Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Onrust

Prijsanalyse bitcoin: Onrust

Het is sinds gisteravond behoorlijk onrustig op de cryptomarkt. De koersen van de top 10 crypto’s zijn behoorlijk aan het oplopen. Met name bcash doet het met + 7% goed. Ook bitcoin lijkt met een plus van 0,83% toch iets opwaarts te bewegen.

Verandering op komst?

Ik roep het al weken achtereen: “het is saai”, “de markt ligt plat”, “er lijkt geen einde aan te komen”, “het wordt tijd voor een uitbraak”. En ja, alles is nog steeds waar… Maar wat duurt het lang. Hoe dichter we bij de uitbraak komen, hoe minder beweging er op de markt is. Toch lijkt daar nu toch verandering in te komen

Waar bitcoin volgens TA een behoorlijk lage (ongeveer $3.000) bodem zou kunnen zetten, begin ik daar steeds meer mijn twijfels over te krijgen. Mijn inziens zijn er tal van fundamentals die een hogere bodem indiceren dan die $3.000.

Een behoorlijke neerwaartse beweging, waarin de zwakke handen worden uitgeschud, ligt nog steeds in het verschiet. Echter houd ik meerdere dingen in mijn achterhoofd.

  • Er wordt dag en nacht gewerkt aan de verbetering van het bitcoinprotocol en er zijn tal van updates in de maak (RSK, MimbleWimble).
  • De oude logge bedrijven – banken, tech bedrijven en beuzen – zien crypto’s steeds meer als een blijvertje
  • Het sentiment op de markt. Hoe negatiever het sentiment, hoe beter.

Al deze argumenten zouden kunnen duiden op een behoorlijk hogere bodem, dan volgens TA verwacht wordt, wanneer het patroon neerwaarts uitbreekt

Commotie rond tether

Afgelopen weken is er tevens behoorlijk wat commotie geweest rondom tether. Tether is een zogenoemde stablecoin, die gebackt zou moeten zijn/is, door de dollar. Één tether is een dollar waard. Om deze reden wordt tether dan ook gebruikt als stabiele basis om even kortstondig de cryptomarkt te ontvluchten en is tether, naast bitcoin, de meest getrade coin.

Opvallend is dat de patronen op de dollar en de USDT-exchanges beginnen af te wijken. Daarom geef ik de voorkeur om, in een periode als deze, beide grafieken in de gaten te houden, om een uitbraak op het juiste moment te kunnen bevestigen. Hier ga ik bij een uitbraak dieper op in.

In de onderstaande grafiek is de koers van bitcoin op Bitstamp (USD) zichtbaar. Deze grafiek toont, hoe de koers nu tegen de bovenkant van de weerstandslijn aanbotst. Deze weerstandslijn is zeer sterk en de verwachting is niet dat de koers hieruit zal breken.

eurdol


Ook is te zien dat er sinds begin juni hogere bodems worden gemaakt, dit indiceert op een potentiële uitbraak. Deze zal voor het einde van het jaar plaatsvinden.

Sterke weerstandslijn

Op de 4-uursgrafiek is te zien dat de RSI zeer hoog is en de koers tegen een zeer sterke weerstandslijn aanbotst. Deze combinatie maakt het zeer waarschijnlijk dat de koers zal dalen.

eurdol


De eerste steunlijn bevindt zich op $6.220. Wanneer de koers door deze steunlijn heen zakt is er nog een schuin oplopende steunlijn die de koers kan opvangen op $6.150. Mocht ook hier geen steun gevonden worden, is er nog steun op $6.060 en $5.880, waarna de koers in een vrije val terecht zal komen.

Voor nu is het zeer waarschijnlijk dat de koers niet opwaarts zal uitbreken en bitcoin terug zal gaan naar een lager niveau.

Samenvatting

  • Fundamenteel veel positieve aspecten.
  • Sinds juni lopen de bodems op, uitbraak in zicht.
  • Op de lange termijn botst de koers tegen een zeer sterke weerstandslijn rond $6.440.
  • Belangrijke korte termijn steunlijnen op: $6.220, $6.150 (schuin oplopend), $6.060 en $5.880.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
44 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Trader_USA
0
quote:

fred 56 schreef op 25 nov 2018 om 09:10:


[...]

Was een mooi koopmomentje?


Die is prijs is nog niet bereikt dus heb op het moment nog steeds geen bitcoins.
efreddy
0
quote:

Trader_USA schreef op 28 nov 2018 om 04:40:


[...]

Die is prijs is nog niet bereikt dus heb op het moment nog steeds geen bitcoins.


Dit soort reacties van was een mooi koopmomentje krijg je natuurlijk van dergelijke personen die denken van andermans rekening te moeten maken, er zelf totaal niets van snappen , toch anderen hun wil zouden willen opdringen,met totaal onnodige waarschuwingen afkomen,als het stijgt vol afgunst roepen dat het een bubbel is en als het daalt (in het geval van BTC een goede 80% vanaf de top) zeggen laat dit een les voor je zijn waarbij men wel vergeet te vermelden dat de koers zelfs dan nog ruim 200% hoger staat dan 2 jaar geleden omdat dit dan ook niet in hun kraam past.

Als men met dergelijke soort van TA werkt waarbij eerst een weerstandslijn moet worden gebroken in dit geval 6800$ ( d.m.v.een SL aankoop?) en die is niet gehaald zijn er inderdaad ook geen aangekocht.

Elke vogel moet zingen zoals hij gebekt is,ik gebruik dan ook een ander systeem maar zowel ik als jij moet zich niet bemoeien hoe die ander het doet.


efreddy
0
quote:

peter545 schreef op 25 nov 2018 om 06:13:mijn 2e advies: verkoop minstens(!) 70% van Uw bitcoins;Koers bij dit advies toen ongeveer rond de 3200 €,nu iets boven 3700 €.


efreddy
0
quote:

peter545 schreef op 26 nov 2018 om 17:48:


efreddy, bent U nu blij, dat U die bitcoins gekocht heeft?
De koers staat op dit moment op E 3.175,00.
Tja, ik héb U gewaarschuwd.


Bedankt in ieder geval voor je waarschuwing toen die ik niet alleen gelukkig heb genegeerd maar voor mij een reden was om die volledig in de wind te slaan.
We zijn nog geen 5 maand verder en de koers noteert op dit moment 4428€.
De € is fors gedaald binnen die 5 maand tegenover de BTC.
44 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord