Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bod op Snowworld aanstaande?

207 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 mei 2018 16:27
    Update2: Alychlo bezit ruim 90 procent SnowWorld
    Te weinig voor uitrookprocedure.

    (ABM FN-Dow Jones) Het verplichte overnamebod op SnowWorld heeft ertoe geleid dat Alychlo, dat wordt gecontroleerd door de Belgische miljardair Marc Coucke, inmiddels een belang heeft van 82,8 procent in de uitbater van skihallen met daarboven nog eens een potentieel belang van 9,25 procent. Dit maakte Alychlo woensdagmiddag bekend.

    Alychlo bracht op 28 september 2017 een bod uit op alle aandelen SnowWorld van 9,50 euro per stuk.

    Doordat Alychlo inclusief het potentiële belang van 9,25 procent minder dan 95 procent van SnowWorld bezit, kan het geen uitrookprocedure starten om zo de resterende aandelen ook in bezit te krijgen.

    In een toelichting aan ABM Financial News liet Alychlo woensdagmiddag weten dat het inmiddels heeft besloten de opties op het belang van in totaal 9,25 procent niet te zullen uitoefenen. Hierdoor zal het totale belang uiteindelijk blijven steken op 82,8 procent.

    Recent meldde Alychlo nog dat het 150.000 stukken kocht van CEO Koos Hendriks.

    De laatste weken is er de nodige onrust rondom SnowWorld. Oprichter Hendriks zou alvorens hij zijn aandelen aan Coucke verkocht al 2 miljoen aandelen hebben beloofd aan een drietal investeerders. En die stukken zouden nu opgeëist worden.

    Belegger Geert Schaaij van Beursgenoten riep aandeelhouders vervolgens op om hun stukken aangemeld onder het bod van Coucke weer terug te vragen bij hun depotbank. Hij noemde het opmerkelijk dat de plannen uit 2016, toen Hendriks een Memorandum of Understanding met de drie investeerders tekende, niet bij toezichthouder AFM zijn gemeld en evenmin niet in het jaarverslag van SnowWorld voorkomen.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 21 mei 2018 14:31
    J. Kluft meldt eerste belang in SnowWorld
    Meldingsplicht ontstond al in 2017.

    (ABM FN-Dow Jones) J. Kluft heeft een eerste belang in SnowWorld gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 10 oktober 2017.

    Kluft meldde toen een kapitaalbelang van 3,04 procent met een dito stemrecht.

    De Belgische miljardair Marc Coucke heeft recent een belang van 82,8 procent opgebouwd in SnowWorld. Via een verplicht bod van 9,50 euro per aandeel slaagde Coucke er evenwel niet in om meer dan 95 procent van SnowWorld in handen te krijgen om zo een uitrookprocedure te kunnen starten.

    Terwijl het bod van Coucke uitstond, was er de nodige onrust. Oprichter Koos Hendriks van SnowWorld zou alvorens hij zijn aandelen aan Coucke verkocht al 2 miljoen aandelen hebben beloofd aan een drietal investeerders. En die stukken zouden nu opgeëist worden.

    Het aandeel SnowWorld sloot vrijdag op 9,62 euro.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 6 september 2018 18:13
    SnowWorld breidt raad van commissarissen uit

    (ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van SnowWorld hebben donderdag tijdens een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders unaniem ingestemd met de benoeming van Pieter Bourgeois en Freya Loncin tot lid van de raad van commissarissen. Dit maakte de uitbater van skihallen donderdag bekend.

    Met deze benoemingen is de raad van commissarissen van SnowWorld uitgebreid van drie naar vijf leden.

    In dezelfde vergadering heeft de raad van commissarissen de benoeming bekendgemaakt van een extra statutair bestuurder, te weten Els Haeck.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  4. forum rang 10 voda 17 september 2018 16:16
    SnowWorld benoemt Wim Hubrechtsen tot CEO

    (ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft Wim Hubrechtsen per 1 oktober als nieuwe CEO aangesteld en geeft nieuwe aandelen uit om zijn aandelenkapitaal met 15 procent te verhogen. Dat heeft de exploitant van indoor skibanen maandagochtend voorbeurs bekendgemaakt.

    Hubrechtsen heeft uitgebreide ervaring in de media- en entertainment sector. Tot voor kort was hij CEO van Comics Station en eerder werkte hij bij Studio 100 en de Vlaamse Mediamaatschappij.

    "De raad van commissarissen is ervan overtuigd dat Wim Hubrechtsen de juiste man is om SnowWorld verder uit te bouwen en dat de succesformule van SnowWorld bij hem in goede handen is", aldus SnowWorld in het begeleidende persbericht.

    Hubrechtsen volgt Koos Hendriks op die op 1 oktober 2018 zal terugtreden als CEO. Om de nieuwe CEO te ondersteunen zal Hendriks tot maart 2019 actief blijven in een adviserende rol.

    “Koos Hendriks (1949) heeft SnowWorld opgericht en heeft sinds de start in 1996 onafgebroken leiding gegeven aan de activiteiten van SnowWorld in zijn hoedanigheid als CEO. Wij wensen hierbij Koos Hendriks van harte en uitdrukkelijk te danken voor zijn passie en vastberadenheid waarmee hij SnowWorld heeft opgebouwd en geleid", stelde Hans Bakker, voorzitter van de raad van commissarissen van SnowWorld,

    Aandelenemissie

    SnowWorld deelde verder mee dat het eigen vermogen wordt versterkt met 4,25 miljoen euro. De sterkere balans vormt volgens SnowWorld een goede basis voor toekomstige investeringen en (buitenlandse) expansie.

    Er worden 471.954 aandelen SnowWorld uitgegeven tegen een prijs van 9 euro, een discount van 2 procent tegen de slotkoers van afgelopen vrijdag. Hierdoor wordt het aandelenkapitaal met 15 procent uitgebreid. Vrijdag sloot het aandeel op 9,22 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  5. forum rang 10 voda 8 oktober 2018 16:42
    Nieuwe president-commissaris voor SnowWorld

    Gepubliceerd op 8 okt 2018 om 10:06 | Views: 804

    ZOETERMEER (AFN) - Uitbater van skihallen SnowWorld heeft Koen Hoffman benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Hij is de opvolger van Hans Bakker, die in maart al aankondigde terug te zullen treden uit de toezichthoudende raad. Bakker kondigde aan te zullen vertrekken op het moment dat Koos Hendriks als baas van het bedrijf terugtrad.

    Hendriks is per 1 oktober opgevolgd door Wim Hubrechtsen. Tijdens de meest recente vergadering van de commissarissen, waarin onder meer de benoeming van de nieuwe topman werd geformaliseerd, kreeg Hofmann de voorzittershamer uitgereikt door Bakker.

    De raad van commissarissen van SnowWorld bestaat momenteel uit vier personen. Naast Hoffman hebben Freya Loncin, Peter Paul de Vries en Pieter Bourgeois zitting in het orgaan.
  6. forum rang 10 voda 3 december 2018 16:30
    SnowWorld verlengt optierecht Coucke

    (ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft besloten om de looptijd van de momenteel door Alychlo gehouden optierechten op aandelen in het kapitaal van SnowWorld met 12 maanden te verlengen. Dit maakte SnowWorld maandagochtend bekend.

    Alychlo,dat wordt gecontroleerd door de Belgische zakenman Marc Coucke, blijft daardoor rechthebbende van optierechten op 5 procent van het geplaatst kapitaal van SnowWorld op het moment van uitoefening en op nog eens 147.508 aandelen in het kapitaal van SnowWorld.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. forum rang 10 voda 20 december 2018 16:23
    Snowworld rondt acquisities af

    (ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft twee acquisities afgerond in Nederland en Duitsland en bereikte een akkoord over de volledige herfinanciering van haar bestaande bankschulden. Dit maakte de beursgenoteerde Nederlandse uitbater van indoorskiresorts donderdagochtend bekend.

    SnowWorld bereikte een akkoord met de aandeelhouders over de acquisitie van alle aandelen in het indoorskipark SnowPlanet Amsterdam en neemt een participatie van 25 procent in het Alpenpark Neuss in Duitsland. SnowWorld heeft verder ook het recht om op middellange termijn deze participatie in Neuss uit te breiden naar een meerderheidsparticipatie.

    “Na de volledige integratie van alle verworven sites binnen het SnowWorld-concept mikken we jaarlijks op maar liefst 2 miljoen bezoekers, een stijging met 80 procent van het huidige bezoekersaantal bij SnowWorld”, aldus topman Wim Hubrechtsen in een toelichting.

    Daarnaast realiseerde SnowWorld een volledige herfinanciering door KBC en Belfius, die SnowWorld een uitgebreide acquisitielijn biedt, aldus SnowWorld.

    Het aandeel SnowWorld sloot woensdag in Amsterdam op 9,00 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 31 december 2018 18:42
    Investeerder Coucke neemt SnowWorld op sleeptouw

    De schatrijke Marc Coucke kocht het kwakkelende SnowWorld. De Belgische investeerder is ambitieus: hij wil van het bedrijf dé internationale opkoper van skihallen maken.

    Het is op de vrijdag voor de jaarwisseling misschien wel de drukste dag van het jaar in Landgraaf. ’s Middags staan er rijen bij de ticketverkoop en ook beneden bij de uitleen van ski’s en snowboards is het erg druk. Op het parkeerterrein staan opvallend veel auto’s met een Belgisch kenteken. Bijna 40% van de bezoekers van SnowWorld Landgraaf komt uit België.

    Grootaandeelhouder Marc Coucke schetst in Landgraaf de plannen die hij heeft met SnowWorldFoto: HH

    Die toestroom van Belgische wintersportliefhebbers heeft niets te maken met de verrassende wisseling van de wacht bij SnowWorld. Marc Coucke, een in België bekende miljardair en investeerder, kocht in 2017 via zijn investeringsvehikel het Nederlandse vrijetijdsbedrijf en stelde zijn landgenoot Wim Hubrechtsen aan als ceo.
    ShowWorld moet meer schwung krijgen

    Drukte op het overdekte skicomplex van LandgraafFoto: HH

    Het duo geeft deze vrijdag een toelichting op hun plan om de groep rond SnowWorld, dat ook in Zoetermeer een skicomplex bezit, meer schwung te geven. Daartoe kochten ze onlangs skihal Snowplanet in Spaarnwoude, bij Amsterdam. Een ‘onderbenutte’ skihal met een omzet van enkele miljoenen, aldus Coucke, en eigendom van enkele Nijmeegse investeerders. De Belgen willen Snowplanet sfeervoller maken en zinnen ook op uitbreiding ‘want het ligt op een toplocatie.’

    Lees ook
    Oprichter Koos Hendriks van SnowWorld treedt terug

    Ook nam SnowWorld een belang van 25% in Alpenpark Neuss. Het Duitse indoorcomplex zal op den duur volledig worden ingelijfd en dat zal de groepsomzet verdubbelen tot pakweg €55 mln.
    €3,8 mrd

    De opbrengst van de verkoop van Omega Pharma
    Coucke (53) is in zijn element als hij de aankopen bespreekt. Gekleed in een ruim vallend grijs pak en sportieve schoenen schetst hij de ambities van ‘zijn’ SnowWorld. Daarbij schakelt de Vlaamse zakenman makkelijk tussen Nederlands en Frans om ook de Waalse journalisten te woord te kunnen staan.

  9. forum rang 10 voda 31 december 2018 18:43
    Deel 2:

    Anderlecht, pretpark in Durbuy, golfbanen, een dierenpark

    Coucke verwierf zijn fortuin in 2014 door de verkoop van zijn bedrijf Omega Pharma. Die leverde hem € 3,8 mrd in cash en aandelen op en sindsdien wordt de kleurrijke ondernemer door de Belgische media op de voet gevolgd.

    ‘Een skihal duurzaam? Het is in ieder geval veel energiezuiniger dan met de familie vliegen naar Bali.’’• Marc Coucke, eigenaar van SnowWorld
    Hij steekt zijn verworven kapitaal in tal van projecten en bedrijven. Van profclub Anderlecht tot biotechbedrijven, van de bouw van een ‘Disney in de Belgische Ardennen’ tot enkele golfbanen die hij koopt van de Nederlandse ondernemer Eric Wilborts. Coucke mag zich ook mede-eigenaar noemen van een drukbezocht dierenpark.

    Hij stort zich nu op skihallen. In het beursgenoteerde SnowWorld bezit hij 83% van de aandelen. In West-Europa staan achttien overdekte skihallen, zo legt hij uit. Veel complexen leiden een marginaal bestaan. De sector is hopeloos versnipperd. ‘Wij willen de consolidator van Europa worden.’

    Dé opkoper van Europa
    SnowWorld moet dé opkoper van Europa worden. De partij die een keten van skihallen bezit, kan inkoopvoordelen realiseren en kan bijvoorbeeld kortingsacties op touw zetten voor de stille dagen op de pistes.

    Waarom is Coucke in deze vorm van vrijetijdsbesteding gestapt? ‘Je ziet dat veel mensen er plezier aan beleven. Het potentieel is enorm, zeker als door de klimaatverandering de sneeuw in de skigebieden steeds later beschikbaar is. Of een skihal duurzaam is? Het is in ieder geval veel energiezuiniger dan met de familie vliegen naar Bali.’

    Geen energieslurpers
    ‘We zouden nu elk jaar een piste kunnen toevoegen, betaald uit eigen middelen.’• Marc Coucke

    Coucke wil niet dat zijn skihallen bekend staan als energieslurpers. ‘De economische footprint moet omlaag anders is er geen toekomst voor indoor skihallen.’ Alle hallen krijgen zonnepanelen, ledverlichting en de warmte zal worden hergebruikt. Bovendien komen er meer zomeractiviteiten bij een complex, zoals klim- en adventureparken.

    Voor de komst van Coucke had SnowWorld grote problemen met de banken, maar die zijn goeddeels opgelost. Er is met twee Belgische banken een herfinanciering overeengekomen. Het bedrijf leent €63 mln en kan daarvan bijna de helft besteden aan aankopen. Na de twee recente aankooptransacties is daar nog circa €20 mln van beschikbaar. Coucke: ‘We zouden nu elk jaar een piste kunnen toevoegen, betaald uit eigen middelen.’

    Golfslagbad Zoetermeer gaat in de ijskast
    Voorlopig is de blik gericht op Noord-Italië. Daar hoopt SnowWorld een bouwvergunning te krijgen om, samen met een Italiaanse partner, een complex te bouwen zoals dat in Zoetermeer. Het gaat om een gezamenlijke investering van €55 mln. De Belgische grootaandeelhouder hoopt eind 2020 de poorten van dat complex te kunnen openen.

    Coucke is vastberaden om van de skihallen een succesverhaal te maken. Andere Nederlandse projecten die hij eerder aankondigde, zoals de bouw van een groot golfslagbad bij Zoetermeer, gaan voorlopig de ijskast in.

    Jan Verbeek

    fd.nl/ondernemen/1283985/investeerder...
  10. forum rang 10 voda 16 januari 2019 16:42
    SnowWorld ziet jaaromzet dalen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    SnowWorld NV
    8,98 -0,70 -7,23 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) SnowWorld heeft in het gebroken boekjaar 2017/2018 de nettowinst licht zien stijgen, bij een dalende omzet. Dit maakte de uitbater van overdekte skipistes woensdag voorbeurs bekend.

    SnowWorld boekte een omzetdaling van 4,3 procent tot 26,1 miljoen euro. Een jaar eerder lag de omzet nog op 27,3 miljoen euro.

    De nettowinst steeg daarentegen met 3,4 procent naar 2,4 miljoen euro. De EBITDA daalde echter met 12,8 procent van 9,7 miljoen euro naar 8,5 miljoen euro. De EBITDA daalde door een lagere brutomarge en gestegen personeelslasten.

    Volgens het bedrijf kwam er in het tweede halfjaar een eind aan de daling van het aantal verkochte kaartjes. Deze daling was in het eerste halfjaar ingezet.

    Het bedrijf is positief over de eerste maanden van het boekjaar 2018/2019, dat op 1 oktober is begonnen. Het stelt dat het een duidelijk hogere omzet heeft behaald dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Volgens de schaal van Mock zou dit een stijging van 7 tot 12 procent betekenen.

    Alychlo, dat wordt gecontroleerd door de Belgische miljardair Marc Coucke, bracht op 28 september 2017 een bod uit op alle aandelen SnowWorld van 9,50 euro per stuk. Inmiddels bezit de Belgische ondernemer een belang van 85 procent.

    Het aandeel SnowWorld sloot dinsdag 8,5 procent hoger op 9,68 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. Biobert 16 januari 2019 23:26
    SnowWorld is de komende jaren DOOD geld. Ik snap niet wat de postzegelverzamelaar Kluft ziet in SnowWorld. Geen dividend terwijl er wel een redelijke winst wordt behaald. Vestzak broekzak denkt Achlyo, maar andere aandeelhouders denken dit kennelijk niet, anders zijn ze toch geen aandeelhouder?
  12. Bertbelegt 21 januari 2019 12:59
    Na de publicaties van de jaarcijfers komt een klein beetje omzet in de aandelen. Maar veel stelt het (nog) niet voor. Zeker niet in vergelijking met de afgelopen jaren, toen cijfers nog wel de aanzet waren voor 5-10.000 aandelen omzet op de beurs.
    Ik vond de jaarcijfers maar matig. De WPA komt nauwelijks boven de €0,65 gezien de uitbreiding van het aandelenkapitaal. Tel daar de verlenging van de optierechten bij op.
    Natuurlijk zorgt de recent bijgekochte omzet voor een verwachte hogere toekomstige Ebita, en het seizoen is klaarblijkelijk goed begonnen.
    Biobert noemt het ‘dood’ geld. Daar ben ik het wel mee eens. €9 - €9,50 zal wel een bodem blijven, al was het alleen maar omdat het niet heel lang zal duren voordat Alychlo de resterende aandelen via een nieuw bod van de beurs zal halen. Daarvoor moet wel eerst een vol jaar sinds het vorige bod verstreken zijn.
  13. forum rang 10 voda 1 februari 2019 17:55
    SnowWorld neemt SIS Leisure Group over

    (ABM FN-Dow Jones) SnowWorld zal SIS Leisure Group overnemen. Dit maakte SnowWorld vrijdagavond bekend zonder een overnameprijs te noemen.

    SIS Leisure Group exploiteert indoorskihallen in Rucphen en Terneuzen en een indoor Skydive in Roosendaal.

    Door de overname heeft SnowWorld straks 7 locaties en ruim 3 miljoen bezoekers.

    SIS is goed voor een jaaromzet van ongeveer 8 miljoen euro met een EBITDA van bijna 2 miljoen euro. Volgens directeur Nicky Broos van SIS is in de huidige markt "Geen overnameprijs genoemd.consolidatie onvermijdelijk om de noodzakelijke groei gaande te houden".

    De overname wordt volledig gefinancierd uit de ruimte in de kredietlijn die zij eind 2018 met KBC Bank en Belfius heeft afgesloten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
207 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links