Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto TA-update: Solana rijp voor correctie

Crypto TA-update: Solana rijp voor correctie

De cryptomarkt heeft de afgelopen weken mooi herstel laten zien, maar lijkt op korte termijn even stil te vallen. De grote crypto's als Bitcoin en Ethereum maken al een week pas op de plaats en wachten op nieuwe impulsen. 

Toch zien we ook crypto's die de recente opmars verder vorm hebben weten te geven en inmiddels op nieuwe all-time highs noteren. Voorbeelden hiervan zijn Cardano en Solana. Vandaag bespreek ik het technisch beeld van Solana.

Solana

Solana is de token van het Solanaplatform, een gedecentraliseerde blockchain die vooral populair is om de schaalbaarheid. Het platform biedt de hoogste transactiesnelheid ter wereld en hanteert lage fees

Technisch ligt de munt er erg sterk bij. De koers is eind juli uit de langetermijn-consolidatiefase gebroken, waarmee de oude stijgende fase een nieuwe impuls heeft gekregen.

Driehoek

De koers vormde sinds eind mei een patroon van lagere toppen en hogere koersbodems. Deze driehoeksformatie volgde op de sterke stijging van begin dit jaar en wees op een aarzelende houding onder speculanten. 

In korte tijd is de koers de afgelopen weken echter hard opgelopen en is er een nieuw all-time high op het bord komen te staan. De weg lijkt hiermee vrij te liggen voor een grotere stijging richting hogere koersniveaus.

Wat echter opvalt is dat de RSI-indicator, onderin de grafiek, is aangekomen in 'overbought'-gebied. Dat betekent dat de kans op een correctie flink is toegenomen. Een afkoeling van de indicator tot in neutraal gebied lijkt nodig om nieuwe krachten te verzamelen.

Divergentie

Als ik wat verder inzoom, dan is goed te zien dat de stijging van de afgelopen weken op zijn laatste benen lijkt te lopen. De meest recente hogere top is gevormd met divergentie in de RSI-indicator, wat aangeeft dat de kracht van de trend aan het afnemen is. Ook de omzetten liggen tijdens deze laatste opwaartse impuls wat lager dan daarvoor. 

Correctie

De koers is de afgelopen weken hard opgelopen en lijkt rijp voor een correctie. Een terugval richting de voorliggende toppen tussen $40 en $50 zal de indicatoren goed doen afkoelen en een nieuwe hogere koersbodem moeten opleveren. Speculanten krijgen dan een nieuwe kans om in te stappen. Op langere termijn sluit ik een stijging richting berekend koersdoel $100 niet uit.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 augustus 2021 13:07
    Aangekondigd als zoveelste "Ethereum killer". Solana biedt inventieve oplossinge om het crypto trilemma op te lossen, heb daarom een plukje SOL gekocht. Vooralsnog veel op therorie gebaseerd. Ethereum en andere blockchains hebben inmiddels ervaren dat deze stap enorm lastig is en vooral heel veel tijd vergt. Ben er wel van overtuigd dat uiteindelijk een werkbaar systeem wordt gerealiseerd.

    Met SOL koop je vooral toekomstverwachting. Heb ik ook gedaan met NEO/TRX/XMR/EOS/XLM. Inmiddels duidelijk dat dit geen "killers"zijn of worden en daarom niet mer in portefeuille.

  2. forum rang 6 Rowi62 23 augustus 2021 15:05
    Hive heeft 50000 accounts erbij gekregen in een paar weken. Het spel Splinterlands is 1 reden voor deze explosie twrwijl ook de facebook walls worden genoemd voor personen om een account op hive te openen. Hive is 100% decentraal. Je mening krijgt ofwel een beloning of niet en als het heel erg is zelfs een downvote maar kan niet verwijderd worden.

    De koers van hive en hbd is navenant!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links