Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HAL Trust AEX:HAL.NL, BMG455841020

  • 125,000 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 124,800 - 125,400
  • 17.615 Gem. (3M) 14,3K

HAL TRUST Unit - 2017

212 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 9 augustus 2017 11:31
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 11 juli 2017 07:36:

    [...]

    Wisten jullie trouwens dat dat 'toezicht' van de DNB door de pensioenfondsen zelf betaald wordt, door ons dus?

    Ja, natuurlijk wordt het door de pensioenfondsen betaald (goed dat er toezicht op is, anders werden er stilzwijgend miljarden door het bestuur aan dubieuze projecten besteed...geld is bij niemand veilig zonder controle)...maar deze kosten zijn verwaarloosbaar klein t.o.v. de pensioenvermogens.
  2. Murdock2 18 augustus 2017 09:52
    quote:

    rene66 schreef op 6 juli 2017 22:04:

    Mooi dat Hal het aandeel in Coolblue heeft uitgebreid. Coolblue is mogelijk een belofte voor de toekomst. Ze zouden wat mij betreft ook een half miljard in Alibaba mogen stoppen. Daar zit volgens mij ook nog heel veel groei in, dat is wel winstgevend op dit moment en op die manier is er meer spreiding internationaal gezien.
    Investeerders als HAL gaan niet echt mee met hippe aandelen. Wat vandaag + 10%, morgen -20%. En dat is juist hun sterkte. Het echte rendement komt door rendement op rendement te maken. En dat jarenlang, zo niet decennialang, vol te houden.

    Je moet even dat rekensommetje begrijpen:
    Is een aandeel van €100,- met 10% gedaald, dan moet het aandeel 11% stijgen om weer op break even te komen. Als het aandeel 50% is gedaald, dan moet het aandeel verdubbelen (!) om weer op gelijke koers te komen.

    En aangezien het nog steeds deels familie-kapitaal is (?) is, dan is bovenstaande nog meer van toepassing. Oud-geld, denkt iets anders dan hedge funds:

    www.nrc.nl/nieuws/2013/06/25/crisisbe...

    www.elsevierweekblad.nl/economie/arti...

    Daarnaast willen ze dichterbij investeren. Kunnen ze beter begrijpen. Beter begrijpen = minimaliseren risico's.
  3. Murdock2 18 augustus 2017 10:10
    quote:

    rene66 schreef op 8 juli 2017 00:43:

    Mooi dat er weer iets wordt gedaan. Ik heb al een paar keer tips en adviezen naar ze gemaild om belangen in een paar Nederlandse bedrijven te nemen met een flinke groeipotentie.

    Hal heeft zoveel geld bijna renteloos staan, dat is gewoon zonde. Met geld kan je geld maken. Tenminste dat doe ik. Wel nette bedank mailtjes van Hal maar helaas geen acties. Ook al zit één van die bedrijven bijna op de stoep bij ze. Het had zekers geld opgeleverd en was een pracht nieuwe deelneming kunnen zijn voor Hal met dezelfde werkwijze als de opbouw van GrandVision alleen in een heel andere business.

    Ik beschouw Hal inmiddels dan ook maar als een soort betrouwbare spaarrekening met een mooie hoge rente. Daar ben ik ook tevreden mee, maar het had zoveel mooier kunnen zijn.
    Persoonlijk vind ik dat niet zo zonde...
    Het zijn "value" investeerders. Blijkbaar vinden ze de markten te duur. En dan heb ik liever dat, dan dat ze actie gaan ondernemen, omdat ze geen cash mogen bezitten. Zoals bij beleggingsfondsen...Of dat ze er alleen maar zitten om met 0,1% een benchmark te verslaan.

    Of er zijn misschien betere deals aanstaande...

    Wat daar loopt & analyseert is echt het beste van het beste. En op het netwerk (voor de deals) vertrouw ik ook wel.

    Misschien is dit wel een aardig artikel - "Boring investing — that’s the future":
    webcache.googleusercontent.com/search...

  4. forum rang 6 rene66 19 augustus 2017 01:25
    Het gaat met de week slechter met Hal, begin van het jaar stonden ze op 180 Euro, vandaag op 172,5. Weliswaar moet je het dividend erbij optellen maar dan staan ze nog negatief. Dat is dus echt geld verbranden.

    Zowel de Grandvision poot als de olie gerelateerde aandelen gaan niet goed. De vraag is of dat gaat verbeteren in de toekomst. Ik ben bang van niet. De mensen van Hal hebben een goede zet gemaakt met het opbouwen van Grandvision maar deel twee, het verkopen ervan en echt geld maken is niet gelukt. Het begint erop te lijken of het een éénmalige zet is geweest om met geld geld te maken.

    Je kan blijven wachten tot de markt goedkoop gaat worden, maar de vraag is wanneer. Ondertussen loop je heel veel geld mis. Als je zelf geen idee heb wat te doen met heel veel geld dan kan je ook tijdelijk investeren in iets wat wel geld op gaat leveren. Wij hebben zelf begin van het jaar in Alibaba aandelen gekocht voor 102 Dollar, die staan vandaag de dag op 167 Dollar. Dat heb ik ook naar Hal gemaild begin van het jaar. Evenals het idee om geld te parkeren in Tencent. Als Hal daar een paar honderd miljoen in had gestopt dan was dat 50% meer waard geworden. Geld op de plank laten leggen kost gewoon geld.

    Ik heb ook andere tips gegeven. Ga praten met de mensen van IMCD, die zitten ook in Rotterdam. Dat is heel dichtbij. Als je kijk wat die doen dan kan je daar alleen maar respect voor hebben. Samen met hun ondernemerschap en het geld van Hal kan je een geweldig bedrijf, wat IMCD al is, verder opbouwen. Het lijkt wel of Hal niet durft. Ik heb ook aangeboden om Hal belangeloos te adviseren, niks meer van gehoord. Er zitten denk ik boekhouders maar geen ondernemers.

    Een ander idee was om met Corbion te gaan praten, daar zit ook een enorme toekomst in. Die zitten in Amsterdam, dat is niet ver van Rotterdam. Ook dat bedrijf kan groot worden als er een partij flink in gaat investeren. Ik had ook andere ideeën. Ik denk zomaar dat mijn mails niet verder komen dan de secretaresse die een bedank mail stuurt.

    Als ze wel naar mij hadden geluisterd dan stond het aandeel vandaag de dag op ruim 200 Euro en misschien wel richting 230. Zelf heb ik de belangen in Hal van ons bedrijf langzaam afgebouwd in de afgelopen weken en ben de belangen in IMCD, Corbion, Alibaba, Tencent en een aantal andere bedrijven verder aan het uitbreiden. Ik had veel meer verwacht van de mensen van Hal.

    De komende week overleg met de directie of ik de belangen moet afbouwen tot 20% of tot 10%

    Hal heeft mijn contact gegevens, één telefoontje of een mail en een afspraak is snel gemaakt. Ik hoef er geen geld voor te hebben. Ik vind het gewoon zonde dat ze geld verbranden voor de overige aandeelhouders en voor zichzelf.
  5. forum rang 9 objectief 20 augustus 2017 08:18
    quote:

    rene66 schreef op 19 augustus 2017 01:25:

    Hal heeft mijn contact gegevens, één telefoontje of een mail en een afspraak is snel gemaakt. Ik hoef er geen geld voor te hebben. Ik vind het gewoon zonde dat ze geld verbranden voor de overige aandeelhouders en voor zichzelf.
    Dit is hetzelfde verhaal als bij de atlete Daphne Schippers...ze wordt veelvuldig lastig gevallen door internetcoaches. (die haar willen adviseren hoe te trainen en lopen...zeer hinderlijk)

    Hal heeft geen behoefte aan advies; ze blijken al decennia zeer deskundig te zijn en als je de aandelen wilt verkopen gewoon doen..dat plukje wordt heus wel door de markt opgenomen.
  6. forum rang 9 objectief 20 augustus 2017 10:21
    quote:

    Cosy schreef op 20 augustus 2017 09:31:

    Ja ongelooflijk Fred12345, dat HAL niet eventjes de telefoon heeft gepakt om te bellen naar rene66.
    Ik denk dat ze zich nu voor hun kop slaan...
    Maar ja, berouw komt na de zonde.
    Ik veronderstel dat dit komisch bedoeld is...want HAL heeft een investeringsbeleid gericht op waardecreatie...ze gaan echt niet tijdelijk beleggen in Chinese bedrijven, waarin rene66 al een half jaar!! succesvol is. (overigens met alle respect voor zijn persoon, maar spreiding is de basis voor elke belegger).
  7. forum rang 6 rene66 20 augustus 2017 11:49
    Ik denk dat je Hal inderdaad moet zien als een 'oud geld bedrijf" en die denken anders dan hedge funds. Waardecreatie is een mooi begrip, maar honderden miljoenen niks laten doen is in mijn beleving waarde vernietiging. Hal is eigenlijk ook een familie bedrijf, dat is ook het verschil met andere bedrijven. Die hebben ook activistische aandeelhouders die af en toe wat van zich laten horen. Bij Hal werkt het niet zo en zijn wij er dus voor een groot deel eruit vertrokken.

    Spreiding is inderdaad de basis voor elke belegger en op een bepaald moment winst pakken. Bij bepaalde risico volle beleggingen zoals bijvoorbeeld Alibaba koop je aandelen en op een bepaald moment stap je er dan weer gedeeltelijk uit. Dat is inderdaad meer hedge fund achtig.

    Soms gaat dat mis want beleggen blijft beleggen. Maar het is een kwestie van risico's durven en kunnen lopen. Maar deelnemingen in de andere bedrijven die ik heb genoemd kan je volgens mij beschouwen als waardecreatie indien Hal extra geld in die bedrijven zou stoppen en die bedrijven daar uiteraard voor open staan.

    Ik ben benieuwd wat Hal gaat doen de komende jaren om waardecreatie te verwezenlijken.
  8. forum rang 9 objectief 20 augustus 2017 12:07
    Waar 2 beleggers/personen zijn heb je 2 meningen; Hal is m.i. verstandig bezig en miljoenen aan de zijlijn kan beter uitpakken dan beleggen in een beurs met alle risico's van dien. De beurs kan vanaf dit niveau zomaar 25% dalen en specifiek dan de internetaandelen, omdat Trump tegen o.a. Amazon en de Chinezen is.
    Een jaartje een minder rendement en daardoor een wat lagere koers is juist een koopkans.
  9. Kwast 22 augustus 2017 15:52
    Tja, wat de hop-on-hop-off'ers terecht of niet terecht schrijven.
    Ik blijf lekker in HAL zitten.
    Ik heb mijn eerste HALletjes ergens in de 90'er jaren gekocht voor, zo herinner ik mij, rond de 10 gulden en sindsdien bijgekocht en (het achtste wereldwonder volgen Einstein) het dividend steeds weer omgezet in aandelen.
    De grafiek van INVESTORBEN spreekt boekdelen !
    Vrij naar Hazes : ik geloof in HAL......

    Dit jaar misschien niet zo flitsend allemaal, maar mijns inziens moeten we in ze geloven en gewoon even de tijd geven.

  10. forum rang 6 rene66 29 augustus 2017 11:41
    De afgelopen twee weken ben ik druk bezig geweest met de verkoop van Hal aandelen. Op dit moment resteert nog een kleine positie. Ik zou er niet van staan te kijken als Hal richting de 162 Euro zal gaan. Heel veel beursgenoteerde belangen staan laag en een aantal andere belangen lopen helaas ook niet lekker. Ben benieuwd naar de cijfers deze week.

    Als de olieprijs eind van het jaar mogelijk weer omhoog kruipt zal de koers van Hal zich weer herstellen richting de 170 Euro
  11. forum rang 9 objectief 29 augustus 2017 11:47
    quote:

    rene66 schreef op 29 augustus 2017 11:41:

    De afgelopen twee weken ben ik druk bezig geweest met de verkoop van Hal aandelen. Op dit moment resteert nog een kleine positie. Ik zou er niet van staan te kijken als Hal richting de 162 Euro zal gaan. Heel veel beursgenoteerde belangen staan laag en een aantal andere belangen lopen helaas ook niet lekker. Ben benieuwd naar de cijfers deze week.

    Als de olieprijs eind van het jaar mogelijk weer omhoog kruipt zal de koers van Hal zich weer herstellen richting de 170 Euro
    Kunnen we hieruit concluderen dat het overleg met de directie van HAL niks heeft opgeleverd....dit gezien je eerdere melding??
  12. forum rang 6 rene66 29 augustus 2017 11:58
    quote:

    fred12345 schreef op 29 augustus 2017 11:47:

    [...]

    Kunnen we hieruit concluderen dat het overleg met de directie van HAL niks heeft opgeleverd....dit gezien je eerdere melding??
    Zoals ik eerder heb aangegeven is Hal geen bedrijf met activistische aandeelhouders. Ik heb dat overleg dus opgegeven. Het enige wat je dan kan doen is aandelen voor een groot deel verkopen en zelf andere posities uitbreiden.

    Ik weet niet of je de afgelopen twee weken heb gekeken naar de aantallen die verkocht zijn, maar er was dus nog één of meerdere partijen bezig met de verkoop van de Hal aandelen. Ik zag dat Hal (of een partij die dat doet namens Hal) zelfs op een bepaald moment een bodem had neergelegd om de koers te steunen.
  13. forum rang 5 Endless 30 augustus 2017 18:51
    quote:

    fred12345 schreef op 30 augustus 2017 18:36:

    Ja, HAL heeft de wind tegen. Komt wel weer goed op termijn,maar globaal kom ik op een NAV uit van net boven de 150...dat zal morgen toch wel een dipje veroorzaken.
    Nav toch van 157 ipv 162 maar morgen wel een dip Balen maar is niet anders Verwacht wel mindere heftige dan bij bv ander fonds Geen shorts en een weinig speculatief aandeel. vasthouden en vertrouwen in de toekomst nog steeds een sterk bedrijf met visie waar nu na jaren ook eens een dip, maar het blijft meer dan vervelend.
212 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links