Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Prijsanalyse bitcoin: Uitbraak?

Prijsanalyse bitcoin: Uitbraak?

De afgelopen weken zijn de bewegingen op de cryptomarkt niet om over naar huis te schrijven. De markt ligt – net als vorige week – plat. In de afgelopen week maakte de koers van bitcoin een kleine min van 0,62%.

In de afgelopen 24 uur is de bitcoinkoers met 0,07% gedaald: ronduit saai dus.

Potentiele bewegingen

Als analist ben ik voortdurend op zoek naar patronen. Er is niets zo erg als een saaie markt, hierin is het namelijk zeer lastig om patronen te ontdekken en de potentiële koersbeweging in te schatten. Het kan regenen en het kan dooien: er kan nagenoeg niks worden gesteld tot de koers afwijkend gedrag vertoond.

De enige handvatten die een analist in deze situatie heeft is het nauwlettend in de gaten houden van het nieuws. Dit zou de traagheid op de markt kunnen versnellen en als een katalysator de markt kunnen pushen of kunnen drukken.

Nieuws

Daar ligt de focus deze week dan ook maar op. Het aantal bullish-nieuwsitems neemt alleen maar toe, en het lijkt er dan toch ook wel op dat er vroeg of laat een bodem moet worden gelegd.

Zo was er deze week goed nieuws voor BAKKT, in december wil het bedrijf – dat onderdeel is van het moederbedrijf van de NYSE – opengaan voor publiek. BAKKT zal het mogelijk maken om futures mét bitcoins als onderliggende verhandelbaar te maken voor grote institutionele partijen.

Ook de komst van de bitcoin-ETF, die hoogstwaarschijnlijk begin 2019 nieuwe toetreders op de markt zal brengen, kan op de lange termijn een grote impact hebben op de markt.

Het is wachten op een black swan die de koers weer in beweging zal brengen. Voordat dit zal plaatsvinden, zal ik het nog maar even met de grafiek moeten doen.

De grafieken van de week

Kijkend naar het grote plaatje, ziet u onderstaand de 1-dagsgrafiek. De koers is zoals u kunt zien, inmiddels uit het driehoekspatroon gebroken.

Deze uitbraak wordt niet geclassificeerd als uitbraak, omdat het volume geen kick heeft gegeven. Daarom is er een extra lijn getrokken over de highs van de candle in plaats van over de body’s.

eurdol


Om de situatie nader te verklaren dient er ingezoomd te worden op de 4-uursgrafiek. Deze toont een stuk duidelijker beeld van de situatie.

Te zien is dat de koers zijwaarts uit het patroon gebroken is. De koers heeft echter niet duidelijk een kant gekozen. Daarnaast loopt het volume af, terwijl deze bij een op- of neerwaartse uitbraak, juist had moeten stijgen.

eurdol


Het feit dat het volume afneemt, maar de koers opwaarts beweegt, indiceert een kortstondige neerwaartse uitbraak. Belangrijke steunlijnen bevinden zich op $6380 en $6220.

Tevens zou de schuin naar rechts lopende blauwe lijn ook een steunlijn kunnen vormen. Een uitbraak boven de $6500 zal een enorme extra opleving geven.

Samenvatting

  • Koers ligt plat.
  • Koers is nog niet op de juiste wijze uit de Descending Triangle gebroken.
  • Volume is zeer laag en vormt een divergentie ten opzichte van de koers.
  • Belangrijke steunlijnen bevinden zich op $6380 en $6220.
  • Een opwaartse uitbraak boven de $6500 zou een opleving tot gevolg hebben, echter ligt dit niet in de lijn der verwachting.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
The Hunter!!
4
Poelly
0
ik dacht dat de TA zich ver hield van FA. En nu worden er hier wat FA zaken bijgesleept, om een duiding te geven welke richting de koers gaat, om zo een TA verhaal op te hangen ?
efreddy
0
quote:

Poelly schreef op 22 okt 2018 om 16:48:


ik dacht dat de TA zich ver hield van FA. En nu worden er hier wat FA zaken bijgesleept, om een duiding te geven welke richting de koers gaat, om zo een TA verhaal op te hangen ?


TA houd zich inderdaad ver van FA,the tape tells all.

Technische analisten daarentegen slepen er wel dikwijls FA bij (vooral als ze het fout hebben gehad).

Toen de AEX in 2008 tot onder de 200 punten daalde waren de technische analisten absoluut zeker dat die nog verder zou dalen tot minstens 75 punten.
6 maanden later doorbrak de AEX de 300 punten en haalden heel wat technische analisten FA boven om te bewijzen dat de AEX fors overgewaardeerd was,een echte bubbel die op barsten stond.

Ik geloof in TA ,toen de AEX onder de 200 punten daalde was er een positieve divergentie in een heel belangrijke indicator die bij dergelijke divergentie in bijna alle gevallen een bodem aangeeft.
Ik geloof niet in technische analisten,blijkbaar zagen ze dergelijke positieve divergentie niet ,ofwel zagen ze het wel maar weigerden ze deze indicator te geloven.
Een andere mogelijkheid is dat ze het niet durfden vermelden omdat weinigen dit toen toch zouden willen geloven en hun dus niet serieus zouden nemen.

efreddy
0
quote:

Donald T(usk)(rump) schreef op 22 okt 2018 om 21:16:


De grap is dat deze vlakke beweging tot in het oneindige door kan gaan.


Klopt en de grap is ook dat terwijl heel wat personen de Bitcoin veel te volatiel vinden het voor Madelon te saai is wegens te weinig beweging.

Wanneer de historische volatiliteit over de laatste 15 dagen maar 40.54% op jaarbasis is kan je natuurlijk moeilijk de saaiheid van dergelijke vlakke beweging ontkennen.
Helvan'18
0
Wil niet echt vlotten qua analyse. Als je zo lang moet wachten op de uitkomst van een patroon ligt het niet aan de markt maar aan wat je denkt te zien, in dit geval het patroon, op zowel korte termijn als lange termijn… Zit vol met patronen waar je wél iets aan hebt, maar je moet ze wel zien!..
tampi
0
Wanneer je alle berichtgeving over Bitcoin naast elkaar legt, dan moet november haast wel een goede maand worden. Het koersverloop van nu lijkt wel erg veel op die van 2014.

De huidige daling in de aandelenmarkt zou weleens op korte termijn een koerssprong kunnen geven aan Bitcoin. Veel aandelen staan nu al 10-20% lager.

Maar ik denk dat de echte koersstijging gaat komen wanneer er meer devaluatie optreedt in de nationale valuta. Dit proces is al gaande. Veel landen kampen nu al met een devaluatie van hun eigen valuta (ten opzicht van de USD). Vrijwel overal op de wereld gebruiken wij een kapitalistisch systeem dat gebaseerd is op de Keynesian System. In dit Keynesian systeem is al ingebouwd dat de valuta vroeg of laat gaat vallen.

Mijn naam is WIllie
1
Hi Madelon,

Helder en duidelijk verhaal. Wat sommigen niet begrijpen is dat voorspellen geen zin heeft. Je kan dus alleen maar mee met de grotere trend waarbij je als je consequent handelt (wat *&^%&*& lastig is ) met goed risico management. Momenteel gebeurt er gewoon niets in de cryptomarkt. Long gaan is niet te rechtvaardigen zonder duidelijke uptrend dan wel als je wil gokken met eens strakke stop loss...

Mensen verwachten van TA bold statements, echter dit is niet waar het om gaat. Het gaat om straks riscio management en op de lange termijn met die paar trades die wel goed gaan meer rendement halen dan de vele trades die fout gaan echter waarbij het risco beperkt is.

Keep up the good work!


Mirno
0
steemit.com/bitcoin/@mirnoscryptos/bi...

Heb tijdje terug deze analyse nog gemaakt.

Op het moment moeten we niet vergeten dat de tether prijs nog niet hersteld is. En er dus verschillen zijn Tussen de bitcoin prijzen op Binance en Coinbase. Op CMC wordt hier de gemiddelde waarde van bepaald.

Zelf heb ik Tether gekocht toen ie <90 cent waard was laatst. Dat heeft me wat extra BTC opgeleverd, beetje tegen de markt in, maar dat leek mij logisch aangezien tether prijzen wel weer zouden herstellen.

In de bijlage wil ik nog even wat verbanden tussen de week grafiek laten zien. Hier was goed gebruik van te maken. Toppen kwamen vaak overeen met de aflopende waardes voor de top van de bubble. Nu zijn we dus weer precies op zo'n punt aan gebroken.

De vraag is: gaan we accumulatie of distributie zien?

Verleden verteld dat het tijd nodig heeft om investeerders te trekken die weer een prijs golf kunnen aanwakkeren.
Bitcoin halving in 2020 kan het goed doen. In het verleden heeft dit vaak voor flinke interesse gezorgd. Ook miners die minder BTC zullen droppen op de markt.

Vermoedelijk gaan we geen extreme bear-market meer zien, de niveau's <6k kan je aflezen in de weekgrafiek.
Voornamelijk zal Fundamentele analyse de prijs omhoog kunnen drijven. Technische analyse is voor mij momenteel klaar op Bitcoin tot er weer investeerders komen.

"Omdat de bijlage niet werkt hier linkje naar huidige afbeelding + snelle TA"
steemit.com/btc/@mirnoscryptos/btc-an...
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord