Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ATOM test cruciale steun

ATOM test cruciale steun

ATOM is de token van het Cosmos-netwerk, dat wordt omschreven als 'het internet van blockchains'. Het project heeft tot doel de schaalbaarheid en onafhankelijkheid van blockchains te vergroten door ze met elkaar te verbinden. De grote gebruiksvriendelijkheid maakt het netwerk populair bij ontwikkelaars.

Door de recente koersontwikkeling lijkt de crypto echter wel wat aan populariteit bij speculanten te verliezen.

Stijgende trend verlaten

Tot voor kort bewoog de munt in een mooie langetermijn-stijgende trend waarbij toppen en bodems op steeds hogere niveaus werden gevormd. Onlangs is deze opgaande trend echter verlaten en nu staat ook een belangrijke steun onder druk.

De koers leek recent, na een lange consolidatiefase, nog opgevangen te worden aan de onderkant van de stijgende trend. Door toegenomen verkoopdruk is de stijgende fase echter alsnog afgebroken. Ook is de koers direct teruggevallen tot aan de steun van de bodem van december vorig jaar rond $20,00. Deze steun dient stand te houden om het technisch plaatje niet verder te laten verzwakken.


Steun getest

Er is al enige tijd sprake van een neutraal koersverloop binnen een ruime neutrale bandbreedte. De koers heeft sinds september een volatiel verloop laten zien tussen grofweg $20 aan de onderkant en $45 aan de bovenzijde. Recent is de herstelfase binnen deze bandbreedte afgebroken en is de koers teruggezakt tot aan de steun.

De onderkant van de bandbreedte staat momenteel flink onder druk. Een doorbraak van de steun zal het beeld verder doen verzwakken en een dalende trend starten richting lagere koersniveaus. De volgende steun wacht rond de oude bodems van medio 2021 rond $9,00.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 29 april 2022 17:24
    De meeste blockchains zijn een netwerk op zichzelf. Het is niet mogelijk om informatie van bv het bitcoin netwerk naar bv het ethereum netwerk te sturen. Interoperability netwerken maken communicatie mogelijk tussen blockchains en de buitenwereld. Dat kunnen andere blockchains zijn, of meer centraal opgeslagen informatie. Wil crypto groot worden dan zijn de interoperability netwerken noodzakelijk. Momenteel is polkadot de grootste, gevolgd door polygon/matic, cosmos en chainlink. The graph is een ander veelbelovend interoperability netwerk. De afgelopen bull run zijn het vooral de layer 1 netwerken geweest die het fantastisch gedaan hebben. Persoonlijk verwacht ik dat de interoperability netwerken het heel goed gaan doen in de volgende bullrun (en ik ben niet de enige). We zitten nu in de crypto winter. Dit is het moment om te kopen. Misschien gaat het nog wat verder omlaag. Wie weet zulke dingen nu? Is verder helemaal niet erg omdat je meer kunt bijkopen voor een betere prijs.
  2. Uzernaam 1 mei 2022 09:19
    Het cosmos eco systeem zijn voornamelijk layer 1 netwerken. Je hebt atom niet nodig voor je netwerk. Daarom is atom een beetje een vreemde eend en heeft zichzelf overbodig gemaakt. Als dank voor de technologie krijgen atom stakers Airdrops van nieuwe netwerken. Deze zijn gratis en x10 de waarde van de atom stake zelf. EVmos bijvoorbeeld is een airdrop die dit weekend eraan komt.
  3. Uzernaam 1 mei 2022 13:19
    Het klopt dat je Atom nodig hebt op het Cosmos netwerk. Echter valt er niet veel te beleven op het Cosmos netwerk zelf. Heb je een blockchain idee, kopieer je de Cosmos technologie en je hebt je eigen layer 1 netwerk maken. Het Inter-Blockchain Communication (IBC) is de kracht van Cosmos. Maar dit betekent ook dat netwerken onder elkaar zonder ATOM kunnen handelen. Gelukkig krijg je meestal gratis airdrops van die netwerken, waardoor de waarde van Atom behouden blijft.

    www.mapofzones.com/ Deze laat de block chain applicaties zien. Elk is een layer 1 toepassing zonder afhankelijk te zijn van Atom.

    In chains zoals als AVAX,BINANCE,ETHEREUM,TERRA,SOLANA worden de applicatie transacties gedaan in avax, bnb, etc. Waardoor er vraag is naar die munt en de waarde stijgt. Dat heeft Atom niet, want Atom is niet nodig op het netwerk van die applicatie.
  4. Uzernaam 1 mei 2022 13:56
    Toevoeging: Als je Atom koopt, laat deze niet op een centrale exchange staan maar stake ze in het atom netwerk. Bijvoorbeeld met de keplr wallet. Je maakt het netwerk veiliger en als dank krijg je 17% rente per jaar (per seconde uitgekeerd). En belangrijk je krijgt dus die airdrops die vaak bij elkaar een hogere waarde hebben dan je ATOM waarde. airdrops.one/
    Ik heb zelf geen ATOM trouwens maar heb genoeg ervaring met het cosmos netwerk.
  5. Uzernaam 1 mei 2022 13:57
    Toevoeging: Als je Atom koopt, laat deze niet op een centrale exchange staan maar stake ze in het atom netwerk. Bijvoorbeeld met de keplr wallet. Je maakt het netwerk veiliger en als dank krijg je 17% rente per jaar (per seconde uitgekeerd). En belangrijk je krijgt dus die airdrops die vaak bij elkaar een hogere waarde hebben dan je ATOM waarde. airdrops.one/
    Ik heb zelf geen ATOM coins meer maar heb genoeg ervaring met het cosmos netwerk.
  6. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 1 mei 2022 14:29
    Dank voor de uitleg. Zoals ik het begrijp kun je met de Cosmos SDK zelf een blockchain maken. Op je eigen blockchain heb je geen atom nodig. Echter, om via IBC met andere blockchains te kunnen communiceren ga je wel over het cosmos netwerk en heb je atom nodig. de drie functies van atom zijn, volgens de tekst onder het eerder gelinkte Youtube filmpje: Atoms have three use cases: as a spam-prevention mechanism, as staking tokens, and as a voting mechanism in governance.

    As a spam prevention mechanism, Atoms are used to pay fees. The fee may be proportional to the amount of computation required by the transaction, similar to Ethereum’s concept of “gas”. Fee distribution is done in-protocol and a protocol specification is described here.

    As staking tokens, Atoms can be “bonded” in order to earn block rewards. The economic security of the Cosmos Hub is a function of the amount of Atoms staked. The more Atoms that are collateralized, the more “skin” there is at stake and the higher the cost of attacking the network. Thus, the more Atoms there are bonded, the greater the economic security of the network. Atom holders may govern the Cosmos Hub by voting on proposals with their staked Atoms.

    Zoals je zegt is de functie van atom principieel anders dan bij bv layer 1 coins.
  7. Uzernaam 1 mei 2022 19:23
    Op je eigen blockchain heb je geen atom nodig. Echter, om via IBC met andere blockchains te kunnen communiceren ga je wel over het cosmos netwerk en heb je atom nodig.

    Volgens mij is dit niet zo. Ik gebruik vaak Osmosis omdat ik de crypto.com visa kaart heb en CRO rewards mee verdien als ik boodschappen koop. Op blogging.tweakblogs.net/blog/19914/on... heb ik een blog geschreven.
    Ik ga dan van crypto.com app IBC: CRO naar osmosis chain dan betaal ik transactie in CRO. Op osmosis chain swap ik CRO naar UST. De swap fee betaal ik dan in OSMO. En stuur ik de UST via IBC naar terra. Transactie fee Osmo.
    Ga ik van Terra chain naar Osmosis dan betaal ik Luna of UST.

    Zolang op de Atom cosmos chain iets te doen is, dan heeft Atom uiteraard waarde. Maar ik weet zo niet wat er te doen is op die chain. Al deze toepassingen zitten niet op ATOM chain: www.mapofzones.com/

    Guy van Coin Bureau maakt mooie videos en heeft een aantal keer Cosmos behandeld: Minuut 18 verteld hij over dit dilemma. www.youtube.com/watch?v=SsizxLsjo_Q
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links