Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorbeurs: Stilletjes

Beetje laat, maar vooruit. Dank u Sint & Piet (S&P) voor die EU-downgrade vorige week, want onze AEX staat deze week mooi op +3,62% :-) Onze wispelturige grande dame van het Damrak kennende gaat ze dan vandaag een beetje mokken, zeuren, zaniken en klagen (minnetje dus), maar dat is zeker geen zekerheidje.

Een paar Grote Belangrijke Jongens op Wall Street kwamen nabeurs New York namelijk met hun KW4-cijfers door en dit zijn de uitslagen After Hours. Dat is de officieuze handel tot in de late uurtjes, waarin grote partijen pakketjes aandelen aan- en verkopen. Dat ging prima, op eentje na en niet de minste...

Optie-expiratie

Over de agenda van vandaag kan ik kort zijn: cijfers zijn er van General Electric (zinloos weetje: enig overgebleven fonds uit de oorspronkelijke Dow Jones anno 1896), de januari opties expireren om 16:00 uur (iemand die een expiratiestand durft te voorspellen?) en er is een Amerikaans huizencijfer waar niemand op let.

Er wordt gesleuteld aan Griekse schuld. Duh, we horen wel wat het wordt. Take it quantitative easy, Fed? Verder is het stil en is er weinig nieuws, behalve dat de Chinese industrie achter blijft. Heb ik dan niks zinnig te melden? Ja, een paar scrolletjes verderop in mijn stukje bij Grafiek van de Dag. Check.

Fijn weekend en vertel actuele markten: waar zijn wij nou helemaal mee bezig?

  • Futures: "Doei, wij blijven in bed vandaag"
  • Azië: "Mooi man, ik vermaak me wel"
  • EUR/USD: "Ik heb het lek boven, nu die 1,30 nog"
  • Goud, zilver, WTI en Brent: "Gaat lekker hier, hoor"
  • Bund future: "Bitte, was ist los?

Futures om 8:02 uur

Gekapitaliseerde markten

BRIC-landen

Valuta, commodities & indicatoren

Obligaties

Nieuws en agenda Nederland

Nieuws buitenland

Grafiek van de Dag

Twee grafieken - op verzoek nog wel - van de onvolprezen Scott Barber van Reuters. U leest misschien dagelijks de berichtjes van hoeveel euro de banken nu weer bij de ECB hebben gestald, zoals bijvoorbeeld gisteren. Hoe meer geld ze in Frankfort parkeren, hoe minder banken elkaar vertrouwen is de vuistregel.

Een andere maatstad voor dat vertrouwen is de TED spread. In de grafiek staat hoe die is opgebouwd en op Wikipedia leest u uitleg. Bloomberg heeft alleen de Amerikaanse Ted spread. Jammer. Zo erg als het in 2008 in de EU was is het (nog?) lang niet, maar de banken hebben elkaar wel eens dieper in de ogen gekeken.

Lukas Daalders Best of the Web

Belangrijkste KW4 cijferkandidaten deze week

Macroagenda deze week

  • 16:00 Optie-expiratie
  • 16:00 VS: verkoop bestaande huizen december (consensus: 4,65 miljoen)

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Wij Rosario 20 januari 2012 09:32
    Beste AJK,
    Uw ECB grafiek spreekt boekdelen, er is nog volop vertrouwen in de ECB en zijn toiletpapier. Velen zien hierin het teken van voorspoed dus wie ben ik om hen die illusie te ontnemen. Vooral positief blijven denken, hoor ik steeds, dat helpt, dat zei het meisje ook die niet wilde dat ze zwanger was.
    we hebben hier eindelijk eens regen gehad, prettig weekend allemaal.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links