Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse beurs oogt ijzersterk

Duitse beurs oogt ijzersterk

Het sentiment op de aandelenmarkten blijft gematigd positief. De laatste dagen zijn de meeste beurzen opgelopen richting de bovenkant van de bandbreedte waarin de koersen al enige tijd bewegen. Enkele beurzen zijn zelfs al opwaarts uitgebroken of staan op het punt om hun weerstand te doorbreken.

Bij de Duitse beurs is de correctie van de afgelopen weken zeer beperkt gebleven. Na de mooie stijging van begin dit jaar heeft de DAX-index eigenlijk alleen even pas op de plaats gemaakt zonder veel terrein te hoeven prijsgeven. Ook het langetermijnbeeld van de Duitse index oogt sterk. Ik bespreek vandaag het technische beeld van de Duitse beurs, maar eerst nog even kort de AEX-index.

AEX-index test bovenkant bandbreedte

De Nederlandse beurs is de afgelopen weken goed hersteld van de correctie van medio mei. De correctieve fase is afgebroken en de weerstand rond 718,50 punten wordt onder druk gezet. Een dovertuigende doorbraak door dit niveau zal ruimte vrijmaken voor een grotere stijging richting het volgende (berekende) koersdoel op 728 punten en daarboven 760 punten.

De Duitse beurs

De DAX 30-index bevat de 30 grootste Duitse beursgenoteerde ondernemingen. Vanwege de omvang van de Duitse economie wordt de DAX-index vaak ook wel als leidende index op het Europese vasteland gezien. Als de Duitse economie goed draait en dus de Duitse beurs sterk presteert, zullen andere Europese landen volgen.

Kortetermijnuitbraak

Het punten technische beeld van de DAX-index oogt voor de korte termijn redelijk positief. De index is na een mooie stijging eind april wat stilgevallen. De laatste weken heeft de beurs even pas op de plaats gemaakt, maar een echte correctie is uitgebleven.

Binnen de neutrale fase is de beurs goed opgeveerd en wordt de weerstand flink onder druk gezet. Een overtuigende doorbraak door weerstand 15.501,84 punten zal het beeld verder doen verbeteren en de oude stijgende fase een nieuwe impuls geven.

Langetermijntrend intact

Op de weekgrafiek is een mooie stijigende trend zichtbaar. Hogere toppen en bodems wijzen sinds eind vorig jaar op aanhoudende vraag. De index is al enkele keren opgevangen door de steil oplopende bodemlijn (rode gestreepte lijn) en lijkt hier ook nu weer steun te vinden.

De stijgende trend heeft een eerste koersdoel van 16.500 punten, maar ook een opmars richting hogere koersniveaus sluit ik zeker niet uit.

Ultralange opgaande trend

Als ik nog wat verder uitzoom en de maandgrafiek van de DAX-index erbij pak, dan valt op dat er per saldo al sinds 1975 sprake is van een opgaande trend. Uiteraard hebben er in de tussentijd flinke correcties plaatsgevonden, maar die zijn telkens opgevangen aan de onderkant van de opgaande beweging.

De afgelopen jaren was er sprake van een consolidatiefase binnen deze opgaande trend. Door de recente stijging is deze adempauze echter afgebroken en is de oude stijgende fase weer opgepakt. De doorbraak boven de toppen van 2018 en 2020 heeft ruimte vrijgemaakt voor een grotere stijging richting uiteindelijk 20.000 punten.

Dax1


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Doptieman 3 juni 2021 09:44
    Even een stapje terug en wat premieabsorptie dan kunnen we straks weer verder omhoog.

    Het mag niet te hard omhoog want dat zou de Optiebeurs geld kosten en dat is natuurlijk NIET de Bedoeling!!

    Heel berekend stapje voor stapje terug !! (en we blijven het natuurlijk wel handel noemen )!! (Strak berekend dat dan weer wel )!!
  2. forum rang 6 ttroo 3 juni 2021 09:48
    IJzersterk. Mwah. Mooi opgaande lijnen dat wel. Maar ze moeten wel verder omhoog. En Amerika bepaalt de richting van de DAX. Onder de 15.400 a 15.500 punten komt verzwakking in de DAX.

    Nee. nee. nee. Licht rode futures. Het groene spook is misschien vannacht wel geweest, maar de ochtend spook is rood. Weliswaar minimaal rood. Dus de impact is zeer minimaal, maar kan mogelijk schade gaan veroorzaken.

    Down Jones future. Daar moet nog maar 100 punten vanaf. Dat is nog maar drie tienden van een punt. VIXie. Ze lijken tot leven te komen. Tot leven komen zeker de fondsen die je niet wilt hebben, maar waar de short squeeze ze tot record hoogtes brengen. Eng. Maar realiteit. Op zich vind ik het wel goed dat de kopers zich verenigen. Verkopers doen dat ook. Niet verbaal met een site, maar wel met hun posities en vaak met een Scientology aanvoerder die graag in het nieuws komt met slechte tot zeer slechte berichtgevind over de bedrijven waar ze short in zitten.

    Adyen. Ze zakken steeds meer terug. Akzo. Oe. Die trendlijn komt steeds dichterbij. ASML. Afgewezen niet zo lang geleden. Maar helaas geen energie om de weerstand nog een keer aan te vallen. DSM. Is het tempo van stijgingen al een tijdje kwijt geraakt. ING. Gaan ze eindelijk dan echt toppen. Gisteren kwamen ze keurig terug.

    Wat gaan de yields doen. Elke rustige dag is een mooi consolidatie dag voor(flink) hogere yields waarbi jze binnen 2 a 3 beursweken de rode lijnen weer gaan opzoeken. Duitse yield veert wat op. Gisteren veerde ze enthousiaster op, maar ze zakten daarna nog meer enthousiast. Wie wee vandaag weer? Zo niet, kan dat wel eens de start zijn op weg naar de rode lijn van -0.05. Met -0.19 is de afstand niet ver. Vijfdagen range. Ukkie yield gaat het weer proberen. Zowel Duitse als Ukkie yield liggen laag op de grafieken, er is dus veel ruimte voor (flink) hogere yields. De middel lange termijn parameter laat elke keer wat lucht ontsnappen. Dat moet nog meer lucht worden.

    Het wordt erop of er onder. Niet de eerste keer dat dit scenario terugkomt. Tot nu toe is het continue er op geworden. Gaan we voorsorteren op morgen middag? Zwakke Amerikaanse futures lijken die kant op te gaan. Morgen de definitieve knal, omhoog of omlaag. Beide scenario's kunnen nog steeds, de marges zijn alleen zeer klein in beide scenario's. Kortom een goede down swing zal de corretie laten starten, een goede upswing zal uitbraken maken en de opgaande trendlijnen in tact houden.

  3. forum rang 7 Doptieman 3 juni 2021 11:13
    Dus Jan met de Pet en Piet Particulier snap je nu waarom de Beurs jullie over de Drempel willen trekken en graag ziet dat jullie allemaal je centjes in beleggen gaan steken en mee gaan doen op oa de Optiebeurs!!

    En het heel fijn vinden als jullie kortlopende Indexopties gaan kopen!! calls of puts maakt de beurs niet uit!! Want het doel van beide is precies hetzelfde!!! Laat je niet foppen door de Regie!!!

  4. forum rang 7 handyman6 3 juni 2021 11:25
    Toch maar ff met mijn brooker gebeld,want ik ontving een mailtje(!) met de status van "dagelijkse activiteit",en om dat uittezetten ,moest ik wel eerst ff inloggen......
    Oeps,als dat maar geen phishing is,dacht ik meteen,want Banken zweren bij hoog en laag dat ze nooit mailtjes sturen met verzoek tot inloggen.
    Medewerker gaat er mee aan de slag ,maar wist eea niet.
    Tja. Zijn me tijden,met overal nepwebsites en fake accounts!
  5. sims 3 juni 2021 11:37
    quote:

    handyman6 schreef op 3 juni 2021 11:25:

    Toch maar ff met mijn brooker gebeld,want ik ontving een mailtje(!) met de status van "dagelijkse activiteit",en om dat uittezetten ,moest ik wel eerst ff inloggen......
    Oeps,als dat maar geen phishing is,dacht ik meteen,want Banken zweren bij hoog en laag dat ze nooit mailtjes sturen met verzoek tot inloggen.
    Medewerker gaat er mee aan de slag ,maar wist eea niet.
    Tja. Zijn me tijden,met overal nepwebsites en fake accounts!
    Vreemd idd! Laat je weten of het ok was?
  6. forum rang 9 Calimero 3 juni 2021 12:24
    quote:
    Boring ... valt niets te updaten ... premiesloop ??? :)
  7. forum rang 9 Calimero 3 juni 2021 13:04
    quote:

    Calimero schreef op 3 juni 2021 12:42:

    Dom gekleurde vakjes volgen ... of de COG's daarvan .... :)

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13319825...

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13481217...

    Mooi weer .. dus naar de veranda ...
    Silk .. Moon 12:36:52

    mvg
    Als Moontrader wel je Geodriehoek gebruiken en HRB ...

    nu weer zonnen :)
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links