Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,140 19 apr 2024 17:38
  • -1,040 (-4,30%) Dagrange 23,140 - 23,900
  • 402.519 Gem. (3M) 383,2K

Fugro 2019

11.210 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 561 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 SAHR-0310 23 januari 2019 12:28
    Fugro groeit sinds begin 2018 voor het eerst, na 12 kwartalen van krimp. ’t Werelds grootste geo-data specialist, omschrijft CFO Paul Verhagen het bedrijf. Hoe werd het tij gekeerd?

    “Wij leveren Triple A diensten: wij acquireren en analyseren data, adviseren op basis daarvan onze klanten over de meest efficiënte, veilige en duurzame wijze om hun assets te positioneren, te funderen, te onderhouden. En doen geen dingen buiten die corebusiness.”

    Wat Fugro óók doet: adviseren over risico’s van overstromingen, een groeimarkt gezien de opwarming van de aarde. Verder: het monitoren van kustlijnen, het in kaart brengen van oceanen, het ondersteunen van klanten bij hun zoektocht naar vers water. Want hoewel olie en gas belangrijk zullen blijven, wil Fugro er minder afhankelijk van worden. En al wordt ‘groen’ steeds belangrijker, de komende decennia zal Fugro nog veel werk hebben in dienstverlening aan olie- en gasbedrijven.

    Lees ook: Financial leadership is zuurstof voor de organisatie (interview Verhagen 2015)
    Bekijk de hele CFO100

    ‘Nieuw’ gas

    “De vraag naar olie en gas groeit nog steeds, terwijl er de laatste paar jaar weinig is geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe velden”, zegt Verhagen. “Toch moet er jaarlijks 4 á 7 procent ‘nieuwe’ olie en ‘nieuw’ gas worden ontwikkeld, alleen al om afnemende productie van bestaande velden te compenseren. Dit staat los van de nog steeds groeiende mondiale vraag. Het zwembad aan voorraden loopt immers langzaam leeg. Onze olie- en gasklanten winnen vaak in moeilijke gebieden offshore, dus komen ze naar ons. Ondertussen wordt offshore wind voor Fugro steeds belangrijker. Wij zijn betrokken bij vrijwel alle parken op zee, wereldwijd.”

    Wolkenkrabber

    Toen Verhagen in 2014 aantrad, kwam 80 procent van de Fugro-inkomsten nog uit olie en gas. Nu is dat 57 procent. En Fugro doet meer. Als er plannen zijn voor de aanleg van een vliegveld, tunnel of wolkenkrabber vragen aannemers of de grond goed genoeg is om op te kunnen bouwen.

    “Daarmee begint het allemaal, al wordt bodem- en omgevingsonderzoek door de bouwers vaak als noodzakelijk kwaad gezien waarop maar al te graag wordt bezuinigd”, zegt de CFO. “Maar geen of rammelend onderzoek kan desastreuze gevolgen hebben. In San Francisco bijvoorbeeld; daar zakt momenteel een wolkenkrabber langzaam weg. De kosten voor reparatie zijn immens. En het instorten van die brug in Genua heeft, nog veel erger, 38 levens gekost.”

    "We graag opdrachten van Boskalis aan, het is geen grote maar wel een zeer gewaardeerde klant"

    Pogingen van baggeraar Boskalis om een steeds groter belang in Fugro te krijgen, werden in 2017 gestaakt. Fugro liet er geen twijfel over bestaan niet door de maritieme dienstverlener uit Papendrecht te willen worden ingelijfd. Nadat Boskalis op een gegeven moment 29 procent belang in Fugro had, haakte de baggeraar alsnog af en werden alle aandelen van de hand gedaan.

    “Er is nooit een bod uitgebracht”, haalt CFO Verhagen de schouders op. “En dat is maar beter ook, wij zijn een onafhankelijk dienstverlener. Als we deel zouden uitmaken van een aannemersclub zouden we een stuk minder onafhankelijk ons werk kunnen doen… Het verhaal van de slager die zijn eigen vlees keurt. Overigens nemen we graag opdrachten van Boskalis aan, het is geen grote maar wel een zeer gewaardeerde klant.”

    Paul Verhagen, CFO Fugro
    Woonplaats: Breda
    Gezin: getrouwd met Christel, drie zoons (20 en een tweeling van 17)
    Muziek: “Rap, onlangs nog naar een concert van Eminem geweest.”
    Laatste vakantie: Griekenland
    Recent gelezen boek: Leadership and Self Deception
    Favoriete film: Top Gun
    Auto: BMW 6 Serie GT

  2. forum rang 6 IQ 23 januari 2019 19:03
    quote:

    SAHR-0310 schreef op 23 januari 2019 18:55:

    Ach het kamp ABN heeft het Amerikaanse tuig van JP Morgan ingezet...
    Hoe dan ook SHAR, Fugro heeft daar in eerste instantie debet aan, zij hebben mogelijk te laat het juiste beleid doorgevoerd, mogelijk te laag ingeschreven bij opdrachten in het verleden, niet voldoende orders binnengehaald, zo kunnen wij nog ff doorgaan, mensen, banken fondsen die misbruik maken volgend jou hebben wel het recht om te gokken op deze slechte koersontwikkeling, feliciteer hen daar ook mee, maar het is natuurlijk wel heel vervelend als er door onzinnige berichtgevingen door ABN de koers zo negatief beïnvloed wordt, natuurlijk ten nadele van de aandeelhouders, maar zo is het leven, het is net een achtbaan.
11.210 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 561 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links