Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bitcoin: bearish en bullish signalen

Bitcoin: bearish en bullish signalen

Niet alleen op de reguliere financiele markt, maar ook op de cryptomarkt begint het wat onrustig te worden. Sinds de coronacrisis lag de koers van bitcoin er rustig bij, maar daar lijkt toch verandering in te komen. We krijgen te maken met bearish én bullish signalen.

Vorige week verplaatsten bitcoinminers maar liefst $67 miljoen aan bitcoin. Volgens CryptoQuant, een blockchain-dataprovider, werd er vanuit twee Chinese mining-pools 7153 BTC verplaatst. Volgens onderzoeksbureau Glassnode is er daarnaast ook nog eens 2650 BTC verplaatst naar de bitcoinbeurs Bitfinex.

 

Miners zetten hun Bitcoins klaar

De in totaal 10.000 bitcoins zijn nog niet op een exchange verkocht. Doorgaans worden grotere hoeveelheden aan bitcoin over the counter verkocht. Dit omdat het dumpen van grote hoeveelheden tegelijk niet ideaal is voor de verkopende partij. Als er een grote verkoopopdracht in het orderboek verschijnt, zal dat een behoorlijke koersdaling teweeg brengen.

Tezamen was dit de grootste miner outflow in een jaar tijd. Verondersteld wordt dat die nog wel even door zal gaan. Dit heeft alles te maken met de halving die eind mei plaats vond. Daarnaast nam de mining difficulty van bitcoin met 15% toe, wat mining van bitcoin behoorlijk duurder maakte. Een verdere koersdaling is vanuit dit perspectief dus zeker mogelijk.

Of stijgt de koers?

Glassnode kwam ook met bullish nieuws. Het aantal uitstaande bitcoins op exchanges bereikte het laagste punt in een jaar tijd. Dit wordt normaliter gezien als gunstig voor de koers, omdat investeerders veelal hun bitcoins van exchanges afhalen als ze die voor een langere tijd willen bewaren.

Rust in de grafiek

Kijkend naar het grote plaatje zien we op de grafiek met weekcandles zeer duidelijk dat de koers binnen de driehoek blijft. De RSI en het volume liggen er dusdanig rustig bij, dat het ook niet in de lijn der verwachting ligt dat de koers op korte termijn opwaarts zal uitbreken.

klik om te vergroten

Op de 4-uursgrafiek is duidelijk te zien dat de witte steunlijn relatief sterk is. Wanneer er positieve divergentie opgebouwd wordt, kan de koers weer omhoog richting $9500.De verkopende kant is momenteel echter aan de winnende hand.

Wordt er geen positieve divergentie gevormd dan is de kans groot dat de koers door de witte steunlijn zakt.

klik om te vergroten

Samenvatting

 • Koers bevindt zich nog in de grote groene driehoek, een opwaartse uitbraak ligt momenteel niet in de lijn der verwachting;
 • Wachten is op positieve divergentie alvorens de koers terug naar $9500 kan;
 • Wanneer er geen divergentie ontstaat, zal de koers voor eind juli neerwaarts uit de kleine driehoek breken.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. PaultW 30 juni 2020 20:23
  quote:

  Keinscheisscoins schreef op 30 juni 2020 16:00:


  Ach het is me wat met dat zijwaartse gewriemel. eerst wat omhoog, dan omlaag, of eerst meer omlaag waarna we wat omhoog gaan. Hoe dan ook, in december staan we op 20k$. Stug blijven doorkopen. Stack Sats!


  Dat is ook wat ik doe. Morgen is het weer de eerste van de maand. Weer een plukje btc bijkopen. Gemiddelde aankoopkoers loopt er wel door op. Ik ga ervan uit dat dit peanuts is in vergelijking tot de koers over drie jaar.

  Grayscale is voor haar institutionele klanten fors aan het inslaan.
 2. IntimRassiert 3 juli 2020 17:42
  quote:

  Pomper schreef op 3 juli 2020 16:00:


  Bitcoin is dead, just move on

  Bijvoorbeeld WKHS. TSLA


  Prima tips en ook super relevant naar bitcoin.

  Zal nu eindelijk uit NDSM, Fokker en Bredero stappen. Koersen doen al zo lang weinig tot niets.

  Heb trouwens ook weinig vertrouwen of Kroymans wel dividend gaat uitkeren dit jaar.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Volg IEX altijd en overal Meer »

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare