Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 6 juli 2018 11:42
    Vandaag gaat May haar troepen proberen te verenigen voor haar Brexitplan nr...??
    Officieel wordt het nr. 3 genoemd, maar dat plan is in feite al afgeschoten in de wandelgangen van de EU.
    Blijft het bij nr. 3 dan is verder onderhandelen nog zinlozer geworden dan het nu al is.
    Het blijft een fascinerende soap.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 juli 2018 09:58
    Brits kabinet akkoord over zachtere brexit
    Updated 1 uur geleden
    Vandaag, 00:25 in FINANCIEEL

    LONDEN (ANP/RTR) - Het Britse kabinet is akkoord gegaan met de Britse onderhandelingsvoorwaarden voor een zachtere brexit. Premier Theresa May bereikte vrijdagavond overeenstemming met de ministers in haar kabinet. De regering is het eens geworden over het Britse standpunt in de onderhandelingen met de EU over handels- en douanezaken.
    De Britse premier Theresa May spreekt op de bijeenkomst vrijdag van haar kabinet over de brexit.

    Daarmee komt een eind aan maandenlang gesteggel binnen de Britse Conservatieve Partij die de voortgang van het brexitproces nagenoeg tot stilstand had gebracht. Dit vaak tot ergernis van de EU-onderhandelaars.

    ,,Ons voorstel zal een vrijhandelszone tussen de EU en Groot Brittannië creëren, dat regels bevat voor handel in landbouw- en industriële producten", zo is te lezen in de verklaring van May. In het Britse voorstel verdwijnt het vrij verkeer van personen, waardoor de douanepoorten zullen terugkeren aan de Britse grenzen.

    May had in de krant The Times nog een waarschuwing voor haar minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, met wie ze regelmatig van mening verschilt over de brexitstrategie: ,,Als hij probeert het Britse standpunt te ondermijnen wordt hij ontslagen.''

    Michel Barnier, brexitonderhandelaar namens de EU, hield zich in een eerste reactie op de vlakte: ,,We moeten maar zien of het voorstel aanknopingspunten biedt om tot een akkoord te komen'', schreef hij op Twitter.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 juli 2018 07:35
    Het beste van De Telegraaf

    Boris Johnson gaat akkoord met een ’drol’ van een compromis
    Rode lijnen van de Brexit blijken loze woorden
    Door Joost van Mierlo
    Updated 1 uur geleden
    2 uur geleden in BUITENLAND

    LONDEN - Een drol. Zo noemde minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson het Brexit-voorstel dat premier Theresa May afgelopen vrijdag doordrukte. Het weerhield de flamboyante Johnson er niet van het voorstel vrijdagavond toch te slikken. Daarna is er weinig meer van hem vernomen. Het voorstel ligt hem duidelijk zwaar op de maag.

    Johnson had tijdens de bijeenkomst op Chequers, het landhuis van de Britse premier, geen poot om op te staan. May bleek zich in aanloop naar de kabinetsbrede Brexit-discussie, verzekert te hebben van de steun van minister van Landbouw Michael Gove. Het was niet de eerste keer dat Gove Johnson op een cruciaal moment in de steek liet. Eerder gebeurde dat in de leiderschapsrace om de opvolging van vertrekkend premier David Cameron. Echt goed zullen de banden nooit meer worden.

    Het was dus Gove die namens de Brexiteers in het kabinet het compromisvoorstel mocht verdedigen in de praatprogramma’s op zondagmorgen. Dat ging moeizaam. Hij negeerde bijvoorbeeld de opmerking van BBC-presentator Andrew Marr dat er, met het huidige voorstel, sprake is van ‘valse soevereiniteit’ voor de Britten.

    Door de aanhoudende hechte relatie met de EU op het gebied van goederen en landbouwproducten wordt voorkomen dat er een nieuwe ‘harde’ grens ontstaat tussen Noord-Ierland en Ierland. Dat bleek het belangrijkste bezwaar voor alternatieve plannen.

    In aanloop naar de Brexit-onderhandelingen zei Theresa May dat de Britten geen deel meer zouden uitmaken van de gemeenschappelijke markt en de douane-unie. In feite kiest het land voor een compromis waarbij de EU-regels en tarieven voor goederen en landbouwproducten worden geaccepteerd.

    Datzelfde geldt voor de EU-regelgeving van het Europees Gerechtshof. Het zou niet worden geaccepteerd, maar nu blijkt dat voor een cruciaal deel van de bedrijven wel het geval.

    Op het punt van immigratie begint de premier ook te schuiven. Ze oppert nu een voorkeursbehandeling voor EU-ingezetenen. Alleen op het punt van een bijdrage aan het EU-budget wordt er niet getornd.
  4. forum rang 7 JP Samosa 9 juli 2018 08:53
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 9 juli 2018 07:49:

    Onderhandelaar David Davis biedt ontslag aan uit onvrede over Brexit-onderhandeling

    'Het is steeds minder waarschijnlijk dat het VK de douane-unie verlaat', laat hij in zijn ontslagbrief weten.

    Brevet van onvermogen. Had toch al lang geregeld kunnen zijn.
    Mits je de juiste mensen het mochten doen.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 juli 2018 16:42
    Britse minister Boris Johnson afgetreden
    Updated 7 min geleden
    34 min geleden in BUITENLAND

    De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson is maandagmiddag afgetreden. Dat heeft het bureau van premier Theresa May bekendgemaakt. Zijn vertrek volgt op het eerdere vertrek van David Davis uit het kabinet van May. Davis was belast met het Brexit-dossier.

    May schoof maandag een nieuwe Brexitminister naar voren, de 44-jarige ’Brexiteer’ Dominic Raab.

    Vandaag nog presenteert May haar nieuwe Brexit-plannen aan het parlement. Veel parlementsleden van de Conservatieve partij, de partij van onder meer May en Johnson, zijn het niet eens met deze plannen. Johnson noemde het Brexit-voorstel dat premier May afgelopen vrijdag doordrukte een ’drol’.

    Het weerhield hem er niet van het voorstel vrijdagavond toch te slikken, maar daarna was er weinig meer van hem vernomen. Het voorstel lag hem duidelijk zwaar op de maag. Nu hij zijn ontslag aanbiedt, blijkt hoe zwaar precies.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 juli 2018 19:21
    Analyse: alles weer mogelijk in spel rond Brexit
    3 min geleden in BUITENLAND

    LONDEN - De Brexit die Groot-Brittannië speelt, drijft nu de Conservatieve Partij uiteen. Premier Theresa May, die vrijdag haar plannen voor een ‘zachte Brexit ontvouwde, moet nu voor haar politieke leven vrezen. Twee zwaargewichten uit de partij, Boris Johnson en David Davids, legden hun ministerpost neer. Vooral van Johnson – voorstander van een harde Brexit - wordt nu verwacht dat hij May pootje wil lichten. Als hij 48 medestanders voor een harde Brexit krijgt kan er in de Conservatieve Partij gestemd worden over een nieuwe leider.

    Of Johnson dan wint, is de vraag. Hij is populairder in het land dan binnen de partij waarbij ze zijn onvoorspelbare eigenzinnige koers liever kwijt dan rijk zijn. Slimme Boris kan ook iemand anders de kastanjes uit het vuur laten halen. Als May verliest, zou dat een triest einde van haar loopbaan zijn.

    De mogelijkheid bestaat echter ook dat May er moegestreden zelf de brui aangeeft. In dat geval zijn de Tories mogelijk de klos want dan komen er nieuwe verkiezingen. En met hun geklungel in de hele Brexit-affaire is winst van de hardcore socialist Jeremy Corbyn zeker niet onmogelijk.

    De Britse kiezer neigt er naar de verdeelde partij de schuld te geven. Corbyn was lauwwarm voor een Brexit maar lijkt onder druk van de jongere kiezer bereid om van Brexiteer om te schakelen naar een ‘remainer’ en dan is de hele Brexit-oorlog voor niets geweest.

    Valt het nu wel May?

    Mocht May aanblijven en dus de motie van wantrouwen vanuit de eigen partij winnen dan is haar toch al niet te grote gezag verder aangetast. Het lijkt dan niet logisch dat ze lang na de Brexit nog premier zal zijn.

    Het werd nooit voor mogelijk gehouden, maar de enorme verdeeldheid over de Brexit in het (in ieder geval in naam nog) ’Verenigd’ Koninkrijk kan leiden tot een tweede referendum over de Brexit. Dan voelt iets meer van de helft van de bevolking, die voor uittreding uit de EU koos, zich verraden.
    Tweede No onzeker

    Of die woede dan genoeg is voor weer een ‘ja’ tegen de Brexit is twijfelachtig. Bij de vorige stemming bestond het vermoeden dat veel Europa goedgezinde Britten niet de moeite namen om naar het kieslokaal te gaan omdat ze dachten dat men toch wel binnen de Unie zou blijven.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 juli 2018 07:21
    Trump waarschuwt May over brexitplannen
    Updated 6 min geleden
    7 min geleden in BUITENLAND

    LONDEN - Als de Britse regering haar plannen voor de brexit doorvoert, hoeft ze niet te rekenen op een handelsverdrag met de Verenigde Staten. Deze waarschuwing doet de Amerikaanse president Donald Trump in een interview met de Britse krant The Sun. Trump kwam donderdagmiddag in Groot-Brittannië aan voor een tweedaags werkbezoek.
    Volgens Trump komen de brexitplannen er echter op neer dat zijn land in feite met de EU zou moeten onderhandelen, iets wat hij onwaarschijnlijk acht.

    Volgens Trump komen de brexitplannen er echter op neer dat zijn land in feite met de EU zou moeten onderhandelen, iets wat hij onwaarschijnlijk acht.

    De Britse premier Theresa May maakt zich hard voor een vrijhandelsverdrag met de VS om te compenseren voor een terugloop in de handel met de EU. Volgens Trump komen de brexitplannen er echter op neer dat zijn land in feite met de EU zou moeten onderhandelen, iets wat hij onwaarschijnlijk acht. „Want we hebben al genoeg problemen met de Europese Unie”, aldus de president. „We pakken de Europese Unie aan.”

    Ook zegt hij dat hij hoopt dat de deze week opgestapte minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson terugkeert in de regering. Hij noemt Johnson „een geweldige vertegenwoordiger van het VK” en zegt dat hij een goede premier zou zijn.

    Trump uit verder kritiek op het Europese migratiebeleid. „Toestaan dat miljoenen en miljoenen mensen naar Europa komen is heel, heel verdrietig”, zegt hij. „Jullie verliezen jullie cultuur.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 juli 2018 15:58
    Labour steunt voorstel ultimatum over brexit
    29 min geleden in FINANCIEEL

    LONDEN (ANP) - Oppositiepartij Labour is van plan in het Britse Lagerhuis pro-Europese Conservatieven te steunen die de regering willen dwingen in de douane-unie met de EU te blijven als er in januari geen brexit-akkoord is.

    Een prominent lid van Labour zei tegen de krant The Guardian dat dit voorstel voldoende voorstanders in het parlement heeft. Dat zijn parlementsleden die geen harde brexit willen.

    De Conservatieve parlementariërs Stephen Hammond en Nicky Morgan willen een passage in de brexit-wetgeving opnemen die premier Theresa May dwingt vanaf 21 januari binnen de douane-unie met de EU te blijven als er geen akkoord is. Dat zou dan de uiterste datum worden om tot een andere overeenkomst met de EU te komen. In de Conservatieve partij woedt een oplaaiende strijd tussen voor- en tegenstanders van de EU. Er wordt dinsdagavond over gestemd. Het Lagerhuis gaat donderdag met vakantie.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 juli 2018 22:52
    May overleeft rebellie over douane
    2 uur geleden in BUITENLAND

    LONDEN - De Britse regering heeft met een kleine meerderheid een belangrijke stemming in het Lagerhuis gewonnen. Labour wilde dat de regering zou worden gedwongen te onderhandelen om na de brexit in de Europese douane-unie te blijven, mocht er na 21 januari volgend jaar geen akkoord met de EU liggen.

    Hoewel Labour de steun kreeg van enkele pro-EU-Conservatieven, haalde de wetswijziging het niet. Van de parlementsleden stemden er 307 tegen en 305 voor. Even voor de stemming had de regering al laten weten het amendement niet te zullen uitvoeren en desnoods het hele handelsplan in te trekken. May heeft altijd gezegd dat Groot-Brittannië na de brexit in geen enkele douane-unie zal deelnemen en daar wil ze zich aan houden.

    Kort na de stemming ging het Lagerhuis uiteindelijk akkoord met het hele handelsplan. Daarin kan Groot-Brittannië een onafhankelijke koers gaan varen als het uit de EU is gestapt. Het plan is er op gericht handelsovereenkomsten met de EU om te zetten in overeenkomsten met afzonderlijke landen.

    Het Hogerhuis moet het plan nog goedkeuren.
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 32 33 34 35 36 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0656 +0,12%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.388,93 +0,40%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

Econoc...
+5,50%
WDP
+3,12%
Retail...
+2,02%
Proximus
+1,66%
AB InBev
+1,48%

Dalers

Recticel
-2,35%
SYENSQO
-1,85%
bpost
-1,80%
Kinepolis
-1,47%
arGEN-X
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links