Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 15,168 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,946 - 15,168
  • 7.818.029 Gem. (3M) 11,2M

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 223 224 225 226 227 ... 277 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 januari 2019 21:38
    Storing ING verholpen, ‘lege’ bankrekeningen weer gevuld

    Door een storing bij ING konden klanten vanavond enige tijd niet pinnen, geen geld opnemen of geld overmaken. Op de app van ING was tijdelijk geen saldo te zien. Inmiddels lijkt de storing verholpen.

    Simone van Zwienen 15-01-19, 20:35 Laatste update: 21:16
    26
    Via Twitter regende het meldingen van mensen die een ‘lege’ bankrekening aantroffen. In plaats van een bedrag stond er een streepje (-). ,,Ik kreeg het Spaans benauwd net toen ik mijn ING-app opende", liet iemand weten.

    Ook via de website allestoringen.nl kwamen meer dan 8000 meldingen binnen. Zo schrijft Isabelle: ,,Ik dacht dat mijn pinpas gehackt was, gelukkig blijkt dit een storing te zijn.” En Gerard: ,,Grappig om te zien dat heel je leven ontregeld wordt door een plastic kaartje... Geen eten, niet kunnen afrekenen, betalen.”

    (ingekort)

    www.ad.nl/economie/storing-ing-verhol...
  2. forum rang 10 voda 18 januari 2019 17:01
    'ING kortwiekt bonussen vanwege megaschikking'

    Gepubliceerd op 18 jan 2019 om 06:18 | Views: 4.908

    ING 16:45
    10,48 +0,37 (+3,66%)

    AMSTERDAM (AFN) - ING zet het mes in zijn bonussen vanwege de megaschikking van 775 miljoen euro die de bank vorig jaar heeft getroffen met het Openbaar Ministerie (OM). De bonuspot zal ,,aanzienlijk kleiner'' zijn dan over 2017, toen de bank nog ruim 403 miljoen euro verdeelde onder zijn medewerkers. Dat bevestigt een woordvoerder van ING tegen Het Financieele Dagblad.

    Hoe groot de achteruitgang zal zijn wil hij tegen de krant niet zeggen. De bonussen die dit voorjaar worden uitgekeerd, worden berekend aan de hand van de prestaties van de bank in 2018. De grootste bank van Nederland heeft zijn personeel in een webcast op de hoogte gebracht. Of medewerkers nog op een bonus kunnen rekenen en hoe hoog die is, verschilt volgens de zegsman van de bank per persoon, maar bronnen binnen de bank rekenen er op dat ,,er voor de meeste mensen bijna niks overblijft''.

    Vakbond FNV vindt het ,,stuitend'' dat de bonuspot leeg is voor de gewone medewerkers, terwijl de raad van commissarissen niets inlevert. Die raad is volgens FNV ,,heel sturend geweest in het ING-witwasdossier''.

    Bondsbestuurder Gerard van Hees roept voorzitter Hans Wijers daarom op als ,,symbolische daad'' vrijwillig een deel van zijn inkomen aan een goed doel te schenken. ,,Hans Wijers, laat zien dat je je verantwoordelijkheid neemt. En roep je commissieleden op om jouw voorbeeld te volgen.''
  3. forum rang 10 voda 21 januari 2019 16:44
    'Waterschaarste kan ook banken raken'

    Gepubliceerd op 21 jan 2019 om 13:26 | Views: 2.809

    ING 16:27
    10,38 -0,07 (-0,69%)

    AMSTERDAM (AFN) - Waterschaarste, een tekort aan grondstoffen en mensenrechtencontroverses kunnen de financiële sector komende decennia veel geld kosten. Daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank (DNB), die vindt dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen dit soort risico's beter moeten opnemen in hun duurzaamheidsbeleid.

    De toezichthouder wijst erop dat Nederlandse financiële instellingen minimaal 97 miljard euro hebben geïnvesteerd in bedrijven die actief zijn in gebieden met extreem hoge waterschaarste, van frisdrankmakers tot mijnbouwconcerns. Daarnaast wordt er nu zo'n 56 miljard euro gestoken in ondernemingen die afhankelijk zijn van de meest schaarse grondstoffen.

    Het merendeel van 25 door DNB onderzochte partijen in de financiële sector heeft nog geen goed uitgewerkt beleid om risico's op dit vlak te beheersen. Slechts iets meer dan een derde van de instellingen heeft concrete doelen en indicatoren opgesteld.

    Risico's

    De centrale bank pleit er voor dat banken beter in kaart brengen op wat voor manier ze aan dit soort risico's blootstaan. Dan weten ze immers wanneer ze bij bedrijven waarin ze investeren, aan de bel moeten trekken. Als er straks echt tekorten ontstaan, bijvoorbeeld door de toenemende bevolkingsgroei, zouden ondernemingen zomaar gedwongen kunnen worden hun productie te minderen of te staken.

    Bij mensenrechtencontroverses ligt vooral reputatieschade op de loer. Wanneer een schandaal uitkomt, lopen er mogelijk veel klanten weg bij de bank. De gevaren van het verdwijnen van planten en dieren (biodiversiteit) zijn lastiger te benoemen. Wel staat vast dat investeringen in landbouwbedrijven risicovoller worden als een fenomeen als bestuiving verloren gaat en ecosystemen minder weerbaar worden.

    Er is de laatste tijd steeds meer aandacht voor klimaatverandering en de impact hiervan op de financiële sector. Met dit rapport wijst DNB erop dat er ook veel niet-klimaatgerelateerde uitdagingen zijn op het gebied van duurzaamheid. Hierover wil de toezichthouder komende tijd in gesprek met banken, verzekeraars en pensioenfondsen.
  4. forum rang 10 voda 31 januari 2019 17:02
    Acht banken onder de loep om staatsobligaties

    Gepubliceerd op 31 jan 2019 om 15:41 | Views: 1.570

    BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie verdenkt acht banken van overtreding van mededingingsregels bij de handel in overheidsobligaties. Tussen 2007 en 2012 zouden handelaars van de niet bij naam genoemde financiële concerns in de eurozone via chatrooms commercieel gevoelige informatie over staatsleningen hebben uitgewisseld en prijsafspraken gemaakt.

    De banken zijn op de hoogte gesteld van ,,de zorgen'' van de commissie over marktverstoring. Het vermeende gedrag van de handelaren betekent niet dat deze praktijken alledaags zijn bij de handel in staatsobligaties, benadrukt het dagelijks bestuur van de EU.

    In december werd bekend dat de commissie een onderzoek heeft geopend naar mogelijke prijsmanipulatie door vier banken in de periode tussen 2009 en 2015. Volgens een woordvoerder gaan de twee zaken om ,,afzonderlijke onderzoeken''. ,,We kunnen de identiteit van geen enkele bank bevestigen in geen van de onderzoeken''.

    In december liet Deutsche Bank weten proactief mee te werken aan het kartelonderzoek naar de vier banken en geen boete te verwachten. Dat kan er op duiden dat Deutsche Bank de zaak in Brussel aanhangig heeft gemaakt. Ook Credit Suisse verklaarde mee te werken. Andere banken hebben zich nog niet gemeld.
  5. forum rang 10 voda 31 januari 2019 17:05
    Banken blijven bezig met derivatenkwestie

    Gepubliceerd op 31 jan 2019 om 11:42 | Views: 2.036

    DEN HAAG (AFN) - Banken hebben een kleine 17.000 van de bijna 19.000 gedupeerde mkb-ondernemers in het rentederivaten-dossier een compensatie of een volledig voorschot aangeboden. Daarmee is de slepende kwestie nog altijd niet afgerond, blijkt uit een nieuw voortgangsrapport van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    De affaire met rentederivaten in het midden- en kleinbedrijf speelt al een hele tijd. Zes banken, waaronder Rabobank en ABN AMRO, gingen in 2016 akkoord met een grote compensatieregeling, omdat ze in het verleden ondernemers met veel te ingewikkelde financiële producten hadden opgescheept. Onder meer boeren en binnenvaartschippers waren in grote financiële moeilijkheden gekomen.

    Vier banken hebben hun betrokken klanten inmiddels een voorstel voor een vergoeding gestuurd. Aan dik 15.000 mkb’ers is verder alles bij elkaar al 860 miljoen euro uitgekeerd, in de vorm van compensatie of voorschot. De bedragen die in de vorm van een voorschot zijn uitgekeerd worden definitief zodra het aanbod dat volgt wordt geaccepteerd.

    Voorschot

    Als de ondernemer het aanbod niet accepteert, moet het voorschot aan de bank worden terugbetaald. Ondernemers hebben twaalf weken de tijd om het aanbod van hun bank te accepteren. Eind 2018 hadden circa 8000 mkb’ers dat gedaan. Een groot aantal klanten heeft nog tijd om te reageren. Er zijn in totaal 110 klanten die het aanbod hebben afgewezen.

    Minister Wopke Hoekstra van Financiën vindt het ,,ondanks deze positieve berichten'' van groot belang dat de voortgang goed in de gaten gehouden blijft worden, schrijft hij aan de Tweede Kamer. In de zomer komt de AFM met een nieuw voortgangsrapport. De verwachting is dat een van de twee overgebleven banken dan eveneens alle betrokken klanten een aanbod heeft gedaan. De andere bank zal dit waarschijnlijk later dit jaar pas lukken.
  6. forum rang 10 voda 31 januari 2019 21:45
    Mobiel bankieren rukt verder op

    Consumenten die een betaling willen doen, pakken steeds vaker hun mobiel. Vorig jaar zijn voor het eerst meer elektronische betalingen per smartphone en tablet gedaan, dan via pc en laptop. Mobiele betalingen waren goed voor 52% van alle digitale overschrijvingen, zo blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland. 46% van de girale betalingen ging via de pc en nog 2% via papieren acceptgiro's of telefonisch. De helft van de digitale overboekingen ging via Ideal, het betaalsysteem van de Nederlandse banken.

    De cijfers hebben betrekking op de één miljard zogenoemde enkelvoudige overboekingen van vooral consumenten. De 600 miljoen girale overschrijvingen van zakelijke partijen die meerdere transacties tegelijk doen, zijn niet meegenomen. Ook de 1,4 miljard (automatische) incasso-opdrachten vallen hier buiten.

    De smartphone wordt ook steeds meer gebruikt door consumenten voor onderlinge betalingen. Betaalverzoeken via apps als Tikkie waren vorig jaar goed voor 7% van de 800 miljoen onderlinge transacties. Contant geld is nog steeds het meest gebruikte betaalmiddel tussen consumenten, maar het aandeel daalde in een jaar tijd van 72% naar 65%.

    Bij betalingen aan de kassa is een andere trend waar te nemen. Het aantal elektronische kassabetalingen groeide vorig jaar met 13% tot 4,4 miljard en heeft nu een aandeel van meer dan de 60% van alle kassatransacties. Daarnaast steeg het contactloze betalen met pinpas, creditcard of smartphone afgelopen jaar met de helft, waarmee deze betalingsvorm nu de meerderheid van de digitale kassabetalingen uitmaakt.

    De betaalautomaat aan de kassa wordt verder steeds meer gebruikt om geld terug te krijgen, het retourpinnen. Vorig jaar werden 4,2 miljoen betalingen via de pinpas teruggestort op de bankrekening, een stijging van 45%. Deze vorm van terugbetalen is vooral populair in kleding- en meubelwinkels.
    .
    Gaby de Groot

    Voor infographs, zie link:

    fd.nl/ondernemen/1287666/mobiel-banki...
  7. forum rang 10 voda 4 februari 2019 16:44
    'Meer winst ING in vierde kwartaal'

    Gepubliceerd op 4 feb 2019 om 11:55 | Views: 8.525

    ING 16:26
    10,12 -0,19 (-1,88%)

    AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in het vierde kwartaal de baten licht zien toenemen, op een hogere onderliggende nettowinst. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten gepolst door persbureau Bloomberg. Over het hele vorig jaar is naar verwachting sprake van een lager nettoresultaat en marginaal hogere inkomsten. De bank presenteert zijn kwartaal- en jaarcijfers woensdag voorbeurs.

    Het financiële concern trok veel negatieve aandacht in het afgelopen jaar. Vanwege het lakse beleid van ING kon op grote schaal witwassen van crimineel geld plaatsvinden. Hiervoor trof de bank een schikking van in totaal 775 miljoen euro en vertrok financieel directeur Koos Timmermans onder politieke druk. Nog eerder zorgde de mislukte poging tot een salarisverhoging voor topman Ralph Hamers eveneens voor veel ophef.

    De onderliggende baten schatten de analisten in doorsnee op 4,43 miljard euro, wat licht hoger is dan in het vierde kwartaal van 2017. Daarop zal ING waarschijnlijk een hogere nettowinst rapporteren van 1,16 miljard euro, tegen 1 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder.

    Winst

    De analisten verwachten over heel 2018 dat de baten met een kleine 2 procent zijn vooruitgaan, naar 18 miljard euro. De onderliggende jaarwinst komt uit op een kleine 5,3 miljard euro, wat 6 procent meer is dan het bedrag dat in 2017 in de boeken ging. Onder de streep houdt ING zo'n 4,5 miljard euro over, inclusief de last voor het witwasschandaal, voorspellen de marktvorsers. Het nettoresultaat was een jaar eerder nog 4,9 miljard euro.

    Beleggers zullen verder alert zijn op het aantal verstrekte leningen, een van de belangrijkste pilaren van de strategie. ING mikt op een groei van minimaal 3 procent op jaarbasis. Ook de vooruitzichten op dit vlak voor het nieuwe jaar zijn in het bijzonder interessant, mede vanwege het minder voorspoedige economische beeld. Ook kosten zijn al een tijd een puntje van zorg voor ING. De vraag is of de bank goed op weg is om de doelstelling voor 2020 te halen. ING streeft ernaar de kosten afgezet tegen de baten op een score tussen de 50 en 52 procent te krijgen.
  8. forum rang 10 voda 5 februari 2019 16:25
    Beursblik: meer winst voorspeld voor ING

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ING Groep
    10,38 0,174 1,70 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) ING zal woensdagochtend een hogere winst laten zien bij het openen van de boeken over het vierde kwartaal, geholpen door lagere belastingen en hogere overige inkomsten. Dit blijkt uit een consensusverwachting van analisten die werd opgesteld door de bank.

    ING rapporteert naar verwachting een nettowinst van 1,15 miljard euro, tegen 1,02 miljard een een jaar eerder, volgens de gemiddelde inschatting.

    De inkomsten stijgen naar verwachting met 95 miljoen euro tot 4,46 miljard dollar. Bijna twee derde van deze stijging van 95 miljoen euro komt voor rekening van de overige inkomsten, die stijgen tot circa 233 miljoen euro.

    Daar tegenover staan hogere voorzieningen voor oninbare leningen, voorspellen de analisten: zij zien de risicokosten stijgen met 61 miljoen tot 251 miljoen euro. ING liet eerder al weten aan dat de oninbare leningen dit jaar rond hetzelfde niveau zouden uitkomen als in 2017.

    De operationele kosten blijven naar verwachting vrijwel gelijk maar de belastingafdracht daalt vermoedelijk met zo'n 90 miljoen euro tot 431 miljoen.

    De netto rentebaten wordt licht lager voorzien, door margedruk, met een daling met 14 miljoen euro tot 3.498 miljoen. De marge kan niet meer profiteren van een verdere verlaging van spaarrentes in Nederland en Duitsland, merkte KBC Securities op.

    Intussen worden de fee-inkomsten weer 14 miljoen euro hoger ingeschat op 688 miljoen euro.

    Volgens analist Jason Kalamboussis van KBC zoeken beleggers niet zozeer de cijfers woensdag, maar het onderliggende verhaal. De aandacht zal volgens hem liggen bij de fee-inkomsten. ING wil die laten groeien met 5 tot 10 procent.

    De grote boete die ING kreeg in het derde kwartaal heeft de emissie van nieuw schuldpapier vertraagd, stelde KBC verder. Volgens de broker zijn sommige zaken nu wel ingeprijsd, met name de koersval van de lira in Turkije, de grote boete voor het faciliteren van witwassen, bestuurswisselingen, kostenverlagingen die tegenvallen en lagere winstverwachtingen. De aandacht gaat vooral uit naar de aankomende beleggersdag op 25 maart.

    "Als ING tijdens de beleggersdag vasthoudt aan zijn ambitieuze groeidoelen, kan het aandeel wel eens fors stijgen", aldus een marktcommentator.

    De kwartaalwinst van ING stond in het vierde kwartaal vermoedelijk onder druk door de volatiele markten en zwakkere beleggingsinkomsten. De kapitaalratio (CET1) is naar verwachting iets verder opgelopen van 14,0 naar 14,2 procent. Omdat dit cijfer nog beneden de doelstelling ligt, zal ING zijn dividend met hooguit 0,01 euro per aandeel verhogen, verwacht Degroof Petercam.

    Volgens UBS blijft ING aantrekkelijk door de combinatie van groei met rendement, diversificatie en winstgevendheid. Maar omdat er niet afdoende kapitaal is, zal het aandeel niet bovengemiddeld presteren, voorspelde analist Bart Jooris van Degroof Petercam.

    Het aandeel ING stond dinsdag 1,8 procent hoger op 10,38 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 6 februari 2019 16:33
    Update: groei zakenbank ING vertraagt

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ING Groep
    11,092 0,672 6,45 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) ING verwacht dat de zakenbank de komende jaren minder hard zal groeien dan in de afgelopen jaren, omdat de economie aan de top van zijn cyclus zit en omdat strengere kapitaaleisen de bank dwingen om minder concurrerend te worden met zijn tarieven. Dat zei topman Ralph Hamers woensdag tijdens een presentatie van de vierdekwartaalcijfers van de bank.

    "De bank is de afgelopen jaren sterk gegroeid, met 5 tot 6 procent per jaar. We denken dat dat in de nabije toekomst 2 tot 3 procent kan zijn", aldus Hamers in een telefonische vergadering met journalisten.

    De lagere groei betekent ook dat ING, om zijn doelstelling voor de efficiency te bereiken, meer kosten zal moeten besparen, dan het geval zou zijn geweest bij meer groei. ING heeft geen concrete plannen voor aantallen banen die moeten worden geschrapt, maar het aantal banen zal wel geleidelijk afnemen, zei Hamers. Ook de tegenvallende winstgevendheid bij het onderdeel Financial Markets is een reden om meer kosten te besparen.

    De Basel 4-regelgeving die in de komende jaren geleidelijk wordt doorgevoerd, heeft tot gevolg dat banken de risicoweging van hun leningen anders moeten berekenen, lichtte Hamers nader toe. Dit betekent dat sommige onderdelen van de zakenbank veel meer kapitaal moeten aanhouden, zei Hamers.

    Om te zorgen dat deze activiteiten even winstgevend blijven, zal ING de tarieven moeten verhogen. En als concurrerende banken die prijsverhogingen niet doorvoeren, kan dat ten koste gaan van de groei, aldus de bankier.

    Het leningenboek van bij ING Groep daalde in het vierde kwartaal, vooral omdat er minder kortlopend schuldpapier werd uitgegeven. Bij de retailbank groeide het boek met leningen en hypotheken nog wel, met 5 miljard euro.

    Bij de zakenbank daarentegen krompen de leningen met 1,5 miljard euro. Dit kwam volgens ING vooral door de lagere olieprijs die de volumes drukte bij de handels- en grondstoffenfinanciering. Bij de algemene kredietverlening en betaaldiensten was er nog wel beperkte groei.

    Afgeezien vaan de financiering van handel en grondstoffen was er nog steeds gooede groei van het leningengroei bij de zakenbank, stelde analist Jason Kalamboussis van KBC Securities in een analistenrapport.

    Buffergroei stelt gerust

    Het was een jaar met twee kanten, zei Hamers. Het publieke beeld van de bank werd dit jaar voor een groot deel bepaald door een megaboete die ING opgelegd kreeg voor het te laks naleven van anti-witwaswetgeving. De bank legt de prioriteit bij het verbeteren van de mentaliteit en de procedures op het gebied van 'compliance', zei Hamers. Het zal nog enkele jaren duren voordat dat verbetertraject is afgerond.

    Aan de andere kant bleef het aantal klanten en de hoeveelheid leningen en spaargeld groeien. ING zag de kwartaalwinst sneller dan verwacht stijgen van 1,02 miljard naar 1,27 miljard euro. De rentemarge van 156 basispunten was volgens KBC verrassend hoog. Ook de fee-inkomsten waren boven verwachting, mede dankzij hogere tarieven voor betaalpakketten in Nederland.

    Het onderliggende resultaat van de zakenbank steeg met 40 miljoen tot 597 miljoen euro, mede door lagere prestatiebonussen en kostenbesparingen. De afdeling Financial Markets kampte met fors lagere rentebaten. De verkoop van een portefeuille met Italiaanse leningen leverde een onverwacht boekverlies op van 123 miljoen euro bij de beleggingen, maar dit werd goedgemaakt door een winst op een obligatie van de zakenbank in België.

    De kapitaalbuffer steeg van 14,0 naar 14,5 procent, wat de KBC-analist "geruststellend" noemde. De minder snelle groei van de zakenbank maakt het volgens KBC mogelijk om sneller het beoogde kapitaalniveau te bereiken bij de toekomstige Basel 4-regelgeving. Door die overgang zal de huidige kapitaalbuffer van 14,5 procent met zo'n 2 procentpunt dalen, terwijl ING naar een niveau van 13,5 procent streeft.

    Deze buffer bepaalt hoeveel dividend ING kan uitkeren. ING stelde over 2018 een dividend voor van 0,68 euro per aandeel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 6 februari 2019 16:35
    Beursblik: sterke buffer bij efficiënt ING

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ING Groep
    11,086 0,666 6,39 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft een goede set resultaten geboekt, met als positieve hoogtepunten de ratio van 14,5 procent voor het risicogewogen eigen vermogen en de ratio voor de kosten en inkomsten die onder 55 procent daalde. Dat meldde KBC Securities woensdag in een rapport.

    De groeicijfers vielen echter tegen en de personeelskosten stegen met 4 procent, waardoor de ambitieuze doelstellingen moeilijker te halen lijken, stelde analist Jason Kalamboussis van KBC.

    KBC sluit een herwaardering van het aandeel niet uit, als ING zijn doelstellingen zou herhalen bij zijn beleggersdag in maart.

    KBC heeft een koersdoel van 13,50 euro met als advies Accumuleren.

    Het aandeel ING stond woensdag 4,4 procent hoger op 10,87 euro. De AEX steeg 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 6 februari 2019 16:36
    Beursblik: buffer ING sterk door tragere leningengroei

    (ABM FN-Dow Jones) De kapitaalbuffer van ING is sterker dan verwacht omdat de leningengroei beperkt bleef, terwijl de winst in het vierde kwartaal overeen kwam met de verwachtingen, afgezien van de volatiele resultaten uit de financiële markten en de kosten van regulering. Dat stelde ABN AMRO woensdag in een commentaar op de kwartaalresultaten.

    De kapitaalbuffer van 14,5 procent is 0,2 procentpunt sterker dan was voorzien, aldus ABN AMRO. Behalve door de tragere leningengroei kwam dit ook doordat de gemiddelde risicowegingen voor leningen daalden.

    ING zal waarschijnlijk meer kostenbesparingen aankondigen bij de beleggersdag in maart, verwacht ABN AMRO, omdat de bank in de komende tijd een minder sterke groei voorziet, onder andere bij de zakenbank, nu de economische cyclus zijn top heeft bereikt.

    ABN AMRO heeft een koopadvies en koersdoel van 14,00 euro voor ING.
    Het aandeel sloot dinsdag 2 procent hoger op 10,42 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. forum rang 10 voda 7 februari 2019 16:27
    Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel ING

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ING Groep
    11,008 -0,05 -0,45 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 11,50 naar 12,00 euro na een sterk vierde kwartaal, maar handhaafde het neutrale advies op het aandeel.

    De Zwitserse zakenbank noemde de kwartaalcijfers van ING van goede kwaliteit, met inkomsten die 1 procent hoger waren dan verwacht, kosten die 2 procent meevielen en voorzieningen voor oninbare leningen die 4 procent lager waren dan voorzien.

    Toch ziet analist Marcell Houben niet hoe ING ook in 2019 en 2020 de gemiddelde verwachting van analisten kan overtreffen.

    De verwachtingen die analisten gemiddeld inprijzen zijn volgens Houben namelijk realistisch, met een verwachte groei van de netto rentebaten met 2 procent in 2019, terwijl ze erop rekenen dat de geplande kostenbesparingen geheel worden gerealiseerd. Ook verwacht men dat de voorzieningen voor oninbare leningen laag blijven.

    Volgens Houben is de kapitaalpositie van ING substantieel verbeterd in het afgelopen kwartaal, maar hij ziet toch weinig opwaartse ruimte voor verdere verbetering van het kapitaal en het dividend.

    Het aandeel ING noteerde donderdag 0,8 procent lager op 10,97 euro. Woensdag steeg het aandeel 6 procent na de kwartaalcijfers.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 7 februari 2019 16:47
    'ING en Rabo benadelen klant spaarhypotheek'

    Gepubliceerd op 7 feb 2019 om 12:44 | Views: 3.681

    ING 16:30
    11,02 -0,04 (-0,36%)

    DEN HAAG (AFN) - ING en Rabobank benadelen klanten die een aflopende spaarhypotheek willen verlengen, vindt de Consumentenbond. De banken rekenen een hogere rente voor klanten die dit soort hypotheken verkiezen boven een 'gewone' annuïteitenhypotheek. Volgens de Consumentenbond is dat tegen regels die consumenten moeten beschermen bij de verlenging van hun hypotheek, dus stapt de organisatie naar de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Bij spaarhypotheken lossen klanten niet periodiek af, maar sparen ze om de lening aan het einde van de termijn in één keer terug te betalen. Sinds 2013 is het niet meer mogelijk om als nieuwe klant zo'n lening af te sluiten, maar bestaande klanten kunnen nog wel spaarhypotheken afsluiten.

    De twee banken wijzen erop dat het duurder is spaarhypotheken te financieren dan aflossende hypotheken, waarvan de risico's lager zouden zijn. Vandaar dat de tarieven wat hoger zijn. Volgens een woordvoerster van ING is het ook nog maar de vraag of klanten slechter af zijn met hogere tarieven. De hypotheekrente is namelijk gelijk aan de rente voor het spaardeel. Dat zou netto tot lagere maandlasten leiden.
  14. forum rang 10 voda 7 februari 2019 16:55
    Beursblik: zorgen over ING waren misplaatst

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ING Groep
    11,00 -0,058 -0,52 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) ING heeft met zijn cijfers over het vierde kwartaal laten zien dat de zorgen bij beleggers over kosten, kapitaal en risicobeheersing bij de bank misplaatst waren, wat ruimte biedt voor het aandeel om dit jaar beter te presteren dan sectorgenoten. Dat stelde Berenberg donderdag in een rapport.

    ING realiseerde zijn doelstelling van een kostenratio van minder dan 55 procent van de inkomsten in 2018, waar analisten verwachtten dat de bank dit niet zou halen. Dit geeft vertrouwen voor het doel van 50 tot 52 procent in 2020, waar analisten nu nog gemiddeld verwachten dat ING daarbij achterblijft, met 53,2 procent.

    De kostenbesparingen die ING in België wil bereiken worden nu nog gemaskeerd doordat er mensen moeten worden ingehuurd om de overgang van klanten te assisteren, maar die kosten zouden dit jaar moeten wegvallen. Ook het afdanken van oude IT-systemen zou kosten moeten wegnemen, nu de fusie met Record Bank in België is afgerond, zoals dat eerder ook de kosten in Nederland met 10 procent liet dalen door de fusie met Postbank.

    Berenberg is al langere tijd van mening dat ING zich onderscheidt onder Europese banken met zijn focus op risico en rendement. Anders dan sectorgenoten is ING niet bereid om zijn standaarden in zakelijke leningen te versoepelen, zodat de bank nu rekent op minder groei. Dit is duidelijk een positieve stap, vooral omdat veel sombere beleggers steeds meer risico's zien in zakelijke leningen.

    Tenslotte is ING goed gepositioneerd om zijn kapitaaldoelen te halen, die Berenberg als prudent aanduidt. Het doel van 13,5 procent buffer onder Basel 4 regels in 2022 lijkt ruim op tijd te kunnen worden behaald, mogelijk zelfs drie jaar eerder.

    Berenberg verhoogde tenslotte zijn ramingen voor de winst per aandeel met 2 tot 3 procent op basis van hogere inkomsten, inclusief een impact van 70 miljoen euro voor een bankentaks in Roemenië.

    ING sloot woensdag fors hoger na de kwartaalcijfers. Het aandeel ING presteerde in 2018 zo'n 15 procent slechter dan de Europese bankensector. Het koersdoel van Berenberg van 15 euro biedt 35 procent opwaarts potentieel en de analisten hebben een koopadvies op het aandeel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 8 februari 2019 15:20
    Beursblik: hogere waardering kredietwaardigheid ING bij Fitch

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ING Groep
    10,756 -0,098 -0,90 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse FitchRatings heeft de waardering voor de kredietwaardigheid van ING Bank verhoogd van A+ naar AA-. Dit bleek vrijdag uit een analyse van de kredietwaardigheidsbeoordelaar van het vermogen van ING Bank om zijn financiële verplichtingen te voldoen.

    Fitch verhoogde tevens een aantal afzonderlijke waarderingen voor een aantal korte- en langetermijnleningen.

    Hiermee wil FitchRatings aangeven dat ING Bank in staat is gebleken significante en houdbare buffers op te bouwen, waarmee de bank kan voorkomen dat het niet zijn betalingsverplichtingen kan voldoen.

    De outlook voor ING Bank is voor de lange termijn bij FitchRatings stabiel.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 8 februari 2019 15:31
    Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel ING

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ING Groep
    10,762 -0,092 -0,85 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het koersdoel voor ING Groep verhoogd van 12,60 naar 13,30 euro bij handhaving van het koopadvies.

    Volgens de analisten presteerde ING in het vierde kwartaal van 2018 op veel vlakken beter. De marktvorsers mikken op een winstgroei vóór provisies van vier procent in 2019 en 3 procent in 2020, hetgeen "ruim" boven het sectorgemiddelde zou liggen.

    De volgende aanjager voor het aandeel kan volgens Kepler de beleggersdag van ING op 25 maart zijn. De bank kan dan meer informatie verstrekken over het transformatieplan, waarbij de resterende kostenbesparingen de investeringen in 2019 en 2020 vermoedelijk zullen overtreffen, aldus Kepler.

    Ook hopen de analisten meer informatie te krijgen over de impact van Basel 4 en de risico's bij Wholesale Banking.

    Het aandeel ING Groep sloot donderdag 1,8 procent lager op 10,85 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 8 februari 2019 19:40
    Uitgelicht: roerig jaar loopt goed af voor ING

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ING Groep
    10,73 -0,124 -1,14 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Het roerige jaar 2018 werd afgelopen woensdag door ING Groep op een positieve wijze afgesloten. Ondanks de megaschikking van 775 miljoen euro met het Openbaar Ministerie ging de winst van de bank op jaarbasis met slechts 4 procent omlaag naar bijna 5 miljard euro.

    Om van de dreiging van een strafproces af te komen schikte ING in september met het OM voor 755 miljoen euro. De bank zou blunders hebben gemaakt bij de aanpak van criminele geldstromen. Een dergelijke megaboete was nog niet eerder toegekend aan een Nederlands bedrijf. Uiteindelijk resulteerde dit in een lichte daling van de winst over het afgelopen jaar.

    Daarnaast vielen de cijfers over het vierde kwartaal mee. ING rapporteerde een nettowinst van 1,27 miljard euro, tegen 1,02 miljard een een jaar eerder. Dit was te danken aan stijgende rente- en fee-inkomsten en lagere belastingen. Analisten rekenden vooraf op een winstcijfer van 1,15 miljard euro. Het aandeel ING steeg woensdag in reactie op deze cijfers meer dan zes procent. De cijfers resulteerden in enkele koersdoelverhogingen van analisten.

    Analist Jason Kalamboussis van KBC Securities zei vooraf dat vooral het onderliggende verhaal van belang zou zijn. De aandacht zou volgens hem liggen bij de fee-inkomsten. ING wil die laten groeien met 5 tot 10 procent. De fee-inkomsten bleken in het vierde kwartaal met 4,5 procent te zijn gestegen tot 704 miljoen euro. Ook dit was beter dan verwacht, want hier was 688 miljoen euro voorspeld.

    Kalamboussis stelde na de publicatie van de cijfers dat ING een goede set resultaten heeft geboekt, met als positieve hoogtepunten de ratio van 14,5 procent voor het risicogewogen eigen vermogen en de ratio voor de kosten en inkomsten die onder 55 procent daalde.

    De groeicijfers vielen echter tegen en de personeelskosten stegen met 4 procent, waardoor de ambitieuze doelstellingen moeilijker te halen lijken, zo meende de marktvorser van KBC Securities.

    Berenberg vond dat ING met zijn cijfers over het vierde kwartaal heeft laten zien dat de zorgen bij beleggers over kosten, kapitaal en risicobeheersing bij de bank misplaatst waren. Dit biedt volgens de zakenbank wat ruimte voor het aandeel om dit jaar beter te presteren dan sectorgenoten.

    Credit Suisse verhoogde donderdag het koersdoel voor ING van 11,50 naar 12,00, maar handhaafde het neutrale advies op het aandeel. De Zwitserse zakenbank noemde de kwartaalcijfers van ING van goede kwaliteit, met inkomsten die 1 procent hoger waren dan verwacht, kosten die 2 procent meevielen en voorzieningen voor oninbare leningen die 4 procent lager waren dan voorzien. Toch ziet analist Marcell Houben niet hoe ING ook in 2019 en 2020 de gemiddelde verwachting van analisten kan overtreffen.

    ABN AMRO vond dat de kapitaalbuffer van ING sterker dan was verwacht omdat de leningengroei beperkt bleef. Behalve door de tragere leningengroei kwam dit ook doordat de gemiddelde risicowegingen voor leningen daalden. Ook meende de bank dat de winst in het vierde kwartaal overeenkwam met de verwachtingen, afgezien van de volatiele resultaten uit de financiële markten en de kosten van regulering.

    Naast Credit Suisse verhoogde ook Kepler Cheuvreux het koersdoel voor ING. Het ging omhoog van 12,60 naar 13,30 euro bij handhaving van het koopadvies. Volgens de analisten presteerde ING in het vierde kwartaal van 2018 op veel vlakken beter. De marktvorsers mikken op een winstgroei vóór provisies van vier procent in 2019 en 3 procent in 2020, hetgeen "ruim" boven het sectorgemiddelde zou liggen.

    Een negatief punt bij de publicatie van de cijfers was wel dat ING verwacht dat de zakenbank de komende jaren minder hard zal groeien dan in de afgelopen jaren, omdat de economie aan de top van zijn cyclus zit en omdat strengere kapitaaleisen de bank dwingen om minder concurrerend te worden met zijn tarieven, zei topman Ralph Hamers. "De bank is de afgelopen jaren sterk gegroeid, met 5 tot 6 procent per jaar. We denken dat dat in de nabije toekomst 2 tot 3 procent kan zijn", aldus Hamers in een telefonische toelichting.

    De volgende aanjager voor het aandeel kan volgens Kepler Cheuvreux de beleggersdag van ING op 25 maart zijn. De bank kan dan meer informatie verstrekken over het transformatieplan, waarbij de resterende kostenbesparingen de investeringen in 2019 en 2020 vermoedelijk zullen overtreffen, aldus Kepler.

    Het aandeel ING sloot op weekbasis 4,0 procent hoger op 10,73 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 11 februari 2019 16:10
    Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ING licht

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ING Groep
    10,85 0,12 1,12 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor ING licht verhoogt van 14,80 naar 15,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

    De analisten van de Zwitserse bank menen dat een verlaging van consensus onwaarschijnlijk is en ING geldt als één van de favorieten bankaandelen in de Benelux.

    ING biedt een gevarieerd bedrijfsmodel, een aantrekkende operationele leverage en een sterke kapitaalpositie. Ook vindt UBS dat er voldoende potentieel is om aandeelhouders goed te belonen.

    De huidige koers van ING wijst volgens UBS op een winst per aandeel van 1,24 euro in 2020. Dat is 10 procent onder de huidige consensus. "We denken dat dit een onwaarschijnlijk scenario is en verwachten een koersherstel", aldus de analisten.

    Het aandeel ING won maandag 1,4 procent op 10,88 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 12 februari 2019 16:18
    Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ING

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    ING Groep
    10,94 0,066 0,61 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft dinsdag het koersdoel van ING verhoogd van 12,80 euro naar 13,50 euro, bij een ongewijzigd Gelijkgewogen advies.

    De analisten hebben de ramingen voor ING verhoogd, naar aanleiding van een sterkere outlook voor de omzet en een grotere kapitaalopbouw. "Die grotere kapitaalopbouw verlaagt de dividendrisico's, als het management bezig is met het compenseren van de tegenwind van Basel IV", stelt Morgan Stanley.

    Volgens de Amerikaanse zakenbank nemen de risico's voor ING af, terwijl de winstontwikkeling van de bank veerkrachtig is. Morgan Stanley verhoogde de winsttaxaties voor dit en volgend jaar met 2 tot 3 procent.

    De analisten stipten verder nog aan dat ING de kosten beter in de hand houdt, met een kostenratio die verbetert richting de doelstelling van 50 tot 52 procent.

    Het aandeel ING noteerde dinsdag 0,3 procent hoger op 10,90 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 223 224 225 226 227 ... 277 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links