Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prijsanalyse: Ether, ripple en bitcoin cash

Prijsanalyse: Ether, ripple en bitcoin cash

Bitcoin heeft na de opleving van april weer flink wat terrein moeten prijsgeven. Het lukt bitcoin maar niet om een nieuwe opmars in te zetten richting hogere regionen.

Ik bespreek vandaag de drie grootste crypto's na bitcoin en beoordeel of deze technsiche plaatjes wellicht een ander verhaal vertellen.

Ether

Ether (ETH/USD), de currency van het Ethereum-platform, is na bitcoin de grootste crypto met een marktkapitalisatie van ruim $50 miljard. Ether is in april hard opgeveerd en heeft daarbij zowel de dalende trend als de weerstand van de laatste koerstop gebroken.

De daling die vanaf begin mei werd ingezet lijkt vooralsnog slechts een correctie op deze voorgaande stijging. Dit betekent dat wanneer de koers een bodem weet te vormen boven de bodem van april, dat er een nieuwe (grotere) opleving mag worden verwacht.

De RSI indicator is een goed hulpmiddel om te bepalen of een correctieve fase op het punt staat te worden afgebroken. Deze indicator geeft de kracht van een beweging aan. Wanneer de koers nog een lagere bodem vormt en de indicator niet meer, spreken we van positieve divergentie.

Bij Ether is dit momenteel het geval. We zien in juni nog een lagere koersbodem, terwijl de indicator een bodem vormt op gelijk niveau met de bodem van eind mei. Ik verwacht daarom dat Ether nu een aanval kan gaan inzetten op de dalende toppenlijn. Het technische beeld klaart echter pas verder op wanneer de koers ook boven de top van begin juni rond $629 weet te breken.

Dan zal er ruimte vrijkomen voor een stijging richting de top van mei rond $838, maar hogere niveaus sluit ik ook niet uit.

Ripple

Ripple is de twee na grootste crypto met een marktkapitalisatie van ruim $20 miljard. Bij Ripple (de currency heet overigens XRP, Ripple is de naam van het bedrijf erachter) zien we vrijwel hetzelfde technische beeld als bij Ether. De koers ten opzichte van de dollar (XRP/USD) lijkt te worden opgevangen ruim boven de bodem van april en de laatste koersbodem van de correctieve fase wordt gevormd met positieve divergentie in de RSI-indicator.

We verwachten ook hier dat er een herstel kan worden ingezet om de correctieve fase af te breken en een aanval te doen op de weerstand van de laatste koerstop. Voor Ripple ligt dit niveau op ongeveer $0,705.

Als de koers hierboven weet te breken, zal het technische beeld verder opklaren en mag er een grotere koersstijging worden verwacht. Volgende koersdoel ligt dan op de top van april rond $0,967.

Bitcoin cash

Bitcoin cash (BCC/USD) werd gevormd toen bitcoin op 1 augustus 2017 een hard fork doormaakte. Deze cryptocurrency heeft inmiddels een marktkapitalisatie van $15 miljard. 

Voor bitcoin cash geldt hetzelfde als voor de hiervoor besproken crypto's. De correctieve fase is intact, maar we zien signalen die duiden op een mogelijke ommekeer van de trend. Als het bitcoin cash lukt om de correctieve fase af te breken, zal er een koopsignaal worden gegenereerd wanneer de koers boven de top van begin juni rond $1.215 weet te breken.

Volgende koersdoel ligt dan rond $1.850, gevormd door de top van april.

Conclusie

Samenvattend stel ik vast dat het technische beeld van de drie grootste cryptocurrencies na bitcoin er technisch wat beter bijliggen dan bitcoin zelf. De koersen van ethereum, ripple en bitcoin cash lijken te worden opgevangen boven de bodems van april, terwijl bitcoin daar recent al onder is gezakt.

Als deze drie crypto's een herstel weten in te zetten en zowel de correctieve fase weten af te breken en boven hun weerstand weten te sluiten, dan verwacht ik een periode van fors hogere koersen. Nog even geduld dus.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. @iPlof 19 juni 2018 17:50
    Wat een verrijking op IEX, nog een crypto analist met korte termijn TA blabla op hevig fluctuerende zwendelmuntjes.
    Hier kun je een kleine 2.000 soorten van die muntjes volgen.
    Als bovengenoemde 3 het niet worden zit er vast een winner in 1 van die andere 2.000 toekomst coins toch?
    www.worldcoinindex.com/20
  2. gn69 19 juni 2018 20:43
    quote:

    Met Effekt schreef op 19 juni 2018 16:57:

    "Als deze drie crypto's een herstel weten in te zetten en zowel de correctieve fase weten af te breken en boven hun weerstand weten te sluiten, dan verwacht ik een periode van fors hogere koersen."
    Dit is een mooi voorbeeld van een cirkel redenering.
    Ja. Als mijn tante ballen had was het mijn oom.
  3. [verwijderd] 20 juni 2018 10:14
    Waar zijn de driehoekjes en steunlijnen van Madelon? Jammer, dat was pas lachen. Dit is erg saai en niet de moeite om te lezen waard.

    "als deze drie crypto's een herstel weten in te zetten en zowel de correctieve fase weten af te breken en boven hun weerstand weten te sluiten, dan verwacht ik een periode van fors hogere koersen"

    => als ze herstellen dan gaat de koers omhoog, duhh
  4. tampi 20 juni 2018 13:51
    quote:

    plof® schreef op 19 juni 2018 17:50:

    Wat een verrijking op IEX, nog een crypto analist met korte termijn TA blabla op hevig fluctuerende zwendelmuntjes.
    Hier kun je een kleine 2.000 soorten van die muntjes volgen.
    Als bovengenoemde 3 het niet worden zit er vast een winner in 1 van die andere 2.000 toekomst coins toch?
    www.worldcoinindex.com/20
    Veel mensen verwarren "zwendelmunt" met "zwendelcurrency". Blockchain heeft een coin nodig, dit heeft in de meeste gevallen niets met currency te maken.

    Er zijn veel meer coins dan wat er op www.worldcoinindex.com/20
    wordt gepubliceerd. Ik denk zelf dat het aantal van 250.000 coins allang is gepasseerd. En er komen er nog steeds elke dag honderden bij.

    Er liften momenteel ruim 93.000 tokens mee op het Ethereum blockchain. Zie ook: etherscan.io/tokens
    "A total of 93393 ERC20 Token Contracts found"

    De nieuwe coins komen erbij omdat er elke dag nieuwe blockchain netwerken ontstaan die allemaal een coin vereisen. Dit proces gaat gewoon door. Ik zou zeggen blijf vooral geloven dat het gaat om zwendelmuntjes, die alleen door oplichters, terroristen en witwassers wordt gebruikt. Dit is toch wat de (angstige) financiële instellingen je doen laten geloven?
  5. @iPlof 20 juni 2018 14:26
    quote:

    tampi schreef op 20 juni 2018 13:51:

    [...]
    De nieuwe coins komen erbij omdat er elke dag nieuwe blockchain netwerken ontstaan die allemaal een coin vereisen. Dit proces gaat gewoon door. Ik zou zeggen blijf vooral geloven dat het gaat om zwendelmuntjes, die alleen door oplichters, terroristen en witwassers wordt gebruikt. Dit is toch wat de (angstige) financiële instellingen je doen laten geloven?
    Ik maak al jaren minimaal gebruik van financiële instellingen. Mijn beide rabo rekeningen (1 zakelijk, 1 privé) kosten elk 1,50 per maand.

    Ik wil hen niet spekken maar al helemaal niet de coin maffia en de hele industrie in het kielzog die nog veel erger is dan mening bankster.
  6. noos 22 juni 2018 10:49
    quote:

    Grabber? schreef op 20 juni 2018 11:36:

    @easy56 : Madelon is op cursus vermoed ik. Misschien wil Royce Tostrams haar wel helpen.
    @RickR : traden kan heel saai zijn :-)
    BTC/USD blijft boven steun USD 6500 , het uitstapje richting 6150 was dus een false break-out.
    Goh, ik zie toch duidelijk 6.393 USD op het scorebord staan
  7. [verwijderd] 22 juni 2018 11:49
    quote:

    RickR schreef op 22 juni 2018 11:40:

    [...]
    Het was een false false break-out haha :-p
    @easy56 handig he, die zakkende steunlijnen
    en wordt iedereen iedere keer inslaap gesust en ga je van steun naar steun naar steun..........

    En uiteindelijk zoveel in de min dat t telaat is om uit testappen.

    Dat geldt natuurlijk ook voor handelen in gewone aandelen.
37 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links