Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Een nieuwe wereld voor de oliemarkten

Auteur: Jilles van den Beukel

Jilles van den Beukel is geofysicus en energie specialist bij HCSS (the Hague Centre for Strategic Studies). Sinds 2016 schrijft hij over de olie- en gasindustrie op zijn blog JillesonEnergy.

Meer over Jilles van den Beukel

Recente artikelen van Jilles van den Beukel

 1. 07 apr Een nieuwe wereld voor de oliemarkten 22
 2. 07 apr Een nieuwe wereld voor de oliemarkten 22
 3. 10 mrt Nederland op weg met de energietransitie 65

Reacties

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. greenchip 8 april 2021 22:49
  quote:

  barondehuile schreef op 8 april 2021 13:16:


  [...]

  Helaas is zonne-energie binnenkort minder hype. Enkele van de redenen zijn o.a. dat er schaarste ontstaat in de metalen die er voor nodig zijn (batterijen, die niet los te maken zijn van zonnepanelen); het probleem van onregelmatige productie van zon (en wind); de negatieve sociale aspecten bij het winnen van de "uitstervende" mineralen; het enorme afval probleem dat opdoemt; het feit dat een zonnepaneel meer warmte opneemt dan een normale bedekking en dus in feite meer warmte toevoegt aan onze atmosfeer; enz, enz.


  Een zonnepaneel neemt warmte/straling op en zet dat om in stroom. Daarmee haalt het effectief warmte weg, die met een kaal bitumen dak in de atmosfeer of in het gebouw zou blijven hangen.
 2. SimpeleZiel 9 april 2021 10:04
  quote:

  greenchip schreef op 8 april 2021 22:49:


  [...]

  Een zonnepaneel neemt warmte/straling op en zet dat om in stroom. Daarmee haalt het effectief warmte weg, die met een kaal bitumen dak in de atmosfeer of in het gebouw zou blijven hangen.


  Zonnepaneel werkt minder efficient naarmate het warmer wordt. De vrije doorgan van electronen wordt gehinderd. Dus nee, dat de warmteinstraling met zonnepanelen vermindert is een fabeltje.


  Als je zonnepanelen vervangt door heatpipes (of vlakke plaat zonnecollector) heb je wel een punt. De warmtestraling wordt direct omgezet in warmte die je in een buffervat kunt opslaan. Je ontrekt warmte aan oppervlakte en hebt geen energie meer nodig om warm water te produceren (op slechts paar watt voor de pomp na)

22 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: olieprijs
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare