Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,470 18 apr 2024 17:37
  • -0,060 (-0,18%) Dagrange 33,180 - 33,555
  • 6.212.668 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1262 1263 1264 1265 1266 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 november 2018 17:32
    De Olieprijs crasht en de opec doet niets!
    Dit zal wel een negative uitwerking op de 4e Quartaalcijfers van RDS hebben.
    Van Beurden zit altijd noch met enorme schulden wegens BG dat tot nu toe geen zoden aan de dijk legd. Het goede van de zaak: Misschien kunnen Wij bij een koers tussen 23/24 bijkopen.
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 13 november 2018 17:37
    quote:

    bullpascal schreef op 13 november 2018 12:39:

    [...]

    Snap jij het wel? Of ben je gewoon niet zo slim?
    Ik ben zo blij dat jij..

    Uitgerekend jij..

    Mij dat vraagt pascal het bulletje..

    Ik snap er idd eigenlijke helemaal géén Ruk van..

    En laat jij dan juist de aangewezen persoon zijn om dan voor mij..

    Het een en ander te simplificeren..

    Leg uit als je wilt..

    Al vast veel bedankt! ;))
  3. forum rang 6 effegenoeg 13 november 2018 20:49
    quote:

    jasmits schreef op 13 november 2018 17:32:

    De Olieprijs crasht en de opec doet niets!
    Dit zal wel een negative uitwerking op de 4e Quartaalcijfers van RDS hebben.
    Van Beurden zit altijd noch met enorme schulden wegens BG dat tot nu toe geen zoden aan de dijk legd. Het goede van de zaak: Misschien kunnen Wij bij een koers tussen 23/24 bijkopen.
    Dat zou een goede zaak zijn.
    Is al een paar jaar geleden dat er op die prijzen leuk in kon worden gehandeld.
    Wellicht wordt Adek ook weer hongerig na zijn Bpost avontuur.
  4. [verwijderd] 13 november 2018 20:57
    Wow... na de piek van april 2011 rond 114 euro deed de olieprijs er bijna 5 jaar over om in februari 2016 op de bodem te belanden rond 33 euro: een daling van ruim 80 euro.

    Na die bodem duurde het ruim 2 jaar om in juni 2018 op 74 euro te belanden: een stijging van 41 euro... eigenlijk nagenoeg precies de helft van de eerdere daling. Vervolgens enkele maanden een zijwaartse beweging waarbij begin oktober nog de piek van juni werd geëvenaard.

    Er ontstonden verhalen over dat de olieprijs snel boven de 80 euro zou kunnen belanden... maar nu lijkt al wel duidelijk dat dit voorlopig niet gaat gebeuren na de daling van 76 euro naar 55 euro in ruim 5 weken tijd: ook weer precies de helft van de stijging van afgelopen 2 jaar: 21 euro.

    Mocht de olieprijs nu in ongeveer 3 weken naar 65 euro weten te herstellen... dan lijkt de olieprijs ineens veel minder 'onvoorspelbaar' te zijn dan menig olie-specialist beweert.

    (Nadat Hans de Geus vanmiddag bij RTL-Z nog speculeerde over een mogelijke olie prijs van wellicht wel 1000 euro in de toekomst zodra zou blijken dat er komende jaren een tekort aan olie zou kunnen ontstaan doordat er te weinig is geinvesteerd in het vinden van nieuwe olievelden - zou wat zijn als komende jaren zou blijken dat de olie zich gaat gedragen als een soort van 'crypto' die alleen nog door de Venezuelanen wordt begrepen)
  5. [verwijderd] 14 november 2018 09:01
    Royal Dutch Shell interim-dividend Q3 2018:

    Ex-dividenddatum : donderdag 15 november 2018
    Datum betaalbaarstelling: woensdag 19 december 2018

    Cash dividend: $ 0,47 (bekendmaking in euro's op 6 december)

    aanvullende info: dividendinfo.nl/royal-dutch-shell

    Voor de complete dividendkalender 2018 en de actuele beursagenda:

    dividendinfo.nl/dividend-en-beursagen...
  6. [verwijderd] 14 november 2018 10:01
    Slecht nieuws voor klimaat: vraag naar olie en energie blijft groeien.

    Ondanks pogingen om klimaatverandering tegen te gaan, zal de vraag naar olie de komende twintig jaar nog stijgen. Zelfs als we zuiniger omgaan met energie, is in 2040 wereldwijd een kwart meer nodig dan nu.

    Annemieke van Dongen 13-11-18, 20:17
    11
    De stijging kan zelfs dubbel zo hoog uitpakken wanneer landen níet doorgaan met geplande energiebesparingen. Dat voorspelt het Internationaal Energieagentschap (IEA) in zijn dinsdag gepubliceerde World Energy Outlook. De groei van de wereldbevolking (tot 2040 met 1,7 miljard mensen) en toenemende welvaart zijn de belangrijkste oorzaken voor het stijgende energieverbruik, meldt de organisatie van energie-experts uit 29 landen. Wereldwijd hebben nog altijd bijna een miljard mensen geen toegang tot elektriciteit. Naarmate mensen in ontwikkelingslanden meer te besteden krijgen, neemt de vraag naar stroom en bijvoorbeeld benzine voor brommertjes toe.

    Energieslurper
    Het energieverbruik groeit vooral hard in Azië. Was in het jaar 2000 de VS nog verreweg de grootste energieslurper, gevolgd door de Europese Unie, inmiddels voert China de lijst aan. In dat land, Zuidoost-Azië, Afrika en het Midden-Oosten zal de vraag naar energie de komende twintig jaar nog flink stijgen. Hoewel het gebruik van aardolie in ontwikkelde landen gaat dalen, verwacht het IEA de ‘peak oil’ - het moment waarop de olieproductie piekt - pas in 2040.

    Vooral de petrochemische industrie en de groeiende transportsector zullen de komende decennia fors meer fossiele brandstoffen verstoken, omdat fabrieken, vliegtuigen, schepen en vrachtwagens niet makkelijk elektrisch zijn te maken. Momenteel wordt te weinig geïnvesteerd in oliewinning om aan die groeiende vraag te voldoen, waarschuwt het IEA zelfs.

    Bij auto’s piekt het brandstofverbruik naar verwachting halverwege de jaren 2020. Enerzijds doordat auto’s steeds zuiniger worden, anderzijds doordat de elektrische auto langzaam maar zeker oprukt.

    Terwijl Nederland stopt met boren naar Gronings gas en alle huizen aardgasvrij gaat maken, neemt wereldwijd de vraag naar gas juist flink toe: tot 2040 met 45 procent. Ook de vraag naar kolen, verreweg de meest vervuilende brandstof, zit sinds vorig jaar weer in de lift als gevolg van de lage kolenprijs. Kolencentrales zijn verantwoordelijk voor een derde van de wereldwijde CO2-emissies.

    Chinese panelen
    Goed nieuws voor het klimaat is er ook. Het aandeel schone energie groeit hard; vooral de investeringen in zonne-energie overtreffen de verwachtingen. Dat is vooral te danken aan China en India: die landen zijn samen goed voor de helft van alle nieuwe zonnepanelen die worden geïnstalleerd.

    Wind en zon produceren wereldwijd nu 6 procent van alle elektriciteit, tegenover 0,2 procent in 2000. In 2035 wordt de helft van de energie op aarde geproduceerd uit hernieuwbare bronnen, voorspelt de denktank op basis van de huidige verduurzamingsplannen.

    Waterkracht is en blijft de grootste schone energiebron. Windenergie groeit vooral hard in Europa. Daar zullen windmolens in 2040 bijna 40 procent van alle energie opwekken, wereldwijd slechts 14 procent. De voorspelling is dat het kolenverbruik tot 2040 met 40 procent daalt.

    Aan de slag
    De groei van groene energie is echter volstrekt onvoldoende om de klimaatdoelen te halen, concludeert de IEA. Na enkele jaren van dalende broeikasgasuitstoot, steeg de CO2-emissie vorig jaar met 1 procent. Als gevolg van de economische groei zal de uitstoot dit jaar en de komende twintig jaar verder toenemen.

    Als de wereld de klimaatdoelen serieus neemt, moeten overheden vanaf nú serieus aan de slag met investeringen in duurzame energietechnologieën, energiebesparing en slimmer gebruik van bestaande systemen, stelt directeur Fatih Birol van het Internationaal Energieagentschap. ,,Dit vereist een ongeëvenaarde wereldwijde politieke en economische inzet.’’
    www.ad.nl/buitenland/slecht-nieuws-vo...
  7. Sustainable 15 november 2018 07:50
    quote:

    Kleine theo schreef op 15 november 2018 00:36:

    de Drastische stijging van gas is realiteit.
    Wie kan mij zeggen hoeveel RD hiervan profiteerde en .60% doet RD in gas.
    Ondanks de verschillende contracten die lopen.
    Graag reactie van een kenner.
    Alvast bedankt voor uw antwoord.
    Groet Theo.
    Zonder mijzelf te willen bestempelen als deskundige zal ik een poging doen. Disclaimer is dat LNG markt complex is, dus dat een ´eenvoudige´ uitleg de werkelijkheid altijd wat geweld aan doet.

    Er is niet zo iets als één gasmarkt of gas/LNG prijs. Per regio kan deze verschillen en verschilt deze. De bepaling van de gas/LNG prijs vindt op diverse manieren plaats. Deze kan obv van spot handel plaatsvinden (zoals Henry Hub en in Singapore), maar ook op basis van koppelingen met de olieprijs icm lange termijn contracten (bijvoorbeeld JCC en gedeeltelijk Europa). Een groot deel (misschien wel meer dan 80%) van de LNG leveringen vindt plaats op basis van lange termijn contracten, dit mede om de risico's gepaard gaande met de investering in de dure LNG trains te dekken. Samengevat is een deel van de wereldwijde gasprijzen afhankelijk van de ontwikkeling van de olieprijzen (loopt er zo 6 maanden achter aan) en een deel wordt bepaald op de spot markt.

    Nu voor RDS geldt dat het zwaartepunt van hun gas/LNG business in Azie ligt, niet geheel toevallig omdat daar ook de grootste afnemers zitten. RDS verdient zowel aan de E&P van gas, maar ook aan de handel/marketing in gas. In de US heeft het bijvoorbeeld een langdurig contract met Cheniere om een gedeelte van hun LNG af te nemen welke ze wereldwijd vermarkten. Voor de langdurige LNG contracten die veelal gekoppeld zijn aan de JCC was de prijs al omhoog gegaan. Door de recente stijgingen van de vraag in Azie waren ook de spot prijzen in Singapore gestegen.

    Voor de stijgingen van de Henry Hub spotprijzen snijdt het mes voor RDS aan twee kanten. In de eerste plaats hebben zij voordeel aan de kant van de E&P (misschien enige offset door lange termijn afspraken) maar nadeel aan de kant van de marketing omdat ze daar hogere inkoopprijzen hebben. Maar zoals gezegd ligt het zwaartepunt van RDS gas/LNG business niet in de US, dus de effecten zullen niet heel groot zijn. En grosso modo zijn de gas/LNG prijzen wereldwijd gestegen, waardoor RDS het in deze businessunit beter zal doen.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 1262 1263 1264 1265 1266 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links