Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tracker Tips: De prijs is het bewijs

Tracker Tips: De prijs is het bewijs

De combinatie van beleggen in bedrijven met een beperkte volatiliteit en een relatief hogere sectorspecifieke ESG-score geeft vaak een beter rendement dan een basisindex.

In deze bijdrage wil ik meer aandacht besteden aan de iShares MSCI World Minimum Volatility ESG UCITS ETF (MVEW) met beursnotering op Euronext Amsterdam, die ik in mijn vorige column ook al had benoemd.

MVEW

Deze tracker, met isincode IE00BKVL7778, is sinds 7 mei beschikbaar voor de Nederlandse belegger en kost u 0,3% op jaarbasis. Hiervoor krijgt u toegang tot ruim 300 bedrijven wereldwijd die aan onderstaande factoren voldoen met de volgende geografische spreiding.


Bron: iShares


De sectorverdeling kunt u aflezen in deze tabel:

Het bewijs

Zoals de koptekst al doet vermoeden wil ik aantonen dat de onderliggende benchmark van deze ETF het een stuk beter heeft gedaan dan de MSCI-moederindex, te weten 11% over de afgelopen 5 jaar.

Structuur

De structuur van de ETF ziet er op basis van twee componenten als volgt uit:

  1. MVEW sluit bedrijven uit op basis van hun betrokkenheid bij de volgende bedrijfsactiviteiten (of verwante activiteiten): controversiële wapens, kernwapens, civiele vuurwapens, tabak, teerzanden en steenkool. Of op basis van ESG-maatstaven (milieu, samenleving en goed beleid).
  2. MVEW richt zich op beleggingen in ondernemingen met een beperkte volatiliteit van het rendement, die voldoen aan specifieke eisen op het gebied van risicospreiding, vermindering van de koolstofintensiteit en verbetering van de gewogen gemiddelde sectorspecifieke ESG-score van de portefeuille.

Top 10

De tien relatief grootste wegingen aandelen in de mand zijn de volgende namen:

Michael Mooijer is directeur bij Fresh Funds en heeft als specialisme Exchange Traded Funds (ETF’s). De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Mooijer

Michael Mooijer is als directeur verantwoordelijk voor het fondsmanagement bij het fondsenlabel Fresh® van OHV Institutional Asset Management. Hij is sinds 1991 werkzaam in de financiële wereld en zijn expertise ligt vooral op het gebied van trackers. Hij werkte eerder onder meer bij Flow Traders als senior ETF trader en bij...

Meer over Michael Mooijer

Recente artikelen van Michael Mooijer

  1. dec '21 Outlook 2022: mijn ETF-portefeuille voor 2022 10
  2. dec '21 Tracker Tips: een biotechnologische revolutie 1
  3. nov '21 Tracker Tips: een koperen belegging 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links