Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis 4e kwartaal 2018

288 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 november 2018 09:27
    AMSTERDAM (AFN) - Het tussentijdse handelsbericht van baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis komt overeen met de verwachtingen. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de update, waarin geen concrete winst- en omzetcijfers werden gemeld.

    Boskalis handhaafde zijn winstverwachting voor heel 2018 en meldde dat het marktbeeld vrijwel onveranderd is. Het orderboek bleef stabiel op circa 3,8 miljard euro.

    KBC heeft een buy-advies voor Boskalis, met een koersdoel van 31,50 euro. Het aandeel noteerde vrijdag kort na opening een min van 0,7 procent op 25,61 euro.
  2. Pety 9 november 2018 09:54
    quote:

    watergeus schreef op 9 november 2018 09:49:

    Boskalis is het enige bedrijf waar beleggers niet reageren op kwartaalcijfers. Tenzij het negatief is. Als de outlook goed is, ook al is het binnen voorspelling mag een fonds dat van €47,50 komt best wat stijgen.
    -3% vind ik toch een flinke reactie...
  3. [verwijderd] 25 november 2018 10:21

    Koninklijke Boskalis Westminster N.V.
    Published: 10:00 CET 25-11-2018 /GlobeNewswire /Source: Koninklijke Boskalis Westminster N.V. / : BOKA /ISIN: NL0000852580

    Boskalis verwerft EUR 250 miljoen exportkabel-installatiecontract voor Ostwind 2 netverbindingen

    Papendrecht, 25 november 2018

    Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een omvangrijk contract verworven voor het installeren van exportkabels ten behoeve van de offshore netverbinding Ostwind 2. Het contract is toegekend door 50Hertz en kent een waarde voor Boskalis van meer dan EUR 250 miljoen, waarmee dit het grootste kabelinstallatiecontract is dat ooit door Boskalis is verworven.



    De werkzaamheden voor het project omvatten het ontwerpen en installeren van circa 270 kilometer exportkabel dat de toekomstige offshore windmolenparken Arcadis Ost 1 en Baltic Eagle zullen aansluiten op het hoogspanningsstation nabij het Duitse Lubmin. Het project gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 van start en de oplevering staat gepland voor eind 2022.



    Boskalis gaat het contract uitvoeren in consortium met partner NKT, dat het hoogspanningskabelsysteem zal leveren. Voor dit project gaat Boskalis een geïntegreerde oplossing leveren op basis van in-house diensten waaronder UXO-survey, geotechnische en geofysische surveydiensten (uitgevoerd door Boskalis-dochter Gardline), prepareren van de zeebodem, uitvoeren van de pre-lay run, transport en installatie van de 220kV exportkabels en het herstellen van de zeebodem.



    Boskalis zal een breed scala aan eigen materieel inzetten, waaronder sleephopperzuigers en backhoe dredgers, surveyschepen voor geofysisch en geotechnisch onderzoek, kabellegschepen evenals een uitgebreid assortiment trenching-materieel.



    Peter Berdowski, CEO Boskalis: "We zijn uitermate trots dat we zijn geselecteerd voor dit contract - het grootste kabelinstallatiecontract ooit voor Boskalis. Ons vermogen om onze baggerdiensten en onlangs verworven surveycapaciteiten te combineren met onze expertise op het gebied van kabelinstallatie, toont de unieke breedte van het dienstenaanbod van Boskalis. Als de toonaangevende aannemer voor subsea kabelinstallaties kijken we ernaar uit om deze positie verder uit te bouwen voor onze klanten."



    De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de ontwikkeling van duurzame energieopwekking als gevolg van de verandering van het klimaat en een toenemende energieconsumptie.
  4. [verwijderd] 26 november 2018 08:51
    Betreft miljarden-investeringsprogramma.

    (ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in een consortium met Lamprell een overeenkomst gesloten met Saudi Aramco als één van de aannemers van een offshore investeringsprogramma van het Saoedische staatsbedrijf. Dit meldde de maritiem dienstverlener maandag voorbeurs.
    Boskalis en partner Lamprell, dat is gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, committeren zich met de overeenkomst als aannemers aan de uitvoering van het Long-Term Agreement for Offshore Facilities (LTA)-programma. De LTA is onderdeel van een offshore investeringsprogramma en omvat contracten voor engineering, inkoop, fabricage, transport en installatie (EPCI) ter ondersteuning van het Offshore Maintain Potential Program, het Oil & Gas Program en andere offshore-uitbreidingen van Saudi Aramco.
    De investeringen in het kader van de LTA bedragen naar verwachting meer dan 3 miljard dollar per jaar. De LTA heeft een looptijd van zes jaar met een optie tot verlenging met twee keer drie jaar. Geselecteerde bedrijven als Boskalis hebben het recht om zonder prekwalificatie in te schrijven op door Saudi Aramco uit te schrijven tenders, waardoor de benodigde tijd voor het toekennen van projecten aanzienlijk wordt verkort.
    "Deze overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor Boskalis en ondersteunt de strategische visie van selectieve groei om een integrale transport & installatie-aannemer in het high-end deel van de offshore-markt te worden", aldus de maritiem dienstverlener, die daaraan toevoegde dat "de overeenkomst zal naar verwachting vele honderden miljoenen aan omzet voor Boskalis genereren."
288 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0644 -0,25%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,10%
Gold spot 2.378,76 +0,75%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

Solvay
+2,85%
Barco
+2,36%
KBC Groep
+1,98%
Ackerm...
+1,79%
GBL
+1,60%

Dalers

AZELIS...
-2,64%
Melexis
-2,13%
Recticel
-1,65%
Fagron
-1,12%
Deceun...
-0,59%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links