Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vijf redenen om uw aandelen nu te verkopen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Brokie Even 19 januari 2019 10:42
    "5- Tja, die schuldenberg waar al die doemdenkers altijd maar over blijven doorzeuren als ze niks beters weten te verzinnen. Bij schulden gaat het erom wie die schulden precies heeft en vooral ook wat zijn draagkracht is.. Het barst van de bedrijven die bulken van de poen en die alleen om fiscale redenen ook nog schulden hebben. En voor de zoveelste keer, een miljardair kan een miljoen lenen zonder enig probleem, terwijl een bijstandsmoeder aan een schuld van €500 ten onder kan gaan. Het gaat niet om het totale bedrag, dat zegt op zichzelf niks, het gaat om de draagkracht."

    Goed punt, maar aan die draagkracht twijfel ik nu juist.
  2. forum rang 5 bartbas 19 januari 2019 22:46
    1) Trump zie ik in de loop van dit jaar van het wereldtoneel verdwijnen. Vraag is wie hem opvolgt in een tot het bot verdeelde VS.

    2) Handelsoorlog China vs USA?

    Naarmate China zich meer ontwikkeld zal de bevolking eisen dat een groter deel van de welvaartskoek naar hen gaat. Dat betekent dat de lonen stijgen en je alle verschijnselen krijgt die ons hier minder productief maken. Ziekteverzuim, dure gezondheidszorg, fors investeren in milieuproblematiek en ga zo maar door.

    3) Keiharde Brexit ?

    Zie ik niet gebeuren. Ik schat de kans dat die helemaal afgeblazen wordt op meer dan 50 %. Verwacht dat mede door het opkomend nationalisme dat de EU ook wat water in de wijn zal doen en wat gaat dereguleren.

    4) Recessie komt er aan maar zal mild zijn. Economie en aandelenhandel is veel internationaler geworden. Er zullen altijd deelmarkten zijn waar goede te verdienen valt. Dus wel een kleine terugval, die gecompenseerd wordt door in vergelijking met de spaarrentes hoge dividendrendementen. Wat Nederland betreft ben ik somber. Vrijwel alles wat wij kunnen, kan een ander op termijn ook.
    Zie wel een bedreiging vanuit Afrika. Kwaliteit van openbaar bestuur en moraliteit van bestuurders is daar betreurenswaardig en vaak vergelijkbaar met de situatie hier in de Middeleeuwen. We zullen overstroomd worden door economische vluchtelingen, die door de heersende opvattingen niet welkom zijn.

    5) Wat is mis zijn de sociale ontwikkelingsaspecten. De huidige inkomensverdeling in Nederland maar nog meer daarbuiten zal in de toekomst steeds minder gepruimd worden door de meerderheid van de bevolking die van een minimum tot modaal inkomen moet leven. Dat betekend minder geld voor kapitaalverschaffers en meer voor de overheid en de medewerkers in de bedrijven. De beurs is zijn oorspronkelijke doel, een platform bieden aan kapitaalverschaffers, al lang voorbij. Het is veel meer een roulette waarbij slimme jongens de plek waar het balletje terecht komt kunnen manipuleren. Voor veel anderen is het een gemakkelijke manier om geld te verdienen of een soort gokverslaving. Ik verwacht dat de overheden gedwongen zullen zijn om de kapitaalstromen stringenter te beheersen en zichtbaar te maken. Ingrijpen zal een koersdrukkend effect hebben. De invoering van een transactiebelasting zoals we die lang gekend hebben zal al een heleboel geflits met geld doen verdwijnen. Dat zal op termijn het koersverloop ook stabieler maken. Het eerste signaal herken ik in de geopperde wens om een staatsbank op te richten.

    Het betekent ook Niels, dat ik op de lange termijn geen toekomst voor je zie in de sector van de financiële wereld waar je nu de kost verdient. Dus wees op je hoede en goed voorbereid.

    bartbas
  3. snuf13 19 januari 2019 23:18
    quote:

    Ozzy schreef op 19 januari 2019 17:38:

    Zou wel goed zijn als de economie flink in elkaar stort, komen we eindelijk van al die welvaartziekten af
    Helemaal met je eens Ozzy.

    En reken erop dat er grote knal naar beneden gaat komen , dat is een ding dat zeer zeker is.

    Ik hoop dat America nog veel harder op zijn donder krijgt......

    Ze stevenen rechtstreeks af op een recessie!!!!
  4. forum rang 4 Doemebest 19 januari 2019 23:58
    quote:

    snuf13 schreef op 19 januari 2019 23:18:

    [...]

    Helemaal met je eens Ozzy.

    En reken erop dat er grote knal naar beneden gaat komen , dat is een ding dat zeer zeker is.

    Ik hoop dat America nog veel harder op zijn donder krijgt......

    Ze stevenen rechtstreeks af op een recessie!!!!
    Wat de beurs betreft is er helemaal niets zeker en kun je nergens op rekenen, te veel variabelen anders was iedereen al lang rijk.
    Gewoon je eigen plan trekken, niemand die t weet, geluk of pech, niet pochen of klagen, indien je dat niet kunt handelen, beter niet beleggen.
    succes allen.
  5. forum rang 4 Doemebest 20 januari 2019 00:58
    quote:

    snuf13 schreef op 20 januari 2019 00:34:

    Ik handel, ik beleg, ik bedrieg, ik beloof..... en alles lukt....

    Ik kom nog een keer van geluk onder de trein.... hoop dat het de sneltrein is :-))

    Het ziet er heel somber uit, ondanks dat de AEX omhoog dendert.

    Ik verwacht snel , dat we in rap tempo knetterhard naar beneden gaan

    Fijn voor je dat alles lukt, nog mooier is dat zeer zeker weten nu een verwachting is ;)
  6. [verwijderd] 21 januari 2019 11:18
    Een harde Brexit is al lang ingeprijsd...
    Wel of geen handelsverdrag US en China is niet meer dan koffiedik kijken

    De andere argumenten zijn slechts voorspellingen die je als je ze vaak genoeg herhaald vanzelf uitkomen. Er zal vast op een gegeven moment eens een recessie komen.

    Overigens beleg ik momenteel ook niet meer omdat ik de eens komende recessie afwacht. Maar dat de timing hiervan voorspelbaar is blijkt al jaren onzin.
    Mijn rendementen zit nu grotendeels in bakstenen, die allicht ook nog een financiele klapper zullen krijgen maar het voordeel van een huis is dat die blijft staan :)

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links