Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KKO INTERNATIONAL PSE:ALKKO.FR, FR0013374667

  • 0,089 18 apr 2024 15:38
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,088 - 0,091
  • 155.361 Gem. (3M) 403,6K

Forum KKO International geopend

85 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 23 februari 2019 16:14
    quote:

    Stephan010 schreef op 30 januari 2019 10:42:

    Nog 0,109 cent te gaan en dan is KKK kapot geshort.
    KKO maakt vooral zichzelf vooralsnog ondergefinancierd kapot, waarbij de oude aandeelhouders en verantwoord beleid telkens duidelijk niet op de allereerste plaats komen. YTD -44,87% Op jaarbasis zijn de aandelen KKO niet eens de grootste daler, met -87,35%. Die eer is namelijk weggelegd voor de warrants KKO, met -98,90%.

    Niet dat er fatsoenlijk in deze erg kleine notering is te handelen, maar deze week toch een zeer hoge 5:200-daagse omzetratio in stuks van 22,54. Een lijstje waar KKO een keer bovenaan te vinden is, FWIW.
  2. forum rang 8 Leefloon 3 april 2019 01:29
    Zonder context een nietszeggende quote (van KKO).

    Wordt er gesuggereerd dat de omzet per vermeende cacaoboon van KKO 5x, 6x zo hoog ligt (cacaoprijs explodeert omhoog)... Of is dit gewoon een algemene mededeling dat het eindproduct chocolade 5x, 6x zoveel omzet oplevert als cacaobonen... En 5x, 6x in vergelijking met wat precies...

    Een 2-jaars grafiek van cacaofutures doet vrezen dat dit de algemene mededeling is.
  3. p/o 3 april 2019 01:37
    Leefloon, denk dat je niet goed gelezen hebt.

    KKO INTERNATIONAL wil nu geoogste cacaobonen verwerken door een verwerkingseenheid in Ivoorkust te bouwen. Om een omhullende chocolade te maken onder een label dat aan de volgende criteria voldoet: Bocanda terroir, enkele plantage, 100% traceerbaarheid, duurzame, organische meststof, geselecteerde en geïrrigeerde bonen.
    De verkoop van afgewerkte chocolade (in plaats van gedroogde cacaobonen) kan de productie-inkomsten met 5 of 6 keer verhogen.
    Dit alles zou ons in staat moeten stellen financieel evenwicht te bereiken.

    Ze nemen de volgende stap in de productie ook voor hun rekening en kunnen zo 5 à 6 keer meer inkomsten halen uit dezelfde hoeveelheid cacaobonen.
    Ze moeten nog wat meer duidelijkheid geven, maar als het zo is dan boeken ze binnen enkele jaren geen 5 à 6 miljoen omzet maar 30 à 36 miljoen en dat voor een bedrijf met een beurswaarde van 4 miljoen.
  4. forum rang 8 Leefloon 3 april 2019 02:19
    Met context, waarvoor dank, hebben we er meer aan. KKO wil iets heel anders gaan doen, om precies de door mij genoemde reden. Met andere bedrijfsactiviteiten is meer omzet te behalen.

    Jou wijs ik er graag op dat nieuwe activiteiten, omdat het met de plantages blijkbaar niet lukt om tijdig een financieel evenwicht te bereiken, geld kost. Aandeelhouders staan bij KKO niet op eerste plaats, bewees KKO eerder al met een overbruggingskrediet zonder toen vooraf bekende voorwaarden ("door de verhuizing naar Frankrijk"). De stijging van 4 naar 36 miljoen euro, als dat al gaat gebeuren, zal niet gratis zijn. En dan zou je kennelijk niets beters dan een financieel evenwicht hebben. Nou ja, en misschien een keurig chocolademerk waar moderne slavernij ontbreekt in het lijstje met vermeende eigenschappen.

    Kortom: KKO stort in, wat een financieel evenwicht is ver buiten beeld. Algemene risico's daargelaten, zoals of alle plantages en aanplant wel bestaat en dergelijke, is het voor de aandeelhouders niet zo simpel alsof dat KKO gratis de omzet vernegenvoudigd door ook een eindproduct te gaan produceren. Er zal wéér geld nodig zijn voor de tevele ambities, en onduidelijk is waar dat geld vandaan komt.

    Van mij mag het een doorslaand succes worden en mag het aandeel prettig stijgen, maar in dit verhaal kun je dus evengoed lezen dat KKO met alleen de plantages omvalt, en dat de vooralsnog bodemloze put KKO geld nodig zal hebben om iets volledig anders te kunnen gaan doen. Een relatief duur eindproduct maken, met de oogst van één plantage.

    Tot order is voor mij het eerste breekpunt dat KKO zonder chocolade omvalt, zodat van het hele oorspronkelijke en soms dubieuze verhaal niets overblijft. Opnieuw wordt een vorm van idealisme aan de kapitaalmarkt gepresenteerd. Ditmaal traceerbare chocolade, van één plantage. Na de plantages, en daarna een soort idealistisch lijkende financier met geheime voorwaarden.

    Onveranderd een zwak verhaal om KKO voort te laten bestaan. Afblijven en afwachten. Onder andere wachten op iets beters dan theoretisch zicht op een financieel evenwicht, en duidelijkheid over de financieringswijze van deze volledig nieuwe bedrijfsactiviteit.

    Ik sluit zelfs vormen van bedrog niet helemaal uit, maar daar hoeven we niet op in te gaan omdat KKO zelf dus al aangeeft dat het zonder nieuw geld (voor de chocolade) geen financieel evenwicht zal bereiken. Met nieuw geld blijft KKO weer even voortbestaan, ondanks een gebrek aan bewezen succes.
  5. p/o 3 april 2019 09:34
    Leefloon, moet je gelijk geven qua koersreactie valt het enorm tegen.

    Cash hebben ze momenteel genoeg, haalden nog maar meer dan 4 miljoen euro op met 2 deals waardoor we van kleine 13 naar 53 miljoen aandelen gingen.
    Vrees dat aandeelhouders daar een zware schrik hebben opgedaan.

    Wat hun omzet betreft voor deze verandering die ze willen doorvoeren, we wisten enkel dat ze mikken op een omzet verdubbeling ieder jaar.
    2017: 150, 2018: 300, 2019: 600, 2020: 1200 en vanaf 2021 op hun top 2400 en dat ze tot dan geld nodig gingen hebben, dus snel break even zou al een grote verbetering zijn. (om dan later natuurlijk winst te maken)

    Hopelijk komen ze in de volgende weken eens met een uitgewerkt plan (hoeveel zal dit grapje kosten, zelf distributie,...)
85 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links