Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

‘Eerst het doel, dan de beleggingen’

‘Eerst het doel, dan de beleggingen’

Tijdens de Gouden Stier-uitreikingen van 2019 werd Doelbeleggen.nl uitgeroepen tot online vermogensbeheerder van het jaar. Een knappe prestatie, omdat ook in 2018 al de jaarprijs in de wacht werd gesleept. 

Tijd om productmanager en medeoprichter Tjade Groot eens te vragen naar het ‘geheim’ van Doelbeleggen.nl.

Laten we bij het begin beginnen: wat is Doelbeleggen precies?

Groot: “Zoals de naam al verklapt, draait het bij ons om het doel van onze klanten. De essentie is dat wij helpen die ambitie zo snel mogelijk te realiseren. En hoewel sommige beleggers zeggen van niet, iedereen heeft een doel. Denk aan het pensioen, het ondersteunen van de kinderen bij hun studie of bij de aankoop van hun eerste huis. Waar veel mensen gewoon starten met beleggen en daarna het doel bepalen, draaien wij het om. Het doel is het belangrijkst, daarmee gaan we rekenen en kijken welke beleggingen het beste passen.”

En hoe werkt het?

“We werken met vijf risicoprofielen, van defensief naar offensief. Het geld wordt belegd in wereldwijde indextrackers; die kunnen aandelenindices volgen, maar ook vastgoedbedrijven of obligaties. We letten goed op de spreiding, zowel wat betreft regio, sectoren, maar ook wat betreft marktkapitalisatie. In ieder risicoprofiel zitten dezelfde trackers: het percentage aandelen- of obligatietrackers maakt een profiel defensiever of offensiever.”

Maar met een beetje kennis kan ik ook zelf met indextrackers aan de slag. Waarom zou ik voor jullie kiezen?

Dat klopt, maar daar zit ‘m nu net de crux: veel mensen hebben ofwel geen kennis, ofwel geen tijd of zin om zich met beleggen bezig te houden. Sommigen hebben zelfs een bepaalde angst of aversie tegen beleggen. Voor hen bieden we graag een oplossing die laagdrempelig is. Als vermogensbeheerder nemen wij alles uit handen: je kiest dus voor ons vanwege het gemak.”

Op de website staat te lezen dat instappen al mogelijk is vanaf 1 euro? 

“Ja, ons streven is om Doelbeleggen voor iedereen geschikt te maken. In de praktijk zien we dat mensen met bijvoorbeeld 10 euro of 50 euro per maand starten. De 1 euro noemen we om duidelijk te maken dat er geen ondergrens is.”

Dan heeft u vast ook veel jongere klanten?

“Zeker, behalve de ouders die als doel hebben om hun kinderen te supporten, zien we ook jongeren zelf die beleggen voor hun eerste huis. We kennen allemaal de startersproblematiek op de woningmarkt. Zo worden doelen snel concreet. Een andere groeiende groep is die van de zzp’ers, die voor hun eigen pensioen moeten zorgen. Het heeft allemaal te maken met de overheid die zich steeds verder terugtrekt en natuurlijk de spaarrente die extreem laag is.” 

En, zeker niet onbelangrijk: hoe zit het met de kosten?

“Globaal gezien zit je iets onder de 1% op jaarbasis. Daarin zit een beheerfee, en natuurlijk ook de kosten die wij maken om de trackers aan te kopen. Maar aankoopkosten heb je altijd als je belegt, in welke vorm dan ook.”

 

Auteur: Connect

Connect is het branded contentplatform van IEX Media. Deze content wordt gemaakt in samenwerking met onze Connect-partners.

Meer over Connect

Recente artikelen van Connect

  1. 26 mrt Onward Medical-CEO Dave Marver geeft een business update
  2. 14 mrt IEX Gouden Stier 2023: Vijf vragen aan Meewind
  3. 28 dec IEX Gouden Stier 2023: Vijf vragen aan LYNX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links