Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin minder volatiel, herstel voor binance coin

Bitcoin minder volatiel, herstel voor binance coin

Het lijkt erop dat de cryptomarkt steeds meer volwassen wordt en zich minder aantrekt van nieuwsberichten over (mogelijke) ingrepen van overheden of centrale banken.

Na het meest recente bericht uit China, dat de Chinese overheid hard gaat optreden tegen virtuele valuta-gerelateerde transacties, kwam de koers van bitcoin nauwelijks nog van haar plaats.

De koersbewegingen van bitcoin zijn de laatste tijd sowieso wat rustiger. De meeste dagen laat de koers uitslagen zien binnen enkele procenten, wat voor de cryptomarkt vrij stabiel is. Hiermee lijkt een belangrijke drempel te verdwijnen voor investeerders die nog aan de zijlijn staan en de markt te volatiel vinden.

Ik bespreek vandaag het korte termijn technische plaatje van bitcoin en bekijk hoe Binance coin (BNB) er momenteel technisch bij ligt.

Stijgende trend afgebroken

De bitcoin lijkt de laatste weken te wachten op nieuwe impulsen. De korte termijn stijgende trend is stilgevallen en overgegaan in een meer neutraal koersverloop. Van een serieuze verzwakking is nog geen sprake, maar de kracht is er wel even uit. 

Pas wanneer de koers verder corrigeert en onder de steun rond $44.000 zakt, zal het technisch plaatje meer schade oplopen en komt er ruimte voor een diepere terugval.

Om het herstel echter weer op te pakken, dient de koers boven de laatste top rond $50.600 te breken. Dan kan de bitcoin verder omhoog richting het oude hoogtepunt rond $64.000.

Binance coin

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, heeft de afgelopen maanden wat tegenslagen gehad, nadat steeds meer nationale regelgevers waarschuwingen uitten aan het adres van Binance.

Ook DNB heeft een waarschuwing uitgestuurd dat het bedrijf momenteel illegaal opereert binnen ons land. Het beursplatform heeft zich niet bij de toezichthouder geregistreerd en mag om die reden haar diensten hier niet aanbieden.

De koers van de token van de Binance Smart Chain, Binance coin (BNB), lijkt zich overigens weinig aan te trekken van deze onrust. Nadat onlangs de lange termijn correctieve fase werd afgebroken, is de koers sterk hersteld.

De terugkeer boven de top van juni heeft het technisch beeld flink opgeklaard en ruimte vrijgemaakt voor een groter herstel. Het volgende koersdoel wacht op de oude top rond $700.

Stijgende fase intact

De afgelopen weken is een mooie stijgende trend zichtbaar geworden. Vanaf eind juli vormt de koers hogere toppen en bodems, wat duidt op een aanhoudende vraag.

De laatste dagen heeft BNB een correctie laten zien en is de koers aanbeland aan de onderzijde van de stijgende trend. Vanaf dit niveau kan de koers weer opveren om de stijgende trend te hervatten.

Indien de stijgende fase toch wordt afgebroken, ligt er nog steun rond $430, gevormd door de oude top van begin juni. 

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2021 17:07
    quote:

    Sdock schreef op 31 augustus 2021 16:13:

    Nieuwe impulsen?, wees gerust Tether komt vanzelf weer eraan..

    www.singlelunch.com/2021/05/19/the-te...

    Ik zeg binnen 1 maand weer een mooie crash..naar 18.000-21.000 euro.

    Het leuke aan Tether is dat het deel waarmee gefraudeerd kan/zal worden onder streng toezicht staat!

    Stablecoins hebben zich inmiddels wel bewezen, de vraag is dit type (USD pegged) wel de toekomst is. Mooie ontwikkelingen spelen er rondom de synthetische stablecoins zoals DAI.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links