Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin en SOL hebben steun gevonden

Bitcoin en SOL hebben steun gevonden

In deze crypto-update bekijk ik het technisch beeld van bitcoin en SOL, de token van het Solana netwerk.

Bitcoin heeft de afgelopen maanden een volatiel koersverloop laten zien, maar is per saldo nauwelijks iets opgeschoten. Het is wachten tot er nieuwe richting wordt gekozen.

SOL heeft daarentegen eind maart een een mooie stijging laten zien en lijkt thans een hogere koersbodem te vormen. Zit er een nieuwe stijging aan te komen?

Bitcoin heeft steun gevonden

Bitcoin beweegt al enkele maanden per saldo zijwaarts met een licht opwaartse tendens. Binnen de gematigd oplopende bandbreedte laat de koers forse uitslagen zien. Onlangs is de koers weer flink teruggevallen tot aan de onderzijde van de bandbreedte.

Bitcoin lijkt nu boven de oplopende steunlijn te worden opgevangen en zich klaar te maken voor een nieuwe opleving. Nu de correctieve fase wordt verlaten, kan er een herstel worden ingezet richting de oplopende weerstandslijn rond $49.000. 

Indien de koers echter alsnog door de oplopende steunlijn zakt, dan zal het langetermijnbeeld flink verzwakken en wordt het negatieve scenario, dat ik begin april schetste, steeds reëler. 

Herstel ingezet

Op de vieruursgrafiek van bitcoin is goed te zien dat de koers is opgevangen aan de onderzijde van de oplopende bandbreedte en nu probeert een herstel in te zetten.

De correctieve fase is afgebroken en de eerste weerstand rond $41.500 wordt opgezocht. Een doorbraak hierboven geeft het startsein voor een groter herstel.

Hogere bodem voor SOL

Het Solana-netwerk is één van de populairste blockchains van de afgelopen jaren. De token van de blockchain, SOL, staat daardoor al enige in de top 10 van grootste cryptocurrencies op Coinmarketcap.com.

De koers van SOL heeft sinds november vorig jaar echter onder druk gestaan, waarbij de digitale munt ruim 70% van haar waarde zag verdampen.

Half maart werd de daling een halt toegeroepen en een sterk herstel ingezet, waarmee een deel van het verlies weer werd goedgemaakt.

Steun gevonden

Na de sterke opleving heeft SOL het de afgelopen weken rustig aan gedaan, waardoor er nu een mogelijk hogere koersbodem wordt gevormd. Dit duidt op toenemende vraag.

Als de munt weet los te komen van de steun rond $100 kan in eerste instantie een herstel worden ingezet richting de top van begin april rond $143. Pas hierboven krijgt het herstel verder vorm en kunnen de oude hoogtepunten weer worden opgezocht.

Weerstand

Om het korte termijn herstel in te zetten, zal SOL de correctieve fase van de laatste weken moeten zien af te breken. Op de vieruursgrafiek hieronder is goed te zien dat de koers al meerdere keren is afgeketst op de dalende weerstandslijn.

Een eerste verbetering treedt op zodra deze dalende toppenlijn wordt doorbroken.

De eerste horizontale weerstand wacht dan rond $107,50, gevormd door de toppen van medio april.

Hierboven zal er ruimte vrijkomen voor een stijging richting de top van begin april rond $143. Dit betreft dan een opwaarts potentieel van ongeveer 30%.

 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 47
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 19 april 2022 18:39
    De crypto winter duurt meestal ongeveer een jaar. Gerekend vanaf de top begin november 2021 hebben we nog een goede zes maanden te gaan. Het laatste deel van de crypto winter valt de volatiliteit helemaal weg. Nog zes maanden zijwaarts tot omlaag bewegen dus. In die tijdkan bitcoin moeiteloos traag omhoog kruipen naar 53k om dan een laatste daling te maken richting de vorige lows op 28k. Veel altcoins zullen in diezelfde crypto winter 80% en meer verliezen, maar dat is volstrekt normaal in crypto. De zogenaamde layer 1 netwerken (waaronder solana) hebben het heel goed gedaan en kunnen nog flink corrigeren, net als de metaverse coins. De gedecentraliseerde exchanges en ook interoperability netwerken hebben al veel grond prijsgegeven en zouden wel eens positief kunnen verrassen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links