Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IEX Columnisten

Wie schrijven er allemaal op IEX en wat mag u van wie verwachten? IEX stelt ze aan u voor:


IEX Beleggersdesk

Martin Crum
Martin CrumMartin Crum is sinds 1 mei 2017 verbonden aan IEX als senior beleggingsanalist. Hij heeft meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring met de financiële markten bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur op solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trading financiële informatie aan derden aan.
Maak kennis met Martin

 

Nico Inberg
Nico InbergNico Inberg heeft meer dan twintig jaar ervaring op de financiële markten als partner van handelshuizen Optiver en Cebulon Investments. Sinds 2012 levert hij met zijn eigen bedrijf Inberg Financial Content financieel-economische content aan diverse media, waaronder IEX.
Maak kennis met Nico

 

Paul Weeteling
Paul Weeteling Paul Weeteling is sinds 1 april 2017 verbonden aan IEX als beleggingsanalist. Al vanaf zijn dertiende is hij bezig met beleggen en de beurs. Weeteling is hoofdzakelijk een langetermijnbelegger met een passie voor (bio)technologie, grondstoffen en dividendaandelen. Af en toe handelt hij actief. Weeteling heeft een internationale master Finance afgerond aan de Universiteit van Amsterdam en is ook geïnteresseerd in behavioral finance en de psychologie achter het beleggen.
Maak kennis met Paul

 Redactie

Barbara van Cooten
Barbara van Cooten Na haar studie Journalistiek en master Communicatie is Van Cooten in 2011 begonnen als redacteur bij Belegger.nl. Nu coördineert ze content voor onder meer: Belegger.nl, Beursduivel.be, IEXGeld.nl en IEX.nl.
Maak kennis met Barbara

 

Fleur van Dalsem
Fleur van Dalsem Van razende reporter tot vastgoedkenner – Fleur is van alle markten thuis. Haar carrière heeft Van Dalsem via onder andere Beleggers Belangen en Money bij IEX gebracht, waar ze tussen haar werk voor website en magazine door ook nog kans ziet om haar collega’s bij te praten over het laatste nieuws op kook- en modegebied.
Maak kennis met Fleur

 

Pieter Kort
Pieter KortVreemde eend in de bijt, want een econometrist met wie je kunt lachen...? Kort is als hoofdredacteur zijn tijd kwijt met het op de rails houden van blad en sites, het bezweren van crises en het bij de les houden van de redactie.
Maak kennis met Pieter

 

Lucia Rodenburg
Lucia RodenburgEuropese Studies met een minor in Economie; de ideale basis voor een redacteur? In het geval van Rodenburg zeker! Ze begon op freelance-basis bij Sanoma Media en is sinds mei 2015 een vaste waarde in het contentmanagementteam van IEX Media. Haar focus ligt bij Belegger.nl en Beursduivel.be.
Maak kennis met Lucia

 

Rob Stallinga
Rob StallingaStallinga belandde na zijn studie geschiedenis pardoes in de financiële wereld omdat het ervaren journaille weigerde over geldonderwerpen te schrijven. En dat beviel. In de periode 2004 tot 2014 was hij hoofdredacteur van Safe. Nu werkt hij parttime voor IEXProfs en schrijft hij voor andere financiële titels.
Maak kennis met Rob

 


 

Technische analyse

Royce TostramsRoyce
Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor particuliere en professionele beleggers.
Maak kennis met Royce

 

Wouter SlotWouter Slot
Wouter Slot is senior analist bij Tostrams Groep. Voor IEX schrijft hij meerdere malen per week technische analyses.
Maak kennis met Wouter

 

 

Jacob TrompJacob Tromp
Jacob Tromp is technisch analist bij Tostrams Groep en IEX.
Maak kennis met Jacob

 

 Fundamentele analyse

Andy Langenkamp
Andy LangenkampLangenkamp is senior politiek analist bij ECR Research. Eens per maand schrijft hij hier op IEX.nl over onder meer de repercussies van geopolitieke en politiek-economische ontwikkelingen op de financiële markten.
Maak kennis met Andy

 

Jack Neele
Jack NeeleJack Neele is fondsmanager van Robeco Global Consumer Trends. Neele focust zich voor zijn fonds op veranderende consumentenvoorkeuren en aandelen die hiervan kunnen profiteren. Hij schrijft om beurten met Henk Grootveld over trends in de beleggingswereld.
Maak kennis met Jack

 Commodities

Jerry de Leeuw
Jerry de LeeuwVan 1995 tot 2004 was De Leeuw optiehandelaar op de beursvloer in Amsterdam, nu is hij CEO van Entrima en geeft vakinhoudelijke opleidingen voor professionals in de energiemarkten op het gebied van markten, producten, prijsvorming en handel.
Maak kennis met Jerry

 

Jilles van den Beukel
Jilles van den BeukelGeofysicus Jilles van de Beukel werkte bijna dertig jaar bij Royal Dutch Shell. In 2015 nam hij ontslag. In 2016 begon hij te schrijven over de olie- en gasindustrie op zijn eigen blog en sinds begin 2017 ook op IEX.  
Maak kennis met Jilles

 


Special products

Marcel Tak
Marcel Tak Clicker, Note, Ladder, Accelerator: Tak kijkt of de rendementen van kant-en-klare beleggingsproducten net zo mooi kunnen zijn, als de namen van deze special products. Tak ontleedt, saneert en recenseert. Nee, geen kleine letter is veilig voor zijn grote bril.
Maak kennis met MarcelPersonal Finance

Jos Koets
Jos Koets Hypotheekadviseur Koets is de enige in Nederland die u netjes zijn provisies vermeldt, als hij een hypotheek voor u afsluit. In zijn columns vertelt hij u hoe u meer geld en andere voordelen haalt uit uw huis en lening, zonder dat u uw hoofd op een financieel hakblok legt.
Maak kennis met JosResearch and markets

Arend Jan Kamp
Arend Jan Kamp Als er even geen finishreportage van een (obscure) wielerklassieker op Den Bels is, regeert senior content manager Kamp met straffe hand over de site. 's Ochtends schrijft hij zelf Voorbeurs BeursVandaag. Verder raast hij vooral het web af voor alles wat maar leuk en interessant is om over te schrijven op IEX.
Maak kennis met Arend Jan

 

Niels Koerts
Arend Jan Kamp Niels Koerts is redactiestagiair bij IEX. Op dit moment studeert hij bestuurskunde aan de Universiteit Leiden, waar hij tevens een minor journalistiek volgt. De komende maanden helpt hij bij IEX onder andere met het analyseren van aandelen, het liveblog en het IEX Magazine. Al op dertienjarige leeftijd begon Niels met beleggen. Dat was in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Dit weerhield hem echter niet om door te gaan.
Maak kennis met Niels


 

De IEX-redactie geeft full disclosure. Hier staan de beleggingen van de diverse redacteuren en market watchers.