Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Interview

  1. Connect

    "Groene waterstof draagt bij aan oplossing klimaatprobleem"

    Een CO2-neutraal Europa in 2050 is geen droom, maar wel degelijk haalbaar. Een optie is de opschaling van groene waterstof, zodat bedrijven dat kunnen gebruiken als schone energiebron. Mark Lewis, Chief Sustainability Strategist van BNP Paribas Asset Management legt uit hoe dat zit.

  2. Connect

    Economische transitie biedt juist kansen

    Wat is er nodig om de transitie naar een duurzame economie te versnellen, en welke rol kunnen investeerders daarin spelen? Econoom en hoofdstrateeg Hans Stegeman van Triodos Investment Management heeft daar duidelijke en uitgesproken ideeën over.

  3. Aangeboden: Stabiel rendement uit Nederlandse landbouwgrond

    Het oudste fonds van Nederland belegt in landelijk onroerend goed. Het fonds Rhoon, Pendrecht en Cortgene, beheerd door Teslin, biedt stabiele rendementen maar beperkte uitstapmogelijkheden. Binnenkort komt het fonds met een emissie.

  4. Connect

    Skagen: Coronacrisis scheidt kaf van koren in vastgoedsector

    De visie op vastgoed van Michael Gobitschek, beheerder van vastgoedfonds Skagen m2, winnaar van een Refinitiv Lipper Fund Award 2020 in wereldwijd vastgoed.

  5. Connect

    Comgest: De kracht van concentratie

    Fondsmanager Eva Fornadi laat zien dat de strategie waarmee ze een Lipper Fund Award won, ook in het zware beursjaar 2020 zorgt voor sterke resultaten.

  6. Connect

    Zoek bedrijven aan de goede kant van de verandering

    Michael Smith, fondsmanager bij Wells Fargo, wint met zijn team de fund award in de sterkste - en drukste - asset class ter wereld: Amerikaanse largecaps. Een interview.

  7. Connect

    a.s.r. vermogensbeheer zet in op duurzaam met indexplus

    Mark van Engelen, Hoofd Fondsmanagement en External Managers Monitoring bij a.s.r. vermogensbeheer is trots dat zijn team voor de vierde keer de Lipper Group Award Mixed Assets Small heeft gewonnen. De duurzame indexplus-beleggingsstrategie van de vermogensbeheerder werpt wederom vruchten af.

  8. Lipper fondsanalyses, nu mét ESG-score

    Naast financiële performance zijn prestaties op het gebied van duurzaamheid een belangrijke factor in de keuze van fondsen. Refinitiv gaat fondsen daarom nu ook toetsen op ESG-score, zegt Leon Saunders Calvert, Head of Sustainable Investing & Fund Ratings.

  9. Connect

    Duurzaam beleggen in tijden van crisis

    Ook nu, tijdens de coronacrisis, is het duurzaam beleggen-team van NN Investment Partners kalm en optimistisch. Hun robuuste portefeuille met financieel gezonde, duurzame bedrijven, doet het beter dan de markt. Hendrik-Jan Boer: “We slapen prima en zien geen reden om onze strategie te wijzigen.”

  10. Vooruitzichten emerging markets niet wezenlijk slechter

    Voor impact investors in emerging markets telt vooral de lange termijn. Yvonne Bakkum en Nic Wessemius van FMO Investment Management kijken dan ook met vertrouwen over deze crisis heen.

  11. Connect

    Coronacrisis: "Draai naar defensief"

    De energiesector is momenteel niet aantrekkelijk, maar de gezondheidszorgsector juist wel. Speel het defensief, aldus Rebecca Chesworth, Senior Equity Strategist bij State Street SPDR ETF’s.

  12. Het is ook crisis in de bedrijfsobligatiemarkt

    Joseph Cantwell, hoofd obligaties bij vermogensbeheerder MacKay Shields, ziet geen enkele reden om nu risicovolle posities in bedrijfsobligaties te nemen. "Het zou mij niet verbazen als spreads nóg breder worden."

  13. Bob Homan: "Stilzitten is nu het beste"

    Terwijl Covid-19 zich als een sloopkogel door de financiële markten beweegt, is Bob Homan, hoofd van ING's Investment Office, verkozen tot IEX Investment Influential 2020. Hoe beleeft hij beurscrash?

  14. “Ik ben verbaasd hoe sterk de markten zich houden”

    Van SARS tot Corona: David Semple heeft in 22 jaar bij het VanEck Emerging Markets Equity Fund alles wel zo’n beetje gezien. Zijn aanpak is nooit veranderd: zoeken naar structurele groei en activistisch beleggen met een kleine a.

  15. Connect

    2020: “Het goede nieuws is dat er groei zal zijn”

    Volgens Rick Lacaille, CIO van State Street Global Advisors, komt er geen recessie. “Het voordeel van late cycles is dat het geen tijden zijn waarin bubbels worden gevormd. Beleggers worden dan altijd wat voorzichtiger.”

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links