Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Hogere AEX-bodem

TA: Hogere AEX-bodem

Gisteren gaf ik aan dat het de AEX-index ontbreekt aan vitaliteit en kracht. Desondanks zie ik onder de oppervlakte, met name in het omzetprofiel, dat er weer vers geld de markt instroomt.

Vandaag bekijk ik de AEX, alsmede de moneyflow-indicator van de Nederlandse beurs.

Hogere bodem

In de dip van de Nederlandse beurs van afgelopen dagen tekent zich een nieuwe hogere bodem af. De opmars van de AEX wordt gevalideerd, omdat hij boven de voormalige weerstand rond 528,68 wordt gevormd. Het positieve technische plaatje krijgt bovendien een nieuwe impuls als ook de laatste top wordt gebroken. Ons eerstvolgende koersdoel ligt rond weerstand 562,26 (gevormd op 5 maart).

Vers geld

De moneyflow-indicator krult langzaam omhoog. Op korte termijn worden de recente toppen van deze indicator gepasseerd, wat suggereert dat de instroom van kapitaal toeneemt. Met andere woorden er komt meer vers geld in de markt, dan er aan de beurs wordt onttrokken. De instroom is dus groter dan de uitstroom.

De moneyflow-indicator van de AEX geeft de onderliggende geldstromen van de Nederlandse beurs weer. In de berekening van deze indicator worden de beursomzetten op het Damrak en het koersgedrag cumulatief verwerkt. Een stijgende moneyflow duidt op de instroom van vers kapitaal.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

391 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juni 2020 08:26
    quote:

    fred optie schreef op 2 juni 2020 08:16:

    vanavond gaan ze schieten denk ik ...het volk met ak 47 tegen de m16 van het leger. dan zal de beurs wel zakken verwacht ik.
    Dit waait over. De demonstranten die echt demonstreren plunderen niet. Dat is relatief gezien een kleine militante groep en die zal ongetwijfeld hard worden aangepakt nu. Daarnaast is er een positieve ontwikkeling in brede maatschappelijke kringen (ook in politiekringen) dat racistisch geweld niet langer getolereerd mag worden.
  2. mollowitz 2 juni 2020 08:27
    quote:

    fred optie schreef op 2 juni 2020 08:16:

    vanavond gaan ze schieten denk ik ...het volk met ak 47 tegen de m16 van het leger. dan zal de beurs wel zakken verwacht ik.
    Fred,
    de mensen in AmeriKKKa die een AK-47 hebben horen nu juist bij de clan van Trump (en het leger?) . Zijn de witten, rednecks, iets wat boers uiterlijk. Zeg maar de NL variant van de Telegraaf lezer, Panorama, Autoweek. dat soort.
  3. Jack P 2 juni 2020 08:28
    quote:

    Peter€€€ schreef op 2 juni 2020 08:06:

    Elke dag een onzinverhaal, ik ben benieuwd hoe het met Royce zijn short portefeuille is.
    haha jij leest het nog? Maar als contra indicator werkt ie soms wel.. es ff kijken de kop is "TA: Hogere AEX-bodem", ow ok dan zal het vandaag wel zakken
  4. [verwijderd] 2 juni 2020 08:52
    quote:

    mollowitz schreef op 2 juni 2020 08:27:

    [...]

    Fred,
    de mensen in AmeriKKKa die een AK-47 hebben horen nu juist bij de clan van Trump (en het leger?) . Zijn de witten, rednecks, iets wat boers uiterlijk. Zeg maar de NL variant van de Telegraaf lezer, Panorama, Autoweek. dat soort.
    denk dat je daar gelijk in hebt.. ik denk echter wel dat het niet meer alleen om etniticiteit gaat.. meer armoede. en of je nou arm bent in rusland amerika of noorkorea.. arm is arm.. letterlijk zijn er in amerika ..zowel blank als zwart ...te veel armen.. sheeple... ik verwacht dat het ook gaat gebeuren in westeuropa en misschien ook wel rusland ja.. ik hoop op geheel ander systeem... iets rechtvaardiger.
  5. [verwijderd] 2 juni 2020 09:24
    quote:

    deBeer52 schreef op 2 juni 2020 09:19:

    [...]

    DAX short op 25 maart (laagste punt sindsdien) staat nu op winst??
    Nee die dax is nu kapot
    Is kopie van hoe Royce het een maand of wat terug geplaatst heeft
    Wou t gewoon eens bijhouden voor de gein
    Verder weet ik niet of dit een voorbeeld porto is, een hedge tegen andere posities of anders..
391 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links