Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Podcast: Sell in May and go away?

IEX Podcast: Sell in May and go away?

Het is weer vrijdag dus hebben we voor u een nieuwe podcast in de aanbieding. Arend Jan en ik bespreken op luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen van de afgelopen week. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De Fed die beleggers waarschuwt
  • Yellen slikt haar woorden in
  • Sell in may and go away?
  • Stijgende grondstofprijzen
  • ArcelorMittal
  • AMG
  • ING
  • Galapagos
  • Ordina
  • Air France-KLM
  • Wat te doen met Besi?
  • Hoe lang duurt het gemiddeld voordat er een koersdoel wordt gehaald? 

Heeft u een leuke vraag aan ons? Stel hem dan hieronder in de reacties en wellicht beantwoorden wij hem in de podcast van volgende week.

Luister de podcast op Spotify, Google Podcasts of Apple Podcasts.

Niels Koerts is beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. jauke 7 mei 2021 19:13
    Ik heb een vraag over Ams Ag,genoteerd op de Zwitserse beurs. Ams is een bedrijf actief in de chi-sector en heeft afgelopen jaar Osram overgenomen. Alle chipbedrijven en ook signify dat in de zelfde markt opereert als Osram presteert goed op de beurs. Ams blijft ver achter. Hebben jullie hier een verklaring voor ? Groeten Jauke
  2. forum rang 4 Chessplayer1992 8 mei 2021 15:09
    Ik ben wel benieuwd naar flow traders. Euronext stelt in het financieel dagblad van afgelopen week dat ze vanaf de zomer de market makers, of zogenoemde flitshandelaren, geen informatie voorsprong meer geven. Wat betekent dit voor flow traders en virtu? Flow traders zit met name in etf markten als ik het goed heb. Misschien goed om meteen mee te nemen: wat betekent het voor Euronext? Levert het een forse inkomsten bron op, de informatie fee van de flitshandelaren? Ik heb zelf nog niet de moeite genomen om het jaarverslag erbij te pakken, hoewel ik vermoed dat dit niet gespecificeerd wordt en een telefoontje naar de Investor Relations vergt. En daar zijn jullie beter in dan ik ;) dank wederom.
  3. forum rang 4 Chessplayer1992 8 mei 2021 15:15
    Mooie column trouwens van Arend Jan bij de intro van het nieuwe magazine. Helemaal terecht. Het gaf me regelmatig enige frustratie, de stijging van de bitcoin of dogecoin, terwijl ik er niet in zit en niet in geloof. Of accell, dat na een flinke periode rond de 30 euro maar niet van de plaats kwam en ik na een return van ongeveer 50 procent maar verkocht. En kort daarna de knal naar 40 euro kwam. PostNL, dat altijd bleef dalen en met stalen zenuwen op 1 euro voor het laatst bijkocht, maar rond de 2 euro snel stapsgewijs ben gaan verkopen. Helaas helaas, maar dat is het leven van een particuliere belegger. Maar ik vind tegenwoordig veel meer rust in de gedachte dat ik een eigen strategie heb die ik consequent naleef. Mooi column in ieder geval dat heel relevant is. Beleggen is en blijft voor een groot gedeelte emoties beheersen.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links