Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gold World Spot (USD) IND:XAUUSD.FXVWD, XC0009655157

  • 2.393,13 19 apr 2024 05:09
  • +13,76 (+0,58%) Dagrange 2.373,83 - 2.417,99
  • 0

Nieuw forum: Goud

379 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 augustus 2018 08:13
    Het beste van De Telegraaf
    Particulieren slaan goedkoop goud in

    Door Theo Besteman
    Updated Gisteren, 22:07
    Gisteren, 20:15 in FINANCIEEL

    Amsterdam - Spaarders en kleine beleggers kopen recent tegen bodemprijzen stukken goud in om zich in te dekken tegen onzekere jaren. Juweliers, edelmetaalzaken en goudexperts zien een toename.

    De goudbedrijfjes kennen momenteel goede klandizie. Bij de vermaarde goudwinkel aan de Amsterdamse Spiegelgracht bevestigen een moeder en zoon zojuist voor „een paar duizend euro” goud te hebben besteld. De kooplieden van de markt willen anoniem blijven, uit angst voor diefstal.

    ,,We zouden dat goud eerder kopen, nu is het redelijk goedkoop en kan het uit. Met Trump en al die conflicten houd je er rekening mee dat het ook hier fout kan gaan, dat je niet bij je geld kunt. Zo denken wel meer mensen hoor”, lacht de moeder.
    Kinderen

    „Vroeger had ik het niet gedaan, nu heb ook ik toch goud voor mijn eigen kinderen gekocht. Als iets van zekerheid in mogelijk woeliger tijden later”, zegt macro-econoom Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer.

    Analist in edelmetalen Georgette Boelen (ABN Amro) verbaast de vraag naar fysiek goud helemaal niet. Zij „verwacht dat ook andere beleggers nu gaan ontdekken dat het aantrekkelijk wordt.”

    Goud is normaal een ’vluchtheuvel’ in crisistijd. De wereldwijde goudprijs is ondanks handelsoorlogen en de Turkse crisis vooral aan het dalen. Grote beleggingsfondsen stapten tijdelijk uit goud, ze kiezen staatsobligaties, wat de prijs drukt.

    Daarnaast drukt de Amerikaanse dollar het tarief. De stijgende dollar is zoals altijd de vijand van het edelmetaal.

    Volgens Nitesh Shah, hoofdanalist bij de aanbieder van beursgenoteerde beleggingsfondsen WisdomTree, is dit toch een dwaalspoor. Goud reageert zelden direct op crises, zegt hij, verwijzend naar bijvoorbeeld de Argentijnse valutacrisis vanaf 1999. Toen werden banktegoeden bevroren, de goudprijs ging aanvankelijk maar 1% omhoog.

    Staatskluizen

    Recent is er veel goud uit staatskluizen op de markt gekomen. Analist Jan Nieuwenhuis ziet dat Turkije en Venezuela de handel recent overspoeld hebben met tonnen goud uit de staatskluizen om hun economie te stabiliseren. Daarbij vallen Nederlandse aankopen in het niet.

    Volgens aanbieder Goudstandaard kopen vooral bestaande klanten extra stukken goud. Ook nieuwe klanten van Turkse komaf slaan het edelmetaal in. ,,Ze zien de Turkse banken als groot risico. Deze klanten kopen ook veel baren (staven, red.). Ze gebruiken goud als een verzekering.”

    Turkse klanten melden de verhalen van voorgaande generaties die forse devaluaties van hun munt hebben meegemaakt. Ze wapenen zich, zegt de eigenaar van Goudmarkt.nl.

    Juli was ook bij Doijer & Kalff een goede maand, met een verdubbeling van het aantal klanten tegen een halfjaar eerder. Vooral de goudstaven waren gewild. ,,Mensen krijgen nu de bevestiging van wat ze al een tijdje zagen. Ze maken zich zorgen over Italië, Turkije en wat dat voor hun portemonnee betekent”, merkt Jaap Zeeuw van der Laan.

    De Nederlandse vlucht in goud is gering, meent Paul van der Zee van Zilvergoudinkoop.nl. ,,In Duitsland gebeurt het veel meer. Dat Nederlanders niet meer kopen komt doordat mensen hier toch vertrouwen in de euro houden".
  2. forum rang 6 NewKidInTown 24 augustus 2018 14:24
    Het is geen optie (met vaste expiratie-datum) maar een turbo die in principe doorloopt BOVEN de stop-loss-waarde. Stop-loss op 1169, dan is de turbo nog circa 2,00 EUR waard, dus niet alles is weg, maar wel de helft !
    Anderzijds, gaat GOUD naar 1216 dan is deze turbo circa 6 EUR waard.

    Turbo's versnellen de koersverandering, zowel omlaag als omhoog.

    (mijn aankoop gisteren rond 1189 op 3,75 doet nu rond 1194 circa 4,12, dus onderliggende waarde +0,4% en de turbo long +9,8%)
  3. [verwijderd] 24 augustus 2018 15:07
    Dank voor deze info!

    Waarom verkies jij een turbo boven een booster? Is mijn analyse correct dat een booster (als bv www.bnpparibasmarkets.nl/Grondstoffen... minder riskant is?

    Geldt hoe lager de hefboom, hoe kleiner het risico (en natuurlijk ook hoe minder groot de kans op explosieve winsten)?
  4. forum rang 6 NewKidInTown 24 augustus 2018 15:22
    Ik heb nooit iets gedaan met boosters, ken ze niet goed, denk wel dat het ongeveer hetzelfde is als turbo's maar ken de verschillen niet exact. Zou ik me in moeten verdiepen.

    "Geldt hoe lager de hefboom, hoe kleiner het risico (en natuurlijk ook hoe minder groot de kans op explosieve winsten)" ik heb het vraagteken weggehaald, want het klopt. Als je vlak boven de stop-loss gaat zitten, dan koop je de laagste prijs en zal 1 euro stijging harder doortikken (ten opzichte van je aankoopkoers) dan wanneer je veel verder boven je stop-loss zit. Bovendien wordt je stop-loss eerder geraakt, wat natuurlijk erg vervelend is maar je verlies wordt eerder gestopt (stop-loss), dat kun je ook als voordeel zien.

    EDIT: zojuist de goud turbo's long verkocht op 4,30 (gekocht op 3,75). TE VROEG natuurlijk maar wel +14,6% in een dag, dat dan weer wel.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 oktober 2018 18:47
    quote:

    svenhedin schreef op 3 oktober 2018 17:25:

    is er wellicht iemand bekend met HARDEY RESOURCES ?
    De handel ligt al vanaf medio 25/9 stil.
    Sedert de overname van 2 Vanadium mijnen.
    De beurs heeft vragen gesteld en hier is het antwoord van Hardy:
    www.hardeyresources.com.au/
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 december 2018 18:14
    Goud onttroond door palladium
    Updated 1 uur geleden
    Vandaag, 13:15 in FINANCIEEL

    Amsterdam (DFT) - Goud is zijn positie als meest waardevolle edelmetaal kwijtgeraakt: palladium blijkt woensdag aan deze aloude vluchtheuvel voor angstige beleggers voorbij gestreefd.

    Woensdag stootte palladium door naar een hoogtepunt van $1251 per troy ounce (31,3 gram), de standaardmaat.

    Sinds oktober 2002 is het zilverkleurige metaal, dat veelvuldig in de industrie wordt gebruikt, niet meer langszij bij goud gekomen.

    ’Hogere goudprijs nabij’

    Volgens edelmetalenspecialist Georgette Boele van ABN Amro is de minder sterke opgang van goud voorbij in 2019 en 2020. De lagere dollar en geringer effectief rendement op Amerikaans tienjaars schuldpapier en herstel van de Chinese yuan zijn de belangrijkste oorzaken, stelt Boele in een woensdag gepresenteerde vooruitblik voor edelmetalen.

    Daarnaast zal er een grotere vraag naar juwelen op gang komen. Samen zorgt dat voor een stijging van de goudprijs van momenteel $1236 naar $1400, aldus Boele.

    Bekijk ook:
    Goudprijs zakt onder $1200

    Palladium wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt voor de katalysator in elektrische auto’s.

    Batterijauto-gekte helpt

    Over het jaar heen is palladium bovendien een van de best presterende metaalsoorten voor beleggers geworden.

    Dat effect schrijven analisten onder andere toe aan de verkoopgolf van dieselauto’s en automobilisten die kiezen voor een schonere batterij- of hybride aangestuurde auto.

    Tegelijkertijd kunnen de mijnen in Rusland en Zuid-Afrika de vraag naar palladium momenteel niet aan. Volgens het vakmagazin Metal Focus ontstaat dit jaar en „in de voorzienbare toekomst een substantieel tekort” aan palladium.

    Dit jaar waren de best presterende futures op grondstoffen:

    Natural gas +55%

    Tarwe +21,6%

    Palladium +14%

    Cacao +11%

    Maïs + 6%

    Het slechtste rendement leverden:

    Houtpulp -26%

    Aluminium -26%

    Varkensvlees -21%

    Zink -21%

    Koffie -201%

    Bekijk ook:
    Particulieren slaan goedkoop goud in

    Bekijk ook:
    Goud zet opgaande lijn behoedzaam voort
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 december 2018 13:22
    Het beste van De Telegraaf
    Indiase trouwkoorts drijft goudprijs op

    Door Theo Besteman
    Updated Gisteren, 11:50
    14 dec. 2018 in FINANCIEEL

    Mumbai - Miljoenen huwelijken in India stuwen de prijs van goud. Zelfs nu gouden sieraden in winkels in twee jaar tijd niet zo duur waren, zorgt Indiaas uitzonderlijke huwelijksseizoen voor topverkopen. Dat effect wordt alleen maar groter: India is na China ’s werelds grootste goudkoper.

    Voor juwelenhandel Orra in voormalig Bombay tonen Matangi Lochan en Uttar Pradesh twee doosjes: de trouwringen en een ketting met bladeren van bladgoud. „We hebben al in januari besloten te trouwen, het is een nieuwe fase in ons leven”, zegt Pradesh, vier jaar samen met Lochan. „We hebben bewust gewacht op het feestseizoen, ook voor onze ouders. Het is traditie, maar alle jongeren doen het zo. Daar hoort goud bij.”

    Meer dan achthonderd miljoen Hindoestanen vieren Diwali of Deepavali, enigszins vergelijkbaar met Kerst. Maar zoals veel in India is Diwali expressiever, kleurrijker, luidruchtiger en massaler. Dit jaar huwden vijf miljoen Indiase stelletjes zoals Lochan en Pradesh rond deze dagen. ,,Het brengt je als mens geluk als je in deze periode trouwt. Het geeft je voorspoed als je dat met goud kunt bezegelen”, verklaart de lokale historicus Swarup Sengupta.

    Daardoor komt een kwart van de jaaromzet van juweliers in het toch al op goud beluste India van deze meute goudkopers. Vooral op Dhanteras, de eerste dag van het vijfdaagse lichtfeest, slaan stelletjes in grote delen van India hun slag.

    Bij juwelier Sunderas aan de Shahid Bhagat-straat in het hart van het bomvolle Mumbai schuifelen talloze mannen gebiologeerd door gouden sieraden af en aan. Vooral oorbellen en kettingen van verfijnd bewerkt goud zijn populair. Vrijwel allemaal van 22 karaats goudkwaliteit. Dat de goudprijs fors is gestegen, maakt weinig indruk. „Mannen willen het beste voor hun toekomstige echtgenoot”, verklaart winkeleigenaar Hawid Sundera in de Shahid Bhagat-straat. „Slechts een klein deel kiest voor 18 karaats.”

    Ruim seizoen

    Rond dit soort feestdagen - het huwelijksseizoen hangt volgens juweliers hier niet op een dag - schuimen dan ook nog ouders in India de markten af voor kandelaren en servies met bladgoud tijdens de huwelijksfeest.

    Schoorvoetend geven enkele shoppende moeders in hartje Mumbai wel toe dat ook nepgoud op tafel komt als decoratie. „Dat is geen probleem. Maar wel voor sieraden van mijn dochter”, aldus een glimlachende moeder stellig.

    Alleen Diwali zorgt jaarlijks voor een volumestijging met 20.000 ton geproduceerd goud. Volgens cijfers van brancheclub World Gold Council is de productie in het vierde kwartaal opgelopen naar 240 ton goud.

    De economische groei van India van ruim 7% van het bruto binnenlands product per jaar belooft de goudhandel veel goeds, stelt Nitin Khandelwal, voorzitter van de All India Gem & Jewellery Council Still. „Geen huwelijk in India zal zonder goud worden afgesloten.” Koersen van de aandelen van Titan, de grootste producent van juwelen in India, en concurrent Tribhovandas Bhimji Zaveri ademen mee met de goudkoorts.

    Dat het edelmetaal momenteel last heeft van de zwakke Indiase roepie, omdat juwelengoud wordt ingekocht tegen dure dollars, speelde die opmars dan nog parten.

    Sinds 2012 was goud een uiterst onzekere belegging. Vanaf het diepste punt dit jaar in augustus herstelde de goudprijs over 2018. Het hoogtepunt van $1900 per eenheidsmaat troy ounce, (31,1 gram) is evenwel uit beeld. Langetermijnbeleggers kijken liefst naar 2001 terug, toen de bull run in goud begon vanaf $271 tegen $1242 momenteel.
  8. [verwijderd] 18 december 2018 19:02
    Mooi moment om te gaan instappen in goud, voor mij via een ETF. Zijn er mensen hier bekend met beleggen in Goud via DeGiro?

    Ik zou graag in de ETFS Gold (BULLP) van WisdomTree willen stappen, puur omdat deze nog het meest in lijn ligt met de goudprijs op DeGiro. Ik vind het aanbod zeker niet spetterend.

    Omdat ik het voor de lange termijn wil houden, hou ik mij voorlopig nog afzijdig van goldminers..

    Iemand hier advies?
379 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links