Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Leve de vegetarische Unilever

Hoewel ik zelf graag vlees eet, ben ik enorm vóór die vegetarische revolutie. Deze gaf ik u al mee voorbeurs, Unilever hoopt de komende jaren haar omzet in die producten te vervijfvoudigen.

Unilever sets 1 billion euro sales target for meat, dairy alternatives https://t.co/jcqldZUu6D pic.twitter.com/vZi9yQxuBP

— Reuters Business (@ReutersBiz) November 18, 2020

En dat is niet zomaar omzet, dat is hele hoogwaardige omzet. Het is u misschien ook al eens opgevallen als u wel eens in een supermarkt komt, die vegaschijven, of wat het ook maar zijn, zijn duurder dan kogelbiefstuk. En hoe. Uit dat Reuters stuk:

At Tesco TSCO.L, Britain's largest supermarket chain, a 200 gram pack of Vegetarian Butcher mince costs £2.75 online, equal to £13.75 per kilogram. Tesco's organic beef steak mince is £4.65 for 500 grams, or £9.30/kg.

Bijna 50% duurder! Dan weet u de marges wel. Torenhoog. En dat lekt door naar onderaan de streep. Ik snap wel dat Unilever helemaal voor vega gaat. Dit is een fraaie kans om mede de chronisch te lage omzetgroei te tackelen, met nog hogere marges ook. En als u er puistjes van krijgt, heeft Unies ook middeltjes. Win-win :-) 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links