms iets langer.
    Als patronen, voor zover die bestaan, zich herhalen, dan doe ik dat ook maar eens. Het wachten is nog steeds op een eerste trendbreuk.
  2. forum rang 8 Leefloon 4 maart 2019 12:48
    quote:

    nb schreef op 2 maart 2019 19:20:

    ik heb de tijd.
    Geen literaire terugblik, maar vooruit kijken: Hamon hopelijk ook. Een belangrijk thema is of Hamon in 2019 terug een positieve (recurrente) kasstroom kan gaan genereren. Dat maakt ook het onderhandelen over de 2020-obligatie veel makkelijker dan wanneer de geredde patient in het hospitaal nog steeds bloed verliest.

    Bij succes is het potentieel onveranderd triple digit, de +200% van €0,30 naar €0,90. De tijd die Hamon dan heeft om op +15% per jaar van "kopen" uit te komen, is uit te rekenen: ruim 7 jaar.

    Overigens vind ik een - bij de waardering van Hamon nu ongevaarlijke - reverse split ongeveer even wenselijk als iets meer communicatie. Een reverse split zou goed zijn voor normaler ogende en beurswaardigere koersen, maar het is nog beter dat Hamon zich momenteel de kosten van een reverse split bespaart en dat de CEO met belangrijkere zaken bezig is. Waaronder meer RE en minder I, van de REBITDA.
  3. forum rang 7 JdeFL 4 maart 2019 19:06
    Post hierboven over patronen geeft wel aan dat we nog nergens zijn, zelfs niet met een +18%. Een soort niemandsland, tussen het dal en die 52 cent, of pakweg de inschrijvingsprijs van de laatste kv. Half eurootje, nog een heel eind ver weg.

    Even hoog als Nyrstar, bedenkelijke status... Ongeveer evenveel aandelen.
  4. forum rang 8 Leefloon 4 maart 2019 22:36
    Trading update KW1, 25 april: low 25 april €0,438, high 26 april €0,526
    Cijfers HJ1, 5 september: low 4 september €0,417, high 5 september €0,484
    Trading update KW3, 31 oktober: low 31 oktober €0,30, high 1 november €0,44

    Cijfers 2018, 1 maart: low 1 maart €0,294, high 4 maart €0,425

    Een serie van 4. Met een uit de telkens lagere lows en lagere highs blijkende terugval, en de eerder genoemde punten over de samenstelling van bovenstaande. FWIW.
  5. forum rang 8 Leefloon 5 maart 2019 16:12
    Overigens tonen de lagere highs en lows alleen de tussentijdse, historische dalingen aan. Historische terugvallen. Het is geen "TA", en maak niet de fout om dalende ofwel stijgende lijnen door te trekken. Bovendien is de kans op een trendbreuk sowieso groot, door meer duidelijkheid over de werkelijke gang van zaken bij Hamon en misschien een overenthousiaste ontvangst van een positieve REBITDA.

    Highs en lows werden alleen maar genoemd, omdat de oplevingen én terugvallen als kansen voor snelle handelaars rond cijfers anders nauwelijks zichtbaar zijn in een jaargrafiek. De daling van €0,30 naar €0,294 is trouwens ook te klein om representatief te zijn voor een volatiel aandeel.
  6. forum rang 8 Leefloon 6 maart 2019 13:07
    Niet dat er zoiets bestaat als toekomstige patronen, maar een klein voordeel van de koersdalingen na de opleving na de cijfers is dat dat past bij een vijfde opleving rond cijfers.

    De oplevingen zullen te maken hebben met opportunisme. Vooraf hopen op eindelijk eens een meevaller, of achteraf reageren op niet zwaar dramatische cijfers. Tot dusverre geen houdbare opleving, 4x op rij, en het begin van 5x langzaam terug wegzakken.
  7. forum rang 8 Leefloon 8 maart 2019 18:01
    Het kan allemaal, en zoals al benoemd zijn spikes uit een verleden geen garantie voor de toekomst. De enige reden dat ik het expliciet benoem, is dat het opviel en een beetje wegvalt in een grafiek.

    Een verwachte spike, met terugval, is een handelaarsmotief. Wachten is een motief voor een ongelovige belegger. Twee (ongelovige beleggers) of drie (gelovige beleggers) totaal verschillende benaderingen, die perfect naast elkaar kunnen bestaan en allemaal niet onzinnig zijn of op dom gokken neerkomen.
  8. forum rang 7 JdeFL 15 maart 2019 09:51
    quote:

    Leefloon schreef op 4 maart 2019 12:08:

    [...]
    Als patronen, voor zover die bestaan, zich herhalen, dan doe ik dat ook maar eens. Het wachten is nog steeds op een eerste trendbreuk.
    Op zich krijg ik de indruk dat dit voor veel aandelen geldt. Een nieuwsje, hop, wat omhoog, en dan langzaam (bij Hamon erg snel) terug naar de koers vooraf. Agfa, Greenyard, econocom, recticel, oxurion.... goh doe er smartphoto ook maar bij. Een hele trits. Buy and hold heeft zijn beste tijd gehad, vrees ik. Het leven is aan de heel actieve belegger. En daar hoor ik helaas niet bij.
  9. forum rang 8 Leefloon 15 maart 2019 11:17
    quote:

    JdeFL schreef op 15 maart 2019 09:51:

    Op zich krijg ik de indruk dat dit voor veel aandelen geldt. Een nieuwsje, hop, wat omhoog

    Het leven is aan de heel actieve belegger.
    Alles kan met alles worden vergeleken, maar deze gaat mank. Omdat Hamon in het recente verleden ook vooraf deze dagflits kon laten zien, en "wat omhoog" bij Hamon 10%+ is. De vorige keer +17,99% op basis van de slotkoersen, of +44,56% op basis van low-high.

    Bij Hamon lijkt het meer opportunistisch inspelen op gehoopt meevallend nieuws, met een uit de gratie geraakt aandeel zonder voor pennystocks gebruikelijkere extreme overwaardering.

    Erop inspelen heeft weinig met beleggen te maken, alleen al door onbestaande "vaste patronen". Er is een opportunistisch handelsmotief, met een relatief kleine kans op negatief nieuws. Die kans neemt toe bij kwartaalcijfers, door mogelijk negatief (of meevallend) nieuws over de obligatie.

    Beleggers kunnen er wel anders op inspelen. Passiever. Bijvoorbeeld door de terugval te verwachten, wanneer er geen positieve verrassing is. Dat €0,40 "vaak" niet de nieuwe norm is, en er daarna telkens langzamer een bijbehorende daling volgde.

    Tot dusverre.

    Het "patroon" is niet eens zozeer de insteek, maar wel dat het opvallend terugkeerde en 4x een beetje wegvalt in een jaargrafiek. Hopende handelaars tonen wel het begin van het volledige potentieel bij eens meevalland nieuws, mocht Hamon dergelijk nieuws ooit kunnen produceren en genezen verklaard het Waalse hospitaal mag verlaten.
  10. forum rang 8 Leefloon 24 maart 2019 19:48
    quote:

    Leefloon schreef op 21 februari 2019 14:36:

    dat Hamon uit de gratie is geraakt, totdat ooit het tegendeel wordt bewezen met groene cijfers en/of donkere obligatiewolk.
    Om die dit jaar opspelende obligatie, af te lossen in KW1 van 2020, alvast een beetje in de verf te zetten:

    Bij een REBITDA van €9 miljoen in verloren boekjaar 2018 is een besparing van 5,5% rente over €55 miljoen hartstikke welkom. Het besparen van die €3,025 miljoen rente zou nu echter meer dan de beurswaarde van Hamon kosten, en een extreme verwatering met stevige discount kan daarom ongewenst zijn. Je moet niet alleen een volledig bedrag converteren in een onbekend aantal aandelen, maar die nieuwe aandelen moeten dan ook nog eens aantrekkelijk zijn voor de houders van deze obligatie.

    Een vraag lijkt daarom dus wat Hamon op de vrije markt en bij de grootaandeelhouder(s) kan herfinancieren aan gunstigere voorwaarden, misschien met beperkte versie om de schuld behapbaarder te maken.

    De reddings-KV had meer moeten opleveren, maar toen was het een beetje een probleem dat je als het ware zou beleggen in bespaarde rente. Was er toen €55 miljoen extra opgehaald, stel, dan zou je met die 110 miljoen nieuwe aandelen maar €3,025 miljoen extra verdienen. Bruto. Aan €0,50 bood je toen extra nieuwe aandelen aan met een soort K/W van 36,36. Die extra nieuwe aandelen zijn (ook daarom) nauwelijks verkocht.

    Zonder verwachting is een probleem die €55 miljoen. Niet zomaar weg te redeneren, dus een €3 miljoen hogere EBT ligt niet voor het oprapen. Er "kan" veel, maar daarover wordt blijkbaar al onderhandeld. Een lagere schuld en lagere rentelasten zijn welkom. Volledige conversie ligt niet voor de hand. Daarvoor is de schuld te groot en de REBITDA te laag.

    In dit uitzonderlijke geval is het ook van belang van de Waalse grootaandeelhouder kan en wil. Naast de vraag of er nieuwe aandelen bijkomen en, zo ja, hoeveel. Eventuele bespaarde rente is natuurlijk mooi meegenomen om allereerst richting een gehoopte Hamon vzw te gaan, want de omslag naar nettowinstgevendheid moet nog plaatsvinden.

    Niet bekeken, maar eenderde tot de helft aflossen met/via nieuwe aandelen lijkt nodig, en voor de rest graag herfinanciering een lager rentepercentage. Zeer indicatief. Gedeeltelijke kwijtschelding kan.mag natuurlijk ook, maar met de Waalse grootaandeelhouder kan Hamon daarop geen maximale druk uitoefenen.

    Samengevat: een hoge en complexe aflossingsverplichting van €55 miljoen, en een zeer wenselijke verlaging van te betalen rente van maximaal €3,025 miljoen, en afwachten wat de Waalse grootaandeelhouder kan en wil. A pari converteren in nieuwe aandelen "kan" ook, maar dat lijkt niet te passen door de (te) lage bewezen REBITDA van €9 miljoen. Er zal echt gezocht moeten worden naar een oplossing.

    Ingelezen Afwachten kan in alle gevallen, inclusief eventuele doorrekening van hopelijk bespaarde rente en de gekozen oplossing. Ik ga uit van een goede oplossing, Het geredde Hamon ligt hopelijk gestabiliseerd in het ziekenhuis,en deze operatie moet Hamon een stap verder brengen.

    Koersen van de obligatie zijn niet representatief, Hamon koopt blijkbaar niet opportunistisch in, en door de nominale waarde van €100.000/stuk is een gokje hier sowieso onrealistisch.

    Een aflossingsprobleem van maximaal €55 miljoen, en de bespaarde rente is te weinig om die maximaal €3,025 miljoen over maximaal honderden miljoenen aandelen te gaan verdelen. Tom Poes, verzin een Waalse list.
  11. forum rang 8 Leefloon 29 maart 2019 13:16
    Onveranderd eens voor beleggers, en in lijn met het eerder beschreven patroon. Zonder iedere €0,014 te willen betreuren of bejubelen, en zonder te willen suggereren dat vaste patronen bestaan.

    De markt wil wel, maar mist bij de oplevingen van tientallen procenten telkens de aanleiding of een bevestigend bewijs om die eerste stijging vast te houden. Hamon raakt weer uit de gratie, conform verwachtingspatroon. Inlezen, om ooit snel te kunnen reageren, en redelijk passief afwachten.

    Over boekjaar 2019 zou een Hamon vzw al heel wat zijn, exclusief buitengewone baten en lasten en nieuws over de obligatie moet ook niet tegenvallen (geen enorme verwatering om "slechts" €3 miljoen rente te besparen). Je moet in Hamon geloven, wat door het potentieel niet helemaal krankzinnig is, om nu al te kopen. Ook ik beveel echter watch en afwachten aan, voor beleggers. Eerst denken/doorrekenen, en dan pas (misschien) doen.
  12. seadoc 30 maart 2019 15:22
    quote:

    Leefloon schreef op 24 maart 2019 19:48:

    [...]
    Om die dit jaar opspelende obligatie, af te lossen in KW1 van 2020, alvast een beetje in de verf te zetten:

    Bij een REBITDA van €9 miljoen in verloren boekjaar 2018 is een besparing van 5,5% rente over €55 miljoen hartstikke welkom. Het besparen van die €3,025 miljoen rente zou nu echter meer dan de beurswaarde van Hamon kosten, en een extreme verwatering met stevige discount kan daarom ongewenst zijn. Je moet niet alleen een volledig bedrag converteren in een onbekend aantal aandelen, maar die nieuwe aandelen moeten dan ook nog eens aantrekkelijk zijn voor de houders van deze obligatie.

    Een vraag lijkt daarom dus wat Hamon op de vrije markt en bij de grootaandeelhouder(s) kan herfinancieren aan gunstigere voorwaarden, misschien met beperkte versie om de schuld behapbaarder te maken.

    De reddings-KV had meer moeten opleveren, maar toen was het een beetje een probleem dat je als het ware zou beleggen in bespaarde rente. Was er toen €55 miljoen extra opgehaald, stel, dan zou je met die 110 miljoen nieuwe aandelen maar €3,025 miljoen extra verdienen. Bruto. Aan €0,50 bood je toen extra nieuwe aandelen aan met een soort K/W van 36,36. Die extra nieuwe aandelen zijn (ook daarom) nauwelijks verkocht.

    Zonder verwachting is een probleem die €55 miljoen. Niet zomaar weg te redeneren, dus een €3 miljoen hogere EBT ligt niet voor het oprapen. Er "kan" veel, maar daarover wordt blijkbaar al onderhandeld. Een lagere schuld en lagere rentelasten zijn welkom. Volledige conversie ligt niet voor de hand. Daarvoor is de schuld te groot en de REBITDA te laag.

    In dit uitzonderlijke geval is het ook van belang van de Waalse grootaandeelhouder kan en wil. Naast de vraag of er nieuwe aandelen bijkomen en, zo ja, hoeveel. Eventuele bespaarde rente is natuurlijk mooi meegenomen om allereerst richting een gehoopte Hamon vzw te gaan, want de omslag naar nettowinstgevendheid moet nog plaatsvinden.

    Niet bekeken, maar eenderde tot de helft aflossen met/via nieuwe aandelen lijkt nodig, en voor de rest graag herfinanciering een lager rentepercentage. Zeer indicatief. Gedeeltelijke kwijtschelding kan.mag natuurlijk ook, maar met de Waalse grootaandeelhouder kan Hamon daarop geen maximale druk uitoefenen.

    Samengevat: een hoge en complexe aflossingsverplichting van €55 miljoen, en een zeer wenselijke verlaging van te betalen rente van maximaal €3,025 miljoen, en afwachten wat de Waalse grootaandeelhouder kan en wil. A pari converteren in nieuwe aandelen "kan" ook, maar dat lijkt niet te passen door de (te) lage bewezen REBITDA van €9 miljoen. Er zal echt gezocht moeten worden naar een oplossing.

    Ingelezen Afwachten kan in alle gevallen, inclusief eventuele doorrekening van hopelijk bespaarde rente en de gekozen oplossing. Ik ga uit van een goede oplossing, Het geredde Hamon ligt hopelijk gestabiliseerd in het ziekenhuis,en deze operatie moet Hamon een stap verder brengen.

    Koersen van de obligatie zijn niet representatief, Hamon koopt blijkbaar niet opportunistisch in, en door de nominale waarde van €100.000/stuk is een gokje hier sowieso onrealistisch.

    Een aflossingsprobleem van maximaal €55 miljoen, en de bespaarde rente is te weinig om die maximaal €3,025 miljoen over maximaal honderden miljoenen aandelen te gaan verdelen. Tom Poes, verzin een Waalse list.
    Lijkt me een correcte analyse, nog een tijdpad in gedachte ivm die obligatie? Lijkt me dat dat binnen 9 maande opgelost moet zijn.
802 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 41 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0650 +0,06%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.684,40 -0,86%
Gold spot 2.397,21 +0,75%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links