Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uur U BAM en Heijmans

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Tartessos 20 februari 2018 15:17
    Wat een gelul is dit.
    Dit is het verhaal van een man die ooit HBO economie of zoiets dergelijks heeft gedaan en met hakken over de sloot diploma heeft behaald. Vervolgens lang bij een bank heeft gewerkt of zoiets dergelijks.
    In de pauze - of onder werktijd bij de bank - wat aandeeltjes heeft verhandeld. G-e-i-l-t op grafieken. En waarschijnlijk geen schroef in een pakje boter kan draaien. Vermoeiend.
  2. forum rang 5 Daexter 20 februari 2018 17:39
    Het is zeker geen gelul, wat de eerste poster zegt, maar de harde werkelijkheid. Geldt voor mijzelf overigens ook:) met een bedrijfseconomie achtergrond..

    Maar het is vooral heel kortzichtig... AJ valt wat dit betreft in herhaling. Bouw bedrijven hebben lange doorlooptijden. Projecten hebben vaak een doorlooptijd van 3 tot 5 en soms zelfs 7 jaar. 3 jaar geleden (2014) begon het economisch herstel, 5 jaar geleden lag heel Nederland nog plat...

    Dus AJ zo prat wil gaan op wanneer er geld verdiend gaat worden...juist vanaf dit jaar mag dat verwacht gaan worden
  3. [verwijderd] 20 februari 2018 18:45
    Kwestie van op het juiste moment kopen en verkopen.
    Heb aandelen in de krediet crisis rond de 2 euro gekocht en een tijdje geleden toen ze op 5 stonden verkocht. Na de cijfers en de beurs scheet in Amerika op 3.50 - 3.60 opnieuw aangeschaft. Ondanks dat Bam nauwelijks winst maakt, heb ik er goed aan verdiend. Zo zijn er wel meer bedrijven of andere zaken waar je winst mee kan maken zonder dat het goed is (kijk maar naar crypto poep.) Dus nee het is met beleggen niet altijd belangrijk of een bedrijf winst maakt maar hoe hebberig of angstig andere beleggers zijn.
  4. [verwijderd] 20 februari 2018 18:46
    Kwestie van op het juiste moment kopen en verkopen.
    Heb aandelen in de krediet crisis rond de 2 euro gekocht en een tijdje geleden toen ze op 5 stonden verkocht. Na de cijfers en de beurs scheet in Amerika op 3.50 - 3.60 opnieuw aangeschaft. Ondanks dat Bam nauwelijks winst maakt, heb ik er goed aan verdiend. Zo zijn er wel meer bedrijven of andere zaken waar je winst mee kan maken zonder dat het goed is (kijk maar naar crypto poep, take away, tesla, uber, etc...) Dus nee het is met beleggen niet altijd belangrijk of een bedrijf winst maakt maar hoe hebberig of angstig andere beleggers zijn.
  5. Moneyball 20 februari 2018 22:43
    Meeste omzet komt uit Infra. Die is voor flink deel overheidsafhankelijk en kent lange doorlooptijd. Met economische verbetering groeit ook ruimte op overheidsbegrotingen. Het herstel is voir de bouw nog maar net gestart. Met waardeverbetering grondposities, meer woningbouwvolume, stabiele PPS inkomsten en meer utiliteit wordt brede linie beter. Afgeslankt en interne efficiency verbeterd. Vrijwel alle seinen staan op groen, maar bouw reageert traag (laatcyclisch). Ja, het risico op missers blijft, maar ruimte voor compensatie is groter en kans op missers in ieder geval beperkter dan voorheen. Kijk naar orderboek. Wat mij betreft is bouw de beleggingskans van het moment.
  6. Da Freeze 21 februari 2018 06:34
    quote:

    De Kromme schreef op 21 februari 2018 00:06:

    en ben best intigent.
    :)

    Ik neem dan ook aan dat deze fout bewust is.

    Een probleem waar veel bouwers nu mee zitten is dat de infra en woningmarkt weer aan begint te trekken, maar dat deze vraag niet bedient kan worden door gebrek aan personeel. De afgelopen 10 jaar zijn veel bouwvakkers (maar ook installateurs, schilders en wat al niet aan vaklui) met pensioen gegaan of hebben zich laten omscholen tot iets om wel werk te hebben. Deze mensen komen niet meer terug in de bouw.

    Kijk ik naar het bedrijf waar ik voor werk, merk je al snel dat jonge aanwas dunner gezaaid is dan "oude" mensen, maar ook geen interesse meer heeft in zwaar of vies werk. Johnny en Anita moeten tegenwoordig ook MBO doen om receptioniste of indoor heftruckchauffeur te worden.

    Omdat de bouwbedrijven op deze manier niet hard kunnen groeien, is het lastig om een stabiele inkomstenstroom te ontwikkelen. Woonwijken opzetten is zo`n stabiele inkomstenstroom. Weinig risico, grote bedragen. Dus gaan ze voorlopig nog nat op risicoprojecten.

    En dan die opmerking van de eerste post, ik gaf een punt omdat ik het een grappig betoog vond. Niet omdat AJK persoonlijk moest worden aangevallen. En ik kan ook geen schroef in een pakje boter draaien, de hechting is te slecht. ;)
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links