Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Haarscheurtjes zichtbaar

TA: Haarscheurtjes zichtbaar

Je kunt een hoop zeggen over Trump, maar hij zorgt in ieder geval wel voor wat beweging op de beurzen.  Zijn recente opmerkingen over nieuwe heffingen vielen niet goed bij beleggers en hebben wat verkoopdruk uitgelokt.

De afgelopen dagen hebben de beurzen flink wat terrein moeten prijsgeven. Na een periode van stijgende koersen zijn de meeste indices in korte tijd stevig teruggevallen.

Toch liggen de technische plaatjes er ondanks de recente correctie nog redelijk goed bij en is er vooralsnog slechts sprake van een tijdelijke onderbreking van de opgaande beweging. Alleen onze eigen AEX-index oogt momenteel wat minder sterk.

Ik loop de technische plaatjes van de bekende Europese beurzen langs en bespreek de cruciale niveaus.

AEX index zakt door de steun

De Nederlandse beurs leek de afgelopen weken een nieuwe hogere koersbodem te vormen boven de toppen van de voorgaande maanden. Met de recente correctie is het technisch beeld echter juist wat verzwakt. Zowel de stijgende trend als de steun van de voorliggende koerstoppen is gebroken.

Hiermee lijkt de opwaartse uitbraak te worden geneutraliseerd en kan er een diepere correctie plaatsvinden. Het eerste steunniveau wacht nu rond 571,63 punten. Dit betekent dat de eindejaarsrally even in de ijskast is gezet.DAX index corrigeert binnen stijgende trend

De Duitse beurs beweegt in een meer gematigde opwaartse trend en zakt door de correctie naar de onderkant van deze trend. Rond 12.795 punten ligt zowel de onderkant van de trend als de steun van de laatste koersbodem. Dit niveau dient stand te houden om verdere verzwakking te voorkomen.

Na een eventuele doorbraak van deze steun kunnen de voorliggende koerstoppen de koers waarschijnlijk nog opvangen. Voorlopig zie ik hier dus nog geen redenen voor verhoogde dijkbewaking.

 

Franse beurs neemt gas terug

De CAC 40 index heeft een flinke stap terug gedaan en is hierdoor aanbeland aan de onderkant van de gematigde uptrend van de afgelopen maanden. Tevens liggen rond dit niveau de oude toppen van juli en september, die voor steun kunnen zorgen.

Vanaf het huidige niveau moet de Franse beurs dan weer gaan herstellen. Dit zou een mooie terugtest opleveren van de uitbraak van begin november.

Bel 20 index blijft goed liggen

De Belgische beurs lijkt de schade vrij beperkt te houden. Nadat de weerstand rond 3.939 punten werd bereikt, is de index meer zijwaarts gaan bewegen en lijkt serieuze verkoopdruk uit te blijven.

De eerste steun rond 3.842 punten wordt nu getest, maar de stijgende trend vanaf medio augustus is nog intact. Ook als de steun wordt gebroken, zal het technisch beeld nog redelijk positief ogen.

 

 


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Oboema uit Zimbabwe
0
dat waren een schamele $540 aan commissies in november weer
excl abonnementskosten software en datafeed
blijft niet weinig

vandaag 7 trades, dat valt dan wel weer mee
Subtropical
0
Je mag ook niet profiteren van een stijging. Ze zetten de index in luttele seconden 4 punten hoger, dan wacht je op een kleine terugval om och nog posities te kunnen draaien. Dat wordt je niet gegund. Vloertjes leggen, 9 van de 10 dagen hebben de computers de controle, behalve op tweet day, dan laten ze het los. En stinken we er met zijn allen weer in.
shortie
0
quote:

antiflow schreef op 4 dec 2019 om 20:40:


Achterlijke stijging dit


Iedere UP die we de afgelopen tijd gehad hebben was op Bullshit. What’s new this time.....

www.zerohedge.com/markets/sp-nasdaq-e...
san marco
0
Zoals eerder al geschreven en nu officieel door hina: Chinezen waarschuwen usa voor steun oeigoeren.

Deal china-usa zal hierdoor en sterker impeachment stelling niet komen. Bloomberg moet zijn brom goed checken, dit feak bericht heeft 1 of meer Fin instelling veel geld opgeleverd.
The Short Caller
0
Jan Smid gaat het Songfestival presenteren..

Daar moet die Aenix morgen wel op Crashen..

Je kunt nu nog een Turbootje Short nemen..Toegevoegd:


DNB: Opkoopprogramma's centrale banken stuwen aandelenmarkten sterk omhoog - Geotrendlines www.geotrendlines.nl/dnb-opkoopprogra... … via @geotrendlines

Subtropical
0
Morgen direct weer uit de startblokken up en vloertje leggen? Ben bang van wel. DE controle is weer terug zo lijkt het......
Diminhu
0
quote:

san marco schreef op 4 dec 2019 om 21:30:


Zoals eerder al geschreven en nu officieel door hina: Chinezen waarschuwen usa voor steun oeigoeren.

Deal china-usa zal hierdoor en sterker impeachment stelling niet komen. Bloomberg moet zijn brom goed checken, dit feak bericht heeft 1 of meer Fin instelling veel geld opgeleverd.Sowieso, en ze hadden het net als eerdere berichten gewoon op hun site kunnen zetten. Maar neen, via mailing en via rode headliner als breaking news. Deze morgen al gezegd, dit is geen breaking news zonder bronnen, zonder finaal akkoord,... ik durf zelfs stellen dat bloomberg wellicht betaald is hiervoor... verschiet van niks meer.

Nuja, daling gaat nog harder gaan nu eens duidelijk wordt “ no deal in december”
san marco
0
Ik hecht meer waarde aan de berichten vanuit China dan de tweets van Trump

China warns U.S. over Uighur bill, raising doubts over early trade deal
Se Young Lee, David Brunnstrom
BEIJING/WASHINGTON (Reuters) - China warned on Wednesday that U.S. legislation calling for a tougher response to Beijing’s treatment of its Uighur Muslim minority will affect bilateral cooperation, clouding prospects for a near-term deal to end a trade war.


Expectations of a quick deal had receded already, after U.S. President Donald Trump said on Tuesday it might take until late 2020 to reach agreement.

ADVERTISEMENTApproval by the U.S. House of Representatives of the Uighur Act of 2019, which still requires passage by the Republican-controlled Senate before being sent to Trump, has angered Beijing and further strained an already testy relationship.

Several sources familiar with Beijing’s stance told Reuters the bill could jeopardize the so-called phase-one trade deal already fraught with disagreements and complications.
Alegria
0
Een vraag aan jullie die zich druk maken om de tradedeal.

Denken jullie nu echt dat Trump iets stoms gaat doen, waardoor de markten fors gaan dalen?

Trump zal er alles aan doen om de beurzen hoog te houden.
Hoog houden = herkozen worden.
Moet toch nu wel onderhand duidelijk zijn.
Zie hoe snel het nieuws die daling inzette, snel werd goedgepraat door Trump en consorten.


China en VS zijn te afhankelijk van elkaar om iets te doen.
Formule1-Fan
0
kerst rally begonnne, trumps vertrekt van vn top.
alles draaid om trumps in de wereld zelfs met de beleggingen.

et goet oan. pijlen up
Vidoque
0
quote:

Alegria schreef op 4 dec 2019 om 23:07:


Een vraag aan jullie die zich druk maken om de tradedeal.

Denken jullie nu echt dat Trump iets stoms gaat doen, waardoor de markten fors gaan dalen?

Trump zal er alles aan doen om de beurzen hoog te houden.
Hoog houden = herkozen worden.
Moet toch nu wel onderhand duidelijk zijn.
Zie hoe snel het nieuws die daling inzette, snel werd goedgepraat door Trump en consorten.


China en VS zijn te afhankelijk van elkaar om iets te doen.


Denk het tegenovergestelde van Trump. Pas als de man uit zijn functie wordt ontheven of liever opgesloten, is de situatie weer enigszins stabiel.
Happy
0
Maar ondertussen begint de mondiale economie te kraken. Kijk maar weer de zoveelste poging van Japan. Miljarden weer om niet een recessie te belanden.
274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 24 jan TA: Rente positief voor boomers 496
  2. 23 jan TA: Correctie door coronavirus 252
  3. 22 jan TA: Unilever op cruciaal niveau 190

Gesponsorde links