Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Just Eat, Fugro en Kardan +60%

Liveblog: Just Eat, Fugro en Kardan +60%

Update 15:45 uur: RIP Paul Volcker

Ja, dat waren nog eens compleet andere tijden. Niettemin werd er toen op precies dezelfde manier op de persoon gespeeld. Dit is hét voorbeeld van en dé reden dat ik zelf geen uitgesproken mening over de centrale bankiers van nu heb. Eerst zien hoe de geschiedenis oordeelt. Krijgt de grote kudde weer ongelijk?

 


Update 13:15 uur: Roaring twenties

Zelf verbind ik hier geen enkele conclusie aan. U wel? Laat maar horen.

 


Update 09:45 uur: Top 20 2010-2020

Wie-o-wie? Ik verklap u één ding: Alphabet (Google), Apple en Microsoft staan niet in dit lijstje. Wie wel? Laat u verrassen. Niet alleen (bio)technologie, maar ook financials, retail en vastgoed. Let wel, het is allemaal total return, ofwel met herbelegd dividend.

Of dit een boodschappenlijstje voor de komende tien jaar is, is vers twee. Het zou dan voor het eerst ooit zijn dat de winnaars van het afgelopen decennium...

Hoe zit het dan met ons land wilt u weten? In de gauwigheid kan ik even dit prijslijstje maken, ofwel zonder herbelegd dividend. U ziet het, de indices zélf waren dit decennium volatieler dan de markten: heel veel komers en gaanders. 

 

 

 


Update 09:45 uur: Fugro

Fugro heeft vandaag alweer de geest en dan wordt er snel short squeeze geroepen.

Dat lijkt me voorbarig. Niet zichtbaar is hoeveel van deze shorters weer long die twee beroemde converteerbare obligaties zitten. Mede daarom zou ik niet op een Volkswagentje gaan zitten hopen bij dit fonds: grootste squeeze ooit. Houd wel grootst-shorter Marshall Wace in de gaten.

 


Update 09:45 uur: Just Eat, Prosus en Takeaway

De berichten volgen elkaar snel op. Eerst, Prosus verhoogt haar bod op Just Eat naar 740p van 710p. Ik schrijf verhoogt cursief, want Prosus moet wel? Takeaway biedt 0,09744 aandelen voor elk aandeel Just Eat voor de beoogde fusie JustEat-Takeaway. En Takeaway schurkt na een mooi ritje weer tegen zijn all time high aan.

Ergo, het bod van Takeaway is daarmee omhoog. RTL-Z heeft een mooie grafiek van hoe dat uitpakt:

Intussen is er ook weer het onderwijl bijna dagelijkse persbericht van Takeaway... met dit keer een heel mooi rekensommetje. Ja Jitse, met if of als waren we intussen allemaal al miljardair op de beurs geworden. Ik wel tenminste, u toch ook? :-) Het laatste woord is en blijft aan de Just Eat-aandeelhouders.

Takeaway.com continues to believe that its recommended all-share offer for Just Eat is far superior to Prosus’ opportunistic and derisory cash offer. If the Combined Group’s shares were valued at Takeaway.com’s average trading multiple since its IPO in 2016, Just Eat’s shares would be illustratively worth c. £11 each1.

 


Update 09:20 uur: Kardan +60%

Mijn excuses, gemist. Gelukkig is Kardan geen volksaandeel, om het maar even zo uit te drukken.

Er komt nu eindelijk een einde aan de lijdensweg? U mag zelf de grafiek langer trekken. 

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Erny 9 december 2019 14:02
    quote:

    Snugger schreef op 9 december 2019 10:32:

    Hoe, en waarom, kun je je druk maken om wat aandeeltjes als de belangrijkste aandelen indexen op instorten staan...
    Die indexen staan permanent op instorten,en als je niet aan index beleggen doet, dan zijn die aandeeltjes toch reuze interessant?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links