Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Over zorgkosten en sneeuwruimen......

634 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 8 november 2018 00:23
    UIteindelijk hebben wij niets anders dan problemen hier.
    Geen artsen en verplegend personeel genoeg. Ziekenhuizen failliet, hoe zou dat nu weer komen, scholen overvol, geen behoorlijk onderwijzend personeel, wegen overvol, geen huizen, de dijken staan op bezwijken, noem het allemaal maar op. Dan word je toch wel uitgedaagd om naar contstructieve oplossingen te zoeken.
  2. forum rang 6 haas 8 november 2018 00:57
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 3 november 2018 10:52:

    [...]
    Er is maar een reden voor: personeelsgebrek en hier is op korte termijn geen oplossing voor.

    Het enige wat je zou kunnen doen is personeel uit het buitenland laten invliegen of patiënten naar Thailand of Turkije sturen.
    de laatste jaren vliegt Medisch personeel uit NL naar MiddenOosten voor werk(financieeel zeeer aantrekkelijk)

    Failliete ziekenhuizen - Veel nieuws vandaag over de failliete ziekenhuizen in Flevoland. Zo werd bekend dat minister Bruno Bruins (VVD, Medische Zorg) al op 31 augustus zelf geïnformeerd is over een mogelijk bankroet van de IJsselmeerziekenhuizen. Zorgverleners stellen bovendien dat het sluiten van de acute zorg in het ziekenhuis in Lelystad mensenlevens gaat kosten. Minister Bruins is echter ‘hoopvol’ over een doorstart.

  3. forum rang 6 haas 15 november 2018 17:48
    quote:

    rationeel schreef op 8 november 2018 12:37:

    Dweilen met de kraan open:(
    AMSTERDAM - Verloskundigen moeten steeds vaker leuren bij verschillende ziekenhuizen om een plek te vinden waar vrouwen kunnen bevallen. Volgens koepelorganisatie KNOV gaat het inmiddels in een aantal regio’s om een structureel probleem.

    ? ANP
    „Het gaat om een toenemend stressvolle situatie. Dat kan echt leiden tot onveiligheid. We vinden het niet verantwoord om zo door te blijven gaan”, zegt Sonia Jennings van de KNOV tegen de NOS.

    De problemen zijn het grootst in de regio’s Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. „Afgelopen weekend heeft mijn collega zeven ziekenhuizen afgebeld voordat ze uiteindelijk in een ziekenhuis in Tiel terechtkon”, zegt Marloes Noppers, verloskundige in Utrecht. „Zonder spits is dat 45 minuten rijden.”
  4. forum rang 6 haas 18 november 2018 17:20
    Naar schatting 88.500 mensen staan op
    wachtlijsten voor hulp bij psychische
    problemen,blijkt uit onderzoek van
    Vektis in opdracht van NOSop3,op basis
    van 80 procent van de GGZ-instellingen.

    Voor de basiszorg bij psychische
    problemen staan meer dan 27.000 mensen
    in de wachtrij.Een lange wachtlijst
    betekent niet automatisch een lange
    wachttijd.Bij de ene instelling is de
    doorstroom sneller dan bij de andere.

    Voor persoonlijkheidsstoornissen en
    stoornissen in het autistisch spectrum
    wachten mensen het langst,soms tot acht
    maanden.Er zijn grote verschillen
    tussen de regio's.
  5. forum rang 7 ffff 19 november 2018 11:22
    Die wachtlijsten zullen met 90 procent verminderen als je het lef zou hebben aan de mensen op die wachtlijst te vertellen dat ieder consult 70 Euro kost, uit eigen zak te betalen….

    Ik weet best, dat veel mesne zich aan dit soort postings ergeren, maar ik erger mij dan weer aan die ongebreidelde hulpvraag, zonder enige twijfel flink gestimuleerd door vrijwel geen prijskaartje.

    En de industrie van de hulpverleners….Tja, voor hen kan er niet genoeg hulpvraag zijn en voor hen kan er niet genoeg op gehamerd worden dat iedere hulpvraag onmiddellijk behandeld moet worden…..op kosten van de maatschappij…

    Die dan weer zijn bijdragen verhoogt….. en dan gaan we daar weer over mekkeren…

    BEGIN nou eens met flinke eigen bijdrage! DAT zou pas helpen.

    Peter
  6. forum rang 6 izdp 19 november 2018 12:31
    Ken de achtergrond van deze wachtlijsten ffff.
    Die zijn hier ontstaan door de enorme bezuinigingen op de GGZ.
    Pillen moesten het gaan doen.
    Wie zaait zal oogsten en dit is een misoogst van jewelste.
    Het kost nu de samenleving een veelvoud van de besparingen.

    Hogere eigen bijdrage betekent enkel dat je de fout nog veel groter maakt.
  7. forum rang 7 ffff 20 november 2018 13:58
    Toevallig ken ik ook aardig de achtergronden…..

    Het hele probleem zit hem in wat de ene mens nodig vindt om er weer een " deskundige' bij te halen en de andere mens zegt: Het zal allemaal wel loslopen, doe maar eens wat beter je best.

    Uiteindelijk is onze maatschappij de afgelopen 50 jaar zo enorm veranderd dat voor enorm veel zaken die de mensen vroeger z zelf of met wat hulp van familie of buren moesten en konden oplossen, tegenwoordig meteen geïnstitutionaliseerde zorgverstrekkers erop gezet worden. En die zien overal meteen nog meer problemen.

    Heel onrustbarend in nederland: De zo gigantisch toenemende zorgvraag voor….. jeugdigen en ik viel bijna van mijn stoel: In veel steden vraag 1 op de 6 jeugdigen om bijstand, om steun, om begeleiding. Je vraagt je af wat de ouders doen, de omgeving doet. En die getallen worden in journaal genoemd of het heel normaal is dat er zo gigantisch veel hulpvraag is.

    je kunt je ook de vraag stellen zoals ik dus doe: Is dat niet allemaal zwaar overdreven? 1 op de 6, kom op, zeg !

    Zoals ik al eerder hier in de KK schreef: 50 jaar geleden was er in heel Limburg en Noord-Brabant samen slechts één kinderpsychiater…. Natuurlijk te weinig, maar nu hulpvraag: 1 op de 6.... De balans is volslagen doorgeslagen. En die hulpverstrekkers: Daar kan het nooit genoeg voor zijn…

    Hoge eigen bijdrage zorgt ervoor dat mensen weer eens wat ouderwets op hun eigen verantwoordelijkheid, zorg, inspanning gewezen wordt en wat minder gepamperd. Dus vooral doen, al krijg je daar niet de handen voor op elkaar, want vertroetelen doet het altijd beter dan wat harder opstellen.

    Peter
  8. forum rang 9 josti5 20 november 2018 14:18
    Naast het feit, dat toegenomen aanbod zorgt voor toegenomen vraag, mag de afwezigheid van de ouders, met name de moeder, gedurende de werkweek niet onderschat worden.
    Dat klinkt natuurlijk weer 'jaren 50', maar je hoeft maar om je heen te kijken om te zien, waar en hoe het misgaat.
    Al met een paar maanden naar de opvang, liefst 4 dagen per week, en, eenmaal leerplichtig, na een drukke schooldag naar de even drukke kinderopvang. Na het afhalen door pappa of mamma snel eten, onder de douche, snel een verhaaltje, en dan gauw naar bed. In het weekeinde moet de ' schade' worden ingehaald, worden er 'leuke dingen' , alsmede pogingen tot opvoeding worden gedaan. Pogingen, want, zo voelen de kids haarfijn aan: ' ik zie je de hele week niet of nauwelijks, en in het weekeind moet je zo nodig gaan opvoeden? Me zole!'

    En ja: dat vinden we het vreemd, als kinderen gaan ontsporen...
  9. forum rang 10 rationeel 20 november 2018 14:30
    Alles is industrie, Petrus:)

    Lekkere baantjes toch, al die zorgverleners.

    Lees even dit artikel:

    www.parool.nl/amsterdam/zelfde-arts-a...

    >>>

    Zelfde arts, andere plek: geriatrie van MC Slotervaart gered

    Het mag wat kosten:(

    "Over een aantal jaren heeft een op de drie oudere Amsterdammers een niet-westerse achtergrond. Ze zijn zieker dan de Nederlandse groep ouderen. Ze hebben meer chronische ziekten, ze hebben waarschijnlijk vaker cognitieve problemen. Ze hebben een ander sociaal netwerk. Dat vraagt een aparte aanpak."

    >>>

    Artsen voor de autochtone populatie tekort, maar wel inzetten voor de groep die niets heeft bijgedragen.
    Daar zal wel weer het nodige geld voor vrijgemaakt worden.

    www.parool.nl/amsterdam/zelfde-arts-a...

    In Amsterdam zijn de wachttijden voor specialisten die het echte werk moeten doen enorm opgelopen. Is het vreemd een onderscheid te maken tussen de ECHTE specialisten en het voetvolk;)

    Een kindje dat een beetje verkeerd uit de moeder getrokken is, en een breuk heeft opgelopen...een wachttijd...heb je het ooit zo zout gegeten?
    Alleen al de geboortezorg, uit handen gegeven, de specialist niet aanwezig. Nee, er zijn er niet genoeg in overbevolkt...door immigranten...land.
    Zijn er cijfers over de miskleunen als gevolg van niet aanwezig zijn van de specialist, dan moet je tegenwoordig ook nog zeggen deskundige specialist, geregistreerd?

    Oogarts...operaties? Vol voor maanden.

    Chirurgen...idem dito.

    Ziektekosten verzekeringen komen niet uit de ksten, mogen niet meer berekenen. De rekening worden wel gedragen door degenen die toch al de idioot hoge belastingen moeten obrengen. Dat kan er ook nog wel bij.

    Medicijnen te duur. Je noemt het gewoon geen medicijn. Ook weer een kostenpost minder.

    Ondertussen oude van dagen van allchtone afkomst extra zorg bieden. Zij vinden zich op 60 jarige leeftijd al zorgbehoevend;)

    De particuliere verzekering afschaffen was weer een lekker nivellerend item.

  10. forum rang 10 rationeel 20 november 2018 14:46
    quote:

    josti5 schreef op 20 november 2018 14:18:

    Naast het feit, dat toegenomen aanbod zorgt voor toegenomen vraag, mag de afwezigheid van de ouders, met name de moeder, gedurende de werkweek niet onderschat worden.
    Dat klinkt natuurlijk weer 'jaren 50', maar je hoeft maar om je heen te kijken om te zien, waar en hoe het misgaat.
    Al met een paar maanden naar de opvang, liefst 4 dagen per week, en, eenmaal leerplichtig, na een drukke schooldag naar de even drukke kinderopvang. Na het afhalen door pappa of mamma snel eten, onder de douche, snel een verhaaltje, en dan gauw naar bed. In het weekeinde moet de ' schade' worden ingehaald, worden er 'leuke dingen' , alsmede pogingen tot opvoeding worden gedaan. Pogingen, want, zo voelen de kids haarfijn aan: ' ik zie je de hele week niet of nauwelijks, en in het weekeind moet je zo nodig gaan opvoeden? Me zole!'

    En ja: dat vinden we het vreemd, als kinderen gaan ontsporen...
    De bevolking zou het beter krijgen na de industriele revolutie. Nog in de vijftiger jaren was het idee, dat er minder gewerkt zou hoeven te worden. Dat er meer tijd zou zijn voor andere bezigheden dan die geld in het laatje moesten brengen.

    Hoe anders is het gebleken te zijn. Voor een beetje behoorlijk wonen in een behoorlijke buurt, is het inkomen van een werkende man en vrouw nodig. Weliswaar is de welvaart in materieele zin toegenomen, maar of al die welvaart nu bijdraagt aan het je zelf verwerkelijken is maar de vraag.

    Van het verkregen, met hard werken verdiende, geld moet het grootste deel afgestaan worden voor anderen.

    Wie zijn daarvan de dupe? De kinderen. Er wordt genoeg, zo niet te veel, geld aan besteed, maar zorgeloos kunnen we die volgepakte jeugd niet noemen. Van hort naar her gesleept worden is niet HUN eerste levensbehoefte.

    De kleintjes schijnen al last te hebben van stress, en de volgende leeftijdsgroep ook, en zo gaat dat door tot de dood.

    Het idee dat ieder individu, maar moet werken voor anderen en daarmee dubbel moet werken, is mijnsinziens de onderliggende oorzaak.

    Het is een doorgeschoten Christendom, leidend via Socialistische ideeen, naar de materiele dictatuur waar we nu in terecht gekomen zijn.
  11. forum rang 7 ffff 20 november 2018 14:51
    Voor mij blijft het " kernprobleem" dat politici uiteindelijk beslissen en politici weten als de besten dat ze alleen maar gekozen worden als ze voor sinterklaas spelen.

    De media weten als de besten dat ze veel kijkers en lezers krijgen als ze diezelfde kijkers en lezers vertroetelen, verzorgen, verpamperen.

    En dan de kosten? De gestage toename van de zorgvraag door zowel de veroudering van de bevolking als het feit dat men veel en veel sneller voor alles en nog wat specialistische hulp wil hebben…. Voorzieningen als perpdure liften en alle mogelijk electronisch rolstoelen etc. etc. Ach die kosten...Tja dan wordt het altijd lastig…

    Peter

  12. forum rang 6 izdp 20 november 2018 16:03
    Nee ffff, je zit er voor mij fundamenteel naast.

    Waardoor de hulpvraag ook komt; de bezuinigingen hebben voor een averechts effect gezorgd.
    Een hogere eigen bijdrage is doodgewoon meer van hetzelfde en zal het schip niet doen keren, maar juist nog meer doen stranden.
    Vanuit de medische kant bekeken is het bewijs er nu, dat de bezuinigingen dommer dan dom waren.
    Dit hebben vele medici destijds beweert en ze hadden gelijk.

    Wat jij stelt en wilt is het verleden in ere herstellen.
    Kan je wel willen maar dat is sowieso onmogelijk.
    Is ook geen taak voor medici en hun zorgplicht op de vraag die er is.

    De discussie hoe de zorgvraag te verminderen valt is een ander chapiter.
    Geestelijke nood zie ik niet anders lichamelijke nood.
    Qua slachtoffers wijzen de cijfers dat overduidelijk uit.
    Los van de gewonden, van licht tot levenslang uitgeschakeld, overtreffen de doden door geestelijke nood, in NL het aantal verkeersslachtoffers met ongeveer factor 4.
    Vergelijk dan de kosten die we nemen om verkeersdoden te voorkomen met de kosten van de GGZ.
    Daar kan ik dus erg triest van worden: de ontkenning van de ernst en inderdaad wat in jouw en mijn straatje past: het maatschappelijk debat wat niet of nauwelijks wordt gevoerd.

  13. forum rang 10 rationeel 20 november 2018 19:02
    quote:

    ffff schreef op 20 november 2018 14:51:

    Voor mij blijft het " kernprobleem" dat politici uiteindelijk beslissen en politici weten als de besten dat ze alleen maar gekozen worden als ze voor sinterklaas spelen.

    De media weten als de besten dat ze veel kijkers en lezers krijgen als ze diezelfde kijkers en lezers vertroetelen, verzorgen, verpamperen.

    En dan de kosten? De gestage toename van de zorgvraag door zowel de veroudering van de bevolking als het feit dat men veel en veel sneller voor alles en nog wat specialistische hulp wil hebben…. Voorzieningen als perpdure liften en alle mogelijk electronisch rolstoelen etc. etc. Ach die kosten...Tja dan wordt het altijd lastig…

    Peter

    Daar heb je wel gelijk in. Maar het doorslaggevende punt is, dat mensen wel die zorg willen, maar dat zij zelf er niet voor willen betalen, dat moeten de zgn Rijken maar doen, of de staat, of...het komt allemaal op het zelfde neer. ZIJ in ieder geval niet.
  14. forum rang 10 rationeel 20 november 2018 19:06
    Maatschappelijk debat is, wil je mensen geboren laten worden die nooit tot zelfstandige volwassenen zullen opgroeien.
    Wil je kinderen aandoen dat ze geen volwaardige ouders hebben.
    Wil je kinderen aandoen dat ze erfelijke ziektes hebben.
    Wil je mensen je land binnen laten met besmettelijke ziektes of allerlei gebreken enz enz.
  15. forum rang 6 izdp 21 november 2018 23:03
    quote:

    izdp schreef op 21 november 2018 00:33:

    [Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]
    Moderator, ik meende toch heus de juiste historische parallel getrokken te hebben.
    Als dat niet meer mag om personen van nu, is dat eng, heel eng.

    Maar ok, geen discussie.
    Beter is een blij weerwoord:

    www.youtube.com/watch?v=6fH-59ivr3U
  16. forum rang 6 haas 19 januari 2019 16:27
    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk
    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

    Petra van Walraven 18-01-19, 16:59 Laatste update: 17:20
    3
    0 Reacties
    De destijds 53-jarige vrouw onderging vanwege hartritmestoornissen in 2015 een operatie waarbij haar hartklep werd vervangen door een kunstklep. Ze is na drie weken opname naar huis gestuurd met, naar achteraf bleek, de verkeerde antistollingsmiddelen. Er is ook niet meer gecontroleerd op de medicatie. Dat had zo niet gemoeten, gaven de hartdokters eind november tijdens de zitting voor het tuchtcollege toe. De vrouw is vanaf een andere afdeling, de interne geneeskunde, ontslagen. Daar hadden ze de cardiologie op de hoogte moeten stellen, vinden de specialisten.

    www.destentor.nl/nijmegen/patiente-ui...
634 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 862,02 -0,39%
EUR/USD 1,0661 +0,17%
FTSE 100 7.835,79 -0,52%
Germany40^ 17.729,90 -0,60%
Gold spot 2.383,00 +0,15%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,16%
Econoc...
+1,83%
Solvay
+0,91%
Aedifica
+0,87%
Colruyt
+0,73%

Dalers

Deceun...
-2,56%
Barco
-1,97%
Elia
-1,94%
KBC Groep
-1,83%
bpost
-1,80%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links