Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoinprimeur El Salvador en sterk herstel Polkadot

Bitcoinprimeur El Salvador en sterk herstel Polkadot
Beeld: ANP

El Salvador is het eerste land dat bitcoinbetalingen wettelijk goedkeurt. Door een nieuwe wet kan bitcoin worden gebruikt voor het betalen van belastingen en dienen winkels bitcoinbetalingen te accepteren.

Het land wil met deze zet minder afhankelijk worden van de Amerikaanse dollar, die tot op heden, bij gebrek aan een eigen munt, het wettige betaalmiddel was.

De ontwikkelingen in El Salvador zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden door andere ontwikkelingslanden die op zoek zijn naar economische groei en het beteugelen van de inflatie. Mocht dit project succesvol verlopen, dan zal het verzet tegen cryptocurrency als betaalmiddel naar verwachting steeds minder worden en kan de markt verder groeien naar volwassenheid.

Uptrend hervat

Het technische plaatje van bitcoin oogt nog altijd positief. De koers weet de korte termijn herstelbeweging voort te zetten nu de recente consolidatiefase opwaarts is afgebroken.

De doorbraak boven de top van eind augustus heeft ruimte vrijgemaakt voor een grotere stijging richting het koersdoel van $64.000. 

Zolang de opgaande trend stand houdt en de koers boven de oplopende steunlijn en de voorgaande koerstop beweegt, blijft het positieve technische plaatje intact.

Maar wanneer de koers onder de $50.000 zakt, zal het beeld wat schade oplopen en kunnen we een grotere correctie verwachten.

Polkadot

Vandaag bekijk ik het technische plaatje van de crypto polkadot (DOT). Polkadot, dat in 2017 werd opgericht door een voormalig ethereum-oprichter, richt zich er op om met hun blockchaintechnologie mensen het internet decentraal te laten gebruiken. DOT is de digitale munt die gebruikt wordt voor transacties op de Polkadot-blockchain.

Het technisch beeld van DOT is de afgelopen maanden flink opgeklaard. Eind juli werd de dalende trend afgebroken en is de koers sterk hersteld.

Medio augustus is de koers ook door een belangrijke weerstandszone rond $28 gebroken, waarmee er ruimte is vrijgekomen voor een grotere stijging. Het koersdoel voor deze beweging ligt rond $50.

Stijgende trend

Er is een mooie opgaande trend zichtbaar geworden, waarbij toppen en bodems op steeds hogere niveaus gevormd worden. Dit duidt op een koopkrachtige vraag naar DOT. 

Op de vieruursgrafiek hieronder valt op dat de koers op korte termijn even op adem komt. Een terugtest van de oude weerstand rond $28 en de onderkant van de stijgende trend lijkt nu in gang gezet.

Zolang de koers echter binnen het opgaande trendkanaal blijft, is het positieve beeld intact.

Een terugval onder de blauwe steunlijn zal het beeld wat doen verzwakken en een grotere correctie starten. Houd dit niveau dus goed in de gaten.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links