Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING-baas 'digital champion'

ING-baas 'digital champion'

Per 1 juni neemt Ralph Hamers afscheid van de ING Bank. Hij heeft er dan 7 jaar opzitten bij de ING. Hamers wordt ceo bij UBS, de Zwitserse grootbank. UBS is vooral bekend van zijn grote wealth management-tak, maar is meer dan dat. Hamers is aangetrokken om de bank verder te digitaliseren.

Bloomberg wijdde er gisteren een artikel aan en noemde Hamers 'an outspoken champion of digital banking'.

UBS gaat een groot fonds opzetten voor investeringen van gemiddeld tussen de $10 en $20 miljoen in fintechbedrijven. Het fonds zou in drie categorieën gaan investeren: klanttevredenheid, financiele platformen en verbetering van de onderliggende prestaties van de bank. 

Fijntjes wordt even gemeld dat een eerdere poging van UBS, in 2017, binnen een jaar een stille dood stierf. Met de komst van Hamers staat in ieder geval de hoogste man in het bedrijf achter het project.  


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links