Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX-beleggers versus Wereldhave: Naar de AvA

IEX-beleggers versus Wereldhave: Naar de AvA

Het volledige pakket vragen dat beleggersgroep The Third Way beantwoord wil zien op de aandeelhoudersvergadering.

In februari borrelde het plotseling op het IEX-forum rond het aandeel van vastgoedfonds Wereldhave.

Een aantal beleggers was het niet eens met de nieuw ingezette strategie door de al even nieuwe ceo van het vastgoedfonds. Het bleef echter niet bij gemor, maar de groeiende groep beleggers verenigde zich tot een serieuze activistische beleggersbeweging die in een open brief aan de Wereldhave-top een alternatieve strategie voorstelde.

U heeft die briefwisseling en de reactie van Wereldhave op deze site kunnen volgen. Inmiddels zijn we twee maanden verder - en is er in de tussentijd het nodige gebeurd - maar de aandeelhoudersactie onder leiding van forumlid The Third Way is daarmee zeker niet van de baan.

Beloning bestuur buiten proportie

Sterker, op de AvA van komende vrijdag is The Third Way ook uitgenodigd om zijn zegje te doen. En dat is de groep dan ook van plan.

Er ligt een vijf pagina's tellend pakket vragen, dat zich toespitst op de financiële structuur (het inzetten van activa van Wereldhave Belgium ter financiering van de Nederlandse activiteiten), het stopzetten van de ingezette strategie en de voorgestelde beloning van de raad van bestuur (die is buiten proportie, vinden de beleggers).  

Lees hier alle vragen van The Third Way aan Bestuur en Commissarissen van Wereldhave

 

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. pieren 20 april 2020 18:22
    The third way doet iets fantastisch, namelijk proberen de verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid te leggen daar waar deze hoort, bij de aandeelhouders.

    Heel goed gedaan, hoop dat van Herk met jullie mee gaat stemmen. En natuurlijk ook dat raad van bestuur en raad van commissarissen met jullie plannen zullen instemmen. Dan hoeft er niet eens gestemd te worden.

    Succes!
  2. forum rang 4 Putschrijvert 20 april 2020 22:20
    Inderdaad fantastisch. Heb net de vragen doorgelezen en zeer professioneel! Hopelijk gaan ze erserieus op in. Helaas zijn dit soort rvb’s en c’s vaak zo arrogant dat ze vragen gewoon negeren en beter weten wat goed is voor het klootjesvolk oftewel de kleinere aandeelhouders,
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links