Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,298 16 apr 2024 14:37
  • +0,084 (+0,91%) Dagrange 9,008 - 9,330
  • 1.042.165 Gem. (3M) 1,8M

Info

3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 128 129 130 131 132 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 12 oktober 2018 16:16
    'Pieter Elbers tweede man bij Air France-KLM'

    Gepubliceerd op 12 okt 2018 om 15:11 | Views: 832

    Air France-KLM 15:56
    8,30 +0,31 (+3,85%)

    PARIJS (AFN) - KLM-topman Pieter Elbers staat volgens de Franse krant la Tribune op het punt benoemd te worden tot tweede man van Air France-KLM. Elbers, die al in de directie zit van het moederbedrijf van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, blijft bovendien verantwoordelijk voor allianties, ICT en onderhoud.

    Volgens bronnen van La Tribune wordt de nieuwe rol van Elbers eind deze maand officieel gemaakt. Daarmee komt aan de stoelendans bij Air France-KLM voorlopig een einde. Ben Smith werd benoemd als topman als opvolger van de in mei opgestapte Jean-Marc Janaillac. De Canadees is tot het einde van het jaar ook topman bij Air France. Anne-Marie Couderc, die tijdelijk niet-uitvoerend voorzitter is van Air France-KLM, blijft die functie langer vervullen.

    KLM geeft geen commentaar op geruchten. Van de Nederlandse maatschappij is al wel bekend dat zij graag zouden zien dat de structuur weer als vanouds wordt met een co-topman aan het roer naast Smith. Die wens lijkt met de aanstelling van Elbers nu gehonoreerd te worden.

    Air France-KLM had tot vijf jaar geleden een tweekoppige leiding. Dat was een overblijfsel van de fusie van de Franse en Nederlandse luchtvaartmaatschappijen in 2004. Eerder zei Elbers dat het van belang is dat KLM de ruimte blijft houden om te investeren.
  2. Erwin L 12 oktober 2018 23:15
    quote:

    havik of duif schreef op 12 oktober 2018 16:56:

    Maandag zie je deze positieve stap pas terug in een koerswaardering, nu is men nog even onder de indruk van het mogelijk herstel bij Aitalia, wat ook goed nieuws is.
    In welk opzicht is herstel bij Alitalia goed nieuws voor AF/KLM? AF/KLM en Alitalia zijn eerder dit jaar uit elkaar gegaan. Het zijn concurrenten, geen partners:

    www.zakenreisnieuws.nl/nieuws/categor...

    Bovendien:
    Indien de eerste berichten t.a.v. de reddingspoging van Alitalia juist zijn, dan zou ik maar heel ver uit de buurt van Always Late In Takeoff Always Late In Arrival wegblijven; Herstructureren met een dikke vinger in de pap van een populistische regering, gesteund door Italiaanse bedrijven waarin de Italiaanse staat een belang heeft, vind ik onwenselijk:

    www.nu.nl/economie/5509940/italiaans-...

    Ik ben niet onder de indruk van de Italiaanse plannen voor Alitalia. Los van mijn mening, vermoed ik dat "Rome" eerst bij het loket in "Brussel" langs moet om de plannen aan Europese regelgeving te laten toetsen. Dat geldt ook voor de komende Italiaanse begroting......

  3. Erwin L 15 oktober 2018 11:08
    IK vermoed dat de daling van vandaag hiermee verband houdt:

    "Cercle Finance - 10:05
    (CercleFinance.com) - Anne-Marie Couderc, who chairs the Air France-KLM Group, wishes to confirm some points following the rumours published by some media.

    'Discussions led by Benjamin Smith, Chief Executive Officer of the Air France - KLM Group, with the objective of strengthening cooperation and enhancing the skills and talents of Air France and KLM have not yet led to any official appointment within the Group's executive governance.' Anne-Marie Couderc said.

    Copyright (c) 2018 CercleFinance.com. All rights reserved."


    Om een lang verhaal kort te maken: Het rommelt, wederom, in de top van AF/KLM. Beleggers zijn niet bepaald dol op dergelijke onrust. Tel daar het slechte algemene beurssentiment bij op en je zit zo 3 á 4 % in de min.
  4. Erwin L 15 oktober 2018 12:09
    Ter info:

    (CercleFinance.com) - Analyst Oddo BHF today announced that it is adjusting its target price on the Air France stock from 10.3 euros to 10 euros, based on a normative valuation that incorporates an uncertainty discount of 10%. The broker nevertheless maintains its ?buy? rating on the stock.

    The broker notes that negotiations are going according to plan with trade unions, in a context marked by Q3 which will be ?honorable,? benefiting from the sound resistance of pricing, (...) despite extraordinary costs.

    Oddo BHF summarizes that the first weeks of Benjamin Smith in charge of the group have been positive and increase the likelihood of a best-case scenario, with significant upside potential.

    Copyright (c) 2018 CercleFinance.com. All rights reserved.
    The information and analyses distributed by Cercle Finance are only intended as decision-making support for investors. Cercle Finance's responsibility may not be entailed, either directly or indirectly following the use of such information and analyses by readers. Any non-professional investor is recommended to consult a professional advisor before making any investment decision. This indicative information in no way constitutes any invitation to sell or buy securities.
  5. forum rang 5 manuss 16 oktober 2018 16:11
    KLM sluit deals met Chinezen


    Het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Nederland levert ook KLM deals op.

    DOOR: ANP 16 OKTOBER 2018, 15:48
    De luchtvaartmaatschappij heeft in het bijzijn van premier Mark Rutte en zijn Chinese ambtgenoot overeenkomsten getekend met Xiamen Airlines en onlinereisbureau Ctrip.com.

    Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht. De deal met Xiamen Airlines betreft een onderhoudscontract. De onderhoudsdivisie van KLM wordt verantwoordelijk voor het onderhoud van 138 Leap-motoren voor de nieuwe Boeing 737 Max-toestellen van de Chinezen.

    Met Ctrip zette KLM een eerste stap richting een strategisch partnerschap. Daarin zullen Ctrip en KLM samenwerken aan een reeks projecten om het aanbod aan Chinese consumenten te verbeteren, van distributie en marketing tot zogeheten frequent flyer programma's. China is een belangrijke markt voor KLM.
  6. forum rang 5 manuss 18 oktober 2018 08:48
    'Air France dicht bij akkoord met bonden'
    donderdag 18 oktober 2018 08:09
    PARIJS (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France en Franse vakbonden zijn dicht bij een akkoord over een nieuwe cao. De directie legt mogelijk vrijdag een cao-bod op tafel waar een meerderheid van de bondsbestuurders zich in kan vinden, schrijft de Franse krant La Tribune donderdag op basis van ingewijden.

    Onlangs reageerde vliegersvakbond SNPL al voorzichtig positief op een nieuw loonbod van Air France. Het ging daarbij om een loonsverhoging van 2 procent met terugwerkende kracht vanaf 1 januari. Op 1 januari 2019 volgt dan nog eens een loonsverhoging van 2 procent.

    Het cao-conflict bij de zustermaatschappij van KLM sleept al maanden voort en ging dit voorjaar gepaard met tal van stakingen. Die kostten Air France honderden miljoenen euro's en voormalig topman van Air France-KLM Jean-Marc Janaillac zijn baan.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  7. forum rang 10 voda 18 oktober 2018 16:04
    Air France-KLM breidt capaciteit in winter uit

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM gaat de capaciteit in de wintermaanden met 2,5 procent vergroten. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij donderdag bekendgemaakt.

    Het bedrijf zegt zijn groeidoelen in navolging van het zomerseizoen na te streven. Deze groei wordt volgens Air France-KLM gegenereerd door een beter gebruik van zijn vliegtuigen.

    Air France-KLM wil een groei van 2,8 procent op de lange afstandsvluchten, 1,1 procent voor de middellange en korte vluchten en 11,5 procent voor de goedkopere vluchten van Transavia.

    Air France-KLM biedt verder de komende winter vijf nieuwe vluchten vanaf het vliegveld Paris-Charles de Gaulle aan, naar Seattle, Taipei, Nairobi met Air France en naar het Braziliaanse Fortaleza en Mahé in de Seychelle met dochtermaatschappij Joon.

    Vanaf Schiphol komt er ook een vlucht met KLM naar Fortaleza.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 128 129 130 131 132 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links