Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Nyrstar BRU:NYR.BL, BE0974294267

  • 0,075 18 apr 2024 09:20
  • +0,002 (+2,72%) Dagrange 0,070 - 0,075
  • 9.500 Gem. (3M) 57,5K

Nyrstar 2018

3.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 183 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 november 2018 15:19
    Het gaat heel vlug naar beneden en naar boven. Hoedanook is er na de winstwaarschuwing, de slechte kwaartaalcijfers en de problemen met de Australische overheid die gezorgd hebben voor de koersval en het bijstellen van de verwachtingen geen nieuws. Opgelet met de huidige koersopstoten die niet gevolg zijn van nieuws of van nieuwe feiten. De schuldenberg is er nog en vermoedelijk komt er een schuldherschikking met een grote vermindering van de huidige aandeelhouderswaarde. Het wordt dus zaak om tijdig uit te stappen en misschien opnieuw in te stappen als de schuldenberg weg is.
  2. forum rang 7 JdeFL 15 november 2018 15:50
    Op zich denk ik dat ABN het bij het rechte eind heeft.
    a. Een winstwaarschuwing, de eerste in heel het bestaan, b. ontzettend slechte 3de kwartaalresultaten.
    Een bedrijf gaat zichzelf toch niet vrijwillig/opzettelijk in het slechtste daglicht zetten? Tot welk doel? Obligaties goedkoper in te kopen, de moeder (traf) gunstig aandelen te laten opkopen? FSMA zou brandhout maken van beide.
    En dan mijn bedenking: weer veel kleine aandeelhoudertjes nemen de aandelen op. Keytrade.be zegt bij haar: 68% buy, 32% sell.
    Nog meer aandelen bij de kleine aandeelhouders, alsof die er al niet genoeg hadden. Wilde puts kopen vanochtend, maar de hele optiehandel lag stil. Nog steeds trouwens.
  3. Macron 15 november 2018 17:10
    Ook wel eens plezant om hier te kijken en vrolijk commentaar te lezen. Toch is er volgens mij niets veranderd. Uiteraard kun je altijd een paar K kopen op 50ct. Je kan max 1000€ verliezen en met een beetje opwaartse paniek, zoals vandaag, haal je er zomaar 800€ mee op. Niet slecht denk ik dan. Toch ga ik rustiger slapen zonder aandelen van dit bedrijf. Wie het toch doet, succes, lef mag beloond worden ;)
  4. [verwijderd] 15 november 2018 19:00
    iedereen praat hier over schulden alsof nyrstar de enigste is met uitstaande kredieten.Elk bedrijf heeft obligaties uitstaan,heeft kredieten uitstaan.Elke particulier heeft ook meer schulden dan bezit.Denk aan onze hypotheek,autokrediet,onze belastingen van volgend jaar,rekeningen etc.De resultaten waren barslecht zegt iedereen.Ze hebben winst gemaakt.Niet veel maar toch,bovendien hebben ze meer 600 miljoen liquiditeiten.De ceo heeft meer dan 1 miljoen aandelen gekocht aan plus minus 5 euro.Denk jij dat zo iemand dat zomaar gaat wegsmijten omdat 2 mensen van abn amro dogmatisch vasthouden aan bepaalde ideeen.Google ngotho,de analist van abn amro en je vindt in welke dogmas hij gelooft in zijn prive leven.
  5. Bets 16 november 2018 00:12
    'De verantwoordelijke voor de gigantische schuldenberg van Nyrstar is ene Roland Junck'

    Sinds Junck vier jaar geleden de ezelsstamp kreeg, hebben twee andere CEO's hun tanden stukgebeten op de schuldenlast van Nyrstar. Dat zegt Trends-redacteur Bert Lauwers.

    Hoeveel moordende uppercuts kan een bedrijf verdragen voor het finaal knock-out gaat? Nyrstar zoekt het klaarblijkelijk uit. De beursgenoteerde zinkverwerker moest de voorbije jaren al veel rake klappen incasseren, en zwalpt over het canvas. Bovendien dienden de analisten van de bank ABN AMRO het bedrijf eerder deze week ook een zeer pijnlijke vleeswonde toe, waardoor het aandeel Nyrstar bloedt als een rund. Zij voorspellen dat het van 1 euro zal zakken naar 1 eurocent en raden beleggers zonder omwegen aan het schip te verlaten.

    En zeggen dat CEO Hilmar Rode begin augustus nog meldde dat Nyrstar in de eerste jaarhelft een schitterende vooruitgang had geboekt en dat het zinkbedrijf de moeilijkste periode achter de rug had. Alleen ging dat hoera-verhaal enkel op voor de operationele activiteiten.

    DELEN
    De verantwoordelijke voor de gigantische schuldenberg van Nyrstar is ene Roland Junck.
    Helaas torst Nyrstar ook een gigantische schuldenberg. De verantwoordelijke daarvoor is ene Roland Junck, die van Nyrstar per se een verticaal geïntegreerde zinkgroep wou maken en daarom als een bezetene peperdure mijnen kocht voor in totaal zowat 1 miljard euro. Die strategie ontplofte al snel in zijn gezicht: veel mijnen bleken op piekniveaus te zijn gekocht en Junck had de mijnexploitatieproblemen flink onderschat. Bovendien zorgde Junck de aandeelhouders toen al een financiële kater door forse kapitaalverhogingen.

    Sinds Junck vier jaar geleden de ezelsstamp kreeg, hebben twee andere CEO's, Heinz Eigner en Bill Scotting, hun tanden stukgebeten op die schuldenlast. De aandeelhouders van Nyrstar kunnen nu alleen maar hopen dat Rode niet bezwijkt onder de loodzware schulden. De vakbond ACV neemt intussen al onverbloemd het woord 'faillissement' in de mond. Zover zal het misschien niet komen, maar in ieder geval: arme, arme Nyrstar-belegger!

    trends.knack.be/economie/bedrijven/de...
  6. [verwijderd] 16 november 2018 07:49
    De Tijd vandaag

    “Een saaie aandeelhoudersvergadering ergens diep in de Louizalaan? Zelfs bij het volatielste bedrijf van de Brusselse beurs kan het.
    Terwijl de beurskoers NYR0,00% van Nyrstar door de onrust over de hoge schuldenberg en minieme cashflow alle kanten uitzwiept, is er morgen om half elf in een anoniem kantoor in de Brusselse Louizalaan - niet in de Balense heimat - een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Stel er u niet te veel van voor, het gaat om twee juridisch-technische kwesties.
    De eerste is de nieuwe voorschotregeling die Nyrstar in april trof met Politus, waarbij de zinkspecialist krediet krijgt van de Nederlandse grondstoffenhandelaar in ruil voor toekomstige zinkproductie. Volgens artikel 556 van de Belgische vennootschapswet moet zo'n akkoord formeel voorgelegd worden aan de aandeelhouders, net zoals elke deal die potentieel invloed kan hebben op de eigendomsrechten van de vennootschap.
    Tweede punt - en daar is een tegenstelling tot de eerste een quorum voor vereist - is een verandering in de datum van de gewone jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. In plaats van de derde donderdag van april, zou dat nu de laatste dinsdag van april moeten worden.”
3.660 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 183 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links