Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: crisis op komst

Prijsanalyse bitcoin: crisis op komst

Er breken interessante tijden aan voor beleggers in crypto’s. Niemand minder dan de BIS lijkt overstag te gaan met een veel welwillender houding tegenover de crypto’s en dat is toch een grote omslag. De plannen van Facebook met zijn eigen crypto, de Libra, zet de zaken op scherp.

Nog niet zo lang geleden was het nog maar de vraag of bitcoin en andere crypto’s verboden zouden worden, maar vandaag de dag is de strijd heftiger dan ooit. Ditmaal geen strijd om het verbod op crypto, maar om de winnaar van de eeuw. De cryptorevolutie is in volle gang, en speelt zich recht onder uw neus af. Het kaf wordt momenteel van het koren gescheiden en de hele financiële sector voelt dat.

Centrale banken aan de crypto

De Bank for International Settlements, de bank der Centrale banken, was twee maanden geleden nog fel tegen het ontwikkelen van een cryptocurrency voor centrale banken. Het zou zorgen voor financiële instabiliteit en de verhouding tussen de centrale en de commerciële banken uit het lood slaan.

Totdat diezelfde BIS vorige week met het nieuws naar buiten kwam dat centrale banken er juist goed aan doen om te testen met crypto’s. De BIS omarmt, net als het IMF eerder deze maand, crypto’s die worden uitgegeven door een centrale bank, de zogeheten Centrale Banken DC. Dit is een ontzettende grote omslag voor een machtig orgaan als de BIS. Ik vraag me dan ook af wat er in twee maanden tijd gebeurd is, dat ze zo van gedachten heeft doen veranderen.

Innovatie is nodig

Een van de eerste dingen die mij te binnen schieten is de komst van Libra. De Libra doet al twee weken de gemoederen hoog oplopen, want commerciële banken worden er zwaar door in het nauw gedreven. Die Libra kan commerciële banken in theorie in één klap (goeddeels) overbodig maken.

De 28 grootste techbedrijven slaan de handen ineen en doen mee aan het Libra-initiatief. De enige achterblijvers zijn de banken; die ontbreken op de lijst. Ook centrale banken en overheden kijken argwanend toe. Een ding is zeker: banken moeten iets doen om te innoveren, want op deze manier wordt de macht die bij geldcreatie komt kijken langzaam uit handen gegeven.

Een van de banken die grond onder zich voelt wegzakken is Deutsche Bank. De bank schrapt maar liefst 18.000 banen en de internationale aandelenhandel wordt gestaakt. Dit kan het begin zijn van het verlies van vertrouwen op de beurzen wereldwijd, maar vooralsnog lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Bubbels, bubbels, bubbels

Nu is wel de vraag waar al dat geld naartoe vloeit. De beurzen vormen dan immers een te groot risico, vastgoed is al op haar top, althans als we het Duitse Patrizia (real estate) mogen geloven, en ook staatsobligaties renderen momenteel niet meer als gevolg van de negatieve rente. Dat geld moet toch ergens heen.

Een potentiele crisis ligt op de loer en dan zijn, zo leert de geschiedenis ons, zogenoemde safe havens een uitweg. Naast goud, zilver en andere grondstoffen lijkt bitcoin daar ook wel iets van weg te hebben. De crypto wordt niet voor niks het digitale goud genoemd.

Kijkend naar de koesenpagina van Coinmarketcap lijkt het op de cryptomarkt verre van crisis. Vandaag geen dalers te zien: na Ether met een plus van meer dan 7%, stijgt bitcoin het hardst met een plus van 5%.

Klik om te vergroten

Op de daggrafiek zitten we nog steeds in een stijgende trend, daarom zoomen we voor het gemak direct in op de 4-uursgrafiek. Te zien is dat de koers nog steeds tot rust aan het komen is. Dit is een normale reactie gezien de forse koersstijging in de voorafgaande periode.

Klik om te vergroten

Eind juni brak de koers verder verticaal uit een reeds opwaartse trend. Deze trend kwam tevens eind juni tot een einde en de koers vormt momenteel een driehoeksformatie.

Klik om te vergroten

Ook is te zien dat de koers een poging doet om uit deze driehoek te breken. Doorgaans is de kans op een opwaartse uitbraak meer dan de helft, maar dan moet het volume wel de trend bevestigen. Bij een opwaartse uitbraak is er een koersdoel van minstens $12.330. Belangrijke steun en weerstandslijnen liggen op $12.000, $12.300, $13.000, $11.100 en $10.500.

Samenvatting

  • Koers vormt een driehoeksformatie;
  • Opwaartse uitbraak moet gepaard gaan met hoog volume;
  • Koersdoel bij uitbraak is minstens $12.330;
  • Belangrijke steun en weerstandslijnen bevinden zich op $12.000, $12.300, $13.000, $11.100 en $10.500.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
45 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tampi
0
quote:

Willempie3 schreef op 12 jul 2019 om 07:19:


Bitcoin is niet geschikt als wereld-geld. De transacties kosten teveel energie . Als ik naar de Albert Heijn ga en met bitcoin betaal, dan is het waanzin om dit in duizenden computers wereldwijd te gaan registreren.
Wat er vooral gebeurt met bitcoin is kopen en vasthouden. speculatie met relatief weinig transacties.
Als alle transacties geregistreerd worden, kun je er ook achterkomen wie er bitcoins bezit. Dus kun je ze ook verbieden, zeker een overheid.

Trump is geen fan van bitcoins, dus ik zou maar verkopen.....


Zowel Trump als Powell praten negatief over cryptomunten.

Met Bitcoin hoef je niet meer slaafs op te volgen wat wereldleiders en Centrale banken te zeggen hebben over jouw geld.

Wereldleiders en Centrale bankiers zullen nooit "een grote fan" zijn van Bitcoin. Ze hebben geen controle over Bitcoin.
Het verschil met Libra: De Libra kun je als overheid of centrale bank gewoon tegenhouden. Met Bitcoin lukt dat niet. Het besef is al aanwezig.

Met Bitcoin heb je je financiële vrijheid terug. Jij kunt nu zelf bepalen wat je met je geld doet, en waar(aan) je het uitgeeft, zonder het ge-eikel van centrale banken en wereldleiders. Logisch dat Trump geen fan is.
gijs123456
0
quote:

Bertpeer schreef op 8 jul 2019 om 19:22:


Ik ben ook verzamelaar van munten.tastbaar is mooi...de Romeinse en Griekse zijn bizar mooi en stijgen al eeuwen dus geen hype.


Ik spaar naast digitale munten (BTC) ook munten van het koninkrijk der Nederlanden, inderdaad tastbaar en mooi; word ik gelukkig van. Maar BTC is voor mij ook "tastbaar", wellicht komt dat deels ook door de kennis die ik sinds 2012 heb opgebouwd. Het is echt in mijn bezit, ook al is het digitaal. De waarde van BTC daarentegen is een ander verhaal en dat is vanuit historisch oogpunt ook niet zo gek, het bestaat immers pas een paar jaar.
ton123
0
Denk dat een grootschalige hack van een handelsplatform nog steeds grootste bedreiging is voor crypto munten. Want blockchain was zogenaamd veilig en onafhankelijk...echter de praktijk wijst anders uit.
[verwijderd]
0
quote:

ton123 schreef op 12 jul 2019 om 14:00:


Denk dat een grootschalige hack van een handelsplatform nog steeds grootste bedreiging is voor crypto munten. Want blockchain was zogenaamd veilig en onafhankelijk...echter de praktijk wijst anders uit.


Zo ongeveer les 1 in crypto is dat je je gekochte munten niet op de exchange moet laten staan maar naar een persoonlijke wallet moet sturen. Een blockchain is heel iets anders dan een handelsplatform en de blockchain - in ieder geval die van bitcoin - is inderdaad nog nooit gehacked.
geobeo
0
quote:

ton123 schreef op 12 jul 2019 om 14:00:


Denk dat een grootschalige hack van een handelsplatform nog steeds grootste bedreiging is voor crypto munten. Want blockchain was zogenaamd veilig en onafhankelijk...echter de praktijk wijst anders uit.


Denk dat een grootschalige hack van een handelsplatform nog steeds grootste bedreiging is voor EUR en USD valuta. Want EUR en USD was zogenaamd veilig en onafhankelijk...echter de praktijk wijst anders uit.


www.bloomberg.com/news/articles/2014-...
45 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord