Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Beurzen in spagaat

TA: Beurzen in spagaat

De financiële markten zijn in verwarring vanwege de recente coronaontwikkelingen.

Enerzijds zijn beleggers in de ban van de langverwachte komst van coronavaccins. Ze proberen zich sindsdien voor te bereiden door extra aandelen in te kopen van bedrijven die erg getroffen zijn door de coronacrisis en dus erg gebaat bij de komst van een vaccin. Dat heeft geleid tot nieuwe all-time highs van de Dow Jones-index.

Anderzijds zijn bedrijven die floreerden tijdens de crisis, zoals Amazon, nu minder in trek. De opmars van het  aandeel Amazon.com stagneert al een tijdje. Op de Nasdaq lijkt de coronaopmars, mede hierdoor, stil te vallen. De Amerikaanse technologiebeurs is nog niet doorgebroken.

Vandaag maak ik een analyse van internetreus Amazon.com. Maar eerst bekijk ik de Dow Jones en de Nasdaq.

Dow lijkt hogere koersbodem te vormen

De Dow Jones-index sloot maandag nog op het hoogste punt ooit. Technisch ligt de Dow er dan ook uitstekend bij.

De index heeft in de recente daling rond 28.902 punten (de bodem van 12 november) een potentieel hogere bodem gevormd boven de toppen van september en oktober in de 2.900-zone.

Zolang de koers boven deze voormalige weerstand weet te blijven, blijft het technische plaatje positief. Er is ruimte richting 33.000 punten (berekend koersdoel).


Nasdaq stabiliseert onder weerstand van 12.074,07

De Amerikaanse technologiebeurs, Nasdaq Composite index, aarzelt onder weerstand 12.074,07 (gevormd op 2 september).  Het technische plaatje krijgt pas een nieuwe positieve impuls indien de laatste koerstop wordt gebroken. Na een uitbraak wordt 14.500 het volgende opwaartse koersdoel.

De eerste hogere bodem signaleert een voorzichtig positieve ondertoon.  De steun van de Nasdaq Composite index ligt er pas rond 10.519,49 (bodem van 21 september).


Lange termijn Amazon.com

Onlangs heeft Amazon een stapje terug gedaan, maar afgezien daarvan blijft het aandeel goed liggen. Bezien vanuit de lange termijn oogt het beeld nog steeds sterk.

Amazon lijkt alleen op korte termijn de accu op te laden binnen de lange termijn stijgende trend. Sinds juli maakt Amazon een pas op de plaats.

Amazon.com blijft ondanks de huidige consolidatie binnen de lange termijn stijgende trend boven de steun van $2.871,00 (de bodem van 25 september).

Het laatste lange termijn koopadvies voor de defensieve portefeuille van Tostrams dateert van 20 april 2020.  Vooralsnog mag deze positie in Amazon worden aangehouden. Voor een hervatting van de opgaande trend is een doorbraak boven de laatste toppen echter noodzakelijk.

Slaagt Amazon.com erin om boven de top van 4 september rond $3.552,25 te breken, dan mag verdere koersstijging tegemoet worden gezien. Ons eerste koersdoel handhaven we op $4.000.

De stijgende B.O.B.-indicator (blauwe lijn) geeft aan dat Amazon.com beter presteert dan de rest van de markt. Deze indicator vergelijkt het koersverloop van Amazon.com met dat van het marktgemiddelde.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 65
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

187 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 PietKeizer 18 november 2020 09:29
    ff opgemerkt (goedemorgen overigens) dat nu al dagen lang de groene volumespikes WKL allemaal op 1730, sluitingstijd dus zijn. Dat duidt er IMHO idd op dat de stijging naar 77 opzetten ve short was. Die stijging was overigens op zich ook op relatief laag volume. Zo verdient een GS de centjes....voor vandaag zou t weleens omhooggekrikt kunnen worden /houd 70.64 in de gaten.
  2. forum rang 7 PietKeizer 18 november 2020 09:37
    quote:

    an12 schreef op 18 november 2020 09:09:

    [...]
    Tostrams praat altijd alle kanten op. Dan kan hij later altijd zeggen dat hij het al voorspeld had.

    dat kunnen we allemaal, wat je weer niet doorhebt is dat Royce helemaal t type niet is om met 'ik had het toch gezegd' aan te komen.
187 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links