Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. whammy 22 januari 2019 17:00
    De MP's van de EU zijn overal behalve waar ze horen te zijn.
    When the debate with Kurz began on Tuesday morning at 10:30AM, EUobserver counted a mere 52 MEPs in the plenary hall - there are 750 of them, excluding the president.

    This number increased to 132 by the end of the debate, which was, in any case, more a collection of short speeches than a genuine discussion.
    euobserver.com/institutional/143940
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 januari 2019 12:38
    Brussel onderzoekt aantrekkingskracht 'gouden visa' op criminelen
    23-01-19 12:17 Update: 2 minuten geleden

    De Europese Commissie onderzoekt investeringsprogramma's die door lidstaten worden aangeboden aan rijken van buiten de EU in ruil voor verblijfsvergunningen, visa en paspoorten.

    EU-commissaris Vera Jourová (Justitie) eist meer transparantie over de 'aanbiedingen' waar niet-EU-burgers tonnen en soms miljoenen voor overhebben en wil gezamenlijke criteria binnen de EU.

    De verkoop van 'gouden visa' werken corruptie, witwassen en belastingontwijking in de hand en trekken de georganiseerde misdaad aan, aldus Jourova.

    Zo kunnen niet-EU-burgers in Bulgarije, Cyprus en Malta in ruil voor investeringen tussen 900.000 en 1,8 miljoen euro het staatsburgerschap en daarmee een EU-paspoort krijgen. Ze hoeven daarvoor niet daadwerkelijk in het land te wonen, maar krijgen er wel toegang tot andere EU-landen mee.

    Twintig lidstaten, waaronder deze drie en Nederland, bieden verblijfsvergunningen, oftewel een 'gouden visum', aan als iemand maar genoeg geld neerlegt.

    In Nederland konden niet-EU-burgers tot 2016 bij de koop van onroerend goed voor 1,25 miljoen euro aan een verblijfsvergunning komen. Nu kan dat alleen als er voor dat bedrag in een bedrijf wordt geïnvesteerd dat werkgelegenheid of innovaties oplevert.

    'Lidstaten verdienden 25 miljard euro aan regeling'

    Volgens Jourova moeten er "geen zwakke schakels zijn in de EU, waar mensen met de middelen kunnen winkelen voor de aantrekkelijkste aanbiedingen".

    De lidstaten zouden de afgelopen tien jaar in totaal zo'n 25 miljard euro hebben verdiend met het aanbieden van verblijfsrechten of burgerschap aan niet-EU-burgers in ruil voor omvangrijke investeringen in onroerend goed of staatsobligaties.

    In mei trok het Europees Parlement al aan de bel over de kwestie. Het parlement wil dat Brussel maatregelen treft, maar de Europese Commissie is niet bevoegd om de lidstaten een verbod op dergelijke programma's op te leggen.

    Door: NU.nl Beeld: AFP
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 januari 2019 13:58
    Brussel wil Brexit-schade voor vissers beperken met schadevergoeding
    23-01-19 13:17 Update: 31 minuten geleden
    3

    Vissers die schade lijden door een eventuele 'no deal-Brexit' kunnen aanspraak maken mogelijk op een schadevergoeding. De Europese Commissie heeft daarvoor twee voorstellen ingediend.

    Wanneer er geen Brexit-overeenkomst wordt gesloten, mogen Europese vissers vanaf 30 maart waarschijnlijk niet meer in Britse wateren vissen.

    Dit leidt tot enorme schade voor Nederlandse en Belgische vissers. Ongeveer 40 procent van alle visvangsten uit België en Nederland komen namelijk uit Britse wateren.

    Naast een potje voor schadevergoedingen wil de Europese Commissie het mogelijk maken om Britse vissers toe te kunnen laten in Europese wateren. Voorwaarde is dan wel dat Europese vissers ook in Britse wateren mogen vissen.

    Lidstaten en het Europees Parlement moeten voor 29 maart stemmen over de maatregelen.
    Door: NU.nl
  4. forum rang 6 Chiddix 25 januari 2019 08:14
    Verhofstadt zei gisteren, dat het EP vasthoudt aan de backstop. Men is tegen een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland.
    Volgende week dinsdag is er een debat met daarop volgend een stemming in het Lagerhuis over plan B wat veel lijkt op plan A. Bijna identiek tenzij Brussel iets verandert aan de backstop.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 januari 2019 09:32
    quote:

    Chiddix schreef op 25 januari 2019 08:43:

    Premier May is tegen een nieuw referendum omdat ze vindt, dat dit de democratische beginselen aantast. Ze sprak zich deze week ook uit tegen uitstel van Brexit. Lost niets op zei ze.
    Volgens mij heeft de kiezer het volste recht om van mening te veranderen, bovendien zijn de kiezers volkomen verkeerd voorgelicht.

    Het zou juist heel slim zijn om de kiezers dit onmogelijke probleem te laten oplossen, want dan krijgt May niet de schuld van alle ellende.
  6. forum rang 6 Chiddix 25 januari 2019 10:37
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 januari 2019 09:32:

    [...]
    Volgens mij heeft de kiezer het volste recht om van mening te veranderen, bovendien zijn de kiezers volkomen verkeerd voorgelicht.

    De meerderheid was voor uit de EU. Het VK wil baas zijn in eigen huis. De economische component zal neem ik aan ook door de tegenstanders van Brexit zijn genoemd voordat het referendum plaatsvond en door de regering. Er zullen nadelige gevolgen zijn op economisch gebied. May wilde dit verzachten door een zachte Brexit maar de oppositie werkt tegen. Het moet nog zachter van Labour. Foute boel.
    Normaal zou het gewoon een harde Brexit zijn geworden. Brexit is gewoon met douanegrenzen. Niet meer en niet minder.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 januari 2019 13:25
    quote:

    rationeel schreef op 26 januari 2019 13:22:

    Het grens probleem kan waarschijnlijk met de nieuwe electronische mogelijkheden simpel worden opgelost. Als de gasmeter al doorgeeft hoeveel stroom ik verbruik en wanneer, dan zal dat toch geen moeilijke opgave hoeven te zijn.
    Er is geen enkele oplossing voor het grensprobleem, behalve een douane-unie met de EU of er gewoon in blijven.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 januari 2019 18:18
    quote:

    rationeel schreef op 26 januari 2019 18:08:

    [...]Laat jij je oren maar hangen naar je eigen onkunde.
    Als er geen fysieke grensbewaking is, kan iedere smokkelaar en vluchteling zo naar binnen lopen of rijden.

    Dus de Engelsen moeten een keiharde keus maken.

    Het makkelijkste zou zijn om Noord-Ierland helemaal in de EU te laten en de veerboten tussen NI en Engeland te gaan bewaken, maar geen enkele oplossing is aanvaardbaar voor alle partijen.
  9. forum rang 6 haas 27 januari 2019 09:03
    Bij de Iers-Noord-Ierse grens hebben
    honderden mensen gedemonstreerd tegen
    een no-deal-brexit en de te verwachten
    gevolgen daarvan.De betogers zijn bang
    voor de terugkeer van een harde grens
    en voor opleving van het geweld.

    Bij de grensplaats Newry werden een
    nepmuur en namaakgrenspost neergezet,
    waarna demonstranten er in militaire
    kleding gingen patrouilleren.

    Sinn Fein-leider Mary Lou McDonald en
    anderen sloegen met een sloophamer de
    nepmuur kapot.Zij riep opnieuw op tot
    een referendum over Ierse eenwording.
    "Nu is het moment",zei ze later op een
    bijeenkomst in Belfast.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 januari 2019 10:20
    Theresa May: geen Brexit zonder duidelijke afspraken met de EU
    Geen kans op no-dealbrexit
    Updated 42 min geleden
    45 min geleden in BUITENLAND

    LONDEN - De Britse premier Theresa May heeft volgens de krant The Sun in privégesprekken haar kabinetsleden verzekerd dat er geen Brexit komt zonder duidelijke afspraken met de EU. May zou een ’no-dealbrexit’ uitsluiten, maar houdt dat voor zich om druk op de Europese Unie te kunnen blijven uitoefenen.

    De minister van Onderwijs, Damian Hinds, zei maandag bij de BBC in een reactie op het bericht van The Sun dat de regering geen ’no-deal’ nastreeft en dat ook een duidelijke meerderheid in het parlement een goede overeenkomst met de Europese Unie wil.

    May heeft een serie afspraken gemaakt over de manier waarop haar land ordelijk de EU verlaat. Maar die overeenkomst is twee weken terug met een enorme meerderheid in het Britse Lagerhuis weggestemd. Dinsdag buigen May en het parlement zich erover hoe het verder moet.

    Volgens de planning stapt het Verenigd Koninkrijk op 29 maart uit de EU. Het land werd 1 januari 1973 lid van de Europese Gemeenschap, maar is nooit enthousiast geweest over grote Europese projecten.
  11. forum rang 10 voda 28 januari 2019 20:55
    Britse supermarkten: 'Denk aan onze klanten, voorkom no dealbrexit'

    In een gezamenlijke brief waarschuwen Britse supermarktconcerns voor de desastreuze gevolgen van een no dealbrexit. Die zou acuut leiden tot torenhoge prijzen en lege schappen, vrezen zij. De winkeliers roepen de parlementsleden op om alles op alles te zetten tot een akkoord te komen.

    Lege schappen en groenten en fruit dat niet meer vers is als het wordt geleverd: Britse winkeliers hekelen het vooruitzicht van een no
    dealbrexit.Reuters/ Philimon Bulawayo

    De brief, ondertekend door grote ketens als Sainsbury'sSBRY£p279,00-1,31%, Marks & SpencerMKS£p290,30+0,10% en John Lewis, schetst een inktzwart scenario als het Verenigd Koninkrijk op 29 maart zonder deal uit de Europese Unie stapt.

    Wachtende vrachtwagens
    Strenge importregels vormen het eerste probleem. Gemiddeld komt een derde van het voedsel op de borden van de Britten uit de EU. In deze tijd van het jaar loopt dat voor sommige producten op tot 90%. Paprika's komen uit Spanje, tomaten uit Portugal, fruit uit Frankrijk: producten die beperkt houdbaar zijn en dus snel van naar hun bestemming gebracht moeten worden. Frankrijk heeft al aangekondigd de export naar het VK streng te zullen controleren. Iets dat naar verwachting tot kilometerslange files van wachtende vrachtwagens zal leiden.

    Als er geen uittredingsovereenkomst in werking treedt, dan valt de handel tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU vanaf 29 maart onder de regels van de Wereldhandelsorganisatie. Die schrijven de heffing van importtarieven voor en deze tarieven, waarvan de hoogte per product verschilt, zouden de prijzen in de supermarkt opstuwen. Ze vormen de tweede grote angst van de Britse retailers. 'Onze mogelijkheid om de risico's te verzachten is beperkt', schrijven de winkelketens. Zij proberen voor zover mogelijk voorraden op te bouwen, maar dat zet weinig zoden aan de dijk: de ruimte van de winkels is beperkt en verswaren zijn niet lang genoeg houdbaar.

    Supermarktketens trekken in het Verenigd Koninkrijk aan de bel en waarschuwen parlementsleden voor de gevolgen van een no-dealbrexit.

    Kosten van de chaos
    Het is niet de eerste keer dat winkeliers het Britse parlement waarschuwen. In oktober trok retailorganisatie BRC aan de bel. Ook vertegenwoordigers van andere import-afhankelijke industrieën, zoals autofabrikanten en farmaceuten, waarschuwen keer op keer voor de chaos die bij een no dealbrexit mogelijk losbarst. Hoe groot die precies kan worden, valt moeilijk te voorspellen. Brexitonderzoeker Bart Los deed een poging de negatieve impact op het bruto binnenlands product te becijferen: 'Volgens onze berekeningen, waarbij we ervan uitgaan dat de export naar de EU helemaal stilvalt, is er een effect van maximaal 8,5%', zei hij eerder in het FD.

    De Britse retailers hopen dat hun brief parlementsleden opjut om tot een oplossing te komen. Waar die gezocht moet worden, daarvoor geven zij in hun brief geen concrete adviezen.

    fd.nl/ondernemen/1287490/britse-super...
  12. forum rang 6 Chiddix 29 januari 2019 07:29
    Vandaag buigt het Lagerhuis zich over plan B van May. Het zal dan een deal worden met enige aanpassingen die nog wel goedgekeurd moet worden door de EU. May wil eerst een meerderheid van het parlement voordat ze afreist naar Brussel.
    Gisteren regende het berichten in de media over de gevaren van een chaotisch vertrek van het VK uit de EU.
    Onze staatssecretaris Economische Zaken sprak op het Journaal de ondernemers toe, Britse topondernemers waarschuwen voor lege schappen en stijging prijzen en vanuit Brussel kreeg May een veeg uit de pan van mede Brexit-onderhandelaar Sabine Weyand(Duitse).
  13. forum rang 6 Chiddix 30 januari 2019 07:02
    De uitkomst gisteren van plan B was de backstop uit het eerder gesloten akkoord met de EU te halen. Het was een meevaller voor May in het parlement. Nu ligt de bal bij de EU, die al weken roepen, dat de deal niet opengebroken wordt.
    Het woord aanpassing of iets wijzigen zou misschien mogelijk zijn.
    Of daarmee de backstop bedoeld wordt is niet bekend.
    Vanuit Brussel is er maanden geroepen, dat een harde Brexit catastrofaal zal zijn voor de Britten. Brussel krijgt nu de kans om een harde Brexit te voorkomen.
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0639 -0,30%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.379,10 -0,01%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

Solvay
+2,85%
Barco
+2,36%
KBC Groep
+1,98%
Ackerm...
+1,79%
GBL
+1,60%

Dalers

AZELIS...
-2,64%
Melexis
-2,13%
Recticel
-1,65%
Fagron
-1,12%
Deceun...
-0,59%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links