Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Schrikken bij Galapagos

Schrikken bij Galapagos

Galapagos kreeg gisteravond, na bekendmaken van resultaten van het onderzoek naar de werking van filgotinib bij patiënten met colitis ulcerosa, een tik van 10% om zijn oren. De koers van de biotechbedrijven met dubbele listings wordt doorgaans gemaakt op Wall Street.

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zin chronische ontstekingsziektes van de darm. Beide worden ook wel inflammatory bowel disease (IBD) genoemd. Bij de meeste patiënten met de ziekte van Crohn zijn de dunne darm, de dikke darm, en/of de endeldarm ontstoken, bij CU gaat het dan om de dikke darm en de endeldarm.

Het marktpotentieel voor filgotinib is enorm, zoals uit onderstaand door Galapagos verstrekt overzicht blijkt:

Klik om te vergroten

De resultaten waren volgens experts op zich niet slecht, alleen bij de lagere van de twee onderzochte doseringen stelden ze teleur. Zowel Gilead als Galapagos blijven hoopvol voor de werking van filgotinib bij colitis ulcerosa. In het Premiumartikel leest u meer over de achtergronden van dit onderzoek.


Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Gerelateerd

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Nico Inberg

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. Volg @nicoinberg op Twitter

Meer over Nico Inberg

Recente columns van Nico Inberg

  1. 03 jun Unibail-Rodamco: Herstel onderweg 2
  2. 01 jun Aanpassingen Premium
  3. 01 jun IEX Weekend: Klimaatagenda EU ge... 2

Gerelateerde instrumenten

  1. Galapagos 178,000 03 jun
    +0,950
    +0,54%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare