Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

  • 3,485 16 apr 2024 17:35
  • -0,060 (-1,69%) Dagrange 3,480 - 3,545
  • 214.135 Gem. (3M) 230,1K

Bpost weg van de beurs en nationalisering op komst ?

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 19 november 2018 14:35
    Weg van de beurs

    Het fundamentele standpunt van de PVDA over Bpost is bekend: het bedrijf moet de beurs verlaten en weer een volledig staatsbedrijf worden. Openbare dienstverlening moet centraal staan, wat volgens de partij betekent dat de meeste gesloten postkantoren opnieuw open moeten gaan en de postbodes tijdens hun rondes meer tijd moeten krijgen om met de mensen een praatje te slaan.

    In het parlementaire vragenuur woensdag profileerde PVDA-kamerlid Marco Van Hees zich als spreekbuis van de basis. ‘Het personeel van Bpost is verontwaardigd over de voorstellen van de directie, die exact dezelfde zijn als voorheen, of zelfs slechter. Het is niet verwonderlijk dat er nog stakingsposten bijkomen’, verklaarde hij tegen de bevoegde minister Alexander De Croo (Open VLd)." link naar het artikel: www.tijd.be/…/marxisten-rukken-op-bij...
  2. [verwijderd] 4 december 2018 16:12
    Ze hebben eindelijk het bedrijf kapot gekregen die rode gabbers...

    Nu de rekening :

    Het is zoals met de telefoonkotjes van de RTT... ook allemaal verdwenen...

    Bpost haalt 3.000 rode brievenbussen weg
    www.standaard.be/cnt/dmf20181204_0400...

    Bpost haalt bijna 1 op 4 rode brievenbussen weg

    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181204_040...

    Je moet nu al heel de stad rondrijden om een rode bus te vinden :x
  3. [verwijderd] 4 december 2018 19:26
    Titanic Bpost zal verder en verder wegzinken ! Valt ten sterkste te betwijfelen of het allemaal nog zal goed komen, de gouden jaren zijn voorbij.... Alle bedrijven en klanten schakelen over tot e-mail facturatie. ( particulieren worden zelfs beloond met kortingen tot 20 euro per jaar hiervoor, goed voor milieu en de portefeuille. Ik heb al van veel mensen gehoord dat ze gaan stoppen met kaartjes sturen na die forse prijsverhoging van de zegels ( die doen dat nu met smartphone, SMS berichtjes, e-mailtje.... ) en wat brievenpost betreft, daar ziet men overal postbodes met bijna lege tassen die vlug gedaan hebben met hun rondeke. Bijna allemaal reclame van Aldi en Albert Hein en eens om de twee weken een brief.
    Banken sturen bijna geen uittreksels meer, zelf uitprinten of aan de automaat... dus ook geen kassa kassa.

    Waarom het voorstel enkele maanden terug om de post één keer om de 3 dagen te bestellen ? :roll: Er is geen werk meer voor de postbodes op sommige dagen !

    De overheid ( belastingen, gerecht, FOD instellingen,.... ) sturen al hun briefwisseling en aangetekende brieven kosteloos.... komt echt niet meer goed.

    Die duurdere postzegel gaat de Bpost-TITANIC niet redden !

    Bij Post betalen de mensen zich blauw om een pakje te verzenden, terwijl dit bij DPD, DHL, PostNL.... al kan voor amper 4 euro. Mijn vriendin stuurde een Barbiepop van Sint-Martens Latem naar De Panne en betaalde 13.80 eurootjes.
    Bovendien zijn ze al veel grote spelers kwijtgeraakt die overstapten naar de concurrentie. Winstmarges zullen flink onder druk komen te staan in 2019 !
    Nooit een vallend mes opvangen !
    Ook de vele schulden van een overname waar ze veel te veel voor betaalden niet te vergeten.
    Bpost heeft zijn beste tijd gehad !

    De signalen zijn er overduidelijk :

    Het is zoals met de telefoonkotjes van de RTT... ook allemaal verdwenen...

    Bpost haalt 3.000 rode brievenbussen weg
    www.standaard.be/cnt/dmf20181204_0400...

    Bpost haalt bijna 1 op 4 rode brievenbussen weg

    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181204_040...
  4. [verwijderd] 5 december 2018 09:26
    De val van Bpost neemt duizelingwekkende proporties aan

    Van Gerven is nog altijd ceo, maar tegenwoordig van een bedrijf dat in zijn ogen 'op een brandend platform staat'.

    De Belgische posterijen verslikten zich in de overname van het Amerikaanse e-commercebedrijf Radial, kampt met een onverwacht snelle daling van de postvolumes en kreeg dit najaar hevige stakingen van de Belgische postbezorgers voor zijn kiezen.

    Dinsdag was een bijzonder beroerde dag. Het mocht officieel geen winstwaarschuwing heten, maar Van Gerven zei tegen de Belgische zakenkrant De Tijd dat Bpost komend jaar veel minder winst zal gaan maken. Directe aanleiding is het cao-akkoord waarmee de stakingen van vorige maand werden beëindigd. Bpost heeft de doorrekening nog niet op orde, maar duidelijk is al dat veel meer personeel, plus betere arbeidsvoorwaarden, niet kunnen worden opgevangen met duurdere postzegels.

    fd.nl/beurs/1280778/de-val-van-bpost-...
  5. [verwijderd] 5 december 2018 11:15
    Bpost is laatste restje krediet kwijt
    Beleggers en analisten dumpen aandeel: in één dag 515 miljoen euro beurswaarde weg


    Na een zoveelste winstalarm crashte het aandeel gisteren bijna 23%. Al twee derde van de beurswaarde ging dit jaar in rook op. Analisten gooien de handdoek in de ring. “Het dividend is niet houdbaar en het vijfjarenplan mag in de vuilnisbak”, luidt het. www.hln.be/de-krant/bpost-is-laatste-...
  6. [verwijderd] 6 december 2018 08:58
    CEO Koen Van Gerven is ervan overtuigd, met een slotdividend van 25 cent, om een ??stabiel dividend van 1,31 euro te betalen voor het jaar 2018, maar analisten twijfelen, na de laatste waarschuwing, aan de houdbaarheid van dit sterke beleid dividend. Zeker nu het postbedrijf veel in personeel moet investeren, zijn experts van mening dat de cashflow en de nettowinst onvoldoende zullen zijn om het dividendbeleid te ondersteunen. www.lecho.be/les-marches/live-blog/l-...

    velen gaan dat dividendje laatste gul vlug pakken en daarna kan de mega-dump beginnen....
  7. [verwijderd] 6 december 2018 22:47
    58% (!) van Bpost's omzet komt van binnenlandse brievenpost. Men moet als belegger goed beseffen dat de brievenpost in een structurele forse krimp zit (welke alsmaar blijven versnellen in de komende jaren!). Die omzet (en de daarbij horende hoge winstmarge) komt nooit meer terug. Of er uberhaupt een manier bestaat om dit op te vangen, is nog maar de vraag. Ik geloof er niet in. De realiteit is dat de concurrentie op de pakjesmarkt moordend is. Bpost concurreert er met bedrijven die super agile zijn en niet kreunen onder de druk van vakbonden en zware organisatiestructuur.

    Denk maar aan de vele bedrijfjes die als paddestoelen uit de grond schieten met zelfstandige onderaannemers waarvoor ze geen sociale lasten moeten betalen en werken onder marktprijzen.

    Daar zullen de megawinsten dus niet meer van komen. Het bedrijf moet het maw gaan hebben van haar meerwaardediensten (vandaar de Radial overname waarvoor ze veel te veel hebben betaald ) en nieuwe activiteiten (die weleens volledig los zouden kunnen staan van haar huidige core business). Wellicht zal Bpost op termijn verder moeten als sterk gekrompen mini-versietje van zichzelf met een gedeeltelijke of volledige herfocus van de activiteiten gekoppeld met zware banenverliezen. Dat laatste zal nog vonken geven, gezien Bpost nog altijd pronkt in de top 3 van grootste Belgische werkgevers. Deze neerwaartse spiraal is op het einde van de rit dus voor niemand goed.

    Weg van de beurs, nationalisering, uit de BEL20, een pennystock.... alles ligt in de kaarten.

  8. [verwijderd] 7 december 2018 16:01
    De laatste jaren is het aantal brieven dat bpost moet behandelen met 20% gedaald. Daarom wordt het netwerk van rode brievenbussen aangepast. In Aalter verdwijnen twee brievenbussen: Boomgaard 16 en Oostmolenstraat 77 ten laatste tegen eind maart 2019. ow.ly/Vd6F30mT3KI

    Nog maar het begin !!!
  9. Kaiser 7 december 2018 16:29
    Het is zo'n typisch log bedrijf dat een monopoly had en zich nu geen blijf weet terwijl het van overal concurrentie krijgt, zelfs van emails. Doe daar een joekel van een megalomane ondoordachte overname in een ver land bij en het feit dat we meer dan waarschijnlijk nog een reeks weinig opbeurende updates mogen verwachten.

  10. Montaplus 9 december 2018 19:08
    iedereen kan iets posten op facebook of twitter maar met bewijzen komen ze niet.
    ik kan nu ook op facebook bvb mijn ongenoegen uiten op post nl of andere bedrijven.
    Das altijd het gemakkelijkste.
    Positiviteit naar voor brengen kunnen veel mensen niet meer, ze zitten in hun eigenwereld/cocoon en dat vinden ze het belangrijkste.
  11. Stephan010 9 december 2018 19:26
    quote:

    Vince2018 schreef op 7 december 2018 16:01:

    De laatste jaren is het aantal brieven dat bpost moet behandelen met 20% gedaald. Daarom wordt het netwerk van rode brievenbussen aangepast. In Aalter verdwijnen twee brievenbussen: Boomgaard 16 en Oostmolenstraat 77 ten laatste tegen eind maart 2019. ow.ly/Vd6F30mT3KI

    Nog maar het begin !!!
    verklaar bpost failliet komt beter over ;)
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links