Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AB InBev BRU:ABI.BL, BE0974293251

  • 54,160 18 apr 2024 17:38
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 53,600 - 54,240
  • 825.018 Gem. (3M) 1,3M

Proost!

5.270 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JdeFL 13 januari 2019 10:50
    Waar ik een verschil zie, is (je hebt het wel over 'hoogste waardering'), maar ook de aziatische beurzen staan zwakker (tenminste wat Ageas betreft), en dan is die 90-9 correct (de oorspronkelijke waarde die opgegeven wordt), maar bij de schulden zou het maar 30-6 (door de lagere verkoopprijs) zijn.
    En ga je in jouw 'rekenmodel' naar 57. Met op de koop toe een daling van inkomsten à 9.
    Dus om 'hoera' te roepen, +6% in de ochtend, 'k weet het toch niet.... Blijf denken dat dat gewoonweg fout was.
  2. forum rang 8 Leefloon 13 januari 2019 12:25
    Met hoogste waardering wordt dan bedoeld de waardering op een effectenbeurs, waar de aandelen voor de hoogste prijs worden verhandeld. Nou ja, bij een IPO met een kleine korting. Niet de hoogste stand van de best presterende beurs. Een teveel tegenzittende markt is een benoemde reden om een IPO af te lasten. Maar dat geheel terzijde.

    De interpretatie is niet correct. A = B. Bij een hoge Aziatische beurswaarde zonder de schulden van 7 (i.p.v. 9) is Azië nog steeds 10% van AB InBev, wat dan een niet ter zake doende 70 zou zijn.

    Dan wordt de waarde van AB InBev 70 - 10% = 63, minus 30 schulden = 33. A = 7.
    De schuld daalt met de onhandige lagere opbrengst van 30 - 7 = 23. B = 7.

    Bij jou verdwijnen er zomaar 3 miljard; misschien richting het pensioengat van Agfa. Er wordt (stel) 10% van AB InBev verkocht, opbrengst 10% van 90, exclusief schulden, maar de schuld daalt met 6 i.p.v. 9.

    Wat er bij het op de koop toe niet klopt, is dat de winst van AB InBev niet naar de eigenaren gaat maar naar de schuldaflossing. Misschien is dit duidelijk wanneer Nyrstar de mijnen voor 1 miljard verkoopt/afsplitst. Dat lijkt mij goed voor de aandelen Nyrstar, 1 miljard minus de lagere wegvallende winst, omdat andere de komende decennia de winst, als Nyrstar het overleeft, naar de schuldaflossing en rente gaat.

    Onderschat niet dat de grootste winstmotor van AB InBev voorlopig schuldaflossing is. Niet wat de Aziaten bijdragen aan de winst, wat je met K/W 15 of ook kunt liquideren. De schuld los je sneller af met in het eerste jaar 15x-1x = 14x de Aziatische winst dan met 1x de Aziatische winst.

    Zou het waar zijn, dan zal +6% inderdaad wel fout zijn. Veel te weinig.

    Bij Nyrstar het verschil tussen behoud van de mijnen, met een jaarlijkse afname van de schuld van 1 miljard gedeeld door K/W 15 = 66,67 miljoen, of 1 miljard ineens door de mijnen met K/W 15 naar de beurs te brengen. Door de schuldenberg gaat mijn voorkeur uit naar de IPO. Dat neemt de rem op de winstgroei/verliesafname op spectaculaire wijze weg.

    Een verschil zal natuurlijk zijn dat bij AB InBev een verkoop met een significante bijdrage aan de schuldenafbouw en dus toekomstige winsten voor aandeelhouders veel waarschijnlijker is dan dat Nyrstars mijnen 1 miljard en K/W 15 waard zijn. Breng dan een bod uit op pennystock Nyrstar, inclusief mijnen en schuld. Het gaat om het concept, liquidatie van een bezitting met een betekenisvolle waarde, maar die niet de kern van de historische bedrijfsvoering raakt.

    Overigens weet ik niet hoeveel (fiscaal?) belang familiaire aandeelhouders hechten aan de lagere koers van AB InBev. Dat, en een allergie voor een toename van het uitstaande aandelen. De overige aandeelhouder hebben jarenlang last van de groeipijnen. De verkoop van het gerucht versnelt die genezing wel, met meer dan 6% waarde. Beduidend meer dan 6%. Een normale winst komt in het rekenvoorbeeld zomaar 2, 3 jaar eerder ter beschikking van aandeelhouders, in plaats van dat dat naar de schuld gaat. Dat 2023 (of zo) een normalere schuldratio van 2 kent, in plaats van 2026 (of zo). Door in 2019 Azië te liquideren, waarbij 100%/51%/49% van Azië ook nog verschil uitmaakt.
  3. forum rang 7 JdeFL 15 januari 2019 14:58
    quote:

    Leefloon schreef op 13 januari 2019 12:25:

    ...Bij jou verdwijnen er zomaar 3 miljard...
    Inderdaad. Indertijd gekocht op een prijspeil van 90, 1 tiende zijnde 9, nu naar de beurs aan een prijspeil van 60, zijnde 6. De rest is af te schrijven goodwill.

    Soit, Als ik het goed volg zou een betere waardering van inbev moeten volgen uit het naar de beurs brengen van een deel, omdat de Chinese concurrenten hoger multiples hebben dan inbev zelf.

    Een waar Agfa-scenario dus, zij het dat men van zoals bij Adyen slechts een klein percentage aanbiedt, en later nog schijven zou kunnen verkopen indien de nood het hoogst is.
  4. forum rang 8 Leefloon 15 januari 2019 15:18
    Een IPO van 100% van een schuldenvrij Azie, goed voor 10% van een verzonnen schuldenvrije totaalwaarde van 90 miljard, levert 9 miljard op.

    Het is een beetje raar om van de verkoopopbrengst 3 miljard goodwill af te gaan trekken. Aan wat moet ABI die 3 miljard verkoopopbrengst dan betalen, voordat er 6 miljard naar de schuldaflossing kan!? Belgische RV, omdat Belgie de liquidatie als dividend ziet? :-o

    De 90 verwijst overigens meer naar een schuldenvrije, hoge waarde per aandeel, voor het geval Azie in werkelijkheid 13 miljard waard is en dat verwarrend is.

    Zonder - theoretisch - schuldenbergwaarde 90, waarvan 10% Azie. Verkoop Azie, zonder schulden. Opbrengst 9.

    Stel, schulden 30 (om op zo'n 60 uit te komen):

    Beurswaarde inclusief Azie: 90 - 30 = 60.

    Beurswaarde exclusief Azie: 90 - 9 = 81, min 30 schulden plus 9 = 60.

    De winst, waanneer er jaarlijks 3 naar de schuldafbouw gaat: 9 : 3 = 3 jaar.

    Alsof een zerobond 3 jaar eerder wordt afgelost. En voor de mrest alsof Nyrstar de mijnen voor 1 miljard afsplitst. Ware het niet dat Nyrstar dergelijke bezittingen niet heeft.

    Van de 9 miljard mogen slechts de kosten van de IPO worden afgetrokken. En misschien RV, maar volgens mij moeten de Belgische ABI-aandeelhouders die RV dan persoonlijk betalen. Met goodwill heeft dit niets te maken. Maak van 90 80, en er verandert weinig. Opbrengst 8 in plaats van 9 miljard, door een hoogstpersoonlijke afwaardering van de goodwill met 10 miljard.

    De winst zit in het vervroegen van het moment waarop de winst niet naar de (rente en vooral) schuldafbouw gaat, maar naar de aandeelhouders. Bijvoorbeeld via een sneller hersteld dividend.
  5. forum rang 8 Leefloon 15 januari 2019 15:40
    Kortom: het wordt goed gevolgd. Een soort Aziatische goudstaaf, waarvan een deel verkocht kan worden om bij de bank versneld een schuld af te lossen.

    Net zoals bij Adyen noemde ik 49%. Dan blijft het van ABI, maar wordt een minderheidsbelang gewaardeerd tegen de hoogste prijs op een beurs.

    Azie dat schuldenvrij is, is onzin, maar dat maakt het duidelijker. De verkoop van een schuldenloze goudstaaf, omdat het gezin anders te lang zucht onder de schulden.

    Mogelijk een verkend scenario, met een lekkende gepasseerde bank.Er is niet veel nodig om de berg af te toppen, dus van mij mag het ook anders. Jarenlang stockdividend, als de grotere aandeelhouders geen verwatering willen en geld genoeg hebben om te overleven.

    Des te eerder de schuldenberg een schuldenheuvel is, des te sneller er veel meer geld naar de aandeelhouders en indirecte beurswaardering kan. Elders kwam een de zijn publiek bespelende zak hooi uit op 2025 of zo, met 4% prijsstijging per jaar. "Conservatief". Van voor de dividendknip. Met zo'n termijn maakt het veel uit dat een zeroboind 3 jaar eerder wordt afgelost. Vandaar ook dat de markt vroeg om de dividendknip. Niet vereist, maar wel zeer gewenst. Om misschien van 2026 2023 te maken, waarna ABI volop kan gaan gloreren.

    Met eenzelfde termijn is de bandbreedte van 'houden' extreem breed, dus zeg ik onveranderd 'houden'. Een reality check richting 57 of een sprong richting 75 vallen daar beide onder. De sprong neem ik mee door te stellen dat ABI een kandidaat was voor wedstrijdportefeuilles, en door er niet meer AEX-indexbeleggen tegenover te stellen. Voor wedstrijdjes begrijp ik de keuze voor ABI.

    Een verschil met Agfa is dat het goudgele van ABI zuiverder is dan het goud van Agfa. In de goudstaaf van Agfa zit een IOU-briefje (I owe you, van het pensioenschuldje). En Nyrstar heeft te weinig goud, assets, voor verstandige en wenselijke liquidaties van bezittingen. Een doodbloedende patient willen gaan redden met een PP-pleister.
  6. forum rang 8 Leefloon 16 januari 2019 12:28
    quote:

    Kevin306 schreef op 16 januari 2019 10:56:

    nieuwe adviezen
    Onder andere Jefferies: www.beursduivel.be/Beursnieuws/372375...

    Het risico zit aan de bovenkant. De vraag wanneer AB InBev de gewenste schuldenheuvel heeft benaderd, zodat de winsten weer naar de aandeelhouders in plaats van naar de schuldaflossing kan. Dit risico werkt wel door naar de onderkant, want de adviesverlaging van Jefferies komt neer op zo'n 1, 2 jaar vertraging.

    Het omgekeerde is natuurlijk ook waar. Verkoopt AB InBev een deel van het tafelzilver, of valt Zuid-Amerika eens mee, of wordt het hele resterende dividend een stockdividend, dan kan dat neerkomen op enkele jaren versnelling.

    Ik heb al eens benoemd dat in het prijsbeleid een halve omzetwaarschuwing zit. Jupiler is in België minstens 5,5% te duur, en dan vergeet ik dat benchmark Heineken voor dat geld naar België moet worden gebracht. Die ruimte is zodoende al benut, zodat daar geen grote meevallers vandaan zullen komen. Wel het risico dat er prijsdruk ontstaat, wat Jefferies verwacht.

    Focus in een waarderingsspreadsheetje de komende jaren dus maar op schuldafbouw, hoop als aandeelhouder misschien op een versnelling.en laat je niet aanpraten dat AB InBev jaarlijks stevige historische prijsverhogingen in groeilanden, zonder lokale brouwerijen, kan doorvoeren. Een jaartje -2% in plaats van een 'conservatieve' 4% verzonnen omzet, en het herstel duurt zomaar ongeveer een jaar (of zo'n 10% koersdaling langer).

    Promotors van hoge koersdoelen zullen daarom ook vaak de termijn moeten weglaten waarop het einddoel wordt bereikt. Een geweldig potentieel, richting 100% koerswinst, maar dan moet je daar helaas wel jarenlang op wachten. Deel 70 door de geschatte herstelduur in jaren, en je hebt ongeveer het rendement op jaarbasis (bij 2025 is dat 11,7% van 'houden', bij 2030 6,4%, ook van 'houden'). Bij 2025 dus een concurrent voor AB InBev-loos AEX-koersindexbeleggen, en bij 2030 de 'underperformance' van Jefferies en een voorkeur voor indexbeleggen. Zoiets.

    Ook het vasthouden aan het dividend en dan gecorrigeerd moeten worden door de markt is zwakte. Bijna doen alsof er niets aan de hand is. Neem met belachelijk lange termijnen gerust het dividend mee in waardeberekeningen, maar vóór de dividendknip kwam je daardoor ook té hoog uit. De herstelduur wordt blijkbaar vaak onderschat. De kans op bijpassende meevallers en tegenvallers ook. Bij 11,7% van 2025, waar het probleem zit, mag er bij een jaar vertraging dus ook ongeveer 11,7% van de huidige koers af. Verkoopt/liquideert AB InBev Aziatische assets, dan kan de koers zomaar met tientallen procenten stijgen.

    Het herstel zal niet geleidelijk zijn. Tijd = risico. Des te korter de duur tot het herstel, des te lager het telkens iets meer afvlakkende rendement. Des te langer de duur, des te groter de kans op een koersdaling van 80 naar 60. Alhoewel we voor extreem lage koersdoelen misschien best een theoretische long put BEL 20 kunnen aanbevelen, want dat zal niet zomaar gebeuren. Het wordt vanzelf ooi 'kopen'. Alsof anders een herstel pas rond 2035-2040 wordt verwacht, en AB InBev geen middelen heeft (KV, schrapping dividend, verkoop assets, sale & lease back, ...) om dat iets te versnellen.

    Focus in een daadwerkelijk conservatief model eens op het jaar waarop een schuldratio van 2 wordt bereikt en speel met een jaartje geen verzonnen prijsstijging van 4%, en je kunt deze adviesverlaging begrijpen. Die niet juist hoeft te blijken te zijn, maar de impact van de duur wel duidelijk toont. 1, 2 jaar onvoorziene vertraging, en de koers kan modelmatig richting de 50-55. 1, 2 jaar onvoorziene versnelling, en de koers kan makkelijk richting de 70-75.

    Een actuele koersdaling mag echter ook wel toegeschreven worden aan een toen op niks concreets gebaseerde koersstijging in de periode ervoor. De 'denkbare' IPO van Azië.
  7. forum rang 7 JdeFL 16 januari 2019 17:29
    Vind het plan sowieso erg mager. Bloomberg spreekt van 5 Mrd$, anderen hebben het voor hetzelfde goed over 2 à 3 Mrd $ (vinden de schatting van Bloomberg aan de hoge kant), op een nettoschuld die op 30/6 108.8 Mrd $ groot was. (Zie zelfs een 116 Mrd rentedragende leningen op het passief).
    Toch klein om echt invloed te hebben.
    Zakken naar 50? Vermoed dat je onder de 60 bedoelt... Gelet op het aantal koersdoelverlagingen zit dat er wel dik in.
    Wil eerst de resultaten zien. Blijf erbij dat het zelfs geen goed plan is.
  8. forum rang 8 Leefloon 16 januari 2019 20:53
    Een lage verkoopbrengst van het wellicht makkelijkst verkoopbare goud, Azië, zal in ieder geval niet positief zijn en reduceert het weinige aantal comfortabele oplossingen met één.

    Het geschetste beeld bij 'geen goed plan' klopt niet helemaal. Een doelstelling van de ratio van de nettoschuld is niet 0. Advocaat van de fans: 108,8 / ratio 6 * (6 - 2) = 72,5, zodat 5 de duur met ongeveer 6,9% zou verkorten. Dat gaat richting een jaar, dus makkelijk meer dan 6% te rechtvaardigen koerswinst. Als-dan. Ook ik had bijvoorbeeld de verkoop van inkoopbare, nieuwe, dure aandelen een beter idee gevonden dan de verkoop van tafelzilver.
  9. forum rang 7 JdeFL 17 januari 2019 09:17
    Blijkbaar kan je meer lezen als je de bovenstaande link 'in private' opent. Daaruit:
    'Earnings growth could now be around 5% in 2019 and 2020, according to Jefferies estimates, down from 12% in 2017 and 2018.'

    Dat geeft wel een ietsiepietsie verschil, als je vanuit het verleden naar de toekomst extrapoleert...

    ABI is a strong business and a company that we continue to admire for the long run … However, as an investment, we believe that market share pressures, some of which have only recently become visible, will likely persist ...
  10. forum rang 8 Leefloon 17 januari 2019 10:51
    Pas sowieso op met extrapolatie van relatief hoge prijzen. Jupiler stijgt volgens een grafiek van biernet.nl weliswaar met 4% per jaar in prijs, ongeveer, maar dan wordt de pilsner op den duur onbetaalbaar bij een streefinflatie van de ECB van 2%, en absolute prijsverschillen worden ook groter.

    Je kunt als belegger wel je publiek gaan managen met prijszettingsmacht en 4% per jaar gratis extra conservatieve omzet, maar anderen, de koers, en die laatste alinea vertellen een ander verhaal. Zonder somber te zijn, wordt 2024 dan zomaar 2030. Daar(in) zit het risico, met effecten die teruggerekend kunnen worden naar nu.

    Ik kom niet in de buurt van 'kopen' uit. Zo is 70 delen door 2024-2019=5 minder dan de 15% van 'kopen', en zal 2024 niet zomaar eventjes gehaald worden met een schuldratio van 2.
  11. forum rang 10 voda 21 januari 2019 21:44
    Braziliaan in hemdsmouwen leidt 's werelds grootste brouwer

    Als protegé van tenniskampioen Jorge Lemann groeide hij uit tot machtig bierbaas. Carlos Brito van het Belgische AB InBev is uiterst gedreven. En dat vraagt hij ook van zijn personeel. 'Ons bedrijf heeft geen 'feel good department'.'

    Het was 1987 toen de in Rio de Janeiro geboren Carlos Brito de Braziliaanse zakenbankier Jorge Paulo Lemann ontmoette. Brito (1960) werkte bij Shell, maar hij was ook geaccepteerd voor een opleiding aan de prestigieuze Stanford Business School. Een probleem: hij had er het geld niet voor. Lemann had dat wel, althans de bank waar hij voor werkte verstrekte beurzen aan veelbelovende jonge zakenlieden. 'Ik betaal je opleiding, als jij wilt overwegen om voor mij te komen werken', zei Lemann.

    Brito accepteerde Lemanns aanbod en zo ontstond een van de succesvolste samenwerkingen uit het hedendaagse bedrijfsleven. Lemann was vastbesloten ultrarijk te worden. In 1989 kocht hij met twee eveneens Braziliaanse zakenpartners, Marcel Telles en Carlos Alberto Sicupira, de Braziliaanse brouwer Brahma. Het drietal wist niet veel over bier en brouwerijen, maar ze hadden wel een duidelijk idee over hoe je van een bedrijf een succes maakt.

    Groots durven dromen
    Dat begint met groots durven dromen. In dit geval om 's werelds grootste en efficiëntste brouwer te bouwen. Die droom kan werkelijkheid worden met gedurfde overnames en vervolgens keihard snijden in de kosten. Dat gecombineerd met een zeer veeleisende managementstijl, waarbij het uiterste wordt gevraagd van medewerkers. Wie niet mee kan komen, vliegt er onherroepelijk uit.

    Of zoals Lemann het ooit in het tijdschrift Fortune verwoordde: 'Je bent altijd aan het rennen, altijd tegen een limiet aan. Je werkt heel hard en wordt voortdurend beoordeeld. Dat vinden mensen leuk of juist niet.'

    'Brito' - hij wordt niet graag Carlos of meneer Brito genoemd - geldt inmiddels als de vaandeldrager van deze managementfilosofie. De ambitieuze Braziliaan gedijt opperbest in zo'n hypercompetitieve omgeving. Hij klom dan ook snel op in de rangorde van het uitdijende bierimperium van Lemann en zijn kompanen.

    Overnemen en snijden
    Brahma groeide onderwijl als kool, vooral door een reeks overnames, waar Brito vaak nauw bij betrokken was. De zieltogende brouwer werkte zich eerst op tot een machtige regionale speler, AmBev. Vervolgens ging het bedrijf in 2004 samen met het Belgische Interbrew - bekend van Jupiler en Stella Artois - en werd het omgedoopt tot InBev. Een jaar later werd Brito ceo van het bedrijf.

    Met hem aan het roer werd steeds duidelijker dat de slogan 'dream big' geen loze kreet was. Brito schrikt niet terug voor megaovernames, zoals in 2008 toen hij $52 mrd neertelde voor Anheuser-Busch (o.a. Budweiser) en later nog eens toen hij voor £79 mrd zijn grote concurrent SABMiller (o.a. Foster's en Pilsner Urquell) kocht. Het gevolg was een enorme schuldenlast. Daarom zou het Belgische bedrijf nu een aparte beursnotering voor zijn Aziatische tak overwegen, aldus persbureau Bloomberg op 11 januari.

    Na elke overname gaat het mes in de prooi. Brito snijdt rigoureus in de kosten. Hij is ook een groot liefhebber van het zogeheten 'zero based budgetting': alle budgetten worden jaarlijks op nul gezet en iedere uitgave moet eerst worden verantwoord. Die methode heeft inmiddels school gemaakt in grote delen van het bedrijfsleven, maar als je er een gezicht op zou moeten plakken, zou het dat van Brito zijn.

    Indianenverhalen
    Zijn extreme aandacht voor kostenbesparingen leidde de afgelopen jaren tot indianenverhalen over medewerkers die nog geen inktpatroon in een printer mochten vervangen zonder eerst budget daarvoor aan te vragen. Of die verhalen nu waar zijn of niet, AB InBev is een razend efficiënt bedrijf en daardoor zeer winstgevend.

    Lemann is er dan ook ruimschoots in geslaagd de rijkste man van Brazilië te worden. En zijn protegé Brito heeft ook een vermogen met vele nullen. Hij zou allang niet meer hoeven werken, maar dat doet hij wel. Hij is niet 'too rich to care', zoals hij sommige managers typeerde, die hij eruit heeft gegooid.

    Brito eist volledige toewijding aan het bedrijf, van zijn medewerkers, maar ook van zichzelf. 'Mijn leven is het bedrijf en mijn gezin', zei hij een paar jaar terug tegen de Financial Times. Hij heeft geen hobby's, behalve dagelijks een half uur rennen op een loopband.
    Opgestroopte mouwen
    Voor een topman van een miljardenbedrijf oogt Brito opvallend informeel. Zijn vaste outfit is een verzorgde, maar casual broek met daarop blauw overhemd, de mouwen opgerold. Jarenlang droeg hij om zijn pols een geel bandje met de woorden 'I believe'.

    Dat informele zit ook in zijn werkwijze. Op het kantoor van AB InBev aan Fifth Avenue in Manhattan zit hij aan een grote tafel midden op de werkvloer, met zijn belangrijkste medewerkers direct naast hem. 'Zo kunnen ideeën vrijelijk vloeien en ontstaan vergaderingen spontaan', vertelde hij ooit aan studenten van zijn alma mater Stanford. 'Geen gesloten deuren, dan krijg je ook geen geroddel.'

    Hij moedigt werknemers aan om het management kritisch te ondervragen. Op zijn beurt spant Brito zich in om veelbelovende medewerkers al op jonge leeftijd veel verantwoordelijkheid te geven. Maar dan moeten ze wel leveren. We hebben geen 'feel good department', dat alle mislukkingen met de mantel der liefde bedekt, zei hij tijdens diezelfde toespraak.
  12. forum rang 10 voda 21 januari 2019 21:45
    Deel 2;

    Winnen
    Over zijn drijfveren heeft Brito zich in het openbaar nooit heel duidelijk uitgesproken. Een analist die hem verschillende keren heeft ontmoet, heeft hem niet kunnen betrappen op een uitgesproken liefde voor bier. Wat dat betreft is het contrast met Heineken opvallend. Bij de Amsterdamse brouwer is het topmanagement wel 'bierig' en vallen vaak woorden als traditie en trots op het brouwersambacht.

    Brito lijkt vooral ongelooflijk gedreven om ambitieuze doelen te stellen en die vervolgens te halen. Dat doet hij met bier, maar het zou ook zo maar iets anders kunnen zijn. Hij wil vooral winnen. Net als zijn leermeester Lemann, die ooit vijf keer de beste tennisser van Brazilië werd.

    CV
    1960 Geboren in Rio de Janeiro, waar hij ook gaat studeren. Zijn eerste banen zijn bij Shell en Daimler Benz1989 Begint bij Brahma, dat door overnames uitgroeit tot AmBev en later tot InBev2004 Ceo AmBev en regiobaas Noord-Amerika van InBev2005 Ceo van InBev, tegenwoordig AB InBev

    fd.nl/profiel/1285820/braziliaan-in-h...
  13. forum rang 8 Leefloon 22 januari 2019 16:50
    Om te voorkomen dat ik het misschien eens lijk met Jefferies én RBC: de grote lijnen van het verhaal van Jefferies onderschrijf is als risico, maar het koersdoel van 52 niet per se. Er zit al leed in de koers verwerkt. Zit het (nog) mee, dan sluit ik de "top pick" niet uit. In mijn eigen woorden: op ZzzLT termijn "houden", maar wel een begrijpelijke large cap-kandidaat voor wedstrijdportefeuilles in 2019.

    Het gat tussen Jefferies en RBC is geen vrijblijvendheid of schuilen, maar komt door de lange duur van het herstel. Een soort zerobond met een koers van 50% en een onbekende maar lange looptijd, en waarop figuurlijk de actuele rente van de geld- en kapitaalmarkt de nodige invloed heeft.

    Jarenlang de gemiddelde "interessantheid" van "houden", met kans op een tussensprint. Jefferies is misschien iets te depressief met hun zekere leed, en RBC iets te manisch met hun zekere voorspoed.

    Op de ZzzLT kan "kopen" in beide gevallen, binnen een bredere portefeuille, door de ongewijzigde positieve rendementsverwachting op de ZzzLT. Met kans op een tussensprint. De achterstand op een benchmark vind ik inmiddels groot genoeg om niet meer zomaar de voorkeur te geven aan "long benchmark, short AB InBev".

    Allemaal ten opzichte van de index, ook op die ZzzLT. Wie echt bang is voor eerder geziene koersen van 20 euro of zo, die kan misschien beter een extreme put BEL 20 gaan kopen.
  14. forum rang 7 JdeFL 28 januari 2019 16:24
    Volgens 'De real world van AB InBev' (Tijd.be) zou een omzetting van korte termijnschuld (op 4.6 jaar n.b.) naar veel een langere looptijd reden (of ten dele) van de forse koers of het RBC nieuwe inzicht naar 'kopen'. Toch een rare. Alsof de aflossing van, of het doorrollen van obligaties voor inbev een probleem zou geweest zijn.
    Kosten gaan omhoog (door hogere rente) maar als je anticipeert op een hogere rente in de toekomst kan dat kostenneutraal zijn over de hele looptijd, of zelfs wat winst opleveren. Aflossingen worden naar de toekomst verschoven, maar eigenlijk zie ik daar de noodzaak niet direct van in. 't Is nu toch niet echt een reus op lemen voeten.
    In het artikel ook iets over de hoge kostprijs van het bod op BUD, en een vergelijking van de aandelenkoers met hun cashflow in alle munten samen. Een zwak punt, vreemde valuta die dalen tgo. de $, leningen vooral in $.
    Afwachten tot de volgende resultaten, m.i.
  15. forum rang 8 Leefloon 28 januari 2019 17:30
    Het verlengen van de looptijden stelt de lage actuele rente veilig, en reduceert daarmee incalculeerbare risico's van een stijgende rente.

    Er is sprake van verschillende looptijden, zodat het verhaal over verschuiving naar

    een soort van één verschoven toekomst meteen vervalt.

    Een lage rente is een goede periode om schulden versneld af te bouwen. Of om deze lage rente voor langere tijd veilig te stellen, waardoor een hoge rente als risico goeddeels wegvalt en er langdurige met een bekend laag rentepercentage gerekend kan worden. Tijd = risico, wat verlaagd wordt met een langdurig vastgeklikte rente.

    Tijdelijk populair (oud) nieuws over prijsverhogingen van bier van 4%/jaar, maar de meesten zullen dat na een paar consumpties al zijn vergeten: www.youtube.com/watch?v=d6UR2L2mcGg (voor "dummies", onder andere zonder specifiek in te gaan op risico's van dit prijsbeleid voor aandeelhouders).
5.270 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links