Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

  • 27,380 19 apr 2024 17:28
  • +0,240 (+0,88%) Dagrange 27,000 - 27,380
  • 2.177.339 Gem. (3M) 2M

PB

1.512 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 november 2018 19:19
    Uitgelicht: Ahold Delhaize uitblinker

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize was afgelopen week de sterkhouder in de AEX met een koerswinst op weekbasis van 11,1 procent.

    Beleggers reageerden erg positief op de kwartaalcijfers van de supermarktketen.

    De resultaten waren dan ook boven verwachting.

    De omzet steeg naar 15.780 miljoen euro, waar analisten hadden gerekend op 15.508 miljoen euro. Daaraan droegen de Verenigde Staten 11.178 miljoen euro bij en Nederland 3.469 miljoen euro. De Belgische activiteiten waren goed voor 1.226 miljoen euro en in de rest van Europa behaalde Ahold Delhaize een omzet van 1.473 miljoen euro. Online steeg de omzet van 661 miljoen naar 846 miljoen euro.

    Analisten rekenden voor de VS op een omzet van 9.412 miljoen euro en voor Nederland op 3.395 miljoen euro. De Belgische activiteiten waren naar verwachting goed voor 1.231 miljoen euro en de rest van Europa droeg volgens de consensus 1.471 miljoen euro bij.

    De vergelijkbare omzet groeide in de VS naar verwachting met 1,2 procent, maar dit werd in de praktijk 3,3 procent, of 3,0 procent gerekend exclusief brandstofverkopen. In Nederland was dit 5,9 procent en België 0,6 procent. Analisten mikten voor Nederland op 3,5 procent en voor België op 1,2 procent.

    De operationele winst van Ahold Delhaize zou volgens de consensus uitkomen op 592 miljoen euro, maar dit werd 612 miljoen euro. Onderliggend kwam de supermarktketen uit op 647 miljoen euro, tegenover een voorziene 620 miljoen euro.

    De onderliggende marge bedroeg 4,1 procent, waar analisten rekenden op 4,0 procent. In de VS was dit 4,1, in Nederland 5,1 en in België 3,2 procent. De rest van Europa behaalde een marge van 3,7 procent.

    Voor de VS werd de onderliggende marge ingeschat op 4,1 procent, voor Nederland op 5,0 procent en voor België zaten de analisten op 2,7 procent. De rest van Europa behaalde vermoedelijk een marge van 4,1 procent.

    Dit resulteerde onder de streep in een kwartaalwinst van 459 miljoen euro. De analisten taxeerden vooraf een kwartaalwinst van 418 miljoen euro.

    Daarbij meldde Ahold Delhaize nog dat het in het derde kwartaal van 2018 cumulatief voor 312 miljoen euro aan synergievoordelen behaalde, een stijging van 127 miljoen euro vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ahold Delhaize blijft mikken op 750 miljoen euro aan totale besparingen.

    In het derde kwartaal van 2017 kwam Ahold Delhaize uit op een omzet van 15.136 miljoen euro, met een operationele winst van 545 miljoen euro en een nettowinst van 362 miljoen euro.

    “Uitstekende omzet en EBIT-cijfers”, juichte analist John David Roeg van NIBC en Giel-Jan Triest van ING noemde de cijfers het bewijs van het ongelijk van de pessimisten.

    Volgens Roeg blijft Ahold Delhaize het beste jongetje van de klas, ondanks een “magere” prestatie in België en lastige marktomstandigheden. En tegenover die zwakte in België stond volgens ING een sterke prestatie in de Verenigde Staten.

    Analist Corne van Zeijl van Actiam was vooraf bevreesd voor flinke hogere loonkosten in de VS, “maar dit bleek onterecht”, aldus de beurskenner.

    "Een stabiele tot stijgende EBIT-marge helpt de vrije kasstroom stijgen en het surplus wordt gebruikt voor de inkoop van eigen aandelen", aldus Roeg.

    Ahold liet zich bij de kwartaalcijfers dan ook zelfverzekerd uit over de ontwikkeling van die vrije kasstroom. Rekende de onderneming eerder nog op 1,9 miljard euro, inmiddels zegt het toch op tenminste 2,0 miljard euro te mikken.

    ING schreef die verhoging vooral toe aan lagere investeringen door Ahold Delhaize.

    Volgende week dinsdag 13 november houdt Ahold Delhaize een beleggersdag. Dan zal Ahold Delhaize ingaan op zijn online strategie en de herpositionering van Stop & Shop uit de doeken doen.

    Afgelopen donderdag meldde Ahold Delhaize Selma Postma te benoemen tot Brand President van Peapod, de online supermarkt in de VS. Postma moet de groei gaan versnellen.

    "De kwartaalupdate zorgt voor een positieve setting volgende week", zei analist James Grzinic van Jefferies, die alvast het koersdoel voor het aandeel Ahold Delhaize verhoogde van 19,50 naar 21,00 euro.

    Grzinic rekent erop dat Ahold Delhaize in 2019 opnieuw eigen aandelen gaat inkopen. De analist mikt op een bedrag van 750 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  2. forum rang 10 voda 13 november 2018 16:18
    Beursblik: twijfel over vlakke marges bij Ahold Delhaize

    (ABM FN-Dow Jones) Het zal niet meevallen voor Ahold Delhaize om zijn marge stabiel te houden terwijl het supermarktconcern fors investeert in de Verenigde Staten. Dat stellen analisten van Berenberg in een reactie op de nieuwe strategie.

    Analist Dusan Milosavljevic wijst erop dat de onderliggende marge van Ahold Delhaize de afgelopen jaren al daalde, ondanks kostenbesparingen, door oplopende kosten en toenemende concurrentie. Synergievoordelen uit de fusie konden dat opvangen. Maar als die synergievoordelen uitgeput zijn, dan vraagt de analist zich af hoe Ahold Delhaize zijn marges op peil wil houden, terwijl het bedrijf tegelijkertijd fors investeert in zijn prijzen, het ombouwen van winkels en de groei van e-commerce. De analist ziet daarom een risico dat Ahold Delhaize de investeringen zal vertragen om te voorkomen dat de marges inzakken. Maar dan is het gevaar weer dat de doelstellingen van een stijgende vergelijkbare omzet en groeiend marktaandeel niet worden gehaald. Berenberg heeft een verkoopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 18,20 euro. Het aandeel Ahold Delhaize stond dinsdag 1,1 procent hoger op 22,80 euro.
    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 10 voda 13 november 2018 16:20
    Update: Ahold Delhaize mikt op 7 miljard euro online-omzet

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize gaat de komende jaren zijn grootste merk Stop & Shop herpositioneren en de online-omzet verdubbelen tot ongeveer 7 miljard euro. Dat blijkt uit de nieuwe strategie die het supermarktconcern dinsdag aankondigde.

    De strategie, die in New York zal worden gepresenteerd, focust op vergelijkbare omzetgroei en het winnen van marktaandeel in de komende drie jaar, na de fusie van Ahold en Delhaize.

    "In een sector die snel verandert, door verschuivend klantgedrag, zullen we ons richten op groei, door te investeren in onze winkels, het omnichannel aanbod en technologische vaardigheden die de klantervaring zullen verrijken en de efficiëntie verhogen", zei CEO Frans Muller van Ahold Delhaize.

    Ahold Delhaize zei in 2016 ook al de online-omzet te willen verdubbelen in 2020. Daar plakt het concern nu ook een bedrag van 7 miljard euro in 2021 aan vast.

    Om het doel te bereiken wordt het investeringstempo opgeschroefd naar 2,0 miljard euro in 2019. Voor 2018 stelde het bedrijf de verwachte investeringen onlangs nog omlaag bij van 1,9 miljard naar 1,8 miljard euro.

    In de herpositionering van de Amerikaanse supermarktketen Stop & Shop wordt de komende drie jaar jaarlijks 100 miljoen tot 150 miljoen dollar gestoken. Ook investeert het concern fors in het distributienetwerk voor bezorging van boodschappen die online zijn gekocht.

    Daarnaast wil het bedrijf cumulatief 1,8 miljard euro aan kosten besparen tot en met 2021, waarvan 600 miljoen euro moet worden gerealiseerd in 2019.

    De doelstelling voor te behalen synergiëen uit de fusie bleef staan op 500 miljoen euro voor 2019. Aan het begin van dit boekjaar rekende Ahold Delhaize al op 750 miljoen euro aan bruto cumulatieve synergieën, waarvan 250 miljoen dollar zou worden geherinvesteerd in kostenbesparingen.

    Het bedrijf verwacht verder voor dit jaar een onderliggende winst per aandeel van 1,50 tot 1,60 euro. Dit resultaat moet volgend jaar met een hoog enkelcijferig percentage stijgen.

    Verder zal volgend jaar voor 1 miljard dollar aan aandelen worden ingekocht.

    De vrije kasstroom moet in de periode 2019 tot en met 2021 uitkomen rond 2 miljard euro per jaar. Dat is hetzelfde bedrag als het bedrijf dit jaar verwacht te realiseren. De onderliggende operationele marge moet volgend jaar stabiel blijven.

    Update: om informatie toe te voegen.

    Update: om informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  4. forum rang 10 voda 14 november 2018 16:18
    Beursblik: realistische doelen Ahold Delhaize

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft realistische doelstellingen afgegeven. Dit meldden analisten van Société Générale woensdag, nadat de supermarktketen beleggers dinsdag bijpraatte in New York.

    "Algeheel menen we dat de nieuwe strategie goed te begrijpen is, met een sterkere focus op omzetgroei en online, en een betere balans tussen enerzijds de dagelijkse gang van zaken en anderzijds de beloning van aandeelhouders", zo concludeerde Société Générale.

    De kostenbesparingen die Ahold Delhaize wil realiseren noemden de analisten "agressief, maar haalbaar". De stabiele marge die de keten voorziet, betekent volgens de Franse bank dat Ahold Delhaize vooral zal investeren in online en prijzen. Vooral online stelde Ahold Delhaize volgens de analisten de afgelopen jaren teleur in de VS. Goed is dan ook volgens de bank te zien dat hier nu verandering in komt.

    Ook de herpositionering van Stop&Shop kon op goedkeuring van de analisten rekenen, nadat de keten de afgelopen twee jaar een "teleurstellende" vergelijkbare omzetgroei liet zien.

    De 2 miljard vrije kasstroom die Ahold Delhaize wil realiseren in de komende jaren, is in lijn met het doel voor 2018.

    Société Générale heeft een Houden advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 19,50 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  5. forum rang 10 voda 14 november 2018 16:19
    Beursblik: ambitieuze plannen Ahold Delhaize

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft ambitieuze plannen om de groei te versnellen. Dit stelde analist James Grzinic van Jefferies woensdag, nadat de supermarktketen dinsdag een beleggersdag hield.

    Nu de integratie tussen Ahold en Delhaize in de afrondende fase zit, is er ruimte voor versnelling van de omzetgroei, aldus Grzinic. Daarvoor zet de keten in op online groei en het marktaandeel van het Amerikaanse Stop&Shop, dat jaren stagneerde.

    Verder rekent Jefferies ook op de nodige nieuwe overnames door Ahold Delhaize.

    Voor 2018 mikt Ahold Delhaize op een winst per aandeel van 1,50 tot 1,60 euro. Jefferies rekende op 1,53 euro, terwijl de consensus op 1,50 euro lag. Vermoedelijk betekent dit volgens Grzinic dat Ahold Delhaize het vierde kwartaal goed is gestart.

    De doelen voor de middellange termijn zullen volgens Jefferies geen grote aanpassingen van de consensus tot gevolg hebben. Grzinic handhaafde dan ook zijn Houden advies voor het aandeel met een koersdoel van 21,00 euro.

    Het aandeel sloot dinsdag op 23,13 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  6. forum rang 10 voda 19 november 2018 16:44
    Ahold Delhaize wil obligaties aflossen

    Gepubliceerd op 19 nov 2018 om 08:07 | Views: 2.289

    Ahold Delhaize 16:27
    22,93 +0,08 (+0,35%)

    ZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize wil voor maximaal 350 miljoen dollar aan langlopende obligaties aflossen. Het gaat om leningen met een looptijd tot 2040 en een rente van 5,70 procent.

    De obligaties werden oorspronkelijk uitgegeven door Delhaize. Het doel van de aflossing is om onder meer de rentelast te verlagen.
  7. forum rang 10 voda 4 december 2018 16:30
    Update: veel interesse voor terugkoop leningen Ahold

    (ABM FN-Dow Jones) Op een aanbod van Ahold Delhaize om voor 350 miljoen dollar aan schulden terug te kopen is enthousiast gereageerd. Dit meldde de supermarktketen dinsdag voorbeurs.

    Houders van 493 miljoen dollar aan schulden van Ahold Delhaize boden hun leningen aan voor terugkoop.

    Daarvan is 350 miljoen dollar geaccepteerd.

    Het betreffen senior notes uitgegeven destijds door Delhaize met een rente van 5,70 procent en een einddatum in 2040. Daar stonden er voor terugkoop voor 827 miljoen dollar van uit.

    Het aandeel Ahold Delhaize sloot maandag op een groen Damrak 1,3 procent lager op 22,40 euro.

    Update: om meer informatie voor 'Ahold Delhaize haalt 350 miljoen dollar op' toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 4 december 2018 16:32
    Ahold Delhaize haalt 350 miljoen dollar op

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft met zijn tenderbieding van een langlopende obligatie tot 2040 het maximale bedrag van 350 miljoen dollar opgehaald. Dit maakte het supermarktconcern dinsdag bekend.

    De tender was met circa 493 miljoen dollar ruimschoots overtekend.

    De obligatie kent een coupon van 5,70 procent en werd op 24 juli 2016 als onderdeel van de fusie tussen Ahold en Delhaize in de onderneming ingebracht.

    Het aandeel Ahold Delhaize sloot maandag op een groen Damrak 1,3 procent lager op 22,40 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  9. forum rang 10 voda 4 december 2018 19:29
    Ahold Delhaize prijst bod op obligaties

    Gepubliceerd op 4 dec 2018 om 19:23 | Views: 0

    Ahold Delhaize 17:35
    22,73 +0,33 (+1,47%)

    AMSTERDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft het bod op obligatieleningen met een gezamenlijke waarde van 350 miljoen euro geprijsd. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om de aflossing van leningen met een looptijd tot 2040 en een rente van 5,70 procent.

    Ahold Delhaize maakte in november bekend langlopende obligaties te willen aflossen. Deze werden oorspronkelijk uitgegeven door Delhaize. Het doel van de aflossing is om onder meer de rentelast te verlagen.
  10. forum rang 10 voda 4 december 2018 20:00
    Ahold Delhaize stelt prijsstelling vast terugkoop langlopende obligaties

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize betaalt een vroegtijdige tenderpremie van 50 dollar voor de langlopende obligatie tot 2040, die het supermarktconcern terugkoopt. Dit maakte het supermarktconcern dinsdag bekend.

    Op het aanbod van Ahold Delhaize om voor 350 miljoen dollar aan schulden terug te kopen werd enthousiast gereageerd, meldde het concern eerder op de dag.

    Houders van 493 miljoen dollar aan schulden van Ahold Delhaize boden hun leningen aan voor terugkoop. Daarvan is 350 miljoen dollar geaccepteerd.

    Het betreffen senior notes uitgegeven destijds door Delhaize met een rente van 5,70 procent en een einddatum in 2040. Daar stonden er voor terugkoop voor 827 miljoen dollar van uit.

    Naast de vroegtijdige tenderpremie, betaalt Ahold Delhaize tevens "de opgelopen en onbetaalde rente vanaf de laatste rentebetaaldatum voor de notes tot, maar exclusief, de vroege vereffeningsdatum", zei de supermarktketen. Dit zal naar verwachting op 6 december 2018 zijn.

    Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag op een rood Damrak 1,5 procent hoger op 22,73 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 6 december 2018 16:55
    Oud-baas Blokker aan de slag bij AH

    Gepubliceerd op 6 dec 2018 om 11:42 | Views: 1.746

    Ahold Delhaize 16:34
    21,90 -0,54 (-2,41%)

    ZAANDAM (AFN) - Rob Heesen, de voormalig algemeen directeur van winkelketen Blokker, gaat aan de slag bij AH to go. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

    Heesen wordt vanaf begin volgend jaar 'general manager' van AH to go. Hij volgt daar Jan-Willem Dockheer op die vertrekt bij Albert Heijn. Onder leiding van Heesen werd bij Blokker flink gereorganiseerd. Hij kondigde onder meer de sluiting van circa honderd Blokker-winkels aan. Ook werd de huisstijl van Blokker aangepast en onder zijn leiding werd de webshop vernieuwd.

    Heesen was, voor zijn periode bij Blokker, commercieel directeur van HEMA en werkzaam bij onder meer Etos en Super de Boer.

    Albert Heijn benoemt verder Philip Padberg tot 'general manager' van AH.nl. Hij was de afgelopen drie jaar bij maaltijdbezorger Deliveroo eindverantwoordelijk voor continentaal Europa en Nederland. Padberg neemt het stokje over van Selma Postma, die voor Ahold Delhaize’s Peapod in de Verenigde Staten aan de slag gaat.
  12. forum rang 10 voda 12 december 2018 16:47
    Albert Heijn buigt zijn supers om tot eetcentrum - media

    (ABM FN-Dow Jones) Albert Heijn grijpt stevig in bij zijn supermarktvestigingen en wil deze het karakter van een 'eetcentrum' geven, waarbij de afdeling schoonmaak en dierenverzorging naar de achtergrond verhuisd. Dit schrijft Het Financieele Dagblad woensdag op basis van uitspraken van Wouter Kolk, die sinds 1 november de topman is van Ahold Delhaize Europa en Indonesië.

    Eén en ander houdt verband met het dalend aantal bezoekende huishoudens van een AH-winkel. Met name de eigen filialen scoren slechter dan de markt; de winkels van franchisenemers doen het iets beter. Kolk trekt in de krant daaruit de gevolgtrekking dat de supers van AH een andere functie moeten krijgen.

    "Ik denk niet dat we in de toekomst nog ruim duizend winkels hebben in Nederland. Dat hoeft ook niet. Maar ik denk ook niet dat het aantal winkels sterk zal afnemen, omdat ze ook voor directe consumptie en voor een snelle bezorgingsservice gebruikt worden", aldus Kolk in het FD.

    Volgens Kolk vergroot Albert Heijn zijn potentiële inkomsten fors door de komende transformatie van supermarkt tot een soort eet- en bezorgcentrum: "De supermarktsector in Nederland heeft een omvang van 38 miljard euro. Als ik de buitenhuismarkt erbij betrek, hebben we het ineens over een markt van 65 miljard euro", aldus de nieuwe topman.

    Kolk heeft ook ambities in gebieden die gedomineerd worden door Lidl en Aldi en suggereert join ventures, inkoopcombinaties of belangnemingen in elkaar.

    Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 22,29 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 10 voda 14 december 2018 20:44
    AH to go en thuisbezorgd werken samen in Amsterdam

    Gepubliceerd op 14 dec 2018 om 06:46 | Views: 1.504

    Ahold Delhaize 17:35
    22,69 +0,31 (+1,39%)

    AMSTERDAM (AFN) - AH to go en Thuisbezorgd.nl beginnen Amsterdam een samenwerking met de bezorging van AH to go-assortiment. De producten worden per e-bike gratis bezorgd vanuit twee AH to go-winkels in de hoofdstad. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

    De thuisbezorging betreft een selectie van producten uit het AH to go-assortiment, waaronder soepen, vers belegde broodjes, salades, fruitsnacks en verse sappen. De producten worden vanaf de AH to go-locaties in de Ferdinand Bolstraat of op het Waterlooplein gratis bezorgd.

    De samenwerking wordt over twee maanden geëvalueerd. Financiële details van de deal zijn niet verstrekt.
  14. forum rang 10 voda 20 december 2018 16:30
    'Zorgen over Ahold Delhaize naar achtergrond'

    Gepubliceerd op 20 dec 2018 om 10:25 | Views: 2.832

    Ahold Delhaize 16:09
    22,24 -0,17 (-0,76%)

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het derde kwartaal en investeerdersupdates van Ahold Delhaize hebben zorgen over het supermarktconcern naar de achtergrond gedrukt. Dat schrijven analisten van Bernstein die wijzen op een groeiversnelling, door verhoogde kapitaalinvesteringen, synergievoordelen en kostenbesparingen.

    Verder stelt Bernstein dat de Amerikaanse markt nog steeds zeer concurrerend is, maar een fractie minder dan in voorgaande jaren. In België ziet de zakenbank ,,meerdere kwartalen met sterker momentum'', wat de marges vooruit kan helpen. Het advies staat op outperform en het koersdoel is 25,20 euro.

    Het aandeel Ahold Delhaize noteerde donderdag omstreeks 10.15 uur een min van 0,4 procent op 22,31 euro.
  15. forum rang 10 voda 28 december 2018 19:38
    Uitgelicht: sterke prestaties Ahold Delhaize in 2018

    (ABM FN-Dow Jones) De meeste AEX-fondsen zijn in 2018 op jaarbasis lager gesloten, maar dat gold niet voor Ahold Delhaize. Sterker nog, Ahold Delhaize was bij de hoofdfondsen het best presterende fonds. Sinds begin 2018 steeg het aandeel van het supermarktbedrijf met nog slechts een halve beursdag voor de boeg 20,3 procent op 22,07 euro.

    Ahold Delhaize dankte deze koerswinst vermoedelijk deels aan de inkoop van eigen aandelen. In 2018 kocht Ahold Delhaize 100,7 miljoen eigen aandelen in. Daarmee kwam het inkoopprogramma ter waarde van 2 miljard euro ten einde. In 2019 wil Ahold Delhaize voor nog eens 1 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

    Maar toch vooral profiteerde de koers van het feit dat het bedrijf door het hele jaar heen meevallende resultaten presteerde. Pessimisten werden zo in het ongelijk gesteld. Dat begon al bij de resultaten over het eerste kwartaal. De omzet daalde in dit kwartaal van 15.870 naar 14.933 miljoen euro, maar kwam toch hoger uit dan verwacht. Analisten hadden vooraf hadden gerekend op 14.819 miljoen euro. Netto verdiende Ahold Delhaize in dit kwartaal 407 miljoen euro. Analisten mikten op 384 miljoen euro.

    Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities toonde zich tevreden over de "solide" resultaten. "Erg goede cijfers", aldus Vandenberghe. De omzet lag 0,8 procent hoger dan de consensus en de EBITDA en EBIT kwamen zelfs ruim twee procent hoger uit dan verwacht, zo stelde de analist. De vergelijkbare omzetgroei van 2,8 procent was ook ruim meer dan de 2,1 procent die was voorzien. Vandenberghe was vooral goed te spreken over de groei in Amerika en België.

    Ook analist James Grzinic van Jefferies was tevreden over de "sterke prestaties" van Ahold Delhaize. De analist waarschuwde echter dat de kwartalen die nog kwamen een betere test zouden zijn voor de conditie van Ahold Delhaize, vooral in Amerika, waar de marges onder vuur zouden liggen. Wel slaagde Ahold Delhaize er volgens Grzinic in om het marktaandeel in Amerika succesvol te verdedigen.

    Ook in het tweede kwartaal boekte Ahold Delhaize minder omzet, maar wel met een hogere marge. "Een solide tweede kwartaal", oordeelde CEO Frans Muller in juli, ondanks de negatieve impact van Pasen. Hij wees onder meer op de omzetgroei van 23 procent in online, waardoor Ahold Delhaize op koers ligt om bijna 5 miljard euro aan online verkopen te realiseren in 2020.

    Muller presenteerde voor het eerst de kwartaalcijfers van Ahold Delhaize. Hij volgde per 1 juli Dick Boer als CEO op. Muller was daarvoor vice-CEO en verantwoordelijk voor de integratie van Ahold en Delhaize.

    Analisten van NIBC waren echter niet tevreden over de halfjaarcijfers en verlaagden het advies van Kopen naar Accumuleren. De cijfers over het tweede kwartaal waren volgens NIBC in lijn met de verwachtingen. "Maar regionaal lijkt Amerika aan kracht te verliezen", constateerden de analisten, die wezen op de omzet die op vergelijkbare basis daalde en de onderliggende marge die slechts met 0,1 procentpunt steeg naar 4,0 procent.

    Ook UBS toonde zich kritisch en verlaagde het advies zelfs van Neutraal naar Verkopen, waarbij het koersdoel neerwaarts werd bijgesteld van 20,00 naar 18,00 euro. Volgens de analisten nam de tegenwind in de VS toe, terwijl de synergievoordelen juist terugliepen.

    Maar ondanks deze kritische geluiden presteerde Ahold Delhaize in het derde kwartaal beter dan verwacht. De omzet steeg naar 15.780 miljoen euro, waar analisten hadden gerekend op 15.508 miljoen euro. Daaraan droegen de Verenigde Staten 11.178 miljoen euro bij en Nederland 3.469 miljoen euro. De Belgische activiteiten waren goed voor 1.226 miljoen euro en in de rest van Europa behaalde Ahold Delhaize een omzet van 1.473 miljoen euro. Online steeg de omzet van 661 miljoen naar 846 miljoen euro.

    Topman Muller wees op dochterbedrijf Bol.com, dat opnieuw "een erg sterk kwartaal" had.

    Analist Giel-Jan Triest van ING stelde dat Ahold Delhaize met de cijfers over het derde kwartaal had aangetoond dat de pessimisten ongelijk hadden. De analist wees vooral op de sterke prestaties van Ahold Delhaize in Amerika. Maar ook in de andere regio's deed de onderneming het volgens Triest goed, met uitzondering van België. Dankzij de beter dan verwachte omzet en gesteund door synergievoordelen lag de winst ook duidelijk hoger dan voorzien, betoogde ING. Dit was dan ook aanleiding voor Ahold Delhaize om de verwachting voor de vrije kasstroom voor dit jaar te verhogen. "Hoewel dit vooral te danken is aan lagere investeringen", benadrukte Triest.

    Op de beleggersdag op 13 november maakte Ahold Delhaize bekend dat het de komende jaren zijn grootste merk Stop & Shop gaat herpositioneren en de online-omzet wil verdubbelen tot ongeveer 7 miljard euro. De strategie, die in New York werd gepresenteerd, focuste op vergelijkbare omzetgroei en het winnen van marktaandeel in de komende drie jaar, na de fusie van Ahold en Delhaize. "In een sector die snel verandert, door verschuivend klantgedrag, zullen we ons richten op groei, door te investeren in onze winkels, het omnichannel aanbod en technologische vaardigheden die de klantervaring zullen verrijken en de efficiëntie verhogen", zei CEO Muller.

    Analist James Grzinic van Jefferies vond de plannen om de groei te versnellen "ambitieus". Nu de integratie tussen Ahold en Delhaize in de afrondende fase zit, is er ruimte voor versnelling van de omzetgroei, aldus Grzinic. Daarvoor zet de keten in op online groei en het marktaandeel van het Amerikaanse Stop&Shop, dat jaren stagneerde. Grzinic handhaafde zijn Houden advies voor het aandeel met een koersdoel van 21,00 euro.

    UBS verhoogde in reactie op de plannen het advies van Verkopen naar Neutraal en stelde het koersdoel opwaarts bij van 18,00 naar 22,00 euro. De verlagingen van de consensus waarop UBS rekende, kwamen er niet. En daarom besloten de analisten het aandeel van de verkooplijst te halen. Volgens UBS verrasten de plannen voor de kosten op de middellange termijn positief. De investeringen die Ahold Delhaize in Stop & Shop en online wil doen, zal volgens de bank helpen om het marktaandeel op peil te houden.

    Ten slotte verhoogde Kepler Cheuvreux het advies voor het aandeel van Houden naar Kopen. Volgens de analisten wordt Ahold Delhaize binnen de sector gezien als een veilige haven. "De onderneming is sterk gefocust op marges en de vrije kasstroom, en presteert in lijn met de verwachtingen", aldus de marktvorsers.

    “Ahold Delhaize lijkt goed gepositioneerd mocht het volgend jaar tot een marktcorrectie komen", besloot Kepler Cheuvreux.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 2 januari 2019 16:54
    Ahold Delhaize start met inkoopprogramma eigen aandelen

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize start met het inkopen van eigen aandelen ter waarde van 1 miljard euro. Dat meldde het supermarktbedrijf woensdag voorbeurs.

    Het inkoopprogramma werd al op 13 november bij de publicatie van de nieuwe Leading Together strategie bekendgemaakt.

    De aandeleninkoop zal voor het einde van 2019 worden afgerond.

    Ahold Delhaize zal regelmatig updates geven over de voortgang van het programma.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  17. forum rang 10 voda 4 januari 2019 17:46
    Stop & Shop van Ahold Delhaize koopt King Kullen Grocery

    (ABM FN-Dow Jones) Stop & Shop, het Amerikaanse dochterbedrijf van Ahold Delhaize, heeft overeenstemming bereikt over de acquisitie van King Kullen Grocery. Dit maakte Ahold Delhaize vrijdag nabeurs bekend, zonder financiële details te verstrekken.

    Met de overname zijn 32 supermarkten op Long Island NY gemoeid, 5 Wild by Nature winkels en de kantoren in Bethpage.

    Deze transactie onderstreept volgens CEO Frans Muller van Ahold Delhaize dat de onderneming bereid is stappen te zetten om lokaal een betere positie te verwerven.

    Vermoedelijk wordt de overname nog dit kwartaal afgerond.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 10 voda 7 januari 2019 16:31
    Beursblik: overname bevestigt ambitie Ahold Delhaize

    (ABM FN-Dow Jones) De vorige week aangekondigde overname door Stop & Shop, het Amerikaanse dochterbedrijf van Ahold Delhaize, bevestigt de ambitie van het supermarktbedrijf om uit te breiden door middel van overnames. Dat stelt analist Alan Vandenberghe van KBC Securities maandag.

    Stop & Shop bereikte vorige week overeenstemming over de acquisitie van King Kullen Grocery.
    Met de overname zijn 32 supermarkten op Long Island in de staat New York gemoeid, 5 Wild by Nature winkels en de kantoren in Bethpage. De overname zal in het eerste kwartaal van 2019 worden afgerond.

    "Op de recente beleggersdag liet het bedrijf nog weten dat de hoge mate van fragmentatie ruimte zou creëren voor consolidatie op de Amerikaanse markt. Met de 32 King Kullen supermarkten zal Ahold Delhaize zijn aanwezigheid in Long Island aanzienlijk kunnen uitbreiden", meent de marktvorser.

    Rekening houdend met een gemiddelde omzet van 30 miljoen dollar per winkel schat KBC Securities dat de overname circa 1,1 miljard dollar zal toevoegen aan de Amerikaanse omzet. "Niettemin is de overname van King Kullen voor Ahold Delhaize een kleine overname", stelt Vandenberghe.

    KBC Securities heeft een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 24,00 euro.

    Het aandeel Ahold Delhaize noteerde maandag vrijwel onveranderd op 22,37 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  19. forum rang 10 voda 8 januari 2019 16:36
    Ahold Delhaize benoemt Farhan Siddiqi als Chief Digital Officer

    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft dinsdag Farhan Siddiqi benoemd tot Chief Digital Officer en lid van het executive committee.

    Siddiqi, die overkomt van McDonald’s, start op 28 januari en wordt verantwoordelijk voor de digitale transformatie en innovatie binnen heel Ahold Delhaize.

    CEO Frans Muller denkt dat Siddiqi de digitale transformatie van Ahold Delhaize zal versnellen. De online verkopen moeten in 2021 zijn verdubbeld naar ongeveer 7 miljard euro.

    Om dit doel te bereiken wordt het investeringstempo opgeschroefd naar 2,0 miljard euro in 2019, meldde de supermarktgigant al medio november.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.512 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links