Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Morgen Q2's ASML: wat u nog meer moet weten

(AJK) Alle cijfers, berekeningen en fantasie - door de coronacrisis verandert de vraag naar soorten chips - laat ik graag aan mijn collega's over. Morgen voorbeurs Q2's ASML dus.

Ik neem u mee langs de plaatjes die u niet in dat stuk tegenkomt. Zo knapt ASML gewoon uit eigen grafiek, kijk maar. De analisten houden de koers ook niet bij, die intussen al zowat bij de bovenburen uit komt, of daar al is.

Omzet en winst stagneerden wat, maar we horen morgen van het bedrijf of H2 weer groei oplevert. Daar lijkt de koers vanuit te gaan. Het fonds was nooit eerder ook zo duur (afgezien van een korte spike in 2008)

Hier zijn de cijfers nog verder vooruit, ik zie gelukkig nog double digits. Vooral bij de winst.

Nog eentje, ASML koopt u natuurlijk niet voor het dividendrendement... maar zeker als u een langere belegging in het aandeel op het oog hebt, zou ik daar nog maar eens over nadenken. ASML verhoogt net zo hard als de koers stijgt. Mensen die het fonds tien jaar geleden kochten beuren nu al 10% dividend.

Een defensief groeiaandeel, misschien is dit wel een mooie omschrijving. Over defensie gesproken, grootste risico is: een handelsoorlog VS-China die over de rug van ASML wordt uitgevochten. En ze hebben beide die machines hard nodig. Misschien is ASML zo wel Nederlands meest strategische corporate asset.

Dan is een premie niet zo raar. Een mooi dividend ook niet. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links