Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 1949 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ubu 19 januari 2019 10:45
    quote:

    rationeel schreef op 18 januari 2019 21:04:

    Wij leiden mensen op die de energietransitie gaan versnellen’
    De energietransitie heeft een enorme impact op de mobiliteitssector. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is van oudsher leverancier van het talent voor deze sector. Hoe leiden zij de technici en managers van de toekomst op? We vragen het aan lector Bram Veenhuizen.

    Wat betekent de energietransitie voor een opleider als de HAN?
    ‘Veel hogescholen zetten in op het helpen versnellen van de energietransitie, dat geldt ook voor ons. Mobiliteit speelt in de transitie een cruciale rol, dus als onderzoeker en opleider voor de autobranche moeten wij aan de basis staan. Wij leiden de technici en managers van de toekomst op. Wij zijn een HBO-opleiding, dus we vullen de onderwerpen zo praktisch mogelijk in. Bedrijven moeten direct iets kunnen met resultaten van ons onderzoek en met de kennis van onze studenten.’

    www.nrc.nl/advertentie/shell/wij-leid...

    Verdien model:(
    Nee. Verdienmodel: www.youtube.com/watch?v=l0cF2JYZ8Tg :-)
  2. forum rang 10 rationeel 19 januari 2019 14:05
    quote:

    maurice73 schreef op 19 januari 2019 10:45:

    [...]

    Nee. Verdienmodel: www.youtube.com/watch?v=l0cF2JYZ8Tg :-)
    Hoe waar is wat hij zegt. Als het zo is dat de energie zo, op deze manier, goedkoop gemaakt kan worden, dan gaan mensen er in mee.

    Dat is wel heel iets anders dan hetgeen wat wij hier voorgeschoteld krijgen.

    Het uitgangspunt is dan economisch, het onze idealistische duimzuigerij.

    De vraag is of de vergezichten die hij schetst, in Nederland haalbaar zouden zijn. Grote landen met enorme hoeveelheid ongebuikte grond, zoals in SA en Amerika zijn wel iets anders, dan ons kleine land. Mijnsinziens is daarin al geen plaats voor wat er nu is neergzet.
  3. forum rang 6 jonas 19 januari 2019 18:06

    Huidige gang van zaken rond klimaat debat.

    Er was een varkentje (bedrijfsleven) en een kip (de kakelende milieu actiegroepen) en die gaan samen een uitsmijter ham/kaas in mekaar flansen.

    Welnu ze komen er voorspelbaar niet uit en dus gaan ze maar de boer en overige burgers in het dorp slachten, maar nu blijken die laatste 2 weer eigenwijs weer niet mee te willen werken.

    En circusdirecteur Rutte klets en zwamt maar raak! Overweegt stiekem een overgang naar Circus Brussel, maar mag het niet zeggen.

    Groet, Jonas
  4. [verwijderd] 19 januari 2019 21:46
    quote:

    jonas schreef op 19 januari 2019 18:06:

    Huidige gang van zaken rond klimaat debat.

    Er was een varkentje (bedrijfsleven) en een kip (de kakelende milieu actiegroepen) en die gaan samen een uitsmijter ham/kaas in mekaar flansen.

    Welnu ze komen er voorspelbaar niet uit en dus gaan ze maar de boer en overige burgers in het dorp slachten, maar nu blijken die laatste 2 weer eigenwijs weer niet mee te willen werken.

    En circusdirecteur Rutte klets en zwamt maar raak! Overweegt stiekem een overgang naar Circus Brussel, maar mag het niet zeggen.

    Groet, Jonas
    erratum:
    Er was een varkentje (bedrijfsleven) en een kip (de kakelende milieu actiegroepen) en die gaan samen een uitsmijter ham/kaas (de gemiddelde burger die moet dokken) in mekaar flansen.

    voor de rest ben ik het wel eens :-)
  5. forum rang 10 rationeel 19 januari 2019 22:18
    Wiegel was weer uiterst kritisch op de VVD. Min of meer Lyrisch over Forum voor Democratie.
    Ja wie wil nog wel in de VVD geloven. Linkse rakkers geworden? Of speelt Rutte zo de baas, dat zinnige tweede kamerleden zich niet meer uit mogen spreken.

    Telegraaf Zaterdag 19 januari: Titel Er is iets aan de hand in de VVD..
  6. forum rang 10 rationeel 19 januari 2019 22:23
    quote:

    izdp schreef op 18 januari 2019 21:13:

    Ja suffie, die bedoelde ik nou net.
    Razendsnel hersteld en iedereen weer alert qua inspectie.

    In andere landen zoals ik je noemde zou die rustig afgesloten worden voor jaren.
    Duizenden inmiddels in Duitsland.
    Goed dat je even bent gaan kijken. Dan weet je ook dat bij toeval werd ontdekt dat het zo niet langer kon, of we hadden hier een Italiaanse toestand gehad. En dan heb je ook gehoord wat de deskundigen zeiden over de stand van zaken wat betreft de inspecties.

    Kort samengevat : Mensenlevens veilig stellen mag niet veel kosten.
  7. forum rang 10 rationeel 19 januari 2019 22:27
    Kamer wil opheldering over Merwedebrug
    17 jan. 2019 in BINNENLAND

    DEN HAAG - De Kamer wil opheldering over berichtgeving dat de Merwedebrug in 2016 bijna was ingestort. Dat laatste stellen twee hoogleraren in het actualiteitenprogramma EenVandaag. D66 en ChristenUnie hebben inmiddels Kamervragen gesteld.
  8. forum rang 10 rationeel 19 januari 2019 22:31
    De Merwedebrug, die in 2016 ...maandenlang... was afgesloten voor zwaar verkeer, heeft op het randje van instorten gestaan. Dat blijkt uit een evaluatie van een rapport uit 2017.

    Actualiteitenprogramma EenVandaag liet het rapport lezen aan een hoogleraar en een emeritus hoogleraar van de TU Delft. Zij lezen daar hoe de zuidelijke boog van de brug een veilige restlevensduur had van 6 dagen. Restlevensduur is een vakterm, die aangeeft hoe lang een constructie nog voldoet aan de veiligheidseisen. 6 dagen is daarin kort, volgens de hoogleraren. Er had zich in hun woorden een situatie kunnen voordoen zoals bij de Morandibrug in Genua, die afgelopen zomer jaar instortte. Op het moment dat de brug werd afgesloten voor vrachtverkeer, was het een wonder dat de brug er nog stond, aldus Ben Ale, emeritus-hoogleraar Veiligheidskunde.

    SLECHTE STAAT WAS BEKEND
    Dat de brug in slechte staat verkeerde en gevaar liep, was al bekend. In 2017 schreef adviesbureau Berenschot een evaluatie van de crisis in 2016. Vanaf juli 2016 voert men metingen uit aan de brug. Onderzoeksbureau TNO analyseert deze metingen en toetst ze aan een voorspellend model. Deze metingen geven op 4 oktober reden tot zorg, en verkeer zwaarder dan 50 ton mag niet meer over de brug.

    Maar een paar dagen later, in de avond van 10 oktober, blijkt de situatie erger dan gedacht. Om 23:00 uur belt TNO met constructeur GPO over een erg zwakke verbinding bij de zuidelijke boog. Het risico dat deze verbinding scheurt is groot. GPO vraagt TNO om te berekeningen hoe snel de scheurtjes in de brug zullen groeien.

    TNO rekent tot diep in de nacht door aan deze analyse. Ondertussen schakelt GPO Rijkswaterstaat in, om duidelijk te maken dat vrachtverkeer zwaarder dan 3,5 ton van de brug moet worden geweerd. TNO geeft om 1:30 in de nacht aan dat ze geen vertrouwen in de kracht van de verbinding hebben, en noemen hier de 6 dagen restlevensduur. Hoewel deze schatting onnauwkeurig is en nog niet alle verbindingen waren gecheckt, komen TNO en GPO toch tot de conclusie dat vrachtverkeer niet meer over de brug kan. Tot diep in de nacht vergaderen verschillende instanties door, om de omleiding voor de ochtendspits van 11 oktober gereed te hebben.

    INMIDDELS VERSTEVIGD
    De reconstructie laat, net als het oordeel van de hoogleraren, zien hoe precair de situatie in 2016 was. Het snelle besluit om vrachtverkeer om te leiden kwam ongetwijfeld door de acute gevaren. Dat suggereert dat er eerder al iets mis was met de brug. Inmiddels is de brug verstevigd en liggen er plannen voor een nieuwe constructie, met bredere wegen.

    De hoogleraren gebruiken dit voorbeeld ook om te waarschuwen voor de kwaliteit van toezicht op bruggen door Rijkswaterstaat. Minister Cora van Nieuwenhuizen laat aan EenVandaag weten dat er sinds het situatie bij de Merwedebrug extra aandacht is voor monitoring van klinknagelverbindingen in hoofddraagconstructies. Ook is het budget voor renovatie van belangrijke infrastructuur straks, in 2021, meer dan verdubbeld ten opzichte van 2016.

  9. forum rang 6 jonas 19 januari 2019 22:48

    Ach Ratio wat maakt het uit als hier af en toe een brug vanwege gebrekkig onderhoud instort en her en der een terroristische aanslag plaatsvindt.

    Welnee het gaat om "Verbetering van de Wereld en dat is immigratie bevorderen en het wereldklimaat verbeteren". Dat geeft de Gutmenschen een goed gevoel!

    Op een of andere manier hebben daar volgens de overheersende pers daar nu recht op, omdat die ook al uit Gutmenschen hoofdzakelijk bestaat. Hebben ze een meerderheid bij bevolkingsonderzoeken? Welnee het is maar een kleine minderheid.

    Hoe krijg je dit soort zaken meer democratisch rechtgetrokken? Nou een referendum willen ze niet en hebben ze afgeschaft. Blijft over en het is tragisch: een paar terroristische aanslagen en vliegtuig, brugongelukken en ze zullen weer net zoals weer na de moord op Fortuyn als verdwaasd door het Binnenhof met dun door de broek lopen.

    Geen leuke conclusie, maar zo zal het wel gaan als de huidige elite op het Binnenhof blijft zitten zonder echt wat te doen aan zaken die de meerderheid van de bevolking wilt.

    Groet, Jonas

    PS Kranten als De Volkskrant en ook het NRC, Trouw zijn al voluit bezig met het demonisering van een nieuw alternatief voor de elite zoals het Forum van Democratie. Zo ging het ook bij Fortuyn. En dan later krokodillentranen.
  10. forum rang 10 rationeel 19 januari 2019 23:12
    quote:

    jonas schreef op 19 januari 2019 22:48:

    Ach Ratio wat maakt het uit als hier af en toe een brug vanwege gebrekkig onderhoud instort en her en der een terroristische aanslag plaatsvindt.

    Welnee het gaat om "Verbetering van de Wereld en dat is immigratie bevorderen en het wereldklimaat verbeteren". Dat geeft de Gutmenschen een goed gevoel!

    Op een of andere manier hebben daar volgens de overheersende pers daar nu recht op, omdat die ook al uit Gutmenschen hoofdzakelijk bestaat. Hebben ze een meerderheid bij bevolkingsonderzoeken? Welnee het is maar een kleine minderheid.

    Hoe krijg je dit soort zaken meer democratisch rechtgetrokken? Nou een referendum willen ze niet en hebben ze afgeschaft. Blijft over en het is tragisch: een paar terroristische aanslagen en vliegtuig, brugongelukken en ze zullen weer net zoals weer na de moord op Fortuyn als verdwaasd door het Binnenhof met dun door de broek lopen.

    Geen leuke conclusie, maar zo zal het wel gaan als de huidige elite op het Binnenhof blijft zitten zonder echt wat te doen aan zaken die de meerderheid van de bevolking wilt.

    Groet, Jonas

    PS Kranten als De Volkskrant en ook het NRC, Trouw zijn al voluit bezig met het demonisering van een nieuw alternatief voor de elite zoals het Forum van Democratie. Zo ging het ook bij Fortuyn. En dan later krokodillentranen.
    Het gewoon blijven ontkennen, terwijl het zwart op wit staat.

    Ik hoop en vertrouw dat er toch genoeg mensen het licht eindelijk wel hebben gezien en op FvD:) gaan stemmen. Dat is de enige mogelijkeid dat er een andere wind gaat waaien. Ik hoop niet dat het daarvoor tot ongereldheden moet komen.

    Gewoon het gezonde verstand dat zegeviert:)
  11. [verwijderd] 21 januari 2019 11:32
    Scherper toezicht op geothermieputten vanwege lekkagegevaar
    21 januari 2019 09:02
    www.nu.nl/binnenland/5695517/scherper...
    Bij geothermie wordt met metalen buizen warm water opgepompt dat zich diep in de bodem bevindt. Maar omdat het water zout is, hebben veel buizen last van corrosie en als gevolg daarvan lekkage. Het zoute water kan daardoor in de ondiepe bodem terechtkomen en dat is onwenselijk, zegt een woordvoerster van SodM, dat valt onder het ministerie van Economische Zaken.
    Volgens de toezichthouder staat geothermie "aan de vooravond van een grote vlucht in Nederland". "In het Klimaatakkoord wordt bijna een vertienvoudiging voorspeld in de komende twaalf jaar."


    =======================

    Op weg naar het volgende drama, wat 'niemand' verwachtte maar 'we' over 40 jaar 'onverwacht' mee geconfronteerd gaan worden !?

    Einstein:"Two things are infinite, the universe and human stupidity and I’m not sure about the universe!"
  12. forum rang 9 josti5 21 januari 2019 12:13
    Hier in de Haarlemmermeer IS het al drama, met brak grondwater.
    Volgens een ambtenaar zijn alle bomen ziek door dat water: ALLE bomen!
    Veel problemen rondom de aanleg van recreatieplassen (Park 21), vanwege dat brakke water.
    En de Haarlemmermeer zal beslist niet de enige regio met brak water zijn...

    www.grondwatertools.nl/zoet-en-zout-g...
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 januari 2019 20:06
    GroenLinks komt met wet voor CO2-heffing
    23 min geleden in BINNENLAND

    DEN HAAG - Oppositiepartij GroenLinks heeft een wetsvoorstel voor een CO2-heffing voor de grote industrie gepresenteerd. De invoering van zo’n belasting voor de grote vervuilers is voor de linkse partij een belangrijke voorwaarde voor steun aan de regeringscoalitie, die bij de komende verkiezingen haar meerderheid in de Eerste Kamer lijkt te verliezen.

    GroenLinks-leider Jesse Klaver stelde de wet voor op een speciale bijeenkomst in Den Haag. Die CO2-belasting moet er komen als het kabinet met GroenLinks tot een politiek akkoord over het klimaat wil komen, aldus Klaver. Hij rekent erop dat de coalitie na de verkiezingen in maart niet langer om zijn partij heen kan.

    De wet regelt dat grote industriële bedrijven een heffing gaan betalen voor elke ton CO2 die zij uitstoten. Het tarief loopt op van 25 euro in 2020 tot 100 euro vanaf 2030 en 200 euro vanaf 2050. Met een deel van de opbrengst kan de energierekening voor burgers worden verlaagd door de teruggave energiebelasting te verhogen.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 januari 2019 20:18
    De Clinton Foundation
    De Clinton Foundation werd opgericht in 1997 door Bill Clinton na afloop van zijn presidentschap als de William J. Clinton Foundation. In 2013 werd de goede doelenorganisatie omgedoopt tot de Bill, Hillary & Chelsea Clinton Foundation. (Chelsea is de dochter van de Clintons.) Het totaal aan donaties dat de stichting over de jaren heeft aangetrokken wordt geschat op meer dan $2 miljard (€ 1.8 miljard). De stichting ondersteunt verschillende goede doelen zoals de bestrijding van HIV/AIDS en malaria, vrouwenrechten en klimaatverandering. Sommige initiatieven zoals het HIV/AIDS programma zijn ondergebracht in aparte organisaties.

    De Clinton Foundation wordt sinds 2005 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie in totaal €24,1 miljoen euro van de loterij. De ongeoormerkte bijdrage van de Postcode Loterij wordt uitgegeven aan werkzaamheden van de Foundation op het gebied van ‘international & climate work’.
  15. forum rang 10 rationeel 21 januari 2019 20:25
    quote:

    josti5 schreef op 21 januari 2019 12:13:

    Hier in de Haarlemmermeer IS het al drama, met brak grondwater.
    Volgens een ambtenaar zijn alle bomen ziek door dat water: ALLE bomen!
    Veel problemen rondom de aanleg van recreatieplassen (Park 21), vanwege dat brakke water.
    En de Haarlemmermeer zal beslist niet de enige regio met brak water zijn...

    www.grondwatertools.nl/zoet-en-zout-g...
    Voordat de arme bomen ziek zijn worden ze al gerooid. Dat noemt men preventief rooien. Een soort bomen euthanasie;)
  16. forum rang 10 rationeel 21 januari 2019 20:26
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 21 januari 2019 20:18:

    De Clinton Foundation
    De Clinton Foundation werd opgericht in 1997 door Bill Clinton na afloop van zijn presidentschap als de William J. Clinton Foundation. In 2013 werd de goede doelenorganisatie omgedoopt tot de Bill, Hillary & Chelsea Clinton Foundation. (Chelsea is de dochter van de Clintons.) Het totaal aan donaties dat de stichting over de jaren heeft aangetrokken wordt geschat op meer dan $2 miljard (€ 1.8 miljard). De stichting ondersteunt verschillende goede doelen zoals de bestrijding van HIV/AIDS en malaria, vrouwenrechten en klimaatverandering. Sommige initiatieven zoals het HIV/AIDS programma zijn ondergebracht in aparte organisaties.

    De Clinton Foundation wordt sinds 2005 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie in totaal €24,1 miljoen euro van de loterij. De ongeoormerkte bijdrage van de Postcode Loterij wordt uitgegeven aan werkzaamheden van de Foundation op het gebied van ‘international & climate work’.

    Geleuft ghy ut?
38.978 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 1949 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0638 -0,05%
FTSE 100 7.877,05 0,00%
Germany40^ 17.670,40 -0,94%
Gold spot 2.382,41 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Dalers

AB InBev
0,00%
Ackerm...
0,00%
Aedifica
0,00%
Ageas
0,00%
Aperam
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links